Şimdi Ara

Mezuna kalacaklara tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba büyük ihtimalle ilk mezun senem olacak.

Mezun psikolojisi çok kötü ve ilk sene en iyi puanı alırsın diyenler var.

[Mezuna kalıp daha iyi yapanlar başarısını paylaşırlarsa biraz umutlanırım.]

Sayısal derslerim genel olarak iyi türkçem sayısala göre kötü ve tyt yükselmiyor gibi önerileriniz nelerdir

İlk sene kazanmama nedenim : sınavda saçmalamam,pandemi dönemini yanlış kontrol etmem ve tabii ki normalde fark attığım yerlerden fark atamamam.

Açıkçası tamam mükemmel değildim ama çok daha iyi yapabilirdim ne kadar üzülsemde hedeflediğimden daha iyi yapabileceğimi düşünerek bu sene daha çok çalışıcağım.

Mezun senesi insana daha fazla zaman kaldığından içinizde bir boşluk oluyor mu

Her türlü öneriye açığım şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.

• Bu ilk senem ve bende mezunluğu düşünenlerdenim.

Sorsanız forumun yarısı mezunluğu önermez/boş bir şey olarak görür ama forumun büyük çoğunluğu mezunlardan oluşuyor.

Onun dışında; iş size bağlı.
    Başta canınızı dişinize takıp sonlarda bırakırsanız KAYIP
    Sadece yüzeysel çalışıp "ben biliyom bunu" derseniz KAYIP

Forumda ilk senesinde 100 bin sıralama yapıp 2. sene 2-3 bin lere kadar düşenler de olmuş. (Ben görmedim eskilerden olmuş; ah eskiler eskiler )

Plan kurup bu plana uymalısınız ama her gün geceleyip 24 saatin 10 saatini derse ayırsanız da bir kârı olmaz.
    Genelde mezunlar haftada 1 günü "free day" yapıp kafa beyin dinlendirmiş. Bunu ben öneririm.

Ve başta da dediğim gibi size bağlı. Bir anda hızlanırsanız sıkılır; aşırı yavaş giderseniz sonunda hiç hızlanamayabilirsiniz.

Ayrıca sosyal medya kullanıyorsanız tercihlerden önce bırakmanızı tavsiye ederim. Çünkü "ben çalışmıyomğğ ki" diyen adam bile alttan alttan çalışıp kazanmış olabilir. Bu çok büyük moralini bozar adamın.
  • Up. Yardımcı olalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yer alayım...
  • Üstad Bekir Avşar 20 senelik tecrübesiyle onlarca mezunlara tavsiye videosu çekmişken tavsiye vermek bize düşmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sallamasinlar mezuna kalan
    (egerbutun sene yatmadiysa ve kaydirma yapmadiysa) 1000 kisi bile olsa one atat geriye dusmez 62 ile biraktim bu sene istedigim kadar calismadim bi ama yine de 23 24k bekliyorum

• 43 saldım
    Bu sene 10k içinde olacak herhalde
    2.mezun senesi çok önemli çünkü 3e kalan arkadaşlarımın hiçbiri fazla çekemedi sıkıyo herhalde 3e kalmak

• Bu ilk senem ve bende mezunluğu düşünenlerdenim.

Sorsanız forumun yarısı mezunluğu önermez/boş bir şey olarak görür ama forumun büyük çoğunluğu mezunlardan oluşuyor.

Onun dışında; iş size bağlı.
    Başta canınızı dişinize takıp sonlarda bırakırsanız KAYIP
    Sadece yüzeysel çalışıp "ben biliyom bunu" derseniz KAYIP

Forumda ilk senesinde 100 bin sıralama yapıp 2. sene 2-3 bin lere kadar düşenler de olmuş. (Ben görmedim eskilerden olmuş; ah eskiler eskiler )

Plan kurup bu plana uymalısınız ama her gün geceleyip 24 saatin 10 saatini derse ayırsanız da bir kârı olmaz.
    Genelde mezunlar haftada 1 günü "free day" yapıp kafa beyin dinlendirmiş. Bunu ben öneririm.

Ve başta da dediğim gibi size bağlı. Bir anda hızlanırsanız sıkılır; aşırı yavaş giderseniz sonunda hiç hızlanamayabilirsiniz.

