Şimdi Ara

MG HS Kullanıcıları... (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.464
Cevap
149
Favori
315.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ZS de kötü değil hatta yeni kasa araç, HS ye göre daha güncel teknoloji, yakıt tüketimide daha makul ve B suvlar içerisinde en geniş iç hacme sahip, eğer ZS nin iç hacmi size yeterli geliyorsa bence 300bin iyi bir fark hem 300 bin az ödeyip hemde yeni kasa araç alacaksınız bu açıdanda düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzforum -- 14 Kasım 2023; 10:10:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar hala mg hsyi 1330a veriyorlar mı kredi kampanyası ile beraber. Şuan müthiş ikilemde kaldım

• Arkadaşlar benim arka plakalık sadece üstten tutturulmuş bagaj açılıp kapanırken baya sesli sallanıyor normalde elimlede hiç güç uygulamadan sallayabiliyorum normalmi bu durum böyle olan varmı?

• oguzforum O kullanıcısına yanıt

Evet benimki de öyle. Hatta bayağı yamuk duruyor. Alt kısmı havada. Uğraşamam dedim öyle bıraktım :) Uygun plakalık koyamamışlar.

• Krediyle o fiyata vereceklerini sanmıyorum ama sormak lazım.

• HS LUXURY gri renk içi siyah yarın için opsiyonladık bakalım. Hazır araç bayide . Kendisini de gördük baktık. Hem zs hem hs test sürüşü yaptık. Karar hs oldu. Bence zs de fazlasıyla yeterli hanıma ama o cam tavan olayından vazgeçemedi. Hayırlısı bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hs ile 3-4 gün dolaştım. Bozuk yollara, köy yollarına girdim. Bandırma, Manyas, Balıkesir, Bursa vs dolaştım, yayla yollarında gezdim. Merak edenler için özetleyeyim.

Tüketim gerçekten az değil. Forumda atmosferik motor çok yakar diyorlar ama benim atmosferik araçlarım özellikle uzun yolda daha az yakıyordu. 90-110km arası hızlarla gidince 7 litre civarında yakıyor. Hızı hiç hissettirmiyor araç. O yüzden de çok yakıyor. Mesela atmosferik araçta yokuş inerken 120 lere çıkar, tırmanırken hafif hafif hız düşürürdüm. Zaten gaza basmayınca kendisi düşüyordu. Bu sayede motor zorlanmıyor ve tüketimi düşürüyordu. Bunda yokuşta 90 a düşüyorum mesela, sonra bir bakıyorum 110 a çıkmış. Hızı hissettirmiyor.

Performanslı kullanımda tüketim anormal artıyor. ort 7.3 le gidiyorsunuz, biraz gaz verince hop 7.7 lere çıkıyor. Bu bağlamda da atmosferik motor gibi değil.

Bu cüssede bir araç için çok fazla da yakmıyor tabii. İlk 2bin km ortalaması 7.8 oldu. ort hız 41. 1000km si şehir dışı, kalanı şehir içi kullanım. Şehir içi genelde hanım kullanıyor, ben nadiren biniyorum. Okula git gel iniş çıkış soğuk motor tüketimi arttırıyor. Mazda cx-5 15bin km boyunca tüketimi 7.9 idi, subaru xv 7.2 idi. Mg hs şimdilik 7.8 ama özellikle uzun yolda mg yi daha sakin kullanıyoruz. Mazda gibi 120-140 larla gitsek herhalde 9 litreleri görür tüketim.

Bozuk yol konforu çok başarılı. Yaylana yaylana gidiyor.

Lastikleri fena değil ama soğuk havada daha sesli çalışıyor. Hava sıcaklığı düşükse ve asfalt kalitesi kötüyse yol sesi daha fazla hissediliyor.

Ses kalitesi olarak çok eleştiriliyor ama bence kötü değil. Mazda sözde bose ses sistemi vardı ama bence bu daha iyi. Tabii mazda sıfır değildi ama yine de kötüydü. Kronik sıkıntıları vardı ya da iç mekan işçiliği o gücü kaldırmıyordu. Mg de yüksek ses almıyorsunuz ama bozuk da değil. Kablodan youtube music kullandık genelde.

