Şimdi Ara

MGS 4 Yardım Konusu -oyun çözümü, yardım, spoiler- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
25.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ben orayı öle gecmedim şırıngayı kullanıyodum beni knotrol edemiyodu dedin gibi ama ben meryl'le uğraşmadım 2 kuklaya ateş edip düşürüp kuklaları alıp sonra düşen kuklaları aynen screaminge kullandım. meryle şırınga yaparakta geciliyomuş demek güzel oldu bu değişik taktikler var demek.
    quote:

Orjinalden alıntı: Erkokao

arkadaşım kuklaları diyorsan ilk önce kendine şırınga enjekte et.. sonra etrafındaki adamların seni rahatsız etmemesi için tekme tokat gir sonra en son o bi bizden olan kadın var ona da tekme tokat gir sora yere düşücek bırak öyle kalsın.. bu sayede bossun kullanmış olduğu sihir iptal oluyor.. daha sonra boss tekrar büyülüyor bizim kızı gene ayaklanıyor tekrar aynı şeyi yapıp R1 e basıp şırınga enjekte edeceksin (not: eline şırıngayı almayı unutma üçgene basınca boynunu kesiyor yerleri çok dövdüm) daha sonra kontrol ettiği bi kukla kalmadığı için kuklalarından birine ateş et sürekli.. arada video falan giriyo sürekli ateş et.. tercihen ise m16 falan al.. el bombası fırlatıcıdan kaçıyor bazen.. daha sonra o kukla yere düşücek.. git al onu, start'a basıp weapons bölümüne koy eline al bossa doğru tut (zaten sana ne yapman gerektiğini anlatıyor ama) L1'e basılı tutup sixaxisi yukarı doğru kaldır.. 4-5 kere canı bitene kadar yap.. sonra video giriyo daha sonra Screaming Beauty biçiminde bize sarılmaya çalışıyo onu da m16'yla kaça kaça tara gitsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Blacktric

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

OYUNU BİTİRDİM AZ ÖNCE YANLIZ ANLAMADIĞIM SOLİD SNAKE ÖLDÜMÜ KALDIMI ??? SİLAH ATEŞ ALDI SONRA HİÇ Bİ ŞEY OLMAMIŞ GİBİ NAKED SNAKE İLE KONUŞTULAR BU KONU HAKKINDA FİKRİ OLAN VARMI ??? SANIRIM HEPİMİZ ÖLÜYÜZ OYUN SONUNDA

BU ARADA ZERO NERDEN ÇIKTI TEKERLEKLİ SANDALYEDE ANLAMADIM NEDEN ZERONUN FİŞİNİ ÇEKTİ NAKED SNAKE

-SPOILER-
    Zero, Metal Gear Solid 3'ün sonunda Naked Snake'in getirdiği Philosohper's Legacy mikroçipindeki paralar yardımı ile The Patriots'ı kuruyor. Üye olarak da Ocelot, Eva, Para Medic (Dr. Clark yani Frank Jaeger'i büyük acılarla Cyborg Ninja'ya çeviren doktor.), Sigint (Darpa Chief) ve Big Boss'u alıyor. Bunu yapmaktaki amacı ise The Boss'un isteklerini yerine getirmek ve onun istediği bir dünya yaratmak. Ancak ilerleyen zamanlarda aralarında çıkan bir anlaşmazlıktan dolayı Naked Snake The Patriots'ı terkediyor ve Foxhound'u kuruyor. Bunu yapmaktaki asıl amacı ise Zero'nun yaptıklarına bir son vermek. Çünkü Patriots git gide sırf kendi büyümesi için dünyanın dengesini kontrolü altına alacak bir oluşum olmaya başlıyor. Sene 1995 olduğunda da Outer Heaven ve ardından Zanzibar Riot olayları gerçekleşiyor. Solid Snake Zanzibar Riot olayının sonunda Big Boss'u öldürdüğünü sanarken aslında yalnızca Outer Haven'ın tekrar oluşturulmasını engellediğinin farkında olmuyor. Bu olaylar esnasında iyice yaşlanan Zero'da The Patriots'ın yönetimini kimseye devretmek istemediğinden 4 tane AI oluşturuyor. Bunlar:

* JD (Ana AI, John Doe)
    * GW (George Washington)
    * TJ (Thomas Jefferson)
    * TR (Theodore Roosevelt)
    * AL (Abraham Lincoln)

Dünya'nın akışını da artık bu AI'lar kontrol etmeye başlıyorlar. Daha sonra sırasıyla The Shadow Moses Incident ve The Manhattan Incident olaylarının sonrasında da bildiğimiz Guns Of The Patriots hikayesi başlıyor. İlk oynanışta bildiklerimize göre Liquid Ocelot'ın Orta Doğuda ortaya çıktığını ve dev bir ordu kurup The Patriots'a karşı savaşacağını öğreniyoruz. Daha sonra da operasyonun başına Roy Campbell'ın geçtiğini sanarak görevimizi yerine getiriyoruz ve Outer Haven kısmında da Naomi Hunter ile Sunny Gurlukovich'in ortaklaşa ürettiği FOXALIVE virüsünü MK 3 yardımıyla Arsenal Gear'dan bozma Outer Haven'ın içine yüklüyoruz ve virüsün Naomi'nin gizlice eklediği bir özelliği sayesinde 4 AI'ı da yok ettiğini görüyoruz. Yani The Patriots'ı tamamiyle yok edip dünyayı serbest bırakıyoruz. Sunny'nin de kendi isteğine göre şekillendirdiği virüsle dünyanın ekonomik, sosyal ve hayati önem taşıyan kaynaklarının kontrolü mükemmel bir dengeyle yönetilmeye devam ederken savaş ve diğer zararlı kontroller kendi haline bırakılıyor. Oyunun Epilogue kısmının Solid Snake bölümünde ise Snake tam kendini vuracakken silahı son anda geri çekiyor aslında. O sırada da Big Boss ortaya çıkıyor ve The Patriots ile ilgili bütün gerçekleri anlatıyor. Aslında Liquid Ocelot'un halen az da olsa Ocelot olduğunu ve Foxhound için çalıştığını. Ancak Metal Gear Solid'in başlarında kesilen kolunun yerine bilerek Liquid'in kolunu aldığını ve bazı psikolojik terapilerle Liquid'in kişiliğini aldığını görüyoruz. Bunun asıl nedeni ise Ocelot'ın kendisini bir hedef gibi gösterip kendisiyle beraber The Patriots'ı da yok etmek istemesi. Oyunun sonunda bunu da başarıyla gerçekleştirince hem Ocelot'u öldürüyor hem de The Patriots'ı yokediyoruz. Big Boss ise The Patriots'ın kurucusu olan Major Zero'yu karşımıza çıkartıyor ve herşey Zerı ile başladı ve onunla sona ermeli diyor ve Zero'nun bağlı olduğu solunum makinesinin fişini çekiyor. Daha sonra Naomi'nin de bahsettiği Snake'in vücudundaki mutasyona uğramış FoxDie virüsü tekrar çalışır hale gelip Big Boss'u da ölecek hale getiriyor. Big Boss da bu anda Snake'in yaşayacağını, virüsün Eva, Ocelot ve kendisini öldürmek için hazırlandığını ve insanlığa karşı bir tehdidinin olmadığını belirtiyor. Son olarak da Solid Snake'e artık özgür olduğunu, savaşmaktan kurtulduğunu ve kalan ömrünü rahatça yaşamasını söylüyor (ancak ne zaman öleceği hakkında bir bilgi vermiyor, onun yerine herkes bir gün ölecek diyerek Snake'in ne zaman öleceğim sorusunu yanıtsız bırakıyor.).
    -SPOILER-

Kısacası Solid Snake'in öldüğü falan yok. Büyük ihtimalle Metal Gear 5'de akıbetini öğreneceğiz...

dostum 10 numarasın tüm istedklerimi yazmışsın görmesem soracaktım sonunu bilen varmı diye ne olup bittiğini ingilizcem pek iyi değil oyunu bitirdim ama alayamadım tam olarak herseyi. teşekürler. böyle kaliteli bir oyun ancak mgs5 de olur sonunda öldü diye çok üzüldüm ama sonradan görünce big boss la çok sevindim helal olsun kojima bize bunu yaşattığın için teşekürler. oyunda en çok mgs1 deki mekanlara döndüğümüz act4'ü sevdim. ve sonu tabiki. arkadaslar buarada mgs1 deki eşyaları bize fırlatan yani Act 5deki kuklalı olan bosstan sonra kapıştımız da çıkan demoda onun ruhu o kuklalı olanın içinemi girmiş tam anlayamadım orayı sandım onla bidaha kapişcaz ama bişi olmadı. bilgi verebilirmisiniz. sırf bu oyun yüzünde İNG kursuna gitcem mk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metall82 -- 20 Haziran 2008; 15:32:40 >

