Şimdi Ara

| Mezun Senesinde TM Geçmek | SAY 60K —>İlk 500 | @Ray Allen 20 ( sene başı açtığım konu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
16
Favori
5.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık başlamanın vakti geldi ben de böyle bir konu açmaya karar verdim. Biraz kendimden bahsedeyim : Bu sene 12. Sınıftım İstanbul'un en iyi devlet liselerinden birisinden mezun oldum ve sayısal çıkışlıyım sınava sayısaldan girdim. OBP'den anlaşılacağı üzere pek çalışkan birisi değildim lise boyunca. Ders çalışmaya 12. Sınıfa geçilen yaz başlamaya çalıştım diyebilirim ciddi şekilde. İlk TYT Netlerim Mayıs/Haziran Civarlarında 60-70 Arasıydı.TYT Fen netim 3.25 idi. İlk Ayt netim ise ağustos eylül civarı 15-25 aralığıydı.

Okullar açılana kadar TYT için Mat, Fizik, Kimya, Biyoloji için 1 kitap bitirdim diyebilirim. AYT ise hiç başlamamıştım çünkü tyt cidden kötüydü ama bu belki benim için bir hata olmuş olabilir. Bu kitaplar bitince 80 neti geçmeye başlamıştım 75-85 aralığına gelmiştim. Okulda her hafta deneme oluyorduk ve TYT cidden benim için hızlı yükselmişti iyi sıralamalar yapıyordum ama AYT ise felaketti. TYT'de sınıf ilk üçünde olup AYT'de son üçte oluyordum genelde :D . Daha sonra AYT çalışmalarına başladım. İyi gidiyordum fakat Fizik dersi beni aşırı yıpratıyordu yapamıyordum ve çok çalışmak da istemiyordum sevmediğim için. Sınava son 1 - 1.5 Ay kala ayt netlerim 60-68 arası gidip geliyordu. İşte her şey bundan sonra başladı.Gelelim TM fikrine..

Alan seçtiğimiz 10.sınıfın sonlarından itibaren arkadaşlarım vs. bana neden tm seçmediğimi soruyorlardı çünkü tarih, edebiyat, siyaset, ekonomi vs. gibi alanlara cidden ilgim vardı sınıfta arkadaşlarla, hocalarla tartışırken bu fazlasıyla belli oluyordu. Açıkçası neden TM seçmediğime gelirsek lisem iyi olduğu için %90 sayısal seçiliyordu ben de herkes gibi tıp/mühendislik yazar geçerim diye düşünüyordum. En büyük pişmanlığım bu olsa gerek o zaman seçsem her şey farklı olabilirdi şu an ama neyse diyoruz geç olsun güç olmasın.

Sınava 1.5 - 2 Ay kala benim gerçekten ekonomi ya da işletme okumam gerektiğini düşünmeye başladım biraz araştırınca. İlgi alanım bu yöndeydi. Sürekli finans piyasalarını takip ediyor, tarihteki derin krizleri araştırıyor, hisse-borsa-yatırım gibi şeylere ilgi duyuyor ve enflasyon, stagflasyon, resesyon gibi kelimeleri araştırıyor okumalar yapıyordum.

Sayısalda beklediğim netleri yapınca iyi yerler gelebilirdi fakat yine de istediğim bu olmadığı için mezuna kalma fikrini kafaya koymuştum. 1 ay kala TM geçmek için cesaret edemedim. Ayt matta 30 civarı yapıyor ve edebiyat hiç bilmiyordum. Sadece Tarih çocukluktan beri ilgi alanım olduğu için o derste sıkıntı yaşamıyordum hiç. Bu düşünceler kafamı yerken sayısalı da boşladım ve 1-1.5 ay neredeyse hiçe yakın çalıştım. Sonuçtan da görebileceğiniz üzere Ayt fen derslerinde unutmadan kaynaklı çöküş yaşadım. Matematikte de deneme çözmemekten pratik eksikliğiyle kolay sınavda bile 30 doğru yapabildim.

Bu sene TM için hedefim ilk 500 Sözel içinse ilk 100.( Boğaziçi Ekonomi istiyorum.) TYT Netim 100.75 ( Ham sıralamda 11438. oldum ) bazı arkadaşlarım TYT koru diyorlar fakat ilerde tyt koruması kalkarsa diye kendimi güvenceye almak ve ne olursa olsun 110 net civarına çıkartmaya çalışmak için TYT de çalışacağım. 1 haftadır ufak ufak 3-5 saatle başladım. Pazartesi itibari ile 6-7 saat ve üstü çalışmaya başlayacağım.

