Arkadaşlar bugün benim kafama birşey takıldı ...Derslerle alakalı değil.. ama buraya yazmak en mantıklısı geldi bana
Yha bu sağlık sigortası olayı varmış ben mezunum doğal olarak 18 yaşımıda geçtim dolayısıyla öğrenci olmadığım için babamın sigortasından da yararlanamıyorum sanırım... herhangi açıktan falanda üniversite okumuyorum... Benimde sağlık sigortasını yaptırmam gerekiyormu..Cezası varmı yaptırmassak.... Herhangi bir bilgisi olan ya da bu sigortayı yapmış olanlar varsa Bilgilendirirlerse sevinirim...
cezasi var 600 tl civarydi sanrm, nrmalde ocak ayi snuna kdardi da bir ay dha uzatldi subat snuna kdr yaptrmyana ceza gelck, kaymakamlga gdp verdkleri 1 sayfa formu doldurman 600tl'den kurtulman icn ytrli ben gdp yaptrdm gayet basit bi an önce yptr bnce...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: nuly
cezasi var 600 tl civarydi sanrm, nrmalde ocak ayi snuna kdardi da bir ay dha uzatldi subat snuna kdr yaptrmyana ceza gelck, kaymakamlga gdp verdkleri 1 sayfa formu doldurman 600tl'den kurtulman icn ytrli ben gdp yaptrdm gayet basit bi an önce yptr bnce...
eywallah tesekkürler bilgilendirdiğin için yarın yaptırıyım en ıyısı
Ben yaptırdım eve posta bile yollamışlar yaptırmam için. 18 yaşını geçen , okumayan ve sigortalı bir işte çalışmayan her TC vatandaşı yaptırmak zorunda. Ayrıca 600 değil 213 lira küsür aylık cezası.
Ben de yaptırdım. Zaten aylık 213'ü duyunca sakallarım dikeldi. Onu vermemek için sivasın -30 soğuğunda sabah 7 de gittim kuyruk olmaz diye. Yine vardı arkadaş yine vardı :) Bir yerim dondu ama sonunda yaptırdım. Aman sende yaptır. Postu falan deldirirsin mazaallah devlete gidemezsin özelde kickler sana :)
Eve herhangi bir posta zarfı ya da yazı yollamamışlar 22 yaşındayım ünivdeyim benim de yaptırmam şart mı peki ?
quote:
Orijinalden alıntı: Xapster
Ben yaptırdım eve posta bile yollamışlar yaptırmam için. 18 yaşını geçen , okumayan ve sigortalı bir işte çalışmayan her TC vatandaşı yaptırmak zorunda. Ayrıca 600 değil 213 lira küsür aylık cezası.
Aga ben de yaptırdım kaymakamlıkta yaptırdıktan 7 gün sonra eve posta geldi yaptıın diye tırstım . Kaymakamlıkta ailedeki herkesin kimlik fotokopisi vs alındı.Senden ne istediler
quote:
Orijinalden alıntı: freekick_2011
Arkadaşlar bugün benim kafama birşey takıldı ...Derslerle alakalı değil.. ama buraya yazmak en mantıklısı geldi bana
Yha bu sağlık sigortası olayı varmış ben mezunum doğal olarak 18 yaşımıda geçtim dolayısıyla öğrenci olmadığım için babamın sigortasından da yararlanamıyorum sanırım... herhangi açıktan falanda üniversite okumuyorum... Benimde sağlık sigortasını yaptırmam gerekiyormu..Cezası varmı yaptırmassak.... Herhangi bir bilgisi olan ya da bu sigortayı yapmış olanlar varsa Bilgilendirirlerse sevinirim...
yaptırman gerekiyo, ben başvurdum. gelir testi yapcaklar 1 ay sonra... başvurmazsan default olarak 212 tl ödüyosun her ay.
quote:
Orijinalden alıntı: freekick_2011
Cuma günü formu aldım p.tesi son dediler bugünde formu verdim.Şimdi bi ugra istersen.
quote:
Orijinalden alıntı: Legendery
Eve herhangi bir posta zarfı ya da yazı yollamamışlar 22 yaşındayım ünivdeyim benim de yaptırmam şart mı peki ?
SGK ya gidip ogrenci belgeni vetya bandrollu ogrenci kartini gostermen lazim.
quote:
Orijinalden alıntı: Orhankoxp
quote:
Orijinalden alıntı: Xapster
Aga ben de yaptırdım kaymakamlıkta yaptırdıktan 7 gün sonra eve posta geldi yaptıın diye tırstım . Kaymakamlıkta ailedeki herkesin kimlik fotokopisi vs alındı.Senden ne istediler
Yaptıralı 1.5 hafta felan oluyor daha hiç bişey gelmedi eve. Bitince sormuştum hepsi bu kadar mı? diye. Evet yapman gereken başka bişey yok dediler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme