Şimdi Ara

mezuna kalmalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler mf4 sıralamam 100k sizce bi sene daha mı kalmalıyım yoksa bu sene yerleşmeli miyim ?

cevaplarınızı bekliyorum

Not: İnşaat müh. istiyorum

• Sınava ilk girdiğim sene 67k idim. Hiç ama hiç çalışmadım diyebilirim.
    Mezuna kaldım. Yavaş yavaş toparladım kendimi gayet de iyi puanlar alıyordum. Bu sene Tıp'a yerleşirim artık diye hayaller kuruyordum. Gözüme de Kocaeli'ni kestirmiştim.
    Sınava girdim. Beklediğimden çok ama çok kötü geçmişti sınavım. Sıralamam 35 bindi. Zoruma gitti. LYS'yi yarım yamalak çalıştım. Bir sürü konu eksiğimle girdim sınava 37bine geriledim.
    Sonra baktım İst'ta özel bir ünide tam burslu ee tutuyor. Yazdım. Uğraşamam dedim. Kısmet buymuş dedim.
    Bir sene hazırlık okudum. İçim içimi y,yordu ama. Benim gerçek sıralamam bu değil diyordum hep.
    Karar verdim, memleketime döndüm geri ve bu sene yine sınava girdim. Beklediğim kadar çalışamıyordum yine çünkü hazırlıkta ders çalışma diye bir şey pek olmadığı için salmıştım baya kendimi. Paso film izledik bir sene zaten( alt yazılı )

Neyse, bu sene sınava girdim. YGS derecem 5.300
    LYS'ye yine YGS kadar hazırlanmadım ama topu topu 4.000 geriledim. Diplomam da beni 1.000 kişi geri attı. Velhasıl 10.000.liğ'e kadar geriledim. Tıp istiyordum. Olacak hayırlısıyla.

Make your choice.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldu mu simdi -- 8 Temmuz 2013; 20:01:24 >

• oldu mu simdi O kullanıcısına yanıt
    hocam sizin adınıza sevindim ama ben seneye kalsam çalışamamak tan ve daha geriye gitmekten korkuyorum kendime güvenemiyorum çok kararsızım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldu mu simdi

Sınava ilk girdiğim sene 67k idim. Hiç ama hiç çalışmadım diyebilirim.
    Mezuna kaldım. Yavaş yavaş toparladım kendimi gayet de iyi puanlar alıyordum. Bu sene Tıp'a yerleşirim artık diye hayaller kuruyordum. Gözüme de Kocaeli'ni kestirmiştim.
    Sınava girdim. Beklediğimden çok ama çok kötü geçmişti sınavım. Sıralamam 35 bindi. Zoruma gitti. LYS'yi yarım yamalak çalıştım. Bir sürü konu eksiğimle girdim sınava 37bine geriledim.
    Sonra baktım İst'ta özel bir ünide tam burslu ee tutuyor. Yazdım. Uğraşamam dedim. Kısmet buymuş dedim.
    Bir sene hazırlık okudum. İçim içimi y,yordu ama. Benim gerçek sıralamam bu değil diyordum hep.
    Karar verdim, memleketime döndüm geri ve bu sene yine sınava girdim. Beklediğim kadar çalışamıyordum yine çünkü hazırlıkta ders çalışma diye bir şey pek olmadığı için salmıştım baya kendimi. Paso film izledik bir sene zaten( alt yazılı )

LYS'ye yine YGS kadar hazırlanmadım ama topu topu 4.000 geriledim. Diplomam da beni 1.000 kişi geri attı. Velhasıl 10.000.liğ'e kadar geriledim. Tıp istiyordum. Olacak hayırlısıyla.

Make your choice.

tam bir azim oykusu gibi olmus tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: oldu mu simdi

Sınava ilk girdiğim sene 67k idim. Hiç ama hiç çalışmadım diyebilirim.

Make your choice.

nasıl 3. girişinde o kadar yüksek sıralama yaptın?
    ne tür eksiklerini gorup kapattın ve ya ders calısma tarzını mı değiştirdin?
    3. kez denemenin sınavı tanımanın etkisi falan mı oldu?
    yazabilir misin

• @Efe.1905se Lisede aklın bir karış havada olmasının sıkıntısı çektik. Sağ olasın :)

@ghost10 Ben seni tanımadığım için seninle ilgili bir yorum yapamam kardeş. Kendini en iyi sen tanıyabilirsin. Benim de sonuçta okuduğum okula geri dönmek gibi bir korkum vardı. İnsanlar içlerinden alay eder mi diye düşündüm. Cesur olmak lazım. Buna cesaret edemeyen arkadaşlarım hala orda okuyor. Beraber hazırlanmaya karar verdiğim bir arkadaş vazgeçti sonra çünkü yapamama korkusunu taşıyordu. Korkarak başlama hiçbir işe. Kendi adıma şöyle söyleyeyim:
    YGS öncesine kadar çok çalıştım ve çok dua ettim. Yaradan da verdi. Emek verenin emeği boşa gimez be kardeş. Bunun hesabını çok iyi yapıp sınava gir.

@Purone
    İstanbul'dayken bana yurt çıkmadığı için bir arkadaş aracılığıyla cemaate gittim. Oraya gelen 11.sınıfların bile benim sınava hazırlandığım dönemde benden fazla çalıştıklarını görünce kafama dank etti. EN büyük eksiğim çalışmamakmış. Kendime haftalık programlar yapıyordum. Şu gün şu şu dersler şu şu konular bitecek diye. Her hafta yeniliyordum programımı. Hiçbir zaman programımı tam olarak yetiştiremedim çünkü geçmişten gelen tembelliğimin etkileri hala tam olarak geçebilmiş değildi ama en azından %70ini yetiştiriyordum.
    ''Yaz''ı kesinlikle verimli geçirmek lazım. Hangi derslerde sıkıntı yaşıyorsan( Özellikle kendi bölümün için) onları hallet çünkü dershaneler açılınca eksiklerini kapatman daha zor olur. En az iki dersi full bitir derim ben. Saçma sapan kaynaklar var piyasada. Zaman öldürür onlar. Hiçbir yararı olmaz kalitesiz kaynakların.
    Özellikle fizik kimya biyoloji ve geometri için şunları söyleyebilirim: 2012 öncesi hiçbir kaynağı çözmeyin artık çünkü müfredat tamamen değişti. Yeni kaynaklar alıp çözün. Konuyu tam olarak anlamadan testlere geçmeyin moraliniz bozulur. ANlamadığınız konuları teknofem (tavsiyemdir) vs den halletmeye bakın. Yararı dokunur. Sabırlı olmanız lazım bir de. İlk iki ay falan yapamıyorum diye sakın hırpalamayın kendinizi. Eğer gerçekten çalışıyorsanız rayına oturur her şey bir süre sonra. Yeter ki çalışın.

Ekleme: Çok ama çok fazla deneme çözmeniz lazım. En az 30 tane.

Allah gönlünüze göre versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldu mu simdi -- 9 Temmuz 2013; 16:56:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.