Şimdi Ara

Mevcut Sistemi Upgrade yardım ve tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mevcut sistemimi upgrade yapmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum Elimde olan parçaları yeni yapıcağım sistemde değerlendirmek istiyorum.

P4 3.0 Ghz 478 pin cpu
    1 GB DDR400 Twinmos Ram(2x512 MB)
    MSI 865PE Neo2 FSB800 Mainboard
    Aopen H600 300W Kasa(Bu kasayı kullanabilirim Ama PSU yeterli olurmu?)
    Ati Powercolor 9600XT Bravo vivo AGP ekran kartı(Zamanında 230$ verdim:))
    Creative Augidy2 ZS platinium ses kartı PCI
    320 GB Samsung 7200 ATA HD
    200 GB Seagate 7200 SATA HD
    120 GB Seagate 7200 SATA HD
    200 GB Seagate 7200 ATA HD
    LG DVDRW-Philips DVDRW
    Logitech 500W Z5500 5+1 Digital set(Bu set kalıcak:)
    Creative 3300 I-Trugie 2+1 kolon
    Sky STAR2 uydu kartı
    Avermedia TV kartı

Sistemimden gerçi çok memnunum ama yeni sistemler artık performansları çok yüksek.Upgrade etmek istiyorum Ne yapmamı önerirsiniz.Fiyat performans olarakda düşünün fazla uçmaya gerek yok.700-800 arası sadece kasa topluyacağız.Ekran kartı fiyatı ve performanı iyi olsun.Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin..

• Üst konuda güncel sistem tavsiyeleri var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm
    Bilgisayardaki amacın ve bütçene göre bu önerilere uyabilirsin, marka seçimi iyi ve güvenilirdir.

Ben genel olarak diğer parçalar için bir şey yazacağım:

Yeni ekran kartın ve çift/dört çekirdekli işlemcine bu PSU yeterli olmaz. Yeni PSU'da güç girişleri anakart için 20+4 pin ve 4+4 pin 12v ile en az bir tane ayrı PCI-E kablosu olmalı. Seçeceğin modele göre en az 400 watt verebilen yine Aopen içindeki FSP gibi bir şey almalısın. Yüksek güç çeken bir kart alırsan 500 Watt ve üstü gerekecektir.

O ekran kartı şu an 30-40$ arasına satılıyor Şimdi alacağın iyi bir kart da 200$ civarına olacaktır. Ama bu çok gelirse 120-150$ arasına bir şey alıp 1-2 sene sonra yetmeyince yine 100-150 arası yenisiyle değiştirmen bence akıllıca olur. Çünkü çok hızlı model değişiyor, bir model en çok 6-8 ay arası zirvede kalabiliyor.

Ses kartını tut bence, dahili ses kartlarından çok daha iyi ses verecektir.

Harddisklerinden SATA olanlar bu yeni sistemde çalışır, ancak IDE'leri takacak yer bulamazsın. Çünkü 8-10 SATA'ya 1 tane IDE giriş (2 aygıt) oluyor artık, o da DVD yazıcı için. Bu nedenle istersen yeni bir SATA DVD Yazıcı alıp IDE girişi eski HDD'lerine kullan.

• Şuan bilgisayar toplayanlar bazı bilgisayar firmaları bu dediğiniz sistemlere 25-30$'lık kasaları kullanıyorlar ve ne olduğu belirsiz psu var üzerinde makinayı riske atmak değilmi sizce.Kullanıcılar bilmiyor tabiki psu'nun önemini.Benim Aopen H600A kasayı 100 YTL'ye almıştım.gerçek 300 W var üzerinde ama yeni kuracağım sisteme kasayı kullanıcağım ama psu yükseltmem gerekir.Onun bilincindeyim ekran kartımın fiyatı ne kadar düşmüş ya inanamıyorum.Mevcut olan sistemimi oğluma veririm bendeOyunların birçoğunu açıyor ama yeni nesil oyunlarda performanslı olurmu bilmem.Bana önerebileceğiniz anakart,cpu,ram,ekran kartı tavsiyesi varmı toplam en fazla 800 ytl ne alabilirim arkadaşlar şimdiden teşekkürler.Saygılarımla

• Öyle elbette, üzerlerinde 450-600 Watt gibi değerler yazan ama 15$'a satılan PSU'lar kullanıyorlar, ayrıca kasaların metal ve plastik kalitesi de çok kötü oluyor, incecik, esneyen ve kolay kırılan malzemeler.
    Üst konu PSU Tavsiyelerindehttp://forum.donanimhaber.com/m_11490358/tm.htm bu konuda iyi ve kötü olanlar anlatılıyor. Ayrıca Çizgi Elektronik'in sitesinde kalitesiz olanlarla ilgili testler var, bazı 400 Watt yazanlar 180-200 Watt'dan fazlasını veremiyorlar.
    Gene de OC (Hızaşırtma) yapılmadığı sürece dahili (onboard) ekran kartlı Celeron/Sempron sistemli, düşük hızlı P4/DualCore kullanan sistemlerde normal kullanımda e çok 150 Watt civarı güç gerektiğinden başta sorunsuz çalışıyor bu PSU'lar. Ancak malzemesi kalitesiz olduğundan voltaj oynamaları başta, elektrik sorunlarında anakart başta tüm sistemi bozabiliyorlar. Bir de artık 100$ üzeri ekran kartlarına yöneldiği için insanlar, bunlar tek başlarına 100-170 Watt güç çektiklerinden kısa süre içinde yetersiz güç yüzünden arızalar başlıyor. Genelde öncelikle de HDD'ler voltaja karşı hassas olduklarından onlar bozuluyorlar. Forumda son 4 ayda belki 10 tane bu şekilde konuyla karşılaştım, hepsinde asıl sorumlu 250 Watt bile güç veremeyen PSU'lar.

Yeriniz varsa bence de satmayıp kullanın kalan parçaları. Şu haliyle ekran kartı dışında en az 2 sene sorunsuz herşeyi çalıştıracaktır.

Bu arada ek: Düşünürseniz şu an 500 Watt'lık FSP Blue Storm II PSU'mu satıyorum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_23561481/tm.htm
    bir senelik, sağlam ve temiz durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 30 Mayıs 2008; 7:12:31 >

• Kesinlikle sana katılıyorum mselcuks PSU'nun önemi çok büyük öyleki şuan 1000W üzeri psu'lar çıktığını duydum gerçekten iyi bir sistem yapılıyorsa psu para verilir bence.FSP EPSILON 700W 80+ bu model alıcam herhalde yani 500W üzeri psu bakıyorum.Dediğiniz gibi ekran kartı,hd'ler ve anakart hepsi ayrı güç harcıyor. yakın zamanda sistemi topluyacağım saygılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.