• @metal

Orasını açıkçası bende tam anlamadım (Saat gece 1-1:30 civarında oynuyordum o kısmı.). Ancak Drebin'in konuşmalarından hatırladığım kadarıyla Screaming Mantis'in hikayesi şöyle; Adını bilmediğimiz kızımız yine başında savaş belası olan bir Güney Amerika köyünde doğuyor ve büyüyor. Daha çok küçük yaşlarda da burayı düşman askerleri basıyor. Bu sırada kızımız mucize eseri köyden kaçıyor ve yanlışlıkla bir depo buluyor. Deponun içine girip dinlenirken birden kapıyı (kızın içeride olduğunu bilmeden) üzerine kapatıyorlar. Kızın, aslında deponun köydekilerin cesetleri için kullanıldığını ve üzerine bastığı şeylerin köydeki büyüklerinin, kardeşlerinin, ailesinin cesetleri olduğunu anlaması uzun sürmüyor. 10 gün boyunca o depoda aç olarak kalıyor. Su ihtiyacını deponun yukarısından damlayan pis suları içerek gideriyor ve bu süre zarfında deponun dibinde işkence edilen insanların çığlıklarını duyuyor. Depoda 10 günün sonunda bir siyah Peygamberdevesi (Mantis) ortaya çıkıyor ve kız ile konuşmaya başlıyor. Kız ilk başta dinlememek istese de sonunda Mantis'in çağrılarına kulak veriyor. (Küçük bir not: dişi peygamberdeveleri erkek bireylerini yemesi ile meşhurdur.). Mantis kıza nereden besleneceğini söylüyor ve kayboluyor. Bir kaç gün sonra kız depodan kurtulmayı başarıyor. Nasıl hayatta kaldığı sorusuna gelince: kız içeride kaldığı zaman boyunca yalnızca erkek cesetleri yiyerek beslenmesini sağlıyor, tıpkı bir peygamberdevesi gibi. Ancak bir gerçek var. Kızın depoda gördüğü peygamberdevesi aslında gerçek değil. Kızın hayalgücünden ibaret. Yani kıza erkek cesetlerden beslenmesini söyleyen ta kendisi. Kızımız daha sonra da Liquid'in ordusu tarafından bulunuyor Psycho Mantis'in ruhu kıza naklediliyor. Böylece kız da oyunda gördüğümüz Screaming Mantis haline dönüşüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacktric -- 20 Haziran 2008; 15:59:10 >

• Benim kafama takılan noktalardan biri mezarın kime ait olduğu.Big Boss un ve Snake in kimin mezarının başında olduğu.Benim bildiğim The Boss ama Solid Snake onun var olduğunu bilmiyor diye biliyorum.O mezar kesin olarak kime ait.
    Ayrıca Act 3 de karavan içerisinde kaçırılan kim.Eva ölüyomu kesin olarak yoksa gene süprizmi yapacaklar.Virüsden dolayı öleceği kesinde MGS4 de kesin öldümü?Ayrıca Gray fox ocelotun hatırladığım kadarıyla bileğini kesmişti.Peki nasıl oluyorda Liquidin kolunu Ocelota takıyolar?Sebebi ne?ve nasıl oluyoda Ocelotun Zihnini ele geçiriyor?
    Şimdilik bukadar
  • Harikasın @Blacktric, o kısımları hiç anlamamıştım
    aslında MGS nin imkanı olacak bütün oyunu yavaş yavaş türkçeye çevirecez ama malesef Ps3 oyunlarına dil ekleme özelliği yok bildiğim kadarıyla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mgssnake

Benim kafama takılan noktalardan biri mezarın kime ait olduğu.Big Boss un ve Snake in kimin mezarının başında olduğu.Benim bildiğim The Boss ama Solid Snake onun var olduğunu bilmiyor diye biliyorum.O mezar kesin olarak kime ait.
    Ayrıca Act 3 de karavan içerisinde kaçırılan kim.Eva ölüyomu kesin olarak yoksa gene süprizmi yapacaklar.Virüsden dolayı öleceği kesinde MGS4 de kesin öldümü?Ayrıca Gray fox ocelotun hatırladığım kadarıyla bileğini kesmişti.Peki nasıl oluyorda Liquidin kolunu Ocelota takıyolar?Sebebi ne?ve nasıl oluyoda Ocelotun Zihnini ele geçiriyor?
    Şimdilik bukadar

The Boss'un mezarı solda Big Boss'un mezarı da sağda bildiğim kadarı ile. Yani Solid Snake Big Boss'un mezarının önünde selam duruyor. Bu arada Eva kesinlikle öldü evet. Çünkü hem yandı hem de Snake'in vücudundaki FoxDie'dan etkilendi (ölmesinin en büyük etkeni FoxDie ama.). Ocelot ile ilgili spoiler vermek istemiyorum burada çünkü oyunun sonunu bayağı açık ediyor. Öğrenmek istiyorsan PM atabilirsin...

quote:

Orjinalden alıntı: ftorun

Harikasın @Blacktric, o kısımları hiç anlamamıştım
    aslında MGS nin imkanı olacak bütün oyunu yavaş yavaş türkçeye çevirecez ama malesef Ps3 oyunlarına dil ekleme özelliği yok bildiğim kadarıyla...

