Şimdi Ara

MF4 6KDAN 600E ÇEKİŞ VE TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
41
Favori
6.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar; bu yazı mezuna kalmakla ve ygs,lys üzerine tavsiyeler içerir başka sorularınız olursa pmden sormak yerine önce verilen cevapları okuyup sorulmamışsa bu konu altında sorun ki daha fazla insan faydalansın. Bu arada yazdığım şeyler tamamen kendi fikrim isteyen dinler isteyen dinlemez. Yazının sonuna da sınav sonuçlarını ekledim.

1. Mezuna kalmak
    Mezuna kalacaksanız gerçekten bu sene yaptığınızdan daha iyisini yapabileceğinize inanmalı ve bu sene yaptıklarınız yapmamakta kararlı olmalısınız aynı şeyleri yaparak farklı sonuç elde etmek aptallık olur. Sevmediğin bir iş ya da kendine göre haketmediğin bir üniversitede okumak, kafanda sürekli acaba mezuna kalsam ne olurdu soru işaretleri ile yaşamak yerine mezuna kalıp şansınızı denemeniz daha mantıklı olur gibime geliyor yazının başında söylediğim gibi bu sadece benim fikrim isteyen uygular.
    2. Ygs ve Lys
    Burada size teker teker kaynak tavsiyesi yapmayacağım hepinizin seviyesi farklı durumları farklı demek istediğim şey klasikleşmiş bir laf olan lys çok önemli ama bu lafa bir eklenti var ygs de çok önemli çünkü hem moral olarak çok etkiliyor hem lysnin üzerinde etkisi çok büyük ben ygsnin etkisini bu yüzden lysden çok olarak düşünürüm, diyeceğim şey şu ki ikisini de boşlamayın seri bir şekilde ygs konularını bitirip lysye geçin ama ygsyi boşlamayın sakın nice arkadaşlarım var çok iyi lysleri olmasına rağmen ygs sonuçlarını görünce çöküp birşey yapamadılar. Başka bir tavsiye ise nolur başarıyı çözdüğünüz kitap sayıları ile orantılı zannetmeyin bir konunun mantığını anladıktan bir sbde örnek soru çeşitlerini çözdükten sonra diğer konuları bitirmeden aynı konuda zamanınızı harcamayın, bir konuda ne kadar sb çözerseniz o kadar başarılı olursunuz tarzı bir kural yok, en son konularınızı bitirince tekrar gelip başka bir sb çözün ama eksiğiniz kalmasın. Bir de bu sınavı sb değil konu çalışması kazandırıyor benim gördüğüm kadarıyla lütfen lütfen bol bol konu tekrarı yapın yahu acayip önemli cidden bak!!
    Bir de elinizin altında youtube var behzat var kimyaözel var lütfen değerlendirin burada bunun gibi bir sürü örnekler var bu adamların reklamını yapmıyorum, ülkenin internet olan her yerine çok kaliteli eğitim ulaşıyor illa para ödemeniz de gerekmiyor youtubeda hocalar geldik var umut öncül var selin hoca var kimyaözel var var da var lütfen değerlendirin. Ben konu tekrarını her seferinde başka hocalardan konu dinleyerek yaptım çok faydası dokundu lütfen değerlendirin.
    Sorularınız olursa anlaşılır dille sorun seve seve cevaplarım.

2016

2017

• güzel uzunca bi yazı olmuş tebrik ederim zaten mezuna bırakmak ayrı bi yürek istiyor. bi sorum olacak size, ygs 4 ek puanı nereden geldı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizza -- 18 Temmuz 2017; 23:45:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wizza

ygs 4 ekpuanı nereden geldı hocam

İmam hatipliyim kardeşim
  • önlerden..
  • Bir imamhatipli olarak gurur duyuyorum , Allah yolunu acik etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuna kalış konunuzu ve oraya yazılan yorumları da görmüştüm ve azminize saygı duydum hocam, gerçekten tebrik ederim. Umarım bundan sonraki akademik hayatınızda da aynı başarıyı devam ettirirsiniz.
  • Etunbak kullanıcısına yanıt
    Hangi imam hatip ilk sene de iyi yapmissin bravo ben senin kadar kararli olamadim malesef bu sistemden surekli soru cozmekten nefret ettim ki zaten bir tane soru bankasi bitirmedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tm1 ve tm3 sıralamam ne gelir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardesim allah razi olsun sunlara bak ayni durum bende mezuna birakcam ama cevrem hep ya kotusu olursa diyor iste

• Ne yapacam ya hedeflerim olmuyor calistik cabaladik ama yok bi yardim lutfen

• Hocam tebrikler, 11kdan itü bilgisayar için mezuna kalmalı mıyım sizce? Kendime lysde güveniyorum ama ygsde panik yaptığım an hayatım kayar diye düşünüyorum. Tercih yapsam hacettepe yazıcam 21k da ama çok kararsızım. Babam mezuna kalmama karşı şuan. Bir akıl fikir verin lütfen

