Şimdi Ara

Üniversite okumak mi işe atılmak mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 4 yil Düzce de bilgisayar mühendisliği okumak mi yoksa buna zaman kaybı ve okuduktan sonra bir şey olmaz diyorsanız şimdiden iş hayatına atılmak mi dersiniz? Bilgisayara merakım var ne yapmam gerek hiç bilmiyorum üniversite sınavı gibi bir bela var ki hiç sormayın. Öneriler verin, mesela deyin ki yazılım veya grafikerlik kursuna git 1 senede işi kap veya ne bileyim şu şu işe gir kendine meslek edin iyi parası var geçinir gidersin deyin ona göre hareket edeyim.
    Şuan yazın harçlık çıkarmak için kargoda kurye olarak çalışıyorum. Elime 2 bin tl geçiyor diyebilirim. Ama burada gelecek görmüyorum ticarete atılmak için de elinde para olması lazım oda bende yok, fabrikaya girsem asgari ücret dışında para vermiyorlar ne yapacağım ben ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanumthe -- 1 Temmuz 2018; 21:15:11 >

• Tanıdığım bir bilgisayar mühendisi 10-20 bin TL arası maaş alıyor BMW araçı var ve deniz gören bir evde oturuyor .Kararını buna göre ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Tanıdığım bir bilgisayar mühendisi 10-20 bin TL arası maaş alıyor BMW araçı var ve deniz gören bir evde oturuyor .Kararını buna göre ver.
    O tanıdığın bilgisayar mühendisi ne mezunu ama o önemli işte hocam ben yüksek puan yapamayacağım. Bilgisayar bilgilerinin ölçüldügu bir sınav olsa 500 üzerinden minimum 400 alacağıma inanıyorum ama gel gör ki şu feni falan yapamadığım için istediğim yere gidemiyor haliyle de kisitlaniyorum
  • elinde yalandan bi diploman olur işte girişken olmassan her türlü işşiz kalırsın mesela lise terk bi arkadaşım elektrikçi dükkanı açmış işletiyo tek başına araba felanda almış 21 yaşında daha, girişken aktif olmak çok önemli
  • bir lisans diploman kesinlikle olmalı, yaşın geçmeden almalısın
    Hiç olmasa kpss seçeneğin olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8643D86AA

elinde yalandan bi diploman olur işte girişken olmassan her türlü işşiz kalırsın mesela lise terk bi arkadaşım elektrikçi dükkanı açmış işletiyo tek başına araba felanda almış 21 yaşında daha, girişken aktif olmak çok önemli
    Dükkan açma işi şimdilik zor, mesela şöyle yok mu tavsiye edeceğiniz bir meslek 3 bin lira alan falan, birikim yapıp öyle dükkan açılır anca başka türlü zor. Mesela havalimaninda hasta taşımaciligi yapan arkadaşım var 1700 ücret + günde, 50, 100 tl bahşiş minimum 1500,2000 tl de oradan etti sana 3700 tl. Ne kadar doğru söylüyor bilmiyorum ama şöyle işler lazım bana
  • Ben üniversite öğrencisiyim, iş arıyorum bir yandan ama bulamıyorum. Mezun oluncada bulacağımı pek sanmıyorum.

Bir arkadaş ise torpille işe girdi. Haftada 2 gün tatili var. Sabah 9 akşam 5 çalışıyor. 2.500 lira maaşı var. Yemek parası falan herşey var. Kıskanıyorum doğrusu, nasipten öte köy yok.

