Şimdi Ara

Bakaya kalmak ile ilgili minik 1 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 30 ocakta gitmeliydim ama isim dolayisi ile subat grubu ile gitmek istedigimden sulus almadim. Su an islemleri yapsam ilk 2 gun icinde gidiyorum devre kaybi olarak sanirim, gerci bir kac gun gecti sadece ama yine de oyledir herhalde.

Sunu soracagim, subatin 20sine kadar bakaya kalsam sonra islemleri halletsem subat grubu ile giderim degil mi? Devre kaybi olarak gitmek istemiyorum herkesle beraber gitmek istiyorum. Sanirim gunluk ceza 5tl ekleniyormus bi 100 kusur para odeyecegim cikarsa sadece ki sorun yok. Sadece subat grubu ile beraber gitmem lazim tam olarak nasil bir yol izlemeliyim?

Nette pek bilgi bulamadim, bakaya olayini hep 4 ay 6 ay 1-2 sene olarak degerlendirmisler, kisa sure bakaya durumu yazilmamis hic. Tesekkurler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni yasa çıkalı 1.5 yılı biraz geçti. Bakaya haberleri forumlara falan düşmemiştir daha.

Şöyle düşünün covid pozitif çıksaydınız şubat celbi 2. Gruba kalacaktınız. Bakaya durumunda da böyle oluyor tek fark para cezası çıkıyor.

2. Grubun anket/covid testi tarihlerini takip edersiniz. Ama muhtemelen anket, test, sevk belgesi alma işini askerlik şubesi üzerinden yapacaksınız. Bakayalar edevlet üzerinden erişimiyor diye biliyorum.

• o ceza olayı 3 4 defa tutanak yersen geçerli, o kadar kısa süre için ceza yemezsin ki kendin teslim olacaksın, normalde de kendin teslim olursan az ceza yiyorsun hatta biraz kafan çalışırsa mahkeme ile cezadan kurtuluyorsun, benim 2 yıl oldu sıkıntı yapma.

• Şubem sağolsun bakaya olmama rağmen e-devlet üzerinden işlem yapabileceğimi söyledi. Böyle bir durum yokmuş arkadaşlar, insanlari yanlış ve eksik bilgilendirmeleri de cabası. Bakaya kalmışsanız bütün işlemlerinizi eşek gibi gidip şubeden yapmanız gerekiyor, covid formu için yazan tarihleri kaçırmayınız.

• 2018de askerlik işlemleri tamamlamak için şubeye gittiğimde memurun "siz bakaya kalmışsınız" demesine kadar bir kere bile tutanak yememiştim. (2015 yılında tecil konusunda problem yaşamıştım, sanırım o dönemden kalmaydı) Ama sağolsun devlet baba 422 TLyi döşedi bana.
    2019da askerdeyken yeni yasa çıktı, (7179 sayılı kanun, geçici madde 1 ek 6) onun sayesinde ödemekten yırttım. Askerden döndüm 1 sene sonra silindi ceza.

• Tesekkurler arkadaslar, ben subat sonu islemleri yapacagim 1 ay dahi olmayacak yani ceza bile yazilmayabilirmis zaten arastirdim azcik, sorun olcagini sanmiyorum. Devre kaybi gitmek istemedim subat sonu 2.gruplarla giderim muhtemelen.

• 22 subat icin subeden randevu aldim bakalim nasil ilerleyecek sürec. Herhangi bir hazirlik yapiyor musunuz  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.