Hiç önemli değil her zaman ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacktric -- 20 Haziran 2008; 16:17:42 >

• @Blacktric
    Saol dostum.Ayrıca pm de attım.

Peki camerayı bulan oldumu hiç.Ben bulamadımda.Yoksa MGS yi bitirdikten sonra mı veriyo?
  • Uçağın içinde robotla dolaşınca bulunuyordu sanırım, birisi yazmıştı.
  • quote:

@Blacktric

Peki camerayı bulan oldumu hiç.Ben bulamadımda.Yoksa MGS yi bitirdikten sonra mı veriyo?

Her Act'in Briefing'i başladığı zaman "Kare" tuşuna basarak ekranın sağ üst tarafındaki küçük kısımda Metal Gear MK II'yu kontrol edebiliyoruz. Camera'yı almak istiyorsan Act 2 Briefing'i başladığı zaman "Kare" tuşuna basarak MK II'yu aktif hale getir. Nomad'in (içinde bulunduğumuz uçak) içinde dolaşarak bulabilirsin Camera'yı. Ayrıca Camera yalnızca Act 2 Briefing'inde var ve bu Briefing'i mutlaka ve mutlaka Act 1'i bitirdikten sonra karşına çıkan Briefing olmalı. Ana menüdeki "Mission Briefings" seçeneğini kullanarak direk Act 2 Briefing'i başlatıp Camera'yı bulsan dahi item listene eklenmez. Ayrıca yine Nomad'de dolaşarak MK II yardımı ile çeşitli cephane/itemlar bulabiliyoruz ki bunların en yararlısı şahsi kanaatimce Battery Pack'ler. Bunları topladıkça Solid Eye'ın açık kalma süresi uzuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacktric -- 20 Haziran 2008; 17:21:25 >

• quote:

quote:

@Blacktric

Her Act'in Briefing'i başladığı zaman "Kare" tuşuna basarak ekranın sağ üst tarafındaki küçük kısımda Metal Gear MK II'yu kontrol edebiliyoruz. Camera'yı almak istiyorsan Act 2 Briefing'i başladığı zaman "Kare" tuşuna basarak MK II'yu aktif hale getir. Nomad'in (içinde bulunduğumuz uçak) içinde dolaşarak bulabilirsin Camera'yı. Ayrıca Camera yalnızca Act 2 Briefing'inde var ve bu Briefing'i mutlaka ve mutlaka Act 1'i bitirdikten sonra karşına çıkan Briefing olmalı. Ana menüdeki "Mission Briefings" seçeneğini kullanarak direk Act 2 Briefing'i başlatıp Camera'yı bulsan dahi item listene eklenmez. Ayrıca yine Nomad'de dolaşarak MK II yardımı ile çeşitli cephane/itemlar bulabiliyoruz ki bunların en yararlısı şahsi kanaatimce Battery Pack'ler. Bunları topladıkça Solid Eye'ın açık kalma süresi uzuyor...

enfes bir aciklama olmus dostum. bu baslıkta buyuk emek veriyorsun, cok cok tesekkurler.

• Act3'ün başında şehirdeyim.Resistance'ı buluyorum.Öldürünce bir yere varamadım.Takip etmeyi denedim.Bu seferde Askerler problem oluyor.Neyse biraz takip edince herif asker kıyafeti giydi ve 3 askerin arasında kaybettim elemanı.Sonrada sinirlenip kapattım oyunu.Ne yapacaz burda biri anlatabilir mi lütfen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ygultekin82

Act3'ün başında şehirdeyim.Resistance'ı buluyorum.Öldürünce bir yere varamadım.Takip etmeyi denedim.Bu seferde Askerler problem oluyor.Neyse biraz takip edince herif asker kıyafeti giydi ve 3 askerin arasında kaybettim elemanı.Sonrada sinirlenip kapattım oyunu.Ne yapacaz burda biri anlatabilir mi lütfen?

o adamı takip edeceksin sonuna kadar. adamın yoluna çıkan askerleride susturuculu ve dürbünlü herhangi bir silahla indir. normal elbiseyle takip etme ama adama ve askerlere görünmemen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 20 Haziran 2008; 22:49:25 >
  • quote:

Act3'ün başında şehirdeyim.Resistance'ı buluyorum.Öldürünce bir yere varamadım.Takip etmeyi denedim.Bu seferde Askerler problem oluyor.Neyse biraz takip edince herif asker kıyafeti giydi ve 3 askerin arasında kaybettim elemanı.Sonrada sinirlenip kapattım oyunu.Ne yapacaz burda biri anlatabilir mi lütfen?

