Şimdi Ara

Mf4 15-20k arası tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce bir konu açmıştım. Mühendislik için gözümü korkutmuşlardı.
    mf3 için biraz araştırdım ama 22 binle gidebileceğim adam akıllı bir yer yok.
    Mf4 16 bin, burayıı değerlendirmek daha mantıklı geliyor.
    Ama mf3 de 16 bin olsaydı diş hekimliklerini araştırmaya başlamıştım sanırım.

Her neyse MF4 16.400

sınavdan önce hedefim itü elektronik haberleşmeydi.

Şimdi aklımdakiler:

İTÜ kontrol ve otomasyon
    YTÜ elektronik ve haberleşme
    AGÜ elektrik elektronik
    HACETTEPE elektrik elektronik
    YTÜ bilgisayar

Sizin fikirleriniz neler. Yazılıma ve elektroniğe ilgim var.
    Kontrol ve otomasyon konusunda endişelerim var. Sahaya yönelik bi mühendislik olduğu için pek içime sinmiyor. Var mı YTÜ ehm hacettepe ee hakkında falan yorum yapacak.

NOT: gereksiz uzadı yazı. saatten kaynaklı sanırım.

• Bu biraz da ne yapmak istedigine bagli. Ilk once o meslegi yapanlarla konusup kendine uygun olup olmadigini ogrenmelisin ki bu dedigin okullar arasinda tercih yapabilesin. Yoksa biri sana bunlardan birini onerse ne isine yarayacak ilgi alanin olmadiktan sonra ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe veya ytu bilgisayar arasında bolum tercihi yap bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delabellas kullanıcısına yanıt
    Dostum abim bilgisayar mühendisi. 1 haftadır 20'den fazla mezun ve öğrenciyle konuştum.
    Hangi mühendisliğin ne yaptığını biliyorum yani. Ama yazılımla da elektronikle de ilgilenmeyi seviyorum.
    Elektronik okursam iş hayatında da yazılım üzerine çalışma ihtimalim yüksek zaten.
    Ben sadece okul ve bölüm hakkındaki yorumlarınızı istiyorum. Meslek tavsiyesi değil.
  • Anladim. Yazilim alaninda uzmanlasicaksin anlasilan. Ben de ytu bilgisayar dusunuyorum bir cok kisiyle konustum bu bolumden, abin de soylemistir gerci, universitenin pek bi etkisi olmadigi soyleniyor yani is kendimizi gelistirip, bir seyler katmaya kaliyor benim anladigim. Eger yazilim hayalin varsa direk bilgisayar sec bence elektrik elektronik cephesine falan hic girme derim ben.

• Delabellas kullanıcısına yanıt
    Evet önemli olan kendini geliştirmek.
    Ama üniversitelerin pek etkisi yok demek zor.
    Ne kadar kaliteli okul o kadar kendini geliştirme fırsatı demek. Ve işe alımda üni. adı da oldukça önemli.
    Ama kendini iyi geliştirirsen aradaki fark kapatılmayacak seviyede değil.

Yazılımla uğraşıyorum (öğrenmeye çalışıyorum) ama elektronikle de uğraşıyorum.
    Mezun olduğumda muhtemelen yazılım üzerine çalışırım dememin sebebi şu;
    Ülkede elektronik alanında fazla bi üretim yok zaten.
    Mesela görüştüğüm şirkette 6 yazılımcıdan 2'si elektronikciydi. (birisi İTÜ diğerini bilmiyorum)
    Ama şirkette en iyi iş çıkaran (hem elektronik hem yazılımla ilgileniyor) elektrik elektronik mezunu olan bi abiydi.
    Yani bir kaç kişi üzerinden yorumlamaya çalışmak çok doğru değil ama durum böyle.

Genel olarak

YTÜ elektronik ve haberleşme
    YTÜ bilgisayar müh.
    Hacettepe Elektrik elektronik

hakkında bilgi/fikir paylaşabilecek birileri varsa çok makbule geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delabellas

Bu biraz da ne yapmak istedigine bagli. Ilk once o meslegi yapanlarla konusup kendine uygun olup olmadigini ogrenmelisin ki bu dedigin okullar arasinda tercih yapabilesin. Yoksa biri sana bunlardan birini onerse ne isine yarayacak ilgi alanin olmadiktan sonra ?

hocam 15k-20k arasında pek bir şey yok açıkçası. sen hangi bölümü ısrarla önerirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justlikefire8 -- 1 Ağustos 2016; 13:41:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5k - 7k arası tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bolum oneremem sen nerede basarili olacagini dusunuyosan orayi secmelisin :) aklindakiler ne ?

• quote:

Ben bolum oneremem sen nerede basarili olacagini dusunuyosan orayi secmelisin :) aklindakiler ne ?

aklımdakiler genelde yüksek lisansa uyuyor. ben sadece robotik/defense/embedded/cloud alanlarından herhangi birinde çalışmak istersem acaba itüde hangi bölümü seçersem daha çabuk adaptde olabilirim? itü inşaatı seçerek değil heralde di mi? tamamen teknoloji odaklı bitercih yapmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dauntless1

quote:

Ben bolum oneremem sen nerede basarili olacagini dusunuyosan orayi secmelisin :) aklindakiler ne ?

aklımdakiler genelde yüksek lisansa uyuyor. ben sadece robotik/defense/embedded/cloud alanlarından herhangi birinde çalışmak istersem acaba itüde hangi bölümü seçersem daha çabuk adaptde olabilirim? itü inşaatı seçerek değil heralde di mi? tamamen teknoloji odaklı bitercih yapmak istiyorum.

eğer sıralaman 15-16k civarı ise kontrol ve otomasyon düşünmelisin bence. bir de böyle bir konu var gayet güzel açıklanmış.https://forum.donanimhaber.com/m_50495424/tm.htm
    ha ben itü diye tutturmam diyorsan, ytü kontrol ve otomasyon veya mekatronik de araştırmalısın derim. Forumda bir sürü kişi var bu bölümlerdeen. Ytü 201x girişliler konularından bakıp ulaşabilirsin.
    edit: 10 kişi artmış itü KOMun kontenjanı. Geride olsan bile şansını dene derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delabellas -- 1 Ağustos 2016; 13:55:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dauntless1

quote:

eğer sıralaman 15-16k civarı ise kontrol ve otomasyon düşünmelisin bence. bir de böyle bir konu var gayet güzel açıklanmış.https://forum.donanimhaber.com/m_50495424/tm.htm
    ha ben itü diye tutturmam diyorsan, ytü kontrol ve otomasyon veya mekatronik de araştırmalısın derim. Forumda bir sürü kişi var bu bölümlerdeen. Ytü 201x girişliler konularından bakıp ulaşabilirsin.
    edit: 10 kişi artmış itü KOMun kontenjanı. Geride olsan bile şansını dene derim.

tesekkurler hocam ben 15k yım zaten.

• Hocam itü son karar mı

• Evet öncelik İTÜ'de.
  • hacettepe ee

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.