Şimdi Ara

mf 4 olan bölümden mf 3 e geçiş [ACİL ARKADAŞLAR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yatay geçiş hakkında fazla bilgi sahibi değilim.
    gittiğim bölümden memnun olmadım kısacası aile zoruyla üniversitenin adı dolayısıyla
    bu zılgıt bölümde maalesef okuyacağım.
    bu sınav stresine başlamadan önce coğu arkadaşım garanti iş sahibi olmak istiyorsan kesinlikle
    sağlık alanında tercih yapmalısın dediler.fakat yaptığım sıralama beni kısaca hayallerimden etti.
    ama bu mühendislikten sağlık alanına yatay geçiş olabiliyor mu?(araştırdım bulamadım.)
    şartları nelerdir?
    istanbul içinde bir üniversitenin sağlık alanına yatay geçiş ortalamaları hakkında bilgisi olan söyleyebilir mi?

• yatay geçiş aynı olan bölümlerin arasında olan geçiştir dikeyse farklı bölümlerin farklı bölümlere geçişidir yani sen çapa tıptan haccetepe tıpa geçersin bu yatay geçiş olur ama mesela mühendislikten hacettepe tıpa geçersen bu dikey olur [bu örnekleri fazla ciddiye alma hayal dünyası bunlar mantığı anladın umarım]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qaun -- 15 Eylül 2016; 9:58:13 >
  • Merkezi yerleştirme puanın( üniversiteye yerleştiğin yılda aldığın puan ) ile geçiş yapman mümkün. Tabi bazı şartları var. BURDAN bakabilirsin.
    Şimdiden kolay gelsin
  • Merkezi yerleştirme ile üniversiteyi kazandığın seneki puanın istediğin bölüme yetiyorsa geçebilirsin. Bu arada merak ettim hangi bölüm?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aquaductus cerebrii A kullanıcısına yanıt
    dostum ben diş hekimliği istiyorum fakat gelen sınav sonucu hayatımı kaydırdı şuan maden mühendisliği okuyorum 80 k ile yerleştim.
    acaba çok çalışsam üni 1 de ortalama yapıp herhangi bir diş hekimliğine geçiş imkanımı merak ettim.
    yani illa benim bu yıl mf3 puanımı istiyorlarsa bu yıl mecburi tekrar gireceğim
  • ShürLee kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeşim, bir de kurum içi yatay geçiş diye bir mesele var. Aynı üniversitede farklı bir bölüme geçebiliyorsun. Her üniversite kendi kurallarını koyuyor bir bak derim. Ama puanın yetmiyorsa merkezi yerleştirme yapamazsın maalesef.

Bu arada ben diş hekimliği okuyorum iyi araştırdın mı bölümü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aquaductus cerebrii A kullanıcısına yanıt
    hadi ya :( okudugum üniversite full muhendislik oldugundan dolayı gerekli ortalamayı dahi yapsam
    sadece mühendislikler arası geçiş olabiliyor.

bölümü araştırdım bu konuda bir sıkıntım yok .en önemlisi yukarıda insan içi bölüm maden gibi yerin altında değil .sağlık olması ayrı bir avantaj fakat hazırlık başlayacak mecburiyetten gitmek zorundayım.bundan dolayı fazla ders çalışma olacağını sanmıyorum.

araştırdım çoğu üniversite puana bakıyor mf3 benim 350 puandı zaten artık dediğine göre ortama yapsam dahi geçiş çok zor.

bu arada hangi üniversite de okuyorsun dostum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.