PMC kılığındayken mesafeyi ortalama olarak koru ve adamın önüne çıkan askerleri MK22 ile bayılt. Böylece karışma gibi bir sorun olmayacaktır ...
  • quote:

o bölüm kolay.

yapacagın şey şu, adamı, resisantance'ın adamını takip ediceksin uzaktan ama hiç kendini fark ettirmicen. onune cikan askerleri yine kendini fark ettirmeden bayıltıcı tabanca ile indir. adam senı fark etmiyor, gormezse ama askerlerin bayıldıgını fark ediyor, yoluna devam ediyor. bir bahceye girecek, sonra hemen icinden askeri kiyafetli bir adam cıkacak bu zaten direniscinin kendisi. bunu izle, bu sonra 2 askerle karsılasıyor, mecburen onlarla takılıyor, sen o diger askerleri -bunların elinde tufek var- bayılt. sonra adam yine yoluna devam edicek. bir yerde saga donucek, orada hemen eski kiyafeti ile geri cikacak. azcık daha pesinden gidersen, film girecek, snake yakalayıp eve girecek.

cok zor bir yer degil, dedigimi uygularsan hemen gecersin.

• Zor değil zaten de,o diğer askerlerin yanına gittiğinde tüfek olayını aklıma getiremedim.Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: psikolojiksilah007

psn den indirilen mgs4 database dosyasi ne ise yarar. birde yavrular poz veriyo bizde cekiyoruz. nasil cikiyo o olay?

Beauty'lerin herhangi birisiyle yapılan boss savaşı sırasında (Beauty'lerle diyorum yaratık hallerindeyken değil dikkat et.) sürekli bunlardan kaçar ve birşey yapmazsan ortalık bembeyaz oluyor. O sırada kamerayı çıkartıp objektifi onlara doğru tutarsan poz veriyorlar. Bir de IPod'ı çalıştırıp belirli bir müziği (ismini unuttum ancak japonca idi) çalarsan, beauty de dans etmeye başlayacaktır...
  • quote:

quote:

quote:

psn den indirilen mgs4 database dosyasi ne ise yarar. birde yavrular poz veriyo bizde cekiyoruz. nasil cikiyo o olay?

Beauty'lerin herhangi birisiyle yapılan boss savaşı sırasında (Beauty'lerle diyorum yaratık hallerindeyken değil dikkat et.) sürekli bunlardan kaçar ve birşey yapmazsan ortalık bembeyaz oluyor. O sırada kamerayı çıkartıp objektifi onlara doğru tutarsan poz veriyorlar. Bir de IPod'ı çalıştırıp belirli bir müziği (ismini unuttum ancak japonca idi) çalarsan, beauty de dans etmeye başlayacaktır...

hangi kamera bu ??? solid eye mı ????? hani dürbün gibi oluyor o mu ????

normal fotoğraf makinesi. uçağın içinden alıyorsun.

edit: yok yav uçağın içinden değildi shadow moses da havalandırma içinde buluyordun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 21 Haziran 2008; 15:00:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: itachi84

quote:

quote:

quote:

hangi kamera bu ??? solid eye mı ????? hani dürbün gibi oluyor o mu ????

normal fotoğraf makinesi. uçağın içinden alıyorsun.

edit: yok yav uçağın içinden değildi shadow moses da havalandırma içinde buluyordun.

Camera yalnızca Nomad'in içinde bulunabiliyor. Act 2'nin başındaki Mission Briefing'de var yalnızca. Yukarıda anlattım nasıl bulunacağını...

• @Blacktric yardımların için saol dostum gerçekten emek harcıyorsun ve bana düşmez ama bunu söylemek ama takdir ediyorum yaptıkların için teşekkürler.Bitirdiğim için geç kaldım, bu sefer extreme modda oynıyacağım artık ozaman alırım camerayı.
  • quote:

@Blacktric yardımların için saol dostum gerçekten emek harcıyorsun ve bana düşmez ama bunu söylemek ama takdir ediyorum yaptıkların için teşekkürler.Bitirdiğim için geç kaldım, bu sefer extreme modda oynıyacağım artık ozaman alırım camerayı.

Hiç önemli değil. Amacım yardım etmek ve seriye yeni başlayanlara da oyunu sevdirmeye çalışmak o kadar ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.