Şimdi Ara

MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
18
Favori
59.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu evrensel formül ve watt volt amper konusunda bir elektronik mühendisinden bilgi aldım paylaşacağım.
    Yazılanlar gibi hesaplanmadığını göstereceğim,

Gelelim MG ZS EV paylaşımlarının devamına.

Bugün Tunçmatik Şarz Cihazı aldım. İzmir bölge müdürlüğüne gidip bilgi aldım montaj için Çarşambaya randevu ayarladık.
    Neden Tunçmatik derseniz?
    Bu tip elektrik/elektronik devreler ve chipler içeren bir cihazı ucuz almama konusunda bir elektronik müh arkadaşımdan tavsiye aldım.
    Kurumsal bir firmadan alamanın avantajlarından bahsetti.
    Yoksa 15.000tl bile 22kw cihaz var, ama noname olmasa da bilinmeyen yerlerde üretilmiş.
    Nakit 24.000tl aldım, montaj dahil, altyapısını kendiniz hazırlatacaksınız.
    Altyapı ne derseniz?
    - saatinizden sonra 5x6mm (tek kablo içeren) kabloyu park yerine kadar çekmek
    - saatinizi 4x40a sigorta ile değiştirmek ve 4x40a kaçak akım rölesi koymak.
    - kablonun dış ucuna yine 4x40a sigorta ve kaçak akım rölesi koymak bir kutu içerisinde muhafazaya almak
    -bu kutudan Şarj cihazına giden yine 5x6mm kablo çekmek.
    Sonrasını Firma kurulum yapıyor.
    Yukarıda yazdığım gibi sigortaların son derece kaliteli olması gerekşyormuş, tavsiye üzerine schineider aldım.

Tunçmatik en önemli özellikleri;
    -LCD ekranlı
    - 5 kişiye kadar şifreli kullanıcı tanımlama ve çektikleri enerjiyi görme
    - 4m şarj kablosu dahil üzerinde.
    - 7-9-11-22kw istediğiniz akımı seçebilme özelliği
    - wifi ile telefon uygulamasından şarj işlemlerini yönetebilme (henüz test aşamasındaymış)

Şimdilik bu kadar gelişmeleri yazarım.

• bered21 B kullanıcısına yanıt
    Dostum bir türlü fırsat bulamadım. Araca bir saç kurutma makinası veya su ısıtıcı götürmem lazım, elbette bir de uygun uzatma elektrik kablosu ve fişi.
    en kısa zamanda yapmaya çalışacağım.
  • Seres 3 EV aracım 2022 haziran ayında aldığımda, birlikte verilen monıfaze 16a 220v 3.5kw kablo ile şarja başladım. Çünkü Seres şarj modülü 6kw destekliyordu. 22kw şarj cihazı alsam da 6kw şarj edecektim.

Ama yinede sitenin otoparkına (yönetim kararı ile) kurduğum şarj sistemini ilerde 22kw cihaz takbilecek gibi hazırladım. Şemasını Voltran firmasından istedim, sağolsun yolladılar.

Geçen ay MG ZS EV alınca gördüm ki, araç ile birlikte verilen şarj kablosu 10a 220v 2.2kw. Bu nedenle şarj süresi bayağı uzuyor. Hazır yapılmış kablolamayı kullanarak Tunçmatik 22kw şarjcihazı alarak 11kw ile şarj etmek elzem oldu.

Şimdi aradaki farkları yazalım.

Seres3…….52kw…….3.5kw…….15 saat tam dolum >> şarj cihazı ile 6kw….9 saat tam dolum

MG Zs Ev…72kw…….2.2kw…….33 saat tam dolum >> şarj cihazı ile 11kw…7 saat tam dolum

(batarya asla sıfır olamayacağı için günlük kullanımda 100km için MG nin şarj süresi yaklaşık 1.5 saat sürecektir)

Bir not;

Yabancı bir MG SZ EV tanıtımında bataryamız her nekadar 72.5kw olsa da kullanıma açık miktar 68kw mış. Sanırım bataryanın sıfırlanarak hücrelerin ölmesini önlemek için bir miktarı saklıyor.

MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 25 Eylül 2023; 21:42:49 >

• Arkadaşlar merhaba
    Forumdaki tüm mesajlarınızı okudum size bir sorum olacak
    Ben 6 yıllık dizel arac kullanıcısi idim sonrasında c suv olan ateca experince full paket aldım 2023 Nisan ayinda aracım gerçekten harika suv kullanmak ayrı Bi güzel ama malum ekonomi şartları bana şimdiden elektrikli otomobil fikrine gecmemi düşündürdü. Böylelikle piyasada bulunan tüm suv elektrikli araçları gidip showroomda inceledim. Benim arac ile yüzde 90 aynı özelliklere ve boyuta sahip mg zs ev modelini beğendim.
    Buraya kadar sorum yok
    Kafama takılan 2 konu var
    1. Wv grubu firmanın servis ağından çıkıp doğan holding bünyesindeki turki7de yeni bayilesen bir firmaya geçmek beni düşündürüyor özellikle şikayet var sitesinde bazi yorumları okuduktan sonra sizin şimdiye kadar ki bayilerin tutumundan servisten memniyetiniz nedir öğrenebilir miyim lütfen?
    2. Seat markası piyasadan çekilerek yerini Çumra firmasına devrediyor haliyle aracım wv grubunda olmasına rağmen devamı olmayacak bunların diğer tarafında ise mg firması ve markanın güvenilirliği nasıl olacak bunları değerlendirince 2 farklı aracın değer kazançları arasında hangisi 2-3 yıl sonra daha değerli olur düşünüp duruyorum sizin fikirlerinizi öğrenebilir miyim rica etsem?

Yakıt olarak İstanbuldayım ve ateca 8 civarı yakıyor mg yaklaşık bir full sarj ile şehir içinde ne kadar Menzil sunuyor deneyen arkadaşlara sorabilir miyim

• Doğan Holding aynı zamanda Suzuki dist. Benim Vitarada bir sorun çıkmamıştı. Mg de de çıkmaz sanırım.

Zaten servise yılda bir gidiyorsunuz ve çok detaylı değil.Parça konusu ise her ithal araçta aynı, bekliyorsunuz.

Menzil için 1 aylık deneyim şöyle;

şehir içi uygun sürüş şartlarında 14-15kw/100km yani şu an 470km yapar göeünüyor.

Uzun yolda 380km yapacağını düşünüyorum.

Asıl konu nerede nasıl şarj edeceğiniz

evde AC 2.2kw veya şarj ünitesi ile 11kw yapmayacaksanız girmeyin bu işe.

• MG ZS EV araçtan dışarıya enerji aktarımı;

Saç kurutma makinası ile denedim. Alet 2000-2300w (2kw) çalışıyor.

- Aracın kilidini açın, çalıştırmayın

- V2L aparatı takın

-aracı çalıştırın ve menüde "deşarj" düğmesini tıklayın, bekleyin aktif olsun

-şimdi fişinizi V2L aparatına takın ve çalıştırın

Kapatma;

- menüde "deşarj" bölümğmde işlemi sonlandırın

-aracın çalışmasını durdurun (kapatın)

- Şarj portunda "klik" sesi gelecek aparatı çıkarqbilirsiniz.

-kapağı kapatın aracı kilitleyin

Saç kurutma makinasını en yüksek decvir ve ısıda 1dk çalıştırdım, sorun olmadı, ısınma yok.

Araç ekranında çekilen enerjiyi göstermiyor, sadece % olarak belirtiyor.Sanırım 2w civarında enerji veriyor (araç 1 faz 10a 2.2w şarj kablosuna sahip)

Acil durumlarda kullanılabilinir.

Aliexpressden kargo ve gümrük dahil 35usd maloldu.

• Videosu
  • Selamlar, bu araçtaki şerit asistanı şeritte tutuyor ama şerit ortalama yapmıyor sanırım değil mi? traffic jam diye bir özelliği var ama o da 60km hıza kadar şerit ortalama yapıyor diye anladım doğru mudur?
  • Şeridi ortalıyor diye gördüm,
    Trafik Jam’de ise km hız sınırlaması yok, ilk “0” ken basılırsa 30km hıza ayarllıyır isterseniz arttırıp eksiltebiliyorsunuz.
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Ben enerji aktarim parcasini degilde multimedia ile ilgili sormustum multimediada kablosuz apple car play veya gizli menu girebildinizmi surekli acik video ayarlari vb mg smart app kullanabildiniz mi ?
  • Hayır, Mg Zs Hs menüsü bizimkinden farklıymış.

