Şimdi Ara

Mezunlar ne olacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim okula gelen bir rehber öğretmeni geçen sene sınava giren adayların neredeyse 1 milyonunun yerleşmediğini ve mezuna kaldığını söyledi.Akabinde bu sene üniversiteye yerleştirme yapılırken liseden mezun olma yılınıza göre yerleştirileceksiniz dedi.Yani mesela x kişisi 2015 yılında liseden mezun olmuş y kişisi 2016 yılında liseden mezun olmuşsa y giricek x giremiyecek dedi.
    Sizce bunların doğruluk payı nedir ?
    Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
    Hepinize iyi forumlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Efendim artık hiçbir rehberlikçinin yapmadığı şeyi yapıp sınavlar hakkında biraz bilgi edinmeye çalışarak gerçeğe ulaşılabiliriz. 2017 yılı yerleştirme sonuçlarını incelersek 960 bin 12.sınıf öğrencisinin sınava girdiğini fakat sadece 335 bin kişinin yerleştiğini görürüz. Evet %32 gibi bir oran ki bu korku verici. Fakat 2016 yılını da incelersek 950 bin 12.sınıf öğrencisinden 460 bin tanesinin yerleştiğini görürüz. %50den biraz daha az bir oran. Yani mezun oranımız fazla fakat abartıldığı gibi 1 milyon değil.

Not: 2017 ve 2016 yıllarında lisans bölümlerine yerleşenlerin sayısında aşırı bir fark yok. Fark önlisansa yerleşen kişi sayısında. Bunun sebebini bilmiyorum.
  • seninle iyi kafa bulmuş o rehberlikçi öyle bir şey mi olur Allah aşkına kardeşim biraz düşünün her denilene inanmayın 1milyon yerleşmeme doğru olabilir ama o önce mezun falan sonra mezun hikayesi iyi sallamışlar
  • öyle bi açıklama olmadı ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olum ne gerizekalı adamlar öğretmen oluyor ya sonra laf söyleyince biz suçlu oluyoruz

• Vallahi billahi bu öğretmenler salak ya son 5 yılda iyice boş beleş adamlar girdi mesleğe öyle bir şey yok kardeş takılma hocana

• Efendim artık hiçbir rehberlikçinin yapmadığı şeyi yapıp sınavlar hakkında biraz bilgi edinmeye çalışarak gerçeğe ulaşılabiliriz. 2017 yılı yerleştirme sonuçlarını incelersek 960 bin 12.sınıf öğrencisinin sınava girdiğini fakat sadece 335 bin kişinin yerleştiğini görürüz. Evet %32 gibi bir oran ki bu korku verici. Fakat 2016 yılını da incelersek 950 bin 12.sınıf öğrencisinden 460 bin tanesinin yerleştiğini görürüz. %50den biraz daha az bir oran. Yani mezun oranımız fazla fakat abartıldığı gibi 1 milyon değil.

Not: 2017 ve 2016 yıllarında lisans bölümlerine yerleşenlerin sayısında aşırı bir fark yok. Fark önlisansa yerleşen kişi sayısında. Bunun sebebini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIFSMII -- 25 Aralık 2017; 9:33:46 >
  • hayır yaşa bağlı mezun olduğun yılla ılgııs yok dıyelım 30 aralık 2000 li biri var halı ıle en kucuk olur sen subat mart doğumlusun sene bası yanı tıpatıp aynı sonuçları yaptınız ama o onune geçer sıralamada neredeyse senden 1 yas kucuk olduğu ıcın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öğrenciler, çoğu rehber öğretmenden daha bilgili . maalesef durum bu
  • Sıralamaları çerçeve yapmak içinmiymis ona ne diyor

• Yok öyle birşey hocan seni keklemiş

• 2006 mezunuyum ve sınava giricem. Boşa hazırlanayın gençler.

• Hocanın dediğinin doğru olması için iki kişinin aynı bölümü tercih etmesi gerek. Eğer aynı yeri tercih etmişlerse ve puanları küsüratına kadar aynıysa, yapılabilme oranı en düşük test netleri aynıysa mesela fizik veya mat eğer onlarda aynıysa doğum tarihine bakılır. Eğer o da aynıysa cinsiyete bakılır o zamanda kızlar öncelikli oluyor. Tabi olasılık biliyorsa hocan bunların çok çok çok düşük bir ihtimal olduğunu biliyordur. Gençlerin aklını bulandırmaya gerek yok. Öğrenciye rehber olacak, boş beleş işlerle uğraşmasını engelleyecek insanın bunu demesi ne kadar doğru tartışılır.

• Yok hocam bende inanmadım zaten ama ülkemizde son zamanlarda çok mantıklı olaylar olmadığı için bir teyit edeyim dedim :)
  • IIFSMII kullanıcısına yanıt
    direk geçiş yaptı meslek liseliler açıkta kaldı
  • DeShawN1905 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende öyle düşünmüştüm, böyle bir şey zaten milyarda bir görülür heralde.
  • Oğlu veya kızı sınav öğrencisidir, rakip elemeye çalışıyordur.

Öğretmenin söylediği şey kazanılmış hakkın ihlalidir. Yarın çıkıp ALES bu sene iptal beyler deseler, karar Anayasa Mahkemesi'nden döner. Öğretmenin bahsettiği şeyin de bundan farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrelhan

Yok öyle birşey hocan seni keklemiş

Yok hocam şükür ki bizim hocamız değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.