Silecekleri de çok güzel çalışıyor. Dün bayağı yağmur yedik. Normalde ben otomatiğe almam silecekleri, istediğim gibi çalızmazdı ama dün çok beğendim. Gayet tutarlı ve düzgün çalıştı. Subaruda falan az bir yağmurda son hızda çalıştığı olurdu. Onlardan alışkanlık kapatırdım genelde. Fıskiyeleri mesela çok güzel çalışıyor. Japonlar gibi ortaya fışkırtmıyor, yayarak püskürtüyor. Silecekler güzel siliyor. Bosch marka zaten. Silecek kolları vs ben kaliteyim diyor. Cam açma tuşları vs olsun kaliteli hissiyat veriyor.

Kamera çözünürlükleri kötü gerçekten. Araca hiç yakışmıyor. Her yağmurda vs silmek lazım. Temiz olunca idare ediliyor. Arka taraf yine iyi ama ön kameradan ne kadar kaldığını bile görmek zor. Bari mesafe falan yazsaydı cm cinsinden. Hiç olmasa da olurmuş, park sensöründen idare etmek lazım.

Kör noktasına hala alışamadım. Yani oraya kör nokta uyarısını koymak pek mantıklı olmamış. Işık şiddeti de az. Gündüz hiç belli olmuyor. Kör nokta uyarı sistemi yok gibi bir şey benim için.

Şanzıman tepkileri kötü. Performanslı kullanayım vs derseniz zaten araçtan soğursunuz(spor modda hiç kullanmadım). Mesela kırmızı ışıkta durma noktasına kadar geldiniz son anda yeşil yandı, gaza basıyorsunuz araç bir anda öne atlıyor. Normalde çok ağır kalkan, tepkisi yavaş olan şanzıman böyle tepkiler verince daha belirgin oluyor. Kavşaktasınız, dönüyorsunuz. Gazı biraz arttırınca araç bir anda öne atılıyor. Az önce yokuşta gaza 1-2 sn geç tepki veren araç sen miydin, şimdi niye böyle sert tepki verdin diyorsun :) 1. 2. vites konforu zayıf. Alışsan da tepkisini çözemiyorsun. Bu durum birçok çift kavramada var. Mg de biraz daha fazla. Tecrübe bu konularda daha ön plana çıkıyor. Mg'nin de bu konularda tecrübe kazanması gerekiyor. Kavrama vs sorun çıkarmasın da bu kadar olur diyelim. Manuel modu olsa, direksiyonda kulakçıklar olsa çok güzel olurdu. Yarı otomatik tek kavrama aracımı sırf o manuel modu ve kulakçıkları sayesinde sever, keyif bile alırdım. Bunun şanzımanından ne keyif alıyorum ne de konfor. İşimizi görüyor o kadar.

Yazılımsal bazı şeylerle de karşılaştık. Bagajı açık unutup yola çıktık. Baktım bagaj açık. Durdum hemen ama bagajı kapatamadık. İçerideki düğmeye de bastık, bagajdakine de ama kapanmadı. Aracı stop edip kapattık anca. Muhtemelen yazılımsal bir öngörülmeyen durum. Bu da tecrübe ve geri bildirimle iyileştirilen şeyler.

Genel olarak çok memnunuz. Fiyatı uygun, iç mekan kalitesi, tasarımı, konforu, donanımı, yalıtımı ile içinde olmaktan keyif aldığımız araç. Basit kusurları var ama olumlu tarafları daha ağır basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 14 Kasım 2023; 16:25:52 >

• HS deki 7 ileri dct şanzımanın üreticisi kim?

• Kendi üretimleri. Dsg diyen de var. Malum Çin'de vw ile saic motor ortaklıkları var. 250nm tork olması da dsg şüphesini arttırıyor.

• Ekimde 1330 veriyorlardı kredili,bu ay 1340 oldu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_mafia -- 14 Kasım 2023; 20:5:9 >
  • Ben Honda Civic'ten HS'ye geçtim. İlk izlenimler nedir derseniz, neredeyse Fred Çakmaktaş gibi otururken bile yere değiyormuş sanki ayaklarımız.Şu an yüksek ve yaylı yaylı gidiyoruz asfalt üzerinde. Bozuk yol can sıkmıyor artık. Yol sesi de aşırı fazlaydı Civic'te. Oturum aşırı yüksek geldi HS'de. Hem sedandan hem Japon arabasından geçince. Malzeme kalitesi ve iç mekan sessizliği küçük bulduğum kusurları şu an için gölgeliyor. Şu şanzıman güncellemesi vs her nasıl yapılacaksa benim hiçbir şikayetim olmaz aracımdan. Agresif kullanan biri değilim. Uzun yolda bile 120'yi geçmem. Zaten yüksek baş tavan mesafesi cam tavan ile birleşince arka oturumda iki oğlum adeta coşuyor. Aşırı ferah bir araç. "Arka oturum kısmen bir iki cm daha dar yapılıp bagajdan feragat edilmeseydi" tarzı yorumlar beni bağlamıyor.Eksiği fazlası her arkadaş yazmış ama çok karşılaştırılan tiggo 7'ye bence malzeme kalitesi bariz farklı. Aradaki farkı fazlasıyla hak eder HS. Kaputuna koyduğu amortisöre, Varta jel aküsüne ,kapısındaki keçesine fitiline, camlarının kalınlığına, gerçek çift egzozuna kadar her detayını karşılaştırdım.
    Yılda bir kez tatil yaptığımızdan sürekli büyüyen iki sıpayı arka oturumda rahat ettirmek benim işime daha çok geliyor. Günlük 15 kilometrelik ev okul iş gidiş-dönüş menzilimiz var. Uzun yolda da İstanbul Ankara kullanımı yaptım. Uzun yol konforu özellikle gece kullanımında çok güzel. Farları gece harika çalışıyor. Adaptif ledler başarılı. Alalı 3 ay oldu ve 2 bin km kullanım yapmışız.
    Hiçbir pişmanlığım yok şu an için. 2.elde muazzam düşüşler başlamadan 1215'e satabilmiştim 2020 boyasız 27 bindeki Civic'i. Hala satamayan var aynı özelliklerdeki aracını 1100'e bile.O dönem ben pazarlıksız satarken 1350 üzeri yazıyordu kazasız aracını beyefendiler. Hs'yi buna karşın 1470'e aldım. İkinci elde şu anki rakamlarla hesabıma göre cebimden aynı para çıkacaktı. Herşey kısmet. Almak isteyene nakitte bekleyene tavsiye ederim.
    Şanzıman güncellemesi yapan arkadaş varsa tecrübesini paylaşabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo34 -- 14 Kasım 2023; 21:13:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• kkvan kullanıcısına yanıt

Pek cok kez soruldu aslinda. GM ile ortak gelistirilen bir sanziman. DSG ile alakasi yok :)

Motor da ayni sekilde GM ile ortak platform.

• Motorun tam kodu GM SGE (Small Gasoline Engine) LFV

Dokme aluminyum blok, ustten cift eksantrikli. Chevrolet ve MG kullaniyor. Cin, Guney Kore, Meksika ve ABD'de uretiliyor.

Turkiyeye gelenler Cin uretimi.

• MG HS Kullanıcıları...
    Arcimizi teslim aldik
    Mg hs luxury

• ersoyesra E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun iyi günlerde ağız tadıyla binin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dayıcım D kullanıcısına yanıt

Allah razı olsun

• P konuma almadan bagaj kapanmıyor.

• ersoyesra E kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle kullanın.darısı bizim başımıza...

• Ben aracı antepten aldım ankara geldim sonra tpms arızası verdi basınç göstergeleri çalışmıyordu basınçları kontrol ettim bir sıkıntı yok. Servise götürdüm makineye bağlayıp düzelttiler. Şu an tekrar oldu. Böyle bir şey yaşayan oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SergenKahraman DHWL1 -- 16 Kasım 2023; 0:9:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.