Şimdi Ara

MF4 6KDAN 600E ÇEKİŞ VE TAVSİYELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
41
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazın şu aralar kendinizi nasıl motive ettiniz ?

Durumun size benzer sadece deneme çözüyorum netlerde iyi geliyor ama konu çalışmadığım için içimde bir pişmanlık var

Sizce şu aralar ne yapmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarwtf

3 sene meslek lisesinde okudum ve 2 yıl Matematik ve Geometri görmedim. YGS ve LYS Matematik de 1 net yaptım, mezuna kalıyorum bu sene.

Ne yapmamı önerirsin? Senin yaptığın kadar yapamam zaten sıfırdan başlayıp veyahutta 50 ye filanda çıkamam, biliyorum.

Matematikte ;

YGS de 25, belki 30 net

LYS de 40 net beni çıldırtır,

Bana ne önerirsin bütün gün boşum, köpek gibi çalışacağım. Yeter ki bir şey söyle, sen zaten direk efsane olarak başlamışsın :D Kaynak olarak yardımcı olamazsın belki fakat, önereceğin en ufak şey bana çok faydalı olur.

Bu arada kendi derdimden tebrik etmeyi unuttum, şu an ki başarını ve bundan sonrada başarılı olacağından emin olduğum için seni kutluyorum.

Umarım iyi yerlere gelirsin ve vatana millete hayırlı bir kardeşimiz olursun.

Eyvallah çok teşekkür ederim, hevesini kırmak istemiyorum ama temelin yoksa hedefini düşük tutarak başla.
    Ne kitap çözülür o netlerde çok bilmiyorum ama önce işlem temeli oturtman lazım gelir herhalde ilk adım matematik tarzı kitaplardan al önce bitir bıkmadan sıkılmadan sonra başka örnek var mı bilmiyorum ama behzat rasuli takip edebilirsin matematik baştan sona çok detaylı şekilde öğretiyor ama işlem temelin olmadan alırsan zorlanırsın ilk kitap olarak önce basit bir kitap al temelini at sonra o adamı alıp çok iyi yerlere gelebilirsin kolay değil allah kolaylık versin

• Etunbak kullanıcısına yanıt
    Ilk sene calismadan mi yaptin sanki eseklik diyon ortalaman iyi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: skyteck

Yazın şu aralar kendinizi nasıl motive ettiniz ?

Durumun size benzer sadece deneme çözüyorum netlerde iyi geliyor ama konu çalışmadığım için içimde bir pişmanlık var

Sizce şu aralar ne yapmalıyım ?

İlk 100 hedefi vardı onun hayallerini kurardım dilden girecektim nasıl kafa ile girdiysem 6 7 soru yanlış işaretlemişim giremedim,
    sen de kendine bir hedef koy bu hedef ile elde edeceklerini aklında tut.
    Her ne kadar denemede netler yüksek çıksa da illaki konuların derinliklerinde eksiklik vardır deneme yüzeyi tarar ben senin yerinde olsam sosyal açarım bir youtube kanalı dinlerim dinledikçe bir sbden bitiririm ilk iş olarak 1 ay sürse rahat rahat emin ol seni ygsden önce çok rahatlatır, bundan ayrı olarak her gün türkçe ve geometri çözmeyi tavsiye ederim

• Haklısın hedefi uçuk tutmamak gerekiyor,

Geri kalan önerilerin içinde teşekkürler, eğer bu sene hem YGS hem LYS bandında 25 30 arası zorlarsam, eğer %50 burs hukuk gelmezse 1 sene daha kalırım daha güzel bir yer için.

Tekrardan tebrikler ve geri dönüşün için teşekkür ederim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Awersomeboythislikemii

Ilk sene calismadan mi yaptin sanki eseklik diyon ortalaman iyi :D

Çalışmamazlık derken oturup 5 6 saat çalışmadık yazılılara yazılı haftasında çalıştım tabi, aslında doğru diyorsun çalışmadım deyince öyle anlaşılmıyor illa ki çalıştık canım ama ciddi bir çalışma değildi yani
  • Sosyali ne zaman hallettiniz? Ve nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doktoradayıı -- 19 Temmuz 2017; 0:21:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @serdarwtf
    Rica ederim zor bir yol hiç bırakmadan çok yoğun olmasa da sürekli çalışmak önemli olan

@Doktoradayıı
    Yukarıda skytecke söylediğim yöntemi ben gerçekleştirdim açtım youtubedan bir hocayı aldım önüme kitabı konuyu dinledikçe sorusunu çözdüm yazın bitirdim sosyali sonra denemelerde çıkan yanlışların konuları falan
  • Kusura bakma başını ağrıtıyorum fakat, bir şey daha sormak istiyorum. Bir daha senin gibi derece yapmış biriyle konuşma fırsatı yakalayamam :D

Hani çok kullanılan bir tabir vardır ya, " matematik/geometri temelim yok " ben de onlardan biriyim. Temel deyince aklıma ; üslü/köklü/mutlak/oran orantı/çarpanlara ayırma/denklem çözümleme/sadeleştirme/rasyonel sayılar geliyor.