Kullanacağım başlangıç kaynakları :

TYT Mat : 345 sadece. Zaten TYT Matta sürem geometriye kalmadığı için 30 doğru yapmıştım daha iyi gelebilirdi Problem ve ilk 12 soruda çok sıkıntım yok. O yüzden 1 kitap ve denemeler yeterli olacaktır.

TYT Sosyal : Bu sene çözdüğüm genel TYT denemeleri hariç hiç soru çözmediğim halde 19-1 geldi. Bu yüzden bu sene de çok ekstra bir çalışma yapmayacağım sadece Coğrafya çalışabilirim.

TYT Türkçe : Bilgi Sarmal Dil Bilgisi + Önder Hoca videoları ( 37-2 Geldi. 1 boşum ve 1 yanlışım dil bilgisi yani paragrafta çok sıkıntım yok. Bu yüzden dil bilgisini halledip denemelerle götüreceğim paragrafı belki 1 paragraf kitabı falan çözerim sabah çerezlik )

TYT Fen : Şu an 3-4 adet 345 Tyt fen denemesi çözdüm 14-17 bandındayım unutma yok pek. Bu yüzden Eylül sonu fizikle başlayacağım. Fizik rahatlayınca diğer derslerden de 1 soru bankası ile işi bitiririm.

AYT Mat : Kaf 2 Aldım. Mantık - Kümeler - Fonksiyon - Polinom - İkinci Dereceden Denklemler buradan çalışacağım. KAF Sistemini ilk kez kullanıyorum beğendim KAF - 3 ile devam edeceğim 2 bitince.

AYT EDEBSOS : Tarih için Limit El Kitabı + Benim Hocam SB yapıyorum. Edebiyat içinse Limit el kitabı + limit soru bankası yapmayı düşünüyorum kadir gümüşten de izleyebilirim zor kısımları.

Şimdilik bu kadar gerekli oldukça güncelleyeceğim konuyu.

Bu seneki sınav sonucum :

| Mezun Senesinde TM Geçmek | SAY 60K —>İlk 500 | @Ray Allen 20 ( sene başı açtığım konu )

Spoiler butonuna tıklarsanız hikayemi ve sonucumu görebilirsiniz.

20.09.2020 Edit : 1 Ayı geçtik arkadaşlar güzel ilerlediğimi düşünüyorum. Günde 6 saatin aşağısına düşmemeye çalışıyorum 2 haftadır. bu hafta 7-8 gördüğüm oldu daha da arttıracağım ekimle birlikte. Programları haftalık yapıyorum bazen günlük de oluyor gerçi. Görev listesini yazıyorum örneğin 20 eylül 100 soru geometri 5 test kaf2 gibi sonra üstünü çiziyorum yapınca.
    Mat adına Kaf 2 kullanıyordum ve bitiyor. Oran-orantı, mantık, kümeler, fonksiyonlar, polinomlar bitti. Karekök AYT satın aldım kaf 2 bitince kaf2de yer alan konuları ondan çözmeye başlayacağım örneğin polinom 1 test fonksiyon 1 test ikinci dereceden denklem 1 test bu şekilde sarmal şekilde tekrarlayacağım kaf 3 ile beraber götüreceğim yani.
    Geometride üçgenler bitiyor alan kaldı. Birey B ile başladım fakat çözümler çok geç geliyor o yüzden eşlik benzerlikle beraber bilgi sarmal geoya geçtim artık bilgi sarmal geodan bitireceğim örneğin dörtgenler bilgi sarmaldan bittikten sonra çembere falan geçince birey b'den dörtgen çözeceğim onu da tekrar etme yöntemiyle ilerleteceğim.
    Tyt adına endemik problemlerden her sabah 2 test çözüyorum 16 soru yani. Paragraf çözüyorum Pegem Akademi'nin kpss ales dgs kitabından( tavsiye ederim. )
    Ayt Edebsos : Başlangıcı yaptım bu ay ilerleteceğim bayağı. Sabahları öğlenleri mat geo kasacağım akşam yorulunca sözel dersler.
    Ekim ayında 7-8 saat civarında her gün çalışmak istiyorum. Bu edit bu kadardı 1 ay sonra görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 28 Temmuz 2021; 11:13:3 >

• Kolay gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HOCAM NERDEYSE HER ŞEYİMİZ AYNI HATTA HEDEFİMİZ BİLE TEK FARK BENİM 3. SENEM OLACAK
    İNŞALLAH BAŞARIRIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gri_Koç -- 6 Ağustos 2021; 23:47:53 >
  • "Olm tm geçsen ilk 1000'desin haa,istediğin bölüm de tm.Ne duruyorsun?"
    Benim de hep duyduğum cümlelerdi bunlar,bazıları iyiliğimi düşünüyordu,bazıları rakip elemeye çalışıyordu
    Tyt süper,mat 2 ve kpss/öabt düzeyinde edb sos yüklemesi tmde bile ilk 100 getirebilir dostum.Ben tam olmasa da istediğimi aldım,umarım sen de bu günleri yaşarsın.Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zulema Zahir

