Şimdi Ara

Üst sıralamalardan mezuna kalmak ile ilgili.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese.Bu forumu 2021 YKS sınavından sonra keşfedebildim ve ara sıra girmeye başladım. Normalde daha erken bir hesap açmayı planlıyordum ama sürekli erteledim.

İlk önce bugün tercihlerin açıklanmasıyla foruma girdim ve 13bin civarında mezunluğu düşünen birini gördüm ve hemen hesap açıp kendimi anlatmak istedim. Ben ilk geçen sene sınava girdim ve SAY 13.736'ncı oldum. Geçen sene yığılma olduğu için çok daha iyi bekliyordum tabii ki. Aklımda tamamen mühendislik vardı çünkü etrafımda mühendis olup iyi yerlerde çalışan çok kişi vardı bu da dolayısıyla gözümü boyadı. Hacettepe Elektrik Elektronik Mühendisliği yazdım ilk sıraya ve pek begenilmedigi için Gazi ve Ankara'yı yazmadım. Hacettepe gelirse gelir gelmezse mezuna kalırım dedim. Hatırladıgım kadarıyla 16-17 bin küsür civarındaydı ve gelir diye düşündüm.Tabii ki gelmedi ve 12bin civarında kapatınca büyük bir hüsrana ugradım tıp neden yazmadım falan dedim ama daha sonra temelim var ve daha iyi yapabilirim dedim.

Sınav senesinin sonuna dogru yaptıgım bu büyük hatayı yavaş yavaş fark etmeye başladım, yine de dayanmaya çalıştım. Dershaneye gidiyordum denemeler güzel geliyordu vs. Ama sınav anında olması gerekenden fazla stres yapıp sürekli dikkatimi dagıttım ve matematigin zor olmasıyla bu durum iyice kötüleşmeye başladı ve normal denemelerde yaptıgım netin çok aşağısında neti yaptım TYT ve AYT'de. Hâl böyleyken sınavdan sonra at gözlüklerimi çıkarıp tıp vs bölümlerin aslında bana zıt olmadıgını kişiliğimle uyuştugunu falan fark ettim. (Daha önce neden fark edemedin diye sormayın o zamanki ruh halim anlayamadıgım bir şekilde karmaşıktı.)

Bugün de SAY 14.777'inci oldugumu ögrendim ve 1k geri çekmeme ragmen hiç üzülmedim çünkü çok kötü bekliyordum kontrol bile etmedim dogru düzgün. Şansıma sınavın zor olması benim bu hatamı bir şekilde telafi etti. Koskoca 1 yılımı kaybettigimi düşününce çok çok üzülüyorum ne kadar güzel arkadaşlıklar edinmiş olsam da. Tek avunduğum şey geçen sene gitseydim bu sene sıralamaların iyi gelmesini görüp üzülecektim ve keşke bir sene daha deneseydim diyecektim.

Sonuç olarak mezuna kalıp ileri de çekebilirsiniz veya benim gibi geriye çekip şükür bile edebilirsiniz. Bu sınav sistemi bir çeşit kumara döndü ve ben bunu çok geç fark ettim. Umarım aldıgınız sonuçlardan memnunsunuzdur ve istediginiz yerlere gelebilirsiniz.

NOT: Tercih dönemini ne kadar önemli oldugunu burdan da anlayabilirsiniz. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz, başkalarının dediklerine kulak asmayın.

• Üst sıralamalardan özellikle ilk 10k ' dan mezuna bırakmak büyük risk. Bu sene nereyi düşünüyorsunuz ?

• Evet, böyle düşünen arkadaşların kaderinin benim gibi olmamasını isterim. Kırıkkale Üniversitesi /Bolu İzzet Baysal Tıp düşünüyorum öncelikle ama daha tercih etmeyi düşündüğüm tıplar da var.

• Ben de oralari dusunuyorum sizce 14k dan alirlar mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anxiety2021

Ben de oralari dusunuyorum sizce 14k dan alirlar mi

Hocam emin olamıyorum ben ama umarım alırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rkein_ R kullanıcısına yanıt
    Inşallah ya tyt 2k yapip ayt de batirip bu duruma gelmem canımı çok sıkıyor bu ulkede olmak basli basina stres :/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anxiety2021

Inşallah ya tyt 2k yapip ayt de batirip bu duruma gelmem canımı çok sıkıyor bu ulkede olmak basli basina stres :/

Çok doğru hocam. Başarılar dilerim, her şey gönlünüzce olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.