< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
MG HS Kullanıcıları... (124. sayfa)

-
-
Teşekkürler yanıtlarınız için. Şuanda MG’nin ikinci el temiz fiyatları 1.450.000 civarında. Siz ikinci el mi aldınız? Kaç KM’de kaça aldınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de bu aracın 2024 öncesi kasasının hybrid modeli de var. Onun da şanzımanı benzinli model ile aynı mı bilginiz var mı?
Benim 2 ayı geçti valla parça işi. Aralık ortası sipariş geçmiştik hala ses çıkmadı. Neyse ki basit bir parça da etkilemiyor günlük hayatta.
Ayrıca tüm servislerde yıllık bakım olmuyor, hatta onarım hizmeti çoğunda yok. Servis tarafı çok kötü maalesef.
-
Piyasada halen güncel bir Model olan araclar icin hos olmayan bir durum, yarin bir gün bu araclar 10 yas ve üzeri olunca belki hic parca ve servis noktasi bulanamayacak, gecmis olsun
bunlar tamamen anlamsız spekülasyon. ben şirket fordunun da vw nin de parça yüzünden uzun süre serviste yattığını bilirim. sarf malzemesi olmayan bazı parçaları kimse stoklamaz. sırf markaları karalamaya yönelik dedikodu.
-
MG HS 1.5 T-GDI Luxury modelını tavvsiyte eder msnz arkadaşlar nasıl bir araç bu ? Eksileri artıları nedır ?
-
benim gözümde en büyük eksisi iç dikiz aynası sağa dönüşlerde görüşü kısıtlıyor. ve eğer yakıt takıntılı biriyseniz biraz yakıyor. düzgün kullanırsanız şehiriçinde 7.5-8 tl görebilirsiniz benim gibi tadını çıkarırsanız 10 lt nin altı zor.
-
Çok dur-kalk yapan bir yerde yaşıyorum (İzmir) . İşe de bu araçla giderim . Diğer özellikleri nasıl hocam peki ?
-
şöyle söyleyeyim, aracın boş ağırlığı 1500 kg durk kalk trafikte haliyle daha fazla yakar. iç mekan genişliği efsane. bunun için biraz bagajdan çalmışlar ama yedek lastik olmadığı için bagajın alt bölümü bir sürü ıvır zıvır alabiliyor. yol tutuşu boyutlarından beklenmeyecek kadar iyi. 180 ile giderken 120 ile gider gibi rahat. multimedya ekranı tahammül gerektiriyor. bu fiyat segmentinde yolcu koltuğu elektrikli ayarlı pek fazla model yok. zaten mg hs luxury nin en büyük olayı bu: fiyatına oranla sundukları daha fazla. ben birde harici çip uygulaması yaptırdım. trafikte çok eğlenceli. şanzıman biraz düşünceli , önce torktan faydalanıp gitmeyi düşünüyor. tork açıkçası bu ağırlık için yetersiz. benim araç çipli olmasına rağmen yetersiz geliyor ama önceki araçlarımda 360 nm civarı tork vardı ve hacimli motorlardı belki o yüzden bana öyle geliyor. bir de manevrası boyutlarına oranla kötü, durumu daha kötü yapan sıkışık trafikte ileri geri yapacaksanız şanzıman geri vitese geçince biraz düşünüyor.
-
iç aynanın yüksekliği ayarlanıyor
-
Direksiyonda tur yok. Dönüş çapı gerçekten kötü. 1 yılı devirdim genel olarak memnunum.
-
bana en sıkıntı veren konu özellikle sıkışık trafikte yapılan dönüşlerde vitesin d ile r arasında gidip gelirken bekleme süresi. burada da teknolojinin kültefi var eski usul bir vites kolu olsa tık tık değişir ama bu elektronikle kesinlikle işe yaramaz şeyler, pratiklikten uzak.