Bu arada ben Grafik Tasarım öğrencisiyim. İlanlara bakıyorum hepsi tecrübeli adam arıyor. Kimse mezun adam aramıyor. 4. sınıf işletmeler dahil. Bu da moralimi çok bozuyor. Tecrübe kazanabileceğiniz bir mesleğiniz olsun tavsiyem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 1 Temmuz 2018; 21:28:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Irresolute kullanıcısına yanıt
    Hocam ama 4 sene de okumak zaman kaybı olmasın şimdi. Düşünsenize 4 sene çalıştığımi aylık 2 binden. 1 yılda 24, 4 yılda 96 bin tl yapar. Demeyin şimdi zaten mezun olunca onu 1 yılda çıkarırsin diye ya olmazsa öyle bir şey? Gelecek kaygısı bitiriyor gençliğimizi yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanumthe

Hocam ama 4 sene de okumak zaman kaybı olmasın şimdi. Düşünsenize 4 sene çalıştığımi aylık 2 binden. 1 yılda 24, 4 yılda 96 bin tl yapar. Demeyin şimdi zaten mezun olunca onu 1 yılda çıkarırsin diye ya olmazsa öyle bir şey? Gelecek kaygısı bitiriyor gençliğimizi yav
    Bu arada ben Grafik Tasarım öğrencisiyim. İlanlara bakıyorum hepsi tecrübeli adam arıyor. Kimse mezun adam aramıyor. 4. sınıf işletmeler dahil. Ve hemen hemen hepsi Asgari veriyor diyebilirim. Bu bölümü seçerken Grafikçi işsiz kalmaz, deli para var diyenlere aldırmayaydım keşke. Tabi bu tamamen benim kendi görüşüm. Yani 1 yıl kursa gideyim, iş bulayım durumu yok. Unutun hocam onu. Tecrübe kazanabileceğiniz bir mesleğiniz olsun tavsiyem. Zamanla maaşınız artar zaten. Mesela bir başka arkadaşım lisede aynı sınıftaydık, okulu bıraktı berber oldu. Şimdi paraya para demiyor. Ortak dükkan açtılar, araba aldı falan.. 1 yılda o parayı çıkaramazsın, kimse iş bilmeyen adamı sırf üni. mezunu diye yüksek maaşla başlatmaz. Bu arada Kararı sen vereceksin. Kimseye bakma, kendini kararını kendin ver. Sana dediğim o çocuk torpille iş bulmuş biri. İşsizde olsan diploma çok önemli. KPSS falan denersin, iyi bir üniversitede iyi bir bölümle zaten işsiz kalacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 1 Temmuz 2018; 21:35:10 >

• quote:

Dükkan açma işi şimdilik zor, mesela şöyle yok mu tavsiye edeceğiniz bir meslek 3 bin lira alan falan, birikim yapıp öyle dükkan açılır anca başka türlü zor. Mesela havalimaninda hasta taşımaciligi yapan arkadaşım var 1700 ücret + günde, 50, 100 tl bahşiş minimum 1500,2000 tl de oradan etti sana 3700 tl. Ne kadar doğru söylüyor bilmiyorum ama şöyle işler lazım bana

Alıntıları Göster
    Bu arada bende iş arıyorum, tecrübesizim. Tavsiyeniz var mı?
  • Hukuk 4. Sinif oldum söyleyin bırakıp işe mi atılayım
  • Artık bu devirde diploma olamayanları işe zor alıyorlar.
  • Babanın çok iyi bir işi olur okumazsın, sermayen olur iş kuracam dersin okumazsın ama sende o yok bu yok bence en az lisans oku ama sevdiğin bölümü oku, bilgisayar mühendisliği kolay değil biliyorum hatta birçok kişi bırakır ilk seneden ona göre karar ver. Ayrıca üniversite sadece diploma katmaz sana toyluğunu alır düşünce yapın değişir, hayatı daha iyi öğrenirsin.
  • yapayzeka mühendisliği veya teknoloji tasarım mühendisliği oku.
  • Doğru diyorsun da

4 senede ailenin yanında yaşarsan iyi ama

4 senede çalışacağın iş sana ne katacak geleceğin için?

Buldun mu ileride şurada çalıştım bu yüzden tecrübeliyim diyebileceğin bir iş?

