Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hafta İstanbul'da bile sıcaklıklar 35 dereceyi görecekmiş, lastiği kullananlar bu sıcakta viraj ve fren performanslarını paylaşırlarsa sevinirim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcon_eyed

Bu hafta İstanbul'da bile sıcaklıklar 35 dereceyi görecekmiş, lastiği kullananlar bu sıcakta viraj ve fren performanslarını paylaşırlarsa sevinirim. :)

sıkı takip deyim 40,derece siçakkikta test edildiği söyleniyor.marmara için uygun aslinda fazla uzun ve asvaltin 50 dereceyi bulan günler az yabanci forumlar performans konusunda eksileyeni yok ki ispanya ve italyan forumlari,siçaklarda kötülememişler,tek tartişma konusu yakit artişi o da net deyil,ben 3 takim alacağim için baya baya michelin sosyal hesaplardan da takipdegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dardanel16 kullanıcısına yanıt
    40 derece kuru yolda good year vector 4 ten 5.6 metre michelin alpin 5'ten 8 metre daha kısa mesafede durduğu yazıyordu yabancı bir forumda.
  • İki gündür kullanıyorum ilk izlenimlerim gayet iyi. Lastik oldukça yumuşak bunu sürerken hissedebiliyorsunuz. Bu durum beraberinde konforu getiriyor. Yakıt tüketimi konusunda henüz ölçümleyemedim. Önceki Michelin primacy HP lastiklerimle patinaja düştüğüm durumları bu lastikle yaşamadım. Kısaca ben aldığım için memnunum görüntüsü de oldukça güzel.üç gün sonra uzun yola çıkacağım. Tecrübelerimi yazmaya devam ederim, hayırlı forumlar

• quote:

40 derece kuru yolda good year vector 4 ten 5.6 metre michelin alpin 5'ten 8 metre daha kısa mesafede durduğu yazıyordu yabancı bir forumda.

Youtube da bunu kanıtlayan videolar mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

quote:

link atarmısınız,birde lastik alan arakadaşlar lastik ölçülerini ve üretim yerlerini yazarlarsa sevinirim
  • ben bu lastik için bağımsız otoriteĺerin yapacağı testleri beklemek gerekir diyorum. michelin herkesin de bildiği gibi bağımsız kuruluşlarca yapılan testlerde hep vasat, hatta vasatın altında sonuçlara imza atmıştır. bekleyelim görelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebel

ben bu lastik için bağımsız otoriteĺerin yapacağı testleri beklemek gerekir diyorum. michelin herkesin de bildiği gibi bağımsız kuruluşlarca yapılan testlerde hep vasat, hatta vasatın altında sonuçlara imza atmıştır. bekleyelim görelim.

neye göre kime göre vasat ? ben yıllardır michelin kullanırım, bir cok arac değiştirdim. her seferinde de başka marka lastikten michelin e gectim. her defasında da cok daha memnun kaldım. bu değiştirdiğim araclarda neredeyse piyasadaki tüm markalar vardı. michelin hiçbirinden geri kalmadı hatta bircok artısı mevcuttu. öyle bir söylemişsinizki sanki piyasaya yeni cıkmıs bir markadan bahsediyoruz.
  • nebel N kullanıcısına yanıt
    bağımsız kuruluş derken neyi kasdettiniz bilmiyorum ama TÜV yeