Şimdi Ara

Mezuna Kaldım ve KPSS düşünüyorum, tecrübeli arkadaşlar bakabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, buradaki yardımlaşma ortamını görünce aklıma takılan sorular için kayıt oldum ve umarım yardımcı olabilirsiniz.

Kısaca bu sene ilk sınav tecrübemdi ve ne yazık ki kendimin de cevabını bulamadığı neden emek vermedim sorusu mezuna kaldığımın göstergesidir.

Lakin bu sene kendime söz verdim ve gerekli çalışma ile istediğim yeri tutturacağıma eminim bu yüzden sonuçları gördükten hatta sınavdan çıktıktan sonra tercih yapmayı hiç düşünmedim.

Şimdi sınava hazırlanacakken ailemin maddi sıkıntısı olmamasına rağmen kendi ayaklarımın üzerinde durmak için KPSS'ye girmeye düşünüyorum fakat aklıma takılan sorular şunlar;

1. Mezuna kalan biri olarak hangi KPSS'ye başvuracağım?

2. İlk atamada atanmak için yaklaşık kaç doğru gerekir?

3. Farzedelim yaşadığım şehirde atandım ve sonrasında X şehirde üniyi kazandım, bu durumda memurluğum orada devam eder mi?

4. Çalışma saatleri nasıl olur?

Şimdilik sorularım bu kadar, cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• hocam girin deneyin derim şansınızı.

1 - bölümünüz nedir? eğer işletme kamu yönetimi ya da öğretmenlik vs ise her yıl girebiliyorsunuz sınava. ve ayrıca 2 kpss sınavına giriyorsunuza yanı zamanda. mühendislik ve 2 yıllıklar ise 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan kpss ye girebiliyor.

2 - atanmak için gerekli net veya puan bölümünüze göre değişir. mesela ben kendim Metalurji mühendisiyim. benim atanmam için 90 puan civarı bir puan lazım. bu sene ilk defa hazırlanarak girdim sınava ama istediğim puanı alamadım fakat çok iyi bir temelim de oldu. NOT : durmak yok yola devam :)

3 - bu sorunun cevabını tam bilmiyorum. yardımcı olamayacağım

4 - eğer kazanır iseniz atandığınız kuruma göre çalışma saatleri farklılık gösterebiliyor. ama genelde 8.00 - 17.00 arası çalışırlar.

hakkınızda hayırlısı diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim, yalnız yanlış anlaşıldım herhalde zira hocam ben üni sınavı için mezuna kaldım daha doğrusu lise mezunuyum.

Bu ilk sorunun cevabını değiştirir herhalde.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • ben de üniversitede 3. sınıftasınız sandım

o zaman siz lise kpss'sine başvuracaksınız. ve aynı şekilde geçerliliği 2 yıldır onun da.

hocam düz memurluk istersieniz eğer çok iyi çalışmalısınız en aşşağı 90 puan almalısınız ki o bile yetmeyebilir lise kpss si için. yok ama gardiyanlık ya da katiplik falan için derseniz onun için de taban puanları 70 dir. ama sıralamaya girmeniz için de rahat bir 80 puan almalısınız.

• :D

Teşekkürler çok yardımcı oldunuz.
  • ne demek hocam. Allah gönlünüze göre versin. inşallar darısı üniversite okuyup atanmanıza :D ama siz bi önceden atanmaya bakın kafanız rahat olsun. biz bilemedik. zamanında önce okul dedik ama yanılmışız. şimdi bazı arkadaşlar atandı sonra üniversiteye devam ettiler. hem hayata önde başladılar hem de öğrencilikleri çok rahat geçti. gerçi sınavlarda biraz zorlandılar ama çalışınca yapılmayacak şey yoktur. neyse lafı fazla uzattım. umarım gönlünüzce olur

• 3. Soruyu ben de merak ediyorum up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.