Şimdi Ara

MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
317
Cevap
19
Favori
61.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam filmi konusunda menzil artışı değil de güneşin yakmasını düşünerek yaptırmak daha doğru. Bundan önceki aracımı cam filmsiz daha çok sevmeme rağmen güneş yüzünden mecbur yaptırmıştım mesela.
    Ben de Bizim Garaj’da Madico film yaptırdım. Ön cam şeffaf seramik film 4000 tl. Yanlar 2 ve 3 numara 4500 tl. Cam tavan da 1 numara 1000 tl toplamda 9500 tl tuttu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bilgi;
    Aracın ön cam silecekleri kapalı iken kaldırmanız mümkün değil, çünkü motor kapağı tam açılmalarını engelliyor.
    Temizlik veya başka bir senepten silecekleri kaldırmak isterseniz yapacağınız şu.
    - frene basmandan start/stop düğmesine bir kez basın, sarı yanacak
    - yine frene basmadan düğmeye ikinci kez basın yeşil yanacak.
    - yine frensiz 3. kez basın ışıklar sönecek.
    - şimdi silecek kolunu bir kez aşağı çekin.
    ta taaaaaa…..
    silecekler hareket edip camı ortalayacak, şimdi kaldırıp temizlik veya diğer işilerinizi yapın.
    sileceklerin normal pozisyona dönmesi için aracı çalıştırmanız yeterli, yerlerine geçecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 9 Eylül 2023; 10:23:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silecek kaldırma videosu da bu.
    Avustralya-Yeni Zelanda bayisinin videosu.
    Aynen bizim içinde geçerli, denedim.

• Mg Zs Ev nin dışarı enerji veren V2L aparatı aliexpressden geldi.
    17cm boyunda, topraklaması olan EU standardı priz.
    henüz kullanmadım, deneyip paylaşırım.
    MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU

• ben de Aliexpress'ten anahtarlar için kılıf almıştım, dün geldi taktım. Tam uyumlu ve yumuşak kılıflar.

https://www.aliexpress.us/item/3256804335998156.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US

• şu KERS düğmesini eşim de ben de sürüş esnasında sıkça kullandığımızı farkettik. Trafik sıkışıklığına, yolun eğimine vs. bağlı olarak KERS'e sıkça müdahale gereksinimi duyuyoruz. Sanki arabanın vitesi orasaymış gibi :) Yalnız şöyle bir dezavantajı var. Bu butona erişmek için bir elimizi direksiyondan, gözümüzü de yoldan ayırmak zorunda kalıyoruz. Araca eleştirim tam da bu noktada olacak: Bu kadar sık kullanılan bir butonu direksiyon üzerine almak mantıklı olmaz mı? Böylece gözümüzü yoldan ayırmadan, iki elimiz de direksiyon üzerindeyken KERS'i değiştirebilmek bizce daha kullanışlı ve güvenli olabilir.

Nacizane bir kullanıcı görüşüdür. Aracı kullanmaya devam edip keşfettikçe buna benzer olumlu/olumsuz görüşlerimi aktarmaya devam edeceğim.

• Bir diğer bilgi;
    Mg Zs Ev ile birlikte verilen şarj kablosu (adaptörü) malesef 2.2kw/h ile emerji aktarıyor. Seres3 ile birlikte verilen ise 3kw/h aktarıyordu.
    Haliyle bataryada büyük olunca 2-3 gecede bir yaptığım şarj süreleri oldukça uzadı.
    örnek 200km kullanıp şarja girince şarj süresi (%50=36kw) 16.5 saat sürüyor.
    Acilen bir wallbox, tercihen Tunçmatik marka 22 kw/h almak gerekecek.
    Neden Tunçmatik derseniz;
    - lcd dokunmatik ekranlı
    - 5 farklı kullanıcı ayrı ayrı kullanabiliyor
    - şifre girişli
    -üzerinde kablosu hazır, tak şarja başla
    - 3-5-7-9-11-22kw istediğiniz hızda şarj ayarı mümkün
    - en önemlisi cep telefonu uygulaması ile wifi bağlantısı var, ayarları yapabiliyorsunuz (1 ay içinde yayınlayacaklarmış uygulamayı)
    - kurulumu servis yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 14 Eylül 2023; 7:17:54 >
  • mimleon kullanıcısına yanıt

Mobil şarj cihazı tercih etmeyi düşündünüz mü hocam? 24 civarına Go-e mobil şarj cihazı aldım. Gerçi ben 3 ev arasında aracı şarj etme imkanına sahibim. Her ev için ayrı ayrı 25-30 milyarlık şarj cihazı almak mantıksız olduğu için taşınabilir cihaz seçtim.

• evet biliyorum, çoğu kişi onu kullanıyor.
    Ancak yazlık ve diğer evimde kablo çekme şansım yok caddeye.
    Kışlık evimde ki 11kw ve 440km menzil yeterli gelecektir.
    soru;
    elektrik formülü kw/volt=amper olunca 11/220=50amper sonucu çıkıyor. sigortamız 40amper nasıl karşılayacak?
    bu nedenle 9 kw ile şarj etmek 40amperi karşılayacak, doğru mu?

Merhabalar,

Monofaze ve trifaze olmak üzere 2 farklı elektrik altyapısı var. Normal evlerimizde standart 230v olan monofaze oluyor.

monofaze ile:

-10A = 2.3kw

-16A = 3.7kw

-32A = 7.4 kw

Eğer trifaze varsa 380V alıyorsunuz, bu durumda 11kw ve üstü rakamlara çıkabiliyorsunuz.

çoğu evde 3.7kw olan sorunsuz çalışır ama 7.4kw olan için sayaçtan sonra ayrı bir kablo ve ayrı bir sigortalama gerekir. çünkü 32A muhtemelen toplam ev tüketiminizden bile fazla olacaktır.

bir de, apartman vs bir binadaysanız, binanın da ana sigorta gücünün yeni eklenecek 32Amperi kaldırabilecek güçte olduğundan emin olmalısınız.

• 380 volt içinde hesap
    380vx40a=15.6kw yapar.
    demekki 22 kw alamayacağız.
    zaten tehlike 22kw.
    Tunçmatik ayarını 9 yada 11kw almak yeterli gelir.
    Günlük %50 şarj yapasak (200km eşdeğer)
    36kw için 4 saat yetecek (9kw/h için)
    İzmire Tunçmatik My Charger (üstünde kablosu olan) cihaz nihayet gelmiş.
    Pazartesi gidip görüşeceğim.

380v ile kw hesabı farklı bir formül ile yapılıyor. 380v 16 amper 11kw, 380v 32 amper 22kw güç taşıyor.

380Voltun hesabı başka, ama zaten araç max 11kw destekliyor AC'de. 11 alsanız yeter yani

380 volt değil trifaze, yani üç fazlı

220v x 3 x 32a = 21 Kw

• Önce bilgi;

• buyur açıkla o zaman derin bilginle, nasıl 21-22 kwh enerji veriyor araçlara?

sanayi tipi iş makinası sanıyor elektrikli araç şarjını

• S_O_S kullanıcısına yanıt

230v x 32a = 7360 watt.

Bu fazdan 3 tane olunca 7360x3 = 22000 watt yani 22 kw ediyor.

• tyanik T kullanıcısına yanıt

bunu bir üstteki arkadaşa anlatman lazım, ama bilgili birisidir, o yüzden eski bilgilerini de unutturman lazım

çalıştımı acaba merak etttimde ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.