HS de menüye girebiliniyor, EV de henüz bulamadım.

• MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU

Tunçmatik şarj cihazı takıldı ;
    - LCD ekranda yazılar ve menü küçük, bir iki yerde algılaması zayıf
    - 16a veya 32a ayarlanabiliyor, 16a=7-11w, 32a=22w enerji aktarıyor
    - İlk Denemelerde:
    Seres3>>>>6.4kw
    MG ZS EV>>>10.5KW
    Renault Megane Etech>>>20.5kw verdi
    - ekranda tüm bilgileri görebiliyorsunuz
    - wifi henüz aktif değil
    - 5 kullanıcı şifreli tanımlanabiliyor
    -4 m dahili kablosu var
    Henüz tam kurcalayamadım, menüleri kontrol esip yazarım.

• mimleon kullanıcısına yanıt

Şu an herhangi bir network'e kablo ile bağlanabiliyor musunuz peki? yani bilgisayar üzerinden takip edebiliyor musunuz tüketimi vs?

yoksa sadece kendi ekranından mı?

• secospacos S kullanıcısına yanıt
    Alt menüde Rfid, Ethernet, wifi bağlantı seçenekleri var, ancak sadece wifi geçerli ve henüz app hazırlanmamış.
    Bu cihazın “Public” modeli var, yani Rfid kartla ticari kullanım sanırım ethernet bağlantısı onda çalışır.
    1 aya kadar wifi uygulaması gelecekmiş, bir elemean istanbula eğitime gitmiş, bekliyoruz.
  • Arkadaşlar DİKKAT;
    V2L aparatı eski kasa 2020-2022 (kısa menzilli) olan MG ZS EV lerde çalışmıyormuş.
    Eski kasa sahipleri almasalar iyi olacak.

DÜZELTME.
    V2L aparatını açıp, içinde ki 680ohm direnci 470ohm ile değiştirince çalışmaya balıyormuş. (Murat Tekin arkadaşın paylaşımı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 28 Eylül 2023; 18:13:37 >
  • Batarya %100 dolu iken sürüş modları şu menzilleri veriyor.
    - Eco>>>>>470km
    -Normal>>448km
    -Spor>>>>418km
    Sizde de böyle mi?
    Önce ki sürüş karakterine göre değişiyormu?
  • MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU

Sonunda eve kendi şarj istasyonumu bağlattım ve aracı ilk kez şarj ettim. %16'dan %80'e 4.5 saat civarında 11kW ile şarj ettim. Bataryaya 46.2 kw'lık enerji yüklemiş olduk (Go-E uygulamasından da görünüyor). Yaklaşık olarak 80 TL civarına denk geliyor o da.

Go-e şarj cihazından memnun kaldım. 3. katın uzak bir odasından Wi-Fi sayesinde telefonla iletişimi hiç kopmadı. Dışarıda yağmur da vardı, hiç aşağıya inip şarj durumunu kontrol etmek durumunda kalmadım. Büyük kolaylık. Keşke MG ZS EV aracına da uzaktan buna benzer şekilde bağlantı kurabilsek de şarj esnasında aracın bilgilerine anlık erişebilseydik. Neyseki bu açığı şimdilik Go-E ile kapatmış olduk.

• Güle güle kullanın. Gözüme ilişen birşey oldu. Kutu ve wallbox yağmur oluğu ile bitişik. Bazen oluklar tıkanıp üst seviyeden ek yerlerinden su akıtıyor. Keşke dip dibe kurmasaydı elektrikçi.

• 7 katlı binanın kapalı otaparkına bu tarz bir şarj sistemi/ünitesi yapılabilir mi? Alınması gereken izin, yapılması gereken plan proje, alınması gereken herhangi bir onay var mıdır?

Elektrik sayaçları kapalı otoparkta bulunuyor. Hemen önüne/yakınına araç parkedilebiliyor. Kendi sayacıma olabildiğince yakın park edebilirim yani.

• Apt genel kurulunda, elektrikli araçlar için genel şarj alanı belirlenmesini ve kişisel saatinizden bu alana hat çekilmesi kararı aldırın. Bir daha kimse laf edemez.
    Gerekli tesisat bu konuda daha çnce şeması verildi. ondan faydalanın,bir elektrikçi yapabilir.
    Aracınızda yangın tüpü olmalı, ancak isterseniz şarj kutusunun yanına da bir tüp koyabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.