Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    215/50/17 ebat, tanesi 416 dan
    kullandıktan sonra yorumlarımı yazarım.
  • lastik görüntü itibari ile kasli ,dişli bir kiş lastiğini andiriyor.kişin buzda değil ama karda işe yarayabilir tabi bu lastik taban genişliğide önemli kiş için,yaza gelecek olursak ben 225,50,17 lastiklerimi goodyear efenchipgrep le değişecektim baktim ki v hiz endeksinden aşasi yok,lastiklerimin yanak kalinliği ve konforu düşünerek h hiz endeksli lastik arayişimda miclen prevenchi 3 hp yanak özellikle desteksiz modelini almaya karar verdim.yeni miclen iyi görünüyor ama 1 kiş gecirdityen sonraki performansina da bakmak gerek bence ilerleyen yillarda bu desen miclen sesli olarak çalişacaktir.ayrica sicak asvalt ve desen yapisi nedeni ile v endekse dayali hamur kullanmiş yinede sicak asvalt frenleme ,yük ve zorlamalarda lastik tabanindaki çatlak olup olmadiğina da bakmak gerek.ben 2 bin tl vereceğim lastiklerin kullanici yorumlarin en az bir yil zaman zaman takip edeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 185 65 15 ebadında puntoma 4 tane taktım.servisten eve gelene kadar ilk izlenimim konfor, sessizlik ve yol tutuş olarak çok iyi olduğu yönünde, abartmıyorum kendimi c sınıfı araçta hissettim.kışın karlı havalarda mecbur kalmadıkça pek araç kullanmayan biri olarak benim için biçilmiş kaftan lastikler.
  • takip.
  • Lastiği bugün servisde inceledim. Baya yumuşak hamurlu. Diş derinliği ve yapı itibariyle araya taş vb. girmesi ve ses yapması muhtemel görünüyor.Kafama takılan soru Şanlıurfa şartlarında (+40-45 derecelerde bu lastiğin performansı nasıl olur? Lastik ömrü ki michelinlerin en büyük sorunu ülkemiz şartlarında) sıkıntı yaşatır mı bilemiyorum. Kış koşulları için çok sert kış şartları yoksa yeterli olacağı kesin lastiğin görüntüsüne bakılırsa ama aşırı sıcaklarda bir soru işareti var kafamda.Satıcılara sordum çok satıyoruz hiç sorun olmaz gibi klişe cevaplar aldım. Ya deneyip görücez ya da bekleyip görücez.Karar veremedim. Bu arada 205/55/16 ebatlarında 94V olanlardan 4 tane varmış ellerinde. Tanesine 220 dediler peşin olursa. Fiyat internettekilerle aynı. Sökme , takma, sibop değişimi ve balans ayarıyla birlikte toplam 88o lira oluyo. Sıcak bölgelerde yaşayan arkadaşlardan bu lastiği deneme imkanı olanların görüşlerini alabilir miyim ?

• Bu lastik için 4 adet montajda dahil 940 lira fiyat aldım telefonda,tabi pazarlığımı da yapacagım bayiden bayiye İstanbul için çok fiyat farkı var mıdır?
    Arayıp 4-5 yakın yerden daha fiyat almak gerekir mi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAHROCK -- 2 Temmuz 2015; 13:26:42 >
  • stenon S kullanıcısına yanıt
    Dostum, aynı ikilemi ben de yaşadım.

Risk Alıp taktım ve sonuç :

Aracın bir miktar konforu arttı ama direksiyon tepkilerinin netliği azaldı ve daha da önemlisi yakıt tüketimim yaklaşık% 15 civarı arttı.
    Aynı güzergah ve aynı koşullarda yaklaşık 500 km lik sürüşün sonucu bu gözlemi Yaptım.

Açıkcası bunları yaşayacağımı bilseydim taktırmazdım ama artık geriye dönüş Yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 2 Temmuz 2015; 20:09:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hb ye de gelmiş. İlgilenenlere duyurulur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pSy!

marmara ve karadenizin kıyı kesmi için ideal lastik al kullan kafan rahat olsun ,ses değeri güzelmiş . klasik yumuşak hamuru bizim yollara göre değil bunuda göz ardı etmeyin . yazın asfalt sıcaklığı ege ve güneyde 40+ üstüne çok rahat çıkıyor o taraflarda kullancak varsa fren mesafesine dikkat etsinler .

O kadarda yumuşak olamaz h sinifi değil v sinifi mevcut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl bir hevesle Goodyear EGPleri almıştık. Bir yıl sonunda çatlamar, yarılmalar balon yapmalardan sonra dayanıksız dedik ve bıraktık.
    Değerlendirmeler için en az bir altı ay beklemek lazım.
  • Hangi lastiğe göre % 15 fazla yakıt tüketiminiz arttı yani bir önceki kullandığınız lastikler nelerdi.
    Ayrıca aracınız nedir direksiyon tepkisinden bahsetmişsiniz sürüşe bu kadar kadar kötü etki yapması sanırım beklenen bir şey değildi
    Bugün lastikleri alacaktım biraz daha araştırma yapmaya karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Dostum, aynı ikilemi ben de yaşadım.

Risk Alıp taktım ve sonuç :

Aracın bir miktar konforu arttı ama direksiyon tepkilerinin netliği azaldı ve daha da önemlisi yakıt tüketimim yaklaşık% 15 civarı arttı.
    Aynı güzergah ve aynı koşullarda yaklaşık 500 km lik sürüşün sonucu bu gözlemi Yaptım.

Açıkcası bunları yaşayacağımı bilseydim taktırmazdım ama artık geriye dönüş Yok.

ben yarın alacağım anlaştım firmayla. 195/65/15 için 190 tl fiyat verdiler.

yalnız söyledikleriniz kafamı karıştırdı biraz ? direksiyon tepkisi netliği azaldı derken ne kasdediyorsunuz ? gecmi tepki veriyor ? refleks manasındamı ? ayrıca yakıt tüketimi % 15 cok ciddi bir artış. neye göre kıyasladınız ? ben sadece lastik değişiminden böyle birsey olacağına inanamıyorum acıkcası. daha önceki lastiğiniz neydi ?

birde bunlardan baska sormam gereken, bir arkadasım bana bu lastikler ötüyor virajlarda falan dedi. siz böyle birsey yasadınızmı ?

acil yanıtlayabilirseniz cok sevinirim. ona göre alıp almamaya karar vereceğim.

• 11 sayfa yorumun tamamını okudum. Yarısı teknik standart klişe bilgileri paylaşmış. Yarısı kendi arasında tartışmış. Sadece bi kaç kayda değer kullanıcı bilgisi var. Bu lastik hakkında net ve kesin bilgi için en az 6-7 ay beklemek gerek. Lastiği övenlerin bi çoğu ilk lastik deneyimlerini paylaşmış. İlk lastik tabiki konfor ve kaliteli gelir insana. Önemli olan 6-7 aydan sonra ne olduğu. Yazın 25-30 derecenin üstündeki sıcaklıklarda neler yapabildiği. Istanbulda zaten 3-4 gün kar kış görüyorum. O yüzden önceliğim yaz performansı iyi olan bi lastik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 3 Temmuz 2015; 11:34:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

11 sayfa yorumun tamamını okudum. Yarısı teknik standart klişe bilgileri paylaşmış. Yarısı kendi arasında tartışmış. Sadece bi kaç kayda değer kullanıcı bilgisi var. Bu lastik hakkında net ve kesin bilgi için en az 6-7 ay beklemek gerek. Lastiği övenlerin bi çoğu ilk lastik deneyimlerini paylaşmış. İlk lastik tabiki konfor ve kaliteli gelir insana. Önemli olan 6-7 aydan sonra ne olduğu. Yazın 25-30 derecenin üstündeki sıcaklıklarda neler yapabildiği. Istanbulda zaten 3-4 gün kar kış görüyorum. O yüzden önceliğim yaz performansı iyi olan bi lastik.

mesela ? tavsiye varmı ?

ayrıca kış mantıgıyla, istanbulda 30 derecenin üzerinde sıcaklıgı ne kadar görüyoruz ki ? madem öyleyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airport34 -- 3 Temmuz 2015; 11:44:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Geçen yıl bir hevesle Goodyear EGPleri almıştık. Bir yıl sonunda çatlamar, yarılmalar balon yapmalardan sonra dayanıksız dedik ve bıraktık.

Bir yıldır egp kullanıyorum. Bu fertlerin hiçbiri yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airport34

quote:

11 sayfa yorumun tamamını okudum. Yarısı teknik standart klişe bilgileri paylaşmış. Yarısı kendi arasında tartışmış. Sadece bi kaç kayda değer kullanıcı bilgisi var. Bu lastik hakkında net ve kesin bilgi için en az 6-7 ay beklemek gerek. Lastiği övenlerin bi çoğu ilk lastik deneyimlerini paylaşmış. İlk lastik tabiki konfor ve kaliteli gelir insana. Önemli olan 6-7 aydan sonra ne olduğu. Yazın 25-30 derecenin üstündeki sıcaklıklarda neler yapabildiği. Istanbulda zaten 3-4 gün kar kış görüyorum. O yüzden önceliğim yaz performansı iyi olan bi lastik.

mesela ? tavsiye varmı ?

ayrıca kış mantıgıyla, istanbulda 30 derecenin üzerinde sıcaklıgı ne kadar görüyoruz ki ? madem öyleyse.