-
Merhabalar,
MG HS Phev sahibi olarak yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Eşime Şubat ayında nissan qashqai e-power verdi şirket aracı olarak skypack donanımlı. ikisini karşılaştırmak gerekecek olursa;
Nissan e-power her zaman aynı gücü veriyor ve hızlanmasını patinajsız gerçekleştiriyor. Çok hızlı bir şekilde 185 km son hızına ulaşıyor. Kullanımı epey zevkli. Benim kendi aracımda en fazla takıldığım konu bu antipatinajın iyi çalışmaması. Aslında beni en çok çeken şey 0-100 hızlanmasının iyi olması idi aracı alırken. Ama epower yola çok daha iyi tutunarak atiklik veriyor. Bunun dışında qashqai yoltutuşu daha iyi viraja girmesi çıkması çok net. Qashqai de arka süspansiyonlarda bağımsız değilmiş buna rağmen yol tutuşta epey iyi. Ama iç kabin 120 km üstü hızlarda MG daha sessiz. Her türlü MG nin süspansiyon sistemi çok daha konforlu, qashqai daha sert ve sportif yapıda her yolda anlaşılıyor, belkide arkanın bağımsız olmaması da bu konforsuzluğu tetikliyodur.
qashqai 20 cm kadar daha kısa olmasına rağmen bagaj daha iyi gibi geldi. Ama iç mekan ferahlığında hs imiz bambaşka boyutta.hele koltukları yatırınca 26 inch bisiklet hs 'e sığarken qashqai ye sığmaz gibi (denemedim).
Ben kendi adıma ilerde güncelleme vs ile bu patinaj işinin çözüleceğine inanıyorum bir şekilde. En fazla takıntım bu konu. Bazen direksiyon üstündeki tuşlar çalışmadığı oldu, tutukluk yaptı ve biraz zaman geçince kendine geldi hiç kafama takmadım.
MG HS Phev ve çok muhtemelen Yeni MG HS için de aynı şekilde, konforlu ve sessizlik isteyen kişilerin çok daha uygun fiyata alabileceği bir araç olduğunu düşünüyorum ve her şeye rağmen satış rakamlarının da bir şekilde düzeleceğini düşünüyorum. Eski kasa MG HS lerde bu şekilde çok tutuldu aslında.Kasımda Phev alırken 2090 TL ye qashqai'nin benzinlisi alınabiliyordu ama e-power ile arasında 300bin tl lik bir fark vardı. Yedek parça vs gibi işlerde satış arttıkça düzeleceğini düşünüyorum sonuçta 6 senelik bir firmaya göre çok yol katedilmiş durumda.
Herkese keyifli, kazasız belasız yolculuklar.
-
2023 ZS’ten 700.000₺ civarı bir rakam ödenerek sıfır Yeni HS’e geçilir mi arkadaşlar? Kampanya varmış MG kullanıcılarına özel.
İstanbul içi, genelde trafikli yollardayım (Mecidiyeköy vb…).
Benim araç da zaten 12lt lere ulaşıyor sabah dur kalk. Bu 1.5 motor daha mı iyi olur daha mı kötü olur ne olur bilemiyorum.
ZS 1265Kg
HS 1855Kg
gözüküyor.
Muayeneyi 2 sene daha ötelemiş olacağım (benim araç 2023 model. Yaklaşık 6.000₺ kar diye sayıyorum bunu). Bu sene de bakım yaptırmamış olacağım (yaklaşık 10.000₺ buradan tasarruf bekliyorum. Aracın garantisini de sıfırlamış olacağım. Bir de acemilik dönemimi atlattım sayılır (ilk aracım). Herhalde sağını solunu daha az çizerim artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 16 Mart 2025; 20:32:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Segment olarak da teknoloji olarakda mantıklı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar TPMS uyarısı alan var mı?
-
Aracım HS Comfort 2023 bir süredir aynı uyarıyı alıyorum. Yarın servise gideceğim. Önemli birşey olmadığını söylediler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X