Sonra ülkemizde herkes üniversite okuyor artık, iş ilanları lisans mezunu istiyor. Ne kadar yetenekli olsan bile sırf lise mezunu olduğun için başvurduğunu ilanda CV ne bile bakmadan geçicekler (tabiki istisnalar var) ama böyle gerçekte var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irresolute -- 1 Temmuz 2018; 22:17:13 >
  • 2 yillik bilgisayar okuyup dgs ile daha iyi bi okula gitmek bence
  • Herkes oku falan demiş de okusan ne olacak peki? Bu zamanda okul okuyan kişinin değer kazandığı nerede görülmüş? Benim tanıdığım Bilgisayar Mühendisi çoğu kişi işsiz ya da asgaride hallice maaş alıyor. Bence aklını başına al ve gerçeklerin farkına var. Bu zamanda zanaat sahibi olan insan değer kazanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BA761BEEF

Bu arada ben Grafik Tasarım öğrencisiyim. İlanlara bakıyorum hepsi tecrübeli adam arıyor. Kimse mezun adam aramıyor. 4. sınıf işletmeler dahil. Ve hemen hemen hepsi Asgari veriyor diyebilirim. Bu bölümü seçerken Grafikçi işsiz kalmaz, deli para var diyenlere aldırmayaydım keşke. Tabi bu tamamen benim kendi görüşüm. Yani 1 yıl kursa gideyim, iş bulayım durumu yok. Unutun hocam onu. Tecrübe kazanabileceğiniz bir mesleğiniz olsun tavsiyem. Zamanla maaşınız artar zaten. Mesela bir başka arkadaşım lisede aynı sınıftaydık, okulu bıraktı berber oldu. Şimdi paraya para demiyor. Ortak dükkan açtılar, araba aldı falan.. 1 yılda o parayı çıkaramazsın, kimse iş bilmeyen adamı sırf üni. mezunu diye yüksek maaşla başlatmaz. Bu arada Kararı sen vereceksin. Kimseye bakma, kendini kararını kendin ver. Sana dediğim o çocuk torpille iş bulmuş biri. İşsizde olsan diploma çok önemli. KPSS falan denersin, iyi bir üniversitede iyi bir bölümle zaten işsiz kalacağını sanmam.

Alıntıları Göster
    Hocam bende grafik tasarım okuyorum şuan. Final zamanı okulu bırakıpta babamın işini mi elime alsam diye kara kara düşünürken bu konuya denk geldim. Yoğun bir gelecek kaygım var ve yatmaya da aşırı alışmışım, marmara üni'de okuyorum ayrıca ama okula ite kaka gidiyor işleri son gün yapıyorum.

Siz ne yaptınız iş durumlarını, bulabildiniz mi? ve ne önerirsiniz? Büyük ihtimal okulu bırakacak cesareti zaten bulamayacağım ama haftada bir bu düşünceler düşüyor aklıma, yoğun bir depresyon halindeyim.

• İki ucu ateşli değnek, okumasan kolay kolay yüzüne bakmıyorlar, şansın yoksa diptesin ancak okumak da durumu değiştirmiyor. Ekonomi ölü, istihdam önemsenmiyor, tünelin sonu karanlık. Çıkar yol bir şekilde eğitime sarılıp yurt dışına göçmek, uzunca bir süre sorunlara dokunan olmayacak.
  • quote:

O tanıdığın bilgisayar mühendisi ne mezunu ama o önemli işte hocam ben yüksek puan yapamayacağım. Bilgisayar bilgilerinin ölçüldügu bir sınav olsa 500 üzerinden minimum 400 alacağıma inanıyorum ama gel gör ki şu feni falan yapamadığım için istediğim yere gidemiyor haliyle de kisitlaniyorum

Alıntıları Göster
    bilgisayar bilgisi dediğin matematik zaten, sen matematiği tam yap gel ben sana iş bulurum.

bilgisayar mühendisliği okurken format attırıp pubg oynatıyorlar falan sanıyorsan zorlanırsın zaten. kodlamayla uğraşacaksan sadece basit düzeyde web geliştiriciliği falan o zaman okul okumana gerek yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.