Bahsettigim asfalt sıcaklığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MAHROCK

Hangi lastiğe göre % 15 fazla yakıt tüketiminiz arttı yani bir önceki kullandığınız lastikler nelerdi.
    Ayrıca aracınız nedir direksiyon tepkisinden bahsetmişsiniz sürüşe bu kadar kadar kötü etki yapması sanırım beklenen bir şey değildi

Aracım Fiesta dizel. 2014 model.

Lastiklerim 195-60-15

Evet direksiyon tepkilerim zayıfladı. Direksiyonda eskisi gibi keskin cevaplar alamıyorum.

Yakıt tüketim verileri titizlikle hesaplandı ve kesinlikle minimum %15 civarı fazla tüketiyor.

Bunun lastikte kullanılan silika oranıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Çünkü kışlık lastiklerde silika oranının arttırılmasıyla lastiğin yola tutunması arttırılıyor.

Muhtemelen bu lastikte de tutunmanın artmasından Kaynaklı tüketim artışı SÖZKONUSU.

Eğer bunları yaşayacağımı bilseydim bu lastiği almazdım. Ama dediğim gibi almış bulundum.

Belki de bu yaz sıcaklarının etkisinde Kaynaklı bu sıkıntıyı da yaşıyor olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 3 Temmuz 2015; 12:29:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hassey

quote:

Orijinalden alıntı: MAHROCK

Hangi lastiğe göre % 15 fazla yakıt tüketiminiz arttı yani bir önceki kullandığınız lastikler nelerdi.

Aracım Fiesta dizel. 2014 model.

Lastiklerim 195-60-15

Evet direksiyon tepkilerim zayıfladı. Direksiyonda eskisi gibi keskin cevaplar aşamıyorum.

Yakıt tüketim verileri titizlikle hesaplandı ve kesinlikle minimum %15 civarı fazla tüketiyor.

Bunun lastikte kullanılan silika oranıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Çünkü kışlık lastiklerde silika oranının arttırılmasıyla lastiğin yola tutunması arttırılıyor.

Muhtemelen bu lastikte de tutunmanın artmasından Kaynaklı tüketim artışı SÖZKONUSU.

Eğer bunları yaşayacağımı bilseydim bu lastiği almazdım. Ama dediğim gibi almış bulundum.

Belki de bu yaz sıcaklarının etkisinde Kaynaklı bu sıkıntıyı da yaşıyor olabilirim.

bir sürü alan kullanan insanla konustum. bu sekılde bir yorum ilk defa sizde görüyorum. özellıkle yakıt konusu çok garip. Bilakis yakıt tasarrufundan bahsediliyor heryerde. sizden baska acaba kullananlardan yakıt konusunda artış oldu diye varmı ? kullanan arkadaslar yanıtlarsa cok iyi olur. yanıt icin tesekkurler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: airport34

quote:

mesela ? tavsiye varmı ?

Bahsettigim asfalt sıcaklığı.

biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Geçen yıl bir hevesle Goodyear EGPleri almıştık. Bir yıl sonunda çatlamar, yarılmalar balon yapmalardan sonra dayanıksız dedik ve bıraktık.

Bir yıldır egp kullanıyorum. Bu fertlerin hiçbiri yok.

Herkes de olacak diye bir kural yok, bendekilerden bir yarılmıştı.
    Aralıkta çıkartıp Nisanda tekrar taktırdım. Neredeyse tamamen asfalt yolda kullanmama rağmen geçen yaza göre kuru yol tutuşu da zayıfladı, ABS daha erken devreye giriyor.
    Avrupada Türkiye gibi dört mevsim koşullarına ve problemli yollara sahip bir test ülkesi yoktur herhalde.
    Michelin CC gerçekten dayanıklı çıkarsa ben de almayı düşünüyorum, bulunduğum bölge Türkiye normallerine göre soğuk. Ama bekleyeceğim.

Cevap vermekten kastım bilgi ve tecrübe paylaşımı.

Edit: Kullanıcı şikayetleri ve değerlendirmeleri için buradan devam edelim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_73371426/mpage_13/f_/key_%25E7atla//tm.htm#106964034

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 3 Temmuz 2015; 15:42:41 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.