Şimdi Ara

Mezuna kalıp evde mi çalışmak kütüphanedemi çalışmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 70kdan mezuna kaldım.Ayt çok iyi geldi ama tyt berbattı.Dershaneye gitmeyeceğim.Memlekette evimiz var oraya gidip de çalışabilirim.Eger istanbulda kalırsam bizim eve 15dk yürüme mesafesinde kütüphane var.Küçük ama yeterli.Arkadaşla oraya gidebiliriz.Ya da istanbulda kalıp evde çalışabilirim ama bir zaman sonra sıkılcagımdan taraftarım.Aslında ders çalışırken sıkılmam ama mezun senesi oldugu için olayın psikolojik yeri de var.Memlekete gidersem ev boş 2 kişi olucaz.Akrabalar da var ama çok içli dışlı olmam.Ama moral olur diye düşündüm.Memlekete gidersem kütüphaneye gitcegimi zannetmiyorum.İstanbulda miraz moralim düşüyor açıkcası arkadaş yok akraba yok böyle güçsüz hissediyorum kendimi içimde burukluk var.Sizce napmalıyım bir önerisi olan varsa şimdiden tşk.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mezuna Kalıp Evde Çalışmak mı Kütüphanede Çalışmak mı?

Mezuniyet sonrası çalışma ortamı seçimi, önemli bir karardır. İki yaygın seçenek evde çalışma ve kütüphanede çalışmaktır. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Evde Çalışmanın Avantajları:

• Esneklik: Evde çalıştığınızda, kendi programınızı ayarlayabilir ve iş akışınızı kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilirsiniz.
    • Rahatlık: Kendi evinizin rahatlığında ve dağınıklığı konusunda endişelenmeden çalışabilirsiniz.
    • Maliyet Tasarrufu: Kütüphane üyeliği ücretleri veya ulaşım masrafları gibi ek masraflarınız olmaz.

Evde Çalışmanın Dezavantajları:

• Dikkat Dağıtıcı Unsurlar: Ev ortamı, işinize odaklanmayı zorlaştıran dikkat dağıtıcı unsurlarla dolu olabilir (örneğin, TV, sosyal medya).
    • Yalnızlık: Başkalarıyla etkileşime girmeme ve izole olma riski vardır.
    • Motivasyon Eksikliği: Dışarıdan baskı veya hesap verebilirlik olmadan, motivasyonunuzu sürdürmek zor olabilir.

Kütüphanede Çalışmanın Avantajları:

• Sessiz ve Konsantre Bir Ortam: Kütüphaneler, çalışmaya uygun, sessiz ve konsantre ortamlar sağlar.
    • Kaynaklara Erişim: Çoğu kütüphane, kitap, dergi, bilgisayar ve diğer araştırma kaynakları gibi kapsamlı kaynak koleksiyonlarına sahiptir.
    • Hesap Verebilirlik: Her gün kütüphaneye gitmek, bir sorumluluk duygusu yaratabilir ve sizi motive edebilir.

Kütüphanede Çalışmanın Dezavantajları:

• Sınırlı Çalışma Saatleri: Kütüphanelerin genellikle belirli çalışma saatleri vardır ve bu da esneklik açısından kısıtlayıcı olabilir.
    • Kalabalık ve Gürültü: Popüler kütüphaneler kalabalık ve gürültülü olabilir, bu da konsantre olmanızı zorlaştırabilir.
    • Ulaşım Masrafları: Kütüphaneye gitmek için ulaşım masrafları oluşabilir, özellikle de evinizden uzaktaysa.

Sonuç:

Evde çalışma ve kütüphanede çalışma, her biri kendine göre avantajları ve dezavantajları olan iki farklı çalışma ortamıdır. En iyi seçenek, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Sessiz bir çalışma ortamına ve kaynaklara erişime ihtiyacınız varsa kütüphane daha iyi bir seçim olabilir. Esneklik, rahatlık ve düşük maliyet arıyorsanız evde çalışma daha uygun olabilir. Sonuçta, sizin için en etkili çalışma ortamını belirlemek için her iki seçeneği de denemek ve hangisinin size en uygun olduğuna karar vermek en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sonuçta birinden birini yapmak zorunda değilsin ikisini karıştır
    hafta içi ev hafta sonu kütüphaneye gideriblirsin mesela
  • Kütüphane varken sakın evde çalışma ben mezun senemde evdeydim psikolojim bozuldu diyebilirim tekrardan mezuna kaldım malesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle bir tane TYT Türkçe kitabı çözmeni öneririm . Çözünce upla gerisini konuşuruz .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütüphane.
  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    E evde calisamadiktan sonra kütüphaneye gitseydin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütüphane yok ki küçük bir ilçede oturuyorum iyi gidiyordum son aylarda koptum zaten toparlayamadım sonradan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde Ders Çalışmak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben birkaç hafta kütüphaneye gittim çok yordu, şimdi ise evde çalışıyorum. Erimek üzereyim.
  • Ben evde çalıştım sıkıldıkça kütüphaneye gittim