Sence bu temel nedir? Yani hangi konuları kapsar? İşlem yeteneğini geliştir demiştin, bundan kastın bu konularda hakimiyet kurmak mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarwtf

Kusura bakma başını ağrıtıyorum fakat, bir şey daha sormak istiyorum. Bir daha senin gibi derece yapmış biriyle konuşma fırsatı yakalayamam :D

Hani çok kullanılan bir tabir vardır ya, " matematik/geometri temelim yok " ben de onlardan biriyim. Temel deyince aklıma ; üslü/köklü/mutlak/oran orantı/çarpanlara ayırma/denklem çözümleme/sadeleştirme/rasyonel sayılar geliyor.

Sence bu temel nedir? Yani hangi konuları kapsar? İşlem yeteneğini geliştir demiştin, bundan kastın bu konularda hakimiyet kurmak mı acaba?

Ayıp ediyorsun bak bu konuyu zaten yardımcı olmak için açtım aynı dediğin gibi önce basit bir kitap alıp bu konuları ısındır sonra behzat rasuli al adamın dediği herşeyi yap
  • Senin canını yerim ben ya,

Adamsın, adam

Çok teşekkürler,

• serdarwtf kullanıcısına yanıt
    Ben de senin gibi meslek lisesindeyim temelim yoktuç önce antrenmarla matematik tamamı çözümlü sb kitabından işlem önceliği rasyonel sayılar gibi konuları iyice öğrendim şimdi de birey a çözüyorum. Basit ve temel için güzel bir kitap.

• Sana da teşekkür ederim kardeşim, antremanlarla matematik 1 mi bitirdin sadece yoksa 2 yide çözdün mü?

• Tunbak içimde kalmasın hocam senle özdebire girmiştik hatırlarsan ilk gördüğümde muhabbet ettik felan 5k dan mezuna kaldım demiştin.Bende içimden biraz sövmüştüm hakkını helal et artık. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judoo -- 19 Temmuz 2017; 0:43:18 >
  • Olum ismin bence çok havalı lan diyim dedim

• Hocam merhaba öncelikle. Ben fen liseliyim ama maalesef hastalığımdan dolayı 9 10 da okula gidemedim haliyle obp de battı. 11 de ortalama geçirdim dersleri vs. Ama şimdi unutmuşumdur konuları herhalde. YGS sıfırdan başladım sizce 80 obp ile 10-15k arası yapabilir miyim ? Morali çabuk bozulan bir insanım. Paragrafta 40 soru 55 60 dk da çözüyorum moralim bozuluyor herkes en geç 35dk da çözüyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judoo

Tunbak içimde kalmasın hocam senle özdebire girmiştik hatırlarsan ilk gördüğümde muhabbet ettik felan 5k dan mezuna kaldım demiştin.Bende içimden biraz sövmüştüm hakkını helal et artık. :D

Helal olsun kardeşim

@sad amore

Teşekkür ederim

• Etunbak kullanıcısına yanıt
    Bu arada tebrik etmeyi unuttum tebrik ederim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KamyonlaDriftÇekenAdam

Hocam merhaba öncelikle. Ben fen liseliyim ama maalesef hastalığımdan dolayı 9 10 da okula gidemedim haliyle obp de battı. 11 de ortalama geçirdim dersleri vs. Ama şimdi unutmuşumdur konuları herhalde. YGS sıfırdan başladım sizce 80 obp ile 10-15k arası yapabilir miyim ? Morali çabuk bozulan bir insanım. Paragrafta 40 soru 55 60 dk da çözüyorum moralim bozuluyor herkes en geç 35dk da çözüyormuş.

Hocam bu sorunun cevabını ben veremem ama illa ki yapılır yani bir gün çok çalışmak yerine her gün belli bir saat çalışmak faydalı olacaktır

• Hocam tebrikler valla büyük iş başarmışsınız merak ettiğim ilk seneki sonucunuzu sadece son sene çalışarak mı aldınız?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.