Ayrıca sosyal medya kullanıyorsanız tercihlerden önce bırakmanızı tavsiye ederim. Çünkü "ben çalışmıyomğğ ki" diyen adam bile alttan alttan çalışıp kazanmış olabilir. Bu çok büyük moralini bozar adamın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. mezuna öneriler
    geçen yıl açıldı
    7. mezuna kalmak?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer dershaneye gidecekseniz kesinlikle salmayın. İşinize odaklanın. Dershane sınıf- ders psikolojisi veriyor ve zaman kısır döngüye giriyor.

Gitmeseniz bile salmayın işi kendinize bırakmayın zevklerinize bırakmayın. Beyniniz her zaman kolay olanı daha çok sever bu yüzden ders işini kafanızda büyütecektir BU TUZAĞA DÜŞMEYİN. Çalışmanızı küçük parçalara ayırın aşamalı çalışın. Yada bir şekilde çalışın işte Sanki ilk 10 k ya girmek istiyormuşçasına çalışın. Hedeflerinizi belirleyin.

Sakın "daha 9 10 ayım var sal gitsin babaaa" kafasında olmayın. Bu sizi tembelliğe itebilir. İlk uygun fırsatta ders çalışın.

He derseniz ki "ben iradeliyim disiplinliyim 1 2 ay tembellik eder kalan aylarda deli gibi çalışırım süperim" orası size kalmış ona bir şey diyemem.

Çeşitli kaynaklara youtube kanallarına bakın üniversite sistemini iyi öğrenin (başarı sıralaması taban tavan puan vakıf devlet baraj kontenjan vs.) yurt işidir üniversitenin durumudur bunlar gibi işlerinizi planlayın. Eğer önünüzdeki taşları temizlerseniz cidden nefes alır daha rahat ders çalışırsınız.

Başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 17 Temmuz 2020; 22:30:15 >

• hepinize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrenbuffetyks -- 17 Temmuz 2020; 22:43:5 >
  • navi markelof N kullanıcısına yanıt
    Sizin ilk mezun seneniz miydi hocam?

• bir ara bakarım
  • Evet hocam

• ben de bu sene mezuna kalıyorum ama gerçekten bu sene napacağımla ilgili fikrim yok çevrem hatta kendim dahil benden gram beklenmeyen bir sıralama gelecek bu sene hiç istediğim gibi geçmedi çalışmamın karşılığını kesinlikle alamadım gelecek sonuçlardan sonra aile ile aram tabii bozulacak mezuna kalacağım konusunda sıkıntı yok ama onlar iyi bir sıralama elde edeceğim kanaatinde olup mezuna kalacağımı düşündüğü için pek sıkıntı etmiyorlar normalde dershaneye gitmeyecektim ama 10-11 ay evde kalmamak için tek seçenek gibi duruyor napalım beyler evde 11 ay 300 gün 4 duvar arası kalma düşüncesi beni pek memnun eden bir seçenek değil ama dershanede geri atacak gibi siz ne yapacaksınız
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    free day daha mantıklı onu ben de düşünüyordum.
    Zaten düzenli çalışan bir öğrenciydim ama pandemi dönemini doğru yönetemedim ve sınavda biraz saçmaladım.
    umarım bu sene daha çok çalışıp iyi yapacağım.
    size de başarılar
  • 13trance kullanıcısına yanıt
    Açıkçası evdekiler ilk seneden tıp kazanmamı bekliyorlardı yüksek ihtimalle kazanacaktım ama olmadı
    ilk başta biraz üstüme geldiler ama sonra alıştık tabi ev taziyede gibi ama olmayınca olmuyor.
    Dershaneye babamın isteğiyle gideceğim açıkçası benim bölgemdekiler çok yüzeysel ders anlatımına sahip
    ama en azından rakip görüp azimli devam ederim.
    büyük ihtimalle haftasonu gideceğim haftada 4 gün çok fazla temelim var
    o yüzden 2 gün gideceğim diğer günler etüt salonu kütüphanelerde çalışmaya çalışacağım.evde maalesef çalışma zorlaşıyor.
  • hocam umarım istediğiniz gibi olur her şey kafamdaki tek soru şu anda dershane benim genel olarak düşüncem gitmemek üzerine
  • Ben mezuna kalabilirimde kalmayabilirimde ama size tavsiyem bir a4 kağıdına bu yıl neden hedefinize ulaşamadığınızı yanlışlarınızı teker teker en ince ayrıntısına kadar yazın böylelikle yaptığınız hataları görmüş ve tekrarlamamış olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 18 Temmuz 2020; 1:7:54 >
  • Selamlar, 2019 mezunuyum (bu ilk mezun senem oluyor yani 2019 ve 2020 yks girdim). 2019 yılında aylar öncesinden mezuna kalma düşüncesiyle sınava girdim ve hiç çalışmadım. Sıfatları bile bilmiyor, üslü sayılarda bölme nasıl yapılır bilmezdim. Bu yüzden mezuna kalayım dedim. Hiç çalışmadan girdim ve mezuna kaldım. Mezuna kalan çoğu arkadaş mezuna kalmayı önermez ama geçmişe dönseler eğer daha kötü bir sıralama yapmamış iseler tekrar mezuna kalırlardı. Peki neden mezuna kalma önerilmez?

