Şimdi Ara

Mezuna Kalma Hikayem(Orta düzey başarı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EDİT/= İstek üzerine thttp://i.hizliresim.com/vZoZpz.jpg
    Derecede yapsam Eczacılık seçecektim sıralama sadece Uniyi değiştirdi :)

Merhaba arkadaşlar sizler için resimlerle destekleyerek(sadece sonuç resmi :)...)mezuna kalma hikayemi anlatacağım ve şunu eklemeden devam etmeyeyim sonuç sıralamam 21bin yani ilk bine çekmedim.

Başlayalım..

İlgisiz bir ailede doğmanın verdiği dezavantajlarla aklım ancak 12.sınıfın başında başıma geldi
    Ondan öncede zaten sürekli taşınıyorduk ve yeni ortama adepte olabilirsem ne güzel olamassam bu derslerimede yansıyordu.En son lise 1 de teşekkür almıştım ve taşınmıştık 10.sınıfta ise 43 ortalamam vardı birkaç mucize ile sınıfta kalmaktan kutuldum ve liseyi aynı okulda bitirdim.

Düz bir lisede okuyordum ve gerek eğitim gerek öğrenci kalitesi bakımından rezalet bir okuldaydım ve hapishane gibi burdada herkes oraya ait olmadığını düşünüyordu tabi bende onlardan biriydim.Çok az arkadaşım vardı ben felsefe ve bilim ile ilgilenirken millet sınıfta sabahtan akşama kadar yok fernebhaçe galatasaray saçma sapan siyasi dini konular hakkında konuşup duruyordu.Bense bir noktadan sonra bunlara sinirlenmeyi bırakıp burdan kaçış planları yapmaya başladım.Okulu bırakıp futbolcu olmaya bile karar verdiğim olmuştu bir keresinde bunun dışındada illegal işlere girme gibi düşüncelerim vardı sonrasında bunları eyleme gerçekleştirmeden yeni düşüncelerim doğdu ve okumaya karar verdim bilim adamı olmayı istiyordum.Tabi bulunduğum koşullar altında bunu söylediğimi düşününce gerçekten insanın gülesi geliyor fen lisesindeki adamın ben bilim adamı olmayı istiyorum demesine kıyasla.

Neyse artık sınava hazırlık sürecine geleyim 12.sınıfın başı hiçbirşey bilmiyorum sıfırım ve ilk defa dershaneye gideceğim bu sene başladık çalışmaya dershanedeki ilk denememde sadece türkçe sorularına yorum yaparak ve aşırı basit birkaç matematik sorusuna çözerek bir baktımki 300 kişi içerisinde 60.olmuşum bu olaydan sonra içimdeki umut tomurcukları yeşillenmeye başladı.Tabi bunun sebebi en az benim kadar milletinde kötü olması :).
    Sene içinde okulda matematik ve geometri dersleri 2 saat olurdu genellikle hiç unutmayacağım bu alanın hocaları bir ders ders anlatır diğer ders benim sorularımı çözerlerdi kimsede itiraz etmezdi hep muhabbet ediyor zaten millet.

Bu aralar benim ygs denemelerim 260 felan geliyor.Sonra çalıştım çalıştım konu konu matematik biyoloji kimya fizik öğrendim velhasıl puanım 300 oldu ve sınavada az kaldı(birkaç ay)sonra bu son düzlüktede biraz çalıştım ve sınav öncesi denemelerimde 330 felan yapar oldum bu arada dershne denemelerindede ortalama 18.oluyordum
    5.sayısal sınıfta iken 2.sayısal sınıfa yükselmiştim ve burada iken bitti dershane.Akabinde sınava gridim ve 301 aldım puan olarak düşükte olsa ygs 2015in çok zor olmasından dolayı 110bininci olmuştum bu puanla okulda beşinciydim okul birincisi 320 puan yapmış ve sınıfımda süreki takdir alan kız 280 yapmış benim ise diploma notum 59 :)

Tabi dağlar kadar lys konusu var ygsden hafif bir asılayım dedim baktım yetişeceği yok dedim yok bu sene olmayacak bu iş.Ve kayıt olmama rağmen lys fene gitmedim bile.Başladım tekrar ygs başlamaya yani mezuna kaldım.

Mezuna kaldığım seneye dershaneye gitmedim fakat çok sağlam bir yol arkadaşım vardı oda LAPTOP um.Sıfır olan lys bilgimi sene içerisinde internetten izlediğim konu anlatım videoları ile geliştirdim.12.sınıfn bittiği ve yazın başladığı dönemde o yaz ygs matematiği bitirdim.Nasıl derseniz karekök mps 1.kitabı bitirdim bu işlem mod problemler hariç ygs matematğin ilk kısmı olan yerleri öğrenmemi sağladı problemler kısmınıda tekinay yayıncılık problemler kitabıyla bitirdim.Sonra ygs için palme biyoloji kimya bitirdim.Neyse kaynak meselesine çok girmeyeceğim.12.sınıfın yazı ve birkaç ay daha ygs çalıştım sonra lys çalışmaya başladım.ygs e bir ay kalana kadar lys çalışıyordum.sonra tekrar ygs e döndüm.Ve denemelere başladım.İlk denemelerim 400 civarı geliyordu.

Genelde mat ve fen 35 türk 25 geliyordu.Süre sıkıntısı çekiyordum.

Daha sonra baya deneme çözerek zaman sıkıntımı yendim ve mat ve fen artık ya 38 ya 39 geliyordu türkçede 30 gelirse seviniyordum sosyalde ne tutarsa.

Son denemelerim 430-450 geliyordu hemde ço kolay denemelerde değildi zaman denmesi felandı.
    Sonrasında ygs e girdim ve kolay bir sınav olmasına rağmen 405 aldım 43bininci oldum.
    Tabi sene içerisinde lys çalışmıştım ygsden sonrada lys kastım baya ve mat ortalama 45
    Fizik 28 Biyoloji 26 Kimya 26 geliyordu Geometri 20.

Sonra lys de geldi çattı ve onada girdim ondada heyecandan olabilir basit hatalarım oldu.
    Neyse sonucu söylemeyeceğim buyrun resim koyayım.

Sonlara doğru uzun yazı yazmaya alışık olmadığım için bayaa özet aldım ama umarım mezuna kalacak bazı arkadaşlara yardımım dokunur.Burada vermek istediğim mesaj durum ne kadar kötü olursa olsun kendi emekleriniz ile çoğu şeyi başarabileceğiniz.

Şunuda belirteyim sakın öysm resmime aldanmayın gerçek yüzüm ile alakasız bir mutanttır kendisi.(Benzerlik oranı %2)

2015 Ygs=http://i.hizliresim.com/y4BAba.png

2015 Toplam=http://i.hizliresim.com/B2qRq9.png

2016 Ygs=http://i.hizliresim.com/nrX5Xg.png

2016 Toplam=http://i.hizliresim.com/81V9VV.png

Okul baya atmış yalnız

• Konu silinmiş galiba kim neden sildi anlamadım bir edit yaptım ve konu restlendi 2 görüntüleme diyor.bin küsür iken
  • Hocam matematiği Nasıl hallettiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adminler kötü çalışıyor valla. La ben ne güzel yorum atıyorum siliniyor. Adam gibi konu açılıyor siliniyor. Bazı konulara girince hata veriyor. Daha çok dikkat edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.