• @alfaaçısı
    Eyvallah kardeşim daha iyisi kardeşlerime nasip olsun.
    @bekotor
    Çok teşekkür ederim
    @Awersomeboythislikemii
    Zor bir tercih ve kesinlikle herkese göre değil benden daha iyi yapacağına inandığım bir arkadaşım vardı ama bu sınavdan artık yılmıştı mezuna kalmadı tutan bir yere gitti, hakkımızda hayırlısı olur hocam inşallah. Okul da Ufsmaihl(Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadaolu İmam Hatip Lisesi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etunbak -- 18 Temmuz 2017; 23:55:3 >
  • enes1551 E kullanıcısına yanıt
    Birakma ya ne yapacaksin bu puanla istedigin yerler olmuyor mu? Arastirdin mi?

• Etunbak kullanıcısına yanıt
    Okulun faydasi oldu mu? Kendi imkanlarin mi? Baska takviyeler ki ben bunlara inanmam kendi gayretinle olur her sey ama okulun da kostek olmamasi lazim

• Dostum hedefler olmuor ygs de panik yaptim sakata geldim yani anliycan

• Çok güzel. Başarılarınız daim olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes1551

Kardesim allah razi olsun sunlara bak ayni durum bende mezuna birakcam ama cevrem hep ya kotusu olursa diyor iste

Dostum ben ilk senemde ygsde tuvaletim geldi(gülme :D ) yaşadım ve lysde çok az çalıştım eşeklik ettim daha iyisini yaparım dedim etrafımdakiler daha kötüsünü yaparsan dediler, evet daha kötüsünü yapabilirdim ben elimden geleni yaptım rabbim gerçek kıldı hamdolsun, net bir hedefin var mı ulaşmaya çalıştığın bir yer benim vardı elektrik elektronik istiyordum ve en iyi üniversiteler tutmuyordu kaldım ama senin belli bir hedefin yok sadece daha iyi yapmak için bırakacaksan bırakma ama hedefin varsa bırak yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Sevdamız Türkiye

Hocam tebrikler, 11kdan itü bilgisayar için mezuna kalmalı mıyım sizce? Kendime lysde güveniyorum ama ygsde panik yaptığım an hayatım kayar diye düşünüyorum. Tercih yapsam hacettepe yazıcam 21k da ama çok kararsızım. Babam mezuna kalmama karşı şuan. Bir akıl fikir verin lütfen

Hocam bir üst mesajda arkadaşa söylediğim gibi net hedefiniz varsa daha iyi yapacağına inanıyorsan bu sene birşeyleri değiştireceksen kal yoksa kalma ailen de sen kararını kesinleştirirsen yardımcı olur
  • Kesinlikle haklisin dostum bende sabanci muhendislik istiyorum 11 den beri nasip degilmis hayirlisi dusunuyorum daha

• 3 sene meslek lisesinde okudum ve 2 yıl Matematik ve Geometri görmedim. YGS ve LYS Matematik de 1 net yaptım, mezuna kalıyorum bu sene.

Ne yapmamı önerirsin? Senin yaptığın kadar yapamam zaten sıfırdan başlayıp veyahutta 50 ye filanda çıkamam, biliyorum.

Matematikte ;

YGS de 25, belki 30 net

LYS de 40 net beni çıldırtır,

Bana ne önerirsin bütün gün boşum, köpek gibi çalışacağım. Yeter ki bir şey söyle, sen zaten direk efsane olarak başlamışsın :D Kaynak olarak yardımcı olamazsın belki fakat, önereceğin en ufak şey bana çok faydalı olur.

Bu arada kendi derdimden tebrik etmeyi unuttum, şu an ki başarını ve bundan sonrada başarılı olacağından emin olduğum için seni kutluyorum.

Umarım iyi yerlere gelirsin ve vatana millete hayırlı bir kardeşimiz olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Awersomeboythislikemii

Okulun faydasi oldu mu? Kendi imkanlarin mi? Baska takviyeler ki ben bunlara inanmam kendi gayretinle olur her sey ama okulun da kostek olmamasi lazim

Okulun faydası tabii ki oldu benim eşekliğim çalışmadık yoksa mezuna kalmazdık heralde. Şimdi durum şu başarı için 3 etmen var:
    1.Kapasite
    Başarı için şart çalışma ile bir nebze artabilir
    2.Çalışma
    Başarı için en önemli şart çalışmayana köfte yok
    3.İmkan
    imkan belki en doğru ifade olmadı ama rehberlik de denilebilir sana ne konuda nasıl çalışacağını gösteren insanlar olursa çok daha verimli oluyor çalışma işi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.