Arkadaşlar merhaba 12. sınıf mf öğrencisiyim hedefimi belirliyemiyorum endüstri müh ve müt. tercümanlık düşünüyorum dilime güveniyorum ama mfden korkuyorum bu sene sınav var sevdiğim mesleği yapmak istiyorum.Ve tabi ki çok iyi bi üniversitede okumak istiyorum. Mütercim tercümanlık için endüstri mühendisliğinden vazgeçmeye değer mi,iş imkanlar nasıldır ne yapmalıyım bölümde okuyanlar,bilgisi olanlar vs. yardımcı olun biran önce lütfen aklımdaki kararsızlık benim çalışma azmimi olumsuz etkiliyor...
yapabilecegini inanıyorsan gec
Dil bölümü için söyleyeceğim şey dil'i seviyorsan çok rahat gelir dersler ama dil'e kurtuluş için bakıyorsan yani mf den yapamam ama dilim var dilden yaparım anlayışıyla gelirsen zorlanabilirsin.
Dil bölümlerinde iş yok bence ya ben de 9.sınıfta dil bölümü seçip sonra tercüman olmak istemiştim izin vermediler ancak şimdi mantıklı geliyor. Şahsen ben mühendis olacağım mesela İngilizce ve Almancam iyi dile yeteneğim de var Japonca öğrenmeyi düşünüyorum hatta işime yarayacağını düşünürsem 4 yıl içinde üniversitede okurken mesela İspanyolca da öğrenebilirim diye düşünüyorum. Böyle insanlar da varken tercümanların bence hem iş bulması zordur hem de maaşları düşük olur. Yani bir şirket ve firma tercüman mı alır yoksa dil bilen mühendis ya da işletme mezunu mu alır? Bence tercümanların tek şansı kitap çevirilerinde tabi turist rehberliği gibi şeyler de var ama onlar zaten sıkıntıda meslekler.