Bana göre en önemli sebep o boşluk hissiyatı. 12 yıl boyunca eğitim gördünüz, sınıftaydınız, varsa sosyal çevreniz okulda aktifti (mezun senede de sosyal olarak sıkıntı olmayabiliyor eğer sosyal birisi iseniz lakin okulun içinde aktif sosyalliğin verdiği olay farklı) bir anda eve kapanmanız boşluk duygunuzu yükseltiyor. Hele birde ders çalışamaz iseniz onun verdiği vicdanla yıpranıyorsunuz. Ama eninde sonunda hükmedemeyeceğimiz zaman çok hızlı bir şekilde geçip sizi sınava götürüyor. Sanki mezuna kalınca o 1 sene geçmeyecek gibiydi lakin geçiyor.

Ciddi bir sağlık sorunu yaşamamdan dolayı (4 ay içinde 1 hafta max çalışabildim) hedeflerime ulaşamadım ve şuan tekrar mezuna kalmayı düşünüyorum. Ekim ayları civarında bir daha mezun istemiyorum diyordum lakin insan olgunlaşıyor ve tecrübe kazandıkça farklı görmeye başlıyor. Çok konudan sapmak istemiyorum lakin mezuna kalmayı düşünüyorsanız o boşluk hissi oluyor ve sizi yıpratıyor. Psikolojinizi iyi yönetmek zorundasınız. Planlama yapmak zorundasınız. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar bekleyemezsiniz. Mezuna kalmak zor ama istemediğin bir bölümde "keşke mezuna kalsaydım" demekte zor. Eğer başarırsanız iyi ki kalmışım deme ihtimaliniz yüksek ama eğer başaramazsanız üzülebilirsiniz.

Başarabileceğinize inanıyorsanız, psikolojinizi yönetebileceğinize inanıyorsanız, kendinizi destekleyecek gücünüz varsa kalabilirsiniz. Forumdaki bazıları söylemese bile yılların mezunları bulunuyor. Baktığım zaman 2017 yılında yazan kişi 2020 yılında da yazıyor. Tekrar mezuna kalan kişi yaptığı hataların farkına varıyor ve yapabilirim hissi kuvvetlendiği için mezuna kalıyor, ama süreci yönetemezse yılları boşa gitmiş oluyor. Ama başarırsa? Bu döngüye giriyor ve adeta bağımlılık haline geldiğini düşünüyorum. Mezuna kalın veya kalmayın bunun en doğru cevabı sizde. İstediğiniz kadar iyi çalışın, Allah korusun sınav anındaki bir sıkıntı yüzünden tüm yılınız tekrar gidebilir. Bu riskleri almış oluyorsunuz mezuna kalarak bunu unutmayın. Ama şunu da unutmayın hedefinize ulaşırsanız bunun vereceği mutluluk ve bir yıllık kayıp yıllar sürecek bir meslek hayatı için büyük olmayacaktır. Hakkınızda hayırlısı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 18 Temmuz 2020; 1:32:56 >

• calmdownbro C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Umarım iyileşmisinizdir.
  • Mezuna kalacaklara tavsiyem mezuna kalmamaları olur.

Şaka bir yana mezunluk zor psikoloji. Sonucu tamamen kişiye bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 1 Ekim 2021; 15:0:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.