• Bak arkadaşla gideriz yazdın hemen dikkatimi çekti. Arkadaş seni 20dkda bir molaya çağıran bir arkadaşsa onunla gitme sakın. Buna dikkat et bu çok başıma geldi benim bu sene kötü de etkilemiştir mutlaka. Arkadaş sıkıntı çıkarmayacaksa kütüphaneyi tavsiye ederim.
  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    Son aylar dediğin ne zaman yani ne zaman ders çalışmaktan sıkıldın?O zamana kadar full evde mi çalışıyordun ve evde çalışırken canın sıkılmıyor muydu?Evdeyken kaçtan kaça çalışıyordun?

• Hocam kütüphane nasıl yordu?Ben memlekete gidersem üni kutuphanelerine gidebilirim ama tek olurum.Tek kütüphaneye gidesim gelmiyor nedense.Acaba evde çalışabilirmiyim diye düşünüyorum

• Atmaca. kullanıcısına yanıt
    Neden ?

• qtay kullanıcısına yanıt
    Arkadaş öyle biri değil ya.Hocam mezuna kaldiysaniz haftanın kaç günü kütüphaneye gidiyodunuz kaç günü evdeydiniz.Moral olarak sıkıntı yaşadınız mi.Birde kütüphaneye tek gitmemek gibi bir huyunuz varmıydı ?

• tamamen evi ve kutuphaneyi nasil kullandiginiza bagli
    evde calisirken ikide bi kalkip mutfaga atistirmaya gidiyorsaniz, camdan disari bakiniyorsaniz, tv ve pc nin surekli elinizin altinda olmasi aklinizi celiyorsa
    yada kutuphanede calisirken surekli telefonu karistirip konum snap story atiyorsaniz, kapiya sigaraya cikiyorsaniz, gozunuz dolasanlarda karsi masadaki kizda oluyorsa ikisinin de anlami yok
    evinizde pijamayla rahat rahat calisabiliyorsaniz lavabonun yakin olmasi kiyafet degisme sicakligi ayarlama imkani yardimci oluyorsa ev
    kutuphanede o kadar ciktim da kutuphaneye geldim ders calismam lazim moduna girip cevrenizde kitapla defterle ugrasan insanlarin olmasiyla motive oluyorsaniz kutuphane
    tamamen size bagli

• quote:

Orijinalden alıntı: lapatid

tamamen evi ve kutuphaneyi nasil kullandiginiza bagli
    evde calisirken ikide bi kalkip mutfaga atistirmaya gidiyorsaniz, camdan disari bakiniyorsaniz, tv ve pc nin surekli elinizin altinda olmasi aklinizi celiyorsa
    yada kutuphanede calisirken surekli telefonu karistirip konum snap story atiyorsaniz, kapiya sigaraya cikiyorsaniz, gozunuz dolasanlarda karsi masadaki kizda oluyorsa ikisinin de anlami yok
    evinizde pijamayla rahat rahat calisabiliyorsaniz lavabonun yakin olmasi kiyafet degisme sicakligi ayarlama imkani yardimci oluyorsa ev
    kutuphanede o kadar ciktim da kutuphaneye geldim ders calismam lazim moduna girip cevrenizde kitapla defterle ugrasan insanlarin olmasiyla motive oluyorsaniz kutuphane
    tamamen size bagli
    tam da bu arkadaşın dediği nedenlerden ötürü çünkü.

• Kütüphanenin büyük fark atacağı versus. Etrafındaki insanlar çalışınca sen de çalışıyorsun. Sırf bu yüzden 2.5 saat yol çekiyorum. Yakınında kütüphane varsa kıymetini bil.

• PoM07 kullanıcısına yanıt
    Hocam kütüphaneye tek başınıza mi gidiyordunuz bir arkadaşla falan mi

• Tek başıma gidiyorum. 1 ay falan oldu. Eğer cidden çalışkan arkadaşın varsa onunla gidebilirsin hocam. Ama arkadaşla çok verimli yürüyeceğini zannetmiyorum. Bireysel olarak kendini alıştırman gerek.

• Mezuna kalmadım ben hocam. Haftada 3-4 gün kütüphanedeydim. Genelde arkadaşlarla gidiyordum ancak dediğim gibi gittiğim arkadaşlar iyi etkilemedi benim. Hiç tanımadığınız insanlarla dolu bir kütüphanede çalışmanız bence kesinlikle daha yararlı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.