Arkadaşlar bütün sene boyunca İstanbul Hukuk'ta adeta lise 5 i yaşamış biri olarak başka bir şehirde aileden uzak yaşamak çok cazip gelmeye başladı. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapabiliyorum eğer istersem. Puanım yetiyor. Herkes bana İstanbul'dan Ankara'ya gitme diyor ama ben zaten İstanbul'da oturuyor sayılmam. Beylikdüzü'nde oturuyorum. Bütün edindiğim arkadaşlar Beşiktaş, Kadıköy, Fatih'de oturuyorlar. Adam beni Kadıköy'ders çalışmaya falan çağırıyor ben de gitmiyorum tabi ki. Şimdi size sorduğum Ankara Hukuk iühf kadar iyi bir okul mudur? Ankara Hukuk'ta sağ görüş hakim mi? Son soru polemik yaratmak istediğim için değil. Daha dengeli bir ortam varsa daha iyi olur diye düşündüğüm için. Herkesin fikirlerine saygım var ancak Selçuk üniversitesi benzeri bir yere gitmek istemiyorum. Ankara güzel midir? Dediğim gibi İstanbul'un nimetlerinden yararlandığım söylenemez. O yüzden gittiğim yer açısından hayal kırıklığı yaşamam çok muhtemel değil.Bir de eğer devlet yurdu çıkmazsa özel yurtların ortalama fiyatları ne kadar? Tüm bu genel sorulara yanıt verirseniz beni içinde bulunduğum kararsızlıktan kurtarmış olursunuz. Teşekkürler.
dertsiz başına dert alma. ankara da istanbul da türkiyenin en iyi hukuk fakültelerinden. en kısa sürede okulunu bitirmeye konsantre ol. o arzuladığın filmlerde gördüğün üniversite hayatını muhtemelen ankarada da herhangi bir türkiye şehrinde de yaşayamayacaksın.
dodofranD
kullanıcısına yanıt
İyi diyorsun da bütün sene anlatacak hikaye biriktiremedim. Sadece okulunu okumak olamaz hayat. Filmlerle alakası yok. Amerikan gençlik filmlerini yaşamak gibi bir arzum da yok ama biraz özgürlük biraz ilginçlik istiyorum. Ankara Hukuk İühf ten kötü değilse gitmek çok cazip geliyor.
KergitCCC
kullanıcısına yanıt
yazdıklarından anladığım kadarıyla biraz hayalperestsin. ne bileyim anlatacak hikaye biriktirmek falan. hayat senin hayatın. istediğini yapmakta özgürsün tabi. bi de ankara istanbul iyi fakülteler ama sen ne olmak istiyorsun? mesela hakimliğe yerleştirmeye göre hangisi iyi diye mi soruyorsun yoksa savcılığa yerleştirmeye göre mi? ya da mezunlarının avukatlıkta çok para kaazanması mı kriterin. buna göre hangi fakültenin sana göre iyi olduğuna karar verebilirsin.
dodofranD
kullanıcısına yanıt
Bir amacım vardı bu bölümü seçerken. Kendimden taviz vermeden insanlara faydalı olmak istiyorum. Savcılık bunu yapmam için uygun ama devlet işi sonuçta girmen kesinlikle önceden bilebileceğim bir şey değil. Girebilirsem bunu düşünüyorum ama olmazsa da başka yerlerde çalışırım o kadar büyük bir sorun değil. Okul iyi diyorsunuz yani? İühf baya iyiydi. Anayasa hocamız Aihm yargıcı oldu, anayasa mahkemesi başkanı ziyarete geldi falan ben de düşündüm eğer Ankara'ya gidersem bu düzeyde devam eder miyim diye.
AÜHF'ye geçeceğine ayrı eve çık.
Dostum 1 sene geçip deneyebilirsin sonuçta aynı ek maddeye göre geri gelme hakkın mevcut, aklında kalacağına yap pişman olursan da olmazsan da tecrübe olmuş olur
Hocam kararımı verdim zaten. Kesinlikle gideceğim. Gerçekten yeni bir tecrübe iyi gelecektir. Tabi dediğin gibi geri gelme hakkım da var o yüzden sıkıntı yok. Teşekkür ederim düşüncelerini paylaşan herkese.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme