Şimdi Ara

MEYVE SUYU DEĞİL ZEHİR İÇİYORSUNUZ ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
36.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberXTR

    Geçenlerde İnstagram'da reklamını görmüştüm. On numara olmuş.http://www.obezmarket.com/
    Gayet iyi tamam ama şu tuz tüketmeyin olayını anlamıyorum. Tuzdan uzak durun diyenler bol bol peynir, zeytin yiyin de diyor aynı zamanda. Zehir gibi tuz var içlerinde. E bunlardaki tuz kaya tuzu bile olsa fazlası zararlı diye biliyorum.
  • hiç birini içmiyorum kolayı yazın çok sıcaklarında arada içiyoruz
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Hocam, su onemli detay da var atlaniyor. SIKMA meyve suylarinin posalarini da ayrilmasi veya cogunun ayrilmasi ile o taze SIKILMIS meyve sulari bile vitamini kesin ucmusken yetmiyor vucuda zararli ozellikle yag olarak vucudda depolanmada ...

    Posalariyla mumkunse cekirdekleri ( yenilebilir olanlarda veya kisimlarinda ) hatta saplari ile tuketmek gerek ...
  • Ogtt için, içerisinde 75 gr şeker olan 300 ml suyu içmek zorunda kaldığımda dışarıdan aldığım her şeyin şekerine bakma hastalığı başlamıştı bende de.
    O kadar şekeri alınca dikkat edeyim dedim, içtiğim çoğu şeyde fazlasıyla şeker var ama o sudaki gibi tadı yoğun almadığımız için içmeye devam ediyoruz.
    En iyisi, içeceğin meyve sularını evde yapmak, illa asitli bir şey içerim mantığında değilseniz yapması da kolay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

    Son zamanlarda aldığım gıdaların besin değerlerine baktım.Çoğu üründe gereğinden fazla yağ ve şeker var.Sanırım maliyeti kısmak için bu yolu seçiyorlar.Fakat sağlıklı gıdaya dahi ulaşamayacaksak yaşamanın ne anlamı var?Bu şekilde halk ne sağlıklı bir yaşam sürebilir ne de gelecek nesillere başarılı gen aktarımı olabilir.Devletin bu işe el atması lazım.
    çözüm basit dön köyüne kendi ekip diktiğini ye
  • Olm işte en sonunda alayımızı kanser edip bölüp parçalayıp anamızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Tuz tüketimi böbrekleri yoruyor. Dediğin gibi çok tuzlu peynirlerle karşılaşıyoruz. Bunun sebebi peynir tuzlu olur diye değil, tuzlu peynir daha çok rafta durur, bozulmaz diyedir. Bazı dönerciler buzdolabında muhafaza etmek yerine, doğranmış kornişon turşularına tuzu basar öyle verir müşteriye. Tuzsuz yada az tuzlu peynirler, zeytinler var onları tercih etmek lazım, olmadı suda bekletmek lazım yemeden önce.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    İşin o kısmını düşündüğümüz zaman çok farklı bir durum ortaya çıkıyor. Özellikle C vitamini ışıkla çok çabuk denatüre olan (bozulan) bir vitamindir. Bu yüzden narenciyeler kesildiği anda büyük miktarda vitamini kaybeder. O yüzden posası çokta düşünülmesi gereken bir kısım değil. Ama posası ile birlikte tüketilirse sindirime büyük yardımı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık hep su içiyorum, eve almıyorum içecek. Ennnn fazla ayran alırım, onun da bir zararı vardır ama en azından şekerli değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostweb

    hayır 4 gram araştırabilirsin. alternatif olarak maden suyuna limon sıkmak ama bardağa konmamalı bardağa konduğu anda maden suyunun içindeki faydalı mineraller uçup gider. ayran, (en azından tek şekerli) çay, kahve. bir çok tadı güzel bitki çayları içilebilir. elbette bu ürünleri satan insanların işine gelmiyor ama ciddi bir kanser patlaması var zaten dört bir koldan zararlı etkenlere maruz kalıyoruz. vücudunda bir dayanma kapasitesi var. elbette bu yazdıklarımı herkes biliyor ama benim bunları yazmamdaki amaç çevremde eskiden hiç kanser duymamama rağmen şimdi çok ciddi şekilde duyup gördüğüm insanlar var. sadece hatırlatmak amaçlı yazdım.
    Piyasada genel olarak 3 tip küp seker var. 1000 gr 405 adet (2.77 gr) 1000 gr 360 adet (2.48 gr) 750 gr 360 adet (2.08 gr)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şu meyve suyun içinden çıkanlara bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce ekmek kadayıfı yaptım, şerbet hazırladım üzerine döktüm. Yerken kendimi kötü bir şey yiyormuş gibi hissediyorum. İçim huzursuz. (600-700gr şeker ile şerbet hazırlandı.) Ama zaten ayda yılda bir şerbetli tatlı yerim. Çaya kahveye şeker atmam, gazlı içecek sevmem arada soğuk çay içerim (onda da şeker var maalesef)
  • Meyve suyu nedir, nektar nedir, meyveli içecek nedir bunları bilmek lazım öncelikle öyle bir genelleme yapıp da hepsine şeker ilavesi varmış gibi göstermemek lazım. Zaten en büyük sorunlarimizdan genelleme yapmak.
    Meyve sularında ilave şeker bulunmaz çünkü yüzde yüz meyveden yapılmalıdır. (konsantreden sulandirarak yapılır çoğu)
    Nektarda şeker katkısı olabilir ama o besin değerinde yazan şeker miktarı sadece eklenen değil meyvenin kendisinden de geliyordur. Sonuçta meyve de şekerli.
    Kısaca meyve suyu tüketilebilir (diğerleri de tüketilebilir ama hiç değilse şeker ilavesi olmaz meyve suyunda, çok takiyorsaniz bu konuda diğerlerini tüketmeyin.) tabi ki meyveyi yemek daha faydalı olacaktır ama meyve suyu zararlı degildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çayı şekersiz içip; kola, meyve suyu, enerji içeceklerini sürekli tüketenlere acıyorum. Çaya attığı iki şekeri kesip, aynı miktardaki sıvıya 5 şeker atılanı içiyorlar.

    Ha birde sağlığı için şekeri, beyaz unu, tuzu komple bırakıp sigara ve alkol içenler yok mu, guinness'i çağırın şunlara ödüllerini versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberXTR

    Tuz tüketimi böbrekleri yoruyor. Dediğin gibi çok tuzlu peynirlerle karşılaşıyoruz. Bunun sebebi peynir tuzlu olur diye değil, tuzlu peynir daha çok rafta durur, bozulmaz diyedir. Bazı dönerciler buzdolabında muhafaza etmek yerine, doğranmış kornişon turşularına tuzu basar öyle verir müşteriye. Tuzsuz yada az tuzlu peynirler, zeytinler var onları tercih etmek lazım, olmadı suda bekletmek lazım yemeden önce.
    Evet bunları biliyorum da fazla tuzlu beslenmeyin diyenlerin ağzından eksik olmuyor peynir zeytin. Acaba bunlardaki tuz hakkında ne düşünüyorlar?

    Fazla tuz enzimlerin çalışmasını engellediğinden bakterilerin çoğalmasını geciktiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedMotion R kullanıcısına yanıt
    Glikoz şurubu olsa ona da razıyım.
    Aspartam/Asesilsülfam K gibi YAPAY TATLANDIRICILAR var.
  • Adam bilimsel verilerle insanları bilgilendiriyor.Forumda olduğumuz için hakaret edemiyoruz o yüzden biraz daha kibarını söyliyeyim.Bir kaç kendini bilmez sanane içerim diyor.La adam içme demiyor ki,içeceksen bunları bilip iç zehir içiyorsun diyor.Ne varlıklar var ya!Harbiden bunlarla aynı toplumda olduğumuz için çok şansısız.
  • Rakı için rakı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • su ve kahveden başka bişey içmem. eve almazsan gerisi kolay eve girmeyince içemezsinde. ne kola ne meyve suyu ne gazoz hiçbişey. bitane smoothie makinem var canım tatlı lezzetli doyurucu bir içecek çektiğinde meyveleri bütün bütün üstüne birde süt ekleyip ooohhh mis gibi oluyor.
  • Bence bu aşağılık kompleksidir.

    İsrail i sanki üstün insan gibi görmeyi bırakırsanız belki onlarla mücadele edebilirsiniz. Ama o kadar gözünüzde yuceltmissiniz ki sanki ufacık İsrail herşeyi yönetecek kadar zeki kişilerce yönetiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.