Şimdi Ara

İlla üniversite okumak zorunda mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Daha önce de birkaç konu açmıştım Ayt Matematik yapamadığım için üniversite hayallerimi çöpe atmak üzerine olduğum konusunda.

Kendimden kısaca bahsetmek gerekirse tyt netlerim 70 üzeri, tyt matematik 20 civarı yapabiliyorum. Ayt sosyal deneme netlerim ise 30 civarı. Buraya kadar her şey iyi güzel ilerlerken tüm sene çalışmama rağmen Ayt Matematik netim 5-6 civarı. Geçmiş sınav sorularına baktığımda da yapamıyorum. Çalıştığım halde sonuç bu oluyor. Kendimi kandırmayı seven bir insan da değilim, demek ki kapasitem bu diyorum. Muhtemelen sınavda iyi bir sonuç elde edemeyeceğimin de farkındayım. Biliyorsunuz eşit ağırlık bölümleri meslek edinebileceğiniz bölümler değil hukuk haricinde, özellikle sıralamanız düşükse. Okuldan bağımsız yetenekli olduğum bir alan var, oraya yönelmek istiyorum. İstanbul'da yaşadığım için de imkanlar daha fazla, genç yaşta bu işin ucundan tutsam belki zamanla iyi bir yere gelebilirim. Annem de zamanında yapmak istediğim işi yapmış ve bana yol gösterebilir. Babam ise hukuk mezunu ve bu yüzden sen de hukuk oku diye zorluyor bir yandan.

Üniversite hayatı yaşamak istiyorum, iyi bir eğitim alıp kendimi geliştirmeyi de en az sizler kadar istiyorum gerçekten. Yine de 4-5 sene bir işe yönelsem uzun bir zaman olabilecekken, kalitesiz bir eğitim alırsam hayatımda boşa geçe geçirdiğim hızlıca tükenen yıllardan ibaret olacak. Sınava daha var biliyorum ama kafam çok karışık, geceleri stresten uyuyamıyorum. Tek bir dersi yapamamak beni daha da bunaltıyor. Herkes üniversite okumanın bir anlamı kalmadı diyor ama üniversite mezunu değilseniz de neden okumadın diye küçümsüyor. Derdimi yazmak istedim sadece. Kafam karışık olduğu için cümlelerim de karışık olabilir. Okuduysanız teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sassypatsyy -- 25 Mart 2021; 0:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam en temelden mat çalışmayı bir denediniz mi en basit kaynaktan? Belki de calisma yönteminiz yanlıştır. Çok az kalmışken bence mata sil baştan yeni bir yöntemle başlayın. Yine de olmazsa o zaman istediğiniz şeye yonelirsiniz hakkınizda hayirlisi olsun( benim de ilk senem tyt matim 20 lerde ayt matim 15 lerdeydi)

• Oldschool00 kullanıcısına yanıt

Hocam mezunum ben de. Ayt matematik için 2 kaynak çözdüm ama ilerleme kaydedemedim inanın. Endemik ve Karekök. Ayt matematik 15 net bile olsa mutlu olurdum ama mümkün gözükmüyor artık kalan sürede. Teşekkür ederim yorumunuz için.

• Matematikte seneyi tam hatırlamıyorum ama akşamları eve döndüğümde youtube'de belli başlı az sayıda hocalar youtube matematik videoları koyardı. Temelim hiç yoktu açık liseden mezundum. O videoları izleyerek belli bir öğrenme süreci geçirdim. İlk sınavımda 0 kitap çözümüyle 2018 tyt'de 13 net yaptım. Dolayısıyla Matematik maalesef ki diğer dersler gibi değil. Ciddi bir emek ve uzun bir süreç gerektiriyor. Öğrenme sürecide zaten böyle birşey. Bu sene eğer sınava girecekseniz matematiği elinizden geldiği kadar mantığıyla öğrenin ve hergün o konuyu tekrar edin. Böylece artık bu çalışma bir rutin hale gelecektir. Böylelikle öğrenme sürecinizi bir seviye daha azaltmış olursunuz.

• hocam üç saat boyunca tüm şıkları tek tek deneseniz on beş soru yaparsınız bence sizin gözünüz korkuyor sadece
  • Ayt matematiği bu forumda ben yapıyorsam herkes yapar bu kadar iddialıyım.

9-10 hiç yok.

11.sınıf ortalamam yükselsin ve arkadaşlarla bağım kopmasın diye dil seçtim

12.sınfta açığa geçme planım vardı ki geçtim. Sana şimdi dediklerimi teker teker ben yaptım uyguladım.

Sosyal zaten tamam aç ezber ve deneme çöz

Matematik için

1 Mert hocayı aç

2 mert hoca fonksiyonlar polinomlar fasikülünü al aç fonksiyon ve polinomu bitir

2 haftada 2 soru bankası ile

3 70 günde ayt matematik kampında

2. dereceden denklem
    Eşitsizlik
    Karmaşık sayılar

Bitir.

En fazla 10 günde biter

4 üslü sayılara çalış ve logaritmaya başla

Çap fasikülünü öneririm

5 sml hoca tyt ilk 12 soru kampını çıkart çöz

Buraya parabol limit türev trigonometri koymadım
    Çünkü seri deneme 30 günü çıkarınca

63 günün var

50 günde bu konuları 3 test kitabı ile bitir..

Son 13 gün çıkmış sorular ve deneme ile devam et.

Sosyalin iyi aga sakın bırakma bu ülkede yetenekli adam yeteneğini kullanamıyor üniversite de hobi edinirsin artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kitap öneriler kolaydan zora

345
    Acil'in fasikülü
    Karakök
    Orijinal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Belki de dediğiniz gibi gözümde çok büyütüyorum. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

• Hocam teşekkürler önerileriniz için. Mert hoca dinliyorum, yine de elimden geldiği kadar mücadele edeceğim. 3 ay kaldı gerçi, bu saatten sonra ne kadar ilerleme kaydederim bilmiyorum. Dikkate alacağım dediklerinizi.

• Halledersin kardeşim yaparsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.