Şimdi Ara

Mezheplerin Gerçekliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamünaleyküm arkadaşlar. Uzun zamandır mezheplere inanmıyorum. İnanmıyorum derken açık belirtmek istiyorum. Belki zamanında okey hocalar bazı bilinmezlikleri açıklamışlardır ama artık mezhebi insanlar din gibi gördüklerini , Mezhebin İslamsız, İslam'ın da mezhepsiz olamayacağını düşündürttürüyorlar. Mesela bir mezhepte haram olmayan şey nasıl olur da başka bir mezhepte haram olabilir ? Haram gibi kesin bir şey bir de söz konusu. Şuan da mezheplerin kesinlikle olması gerektiğini, mezhepsiz olan kişilerin kesinlikle dinden çıktıklarını söyleyen kişilerde zaten tarikatçi cemaatçilerdir. Kendi para kaynaklarını , insan kaynaklarını kesmek istemediklerinden dolayı böyle yaptıklarını ve insanların hem dini duygularını zedelediklerini hem de yanlış bilgilendirdiklerini düşünüyorum. Hz. Muhammed (s.a.v)' Efendimiz bile bir mezhebi yokken bizi böyle bir şeyin içerisine sürüklemek istiyorlar. Kuran'da dahi Ali İmran Suresinde açık açık bunlardan bahsedilirken bunları görmemezlikten geliyorlar. Evet bazen bilmediklerimiz olabilir ve bu hocalardan FİKİR alabiliriz , bunda sakınca yok ama daha ilerisine gidilmemesi gerekiyor. Şu zamanda onları töbe haşa Peygamber gibi gören insanlar var. Bunlar benim fikirlerim. Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek ve oldurabilmek için açtım konuyu. Fikirlerinizi merak ediyorum .

• Bi de sen başlama arap
  • Yorum mertebesinde gerçektir.İmamı azamın kader hakkındaki fikrine katılıyorum gibi mesela
  • Şura 13: Sizin için, dinden, Nûh'a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim'e, Mûsa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.
    Bu yeterli olmalı mantıklı bir insan için
  • salabelo S kullanıcısına yanıt
    Zaten bu zamana kadar böyle diye diye bu hallere geldik ya
  • Heee yaa ne hale geldik, ne alakası var abi. İslam çok mu modern bir din de iş mezheplere gelince sıkıntıya giriyor.
    Ben de müslümanım ama bir yerde kabul etmek gerekir ki asıl sorun mezhepler değil, asıl sorun islamın çağa ayak uyduramamış olmasıdır. Bunun sebebi mezhepler değil, topyekün islam anlayışı.

Mezhepleri ortadan kaldıramazsın, ütopyanın gereği yok, farklı coğrafyalarda farklı biçimlerde yansır insanlara
  • salabelo S kullanıcısına yanıt
    Asıl sorun dinciyim ayağına gezen insanlarda . Sadece şu zamanda değil, yıllardan beri Hristiyanlıkta millet millete cennetten yer tapu satmış, sorun din değil, dini sözde , göstermelik yaşayanlarda
  • Mezheplerden kasıt, fıkhın belli bir şekilde uygulanabilmesini sağlamak. Yaşadığımız toplulukta bir bütünlük oluşturabilmesini sağlamak diyebiliriz. Hatta fıkıh usülünde 'örf ve adetler' az veya çok bir yer tutar. Eğer bir konuda kaynaklardan bir atıf bulmak mümkün değilse örf ve adetleri uygulamaya devam etmek gerekir gibi. Mesela Descartes de etik anlayışı için bu yolu seçmiş, demiş ki etik hakkında doğruya ulaşana kadar kendi toplumumun etik anlayışına göre hareket edeceğim.

Ayrıca şunu unutmamak gerek, başındaki zalim bile olsa anarşist olmak caiz değil. İnanç ve bilinç konusunda ne kadar halktan ayrılmamız gereken noktalar varsa bile, dışardan bakılınca gayet normal vatandaşlar olabilmeliyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.