Kolay gelsin
    Eyvallah hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

Sağ olun hocam sizden de öğrendim çok şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence TYT sıralaman gayet iyi TM için, tekrardan girmene gerek yok sınava TYT için.
    Full AYT gitsen daha mantıklı. Başarılar dilerim şimdiden.
    İlk dönem full AYT-Mat, ikinci dönem full AYT-EdbSos + deneme ile bitirirsin bu işi hocam.

Kolay gelsin :)
  • Kolay gelsin hocam, başarılar.

TYT'niz çok güzel, sıkı bir edb-sos 1 çalışmasıyla ciddi bir ilk 100 adayısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 13 Ağustos 2020; 22:9:29 >
  • Benzer profilde insanlariz hocam ben sayisal 73kdan tm 6kya cekebildim :/ umarim benim gibi sene icinde ve sinavda talihsizlik yasamazsin ve benim basaramadigimi sen basarirsin kolay gelsin simdiden guveniyorum sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 13 Ağustos 2020; 22:21:50 >
  • yine yazilmis ama ben de yazayim senden sanirim 2 net eksik tyt ile ve 68 ayt ile ben 1500 oldum hamda(kirik obp olmasa 1350-1400 civari oluyormus) yani bence tyt icin cok kasma. ayt'yi 75 yaparsan bu tyt ile de 500e girersin bence

• Kardes öyle bisi yok.
    Kpss tarihleri yaladım yuttum yine de 2y geldi
    Biraz da şans işi be hocam!!!!!!!!!

• harbiden ya calisarak 8 yapilir gerisi sans

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AD6BD9CFF

Kardes öyle bisi yok.
    Kpss tarihleri yaladım yuttum yine de 2y geldi
    Biraz da şans işi be hocam!!!!!!!!!

2 edb 0 tarih 0 coğrafya kitabı
    0 edb 1 tarih 1 coğrafya yanlışı
    Kpss öabt falan yok bam bam bam
    Harbi şans ya.Örneğin Atatürk 1. Dünya Savaşı başladığında neredeydi sorusunu ortaokulda okuduğum bir kitaptan öğrenmiştim.

• Ilk 500 ne hocam? Tmye gececeksen ilk 100 hedefi koy

• quote:

Orijinalden alıntı: Gri_Koç

HOCAM NERDEYSE HER ŞEYİMİZ AYNI HATTA HEDEFİMİZ BİLE TEK FARK BENİM 3. SENEM OLACAK
    İNŞALLAH BAŞARIRIZ
    Sağ olun hocam size de başarılar kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: konstantinosubukenadam

"Olm tm geçsen ilk 1000'desin haa,istediğin bölüm de tm.Ne duruyorsun?"
    Benim de hep duyduğum cümlelerdi bunlar,bazıları iyiliğimi düşünüyordu,bazıları rakip elemeye çalışıyordu
    Tyt süper,mat 2 ve kpss/öabt düzeyinde edb sos yüklemesi tmde bile ilk 100 getirebilir dostum.Ben tam olmasa da istediğimi aldım,umarım sen de bu günleri yaşarsın.Kolay gelsin.
    Eyvallah hocam seneye yanınızdayım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: phosphophyllite

Kolay gelsin hocam, başarılar.

TYT'niz çok güzel, sıkı bir edb-sos 1 çalışmasıyla ciddi bir ilk 100 adayısınız.
    Hocam sizce edebiyat ve tarih için videolu çalışmaya gerek var mı ? limit el kitabı yeter mi hafızam kötü değildir sözel konularda. Sağ olun hocam sizi de tebrik ediyorum başarınızdan dolayı çok güzel sıralama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duman23

Bence TYT sıralaman gayet iyi TM için, tekrardan girmene gerek yok sınava TYT için.
    Full AYT gitsen daha mantıklı. Başarılar dilerim şimdiden.
    İlk dönem full AYT-Mat, ikinci dönem full AYT-EdbSos + deneme ile bitirirsin bu işi hocam.

Kolay gelsin :)
    Hocam ben de TYT korumak isterdim örneğin 2018de bu netleri yapsam mesela kesin çalışmazdım tyt fakat şu an önümüzde bir belirsizlikler silsilesi var belki tyt koruma kalkar o yüzden ters pozisyonda kalmak istemiyorum. Ufak da olsa dil bilgisi problem paragraf falan atarım sabah uyku açmalık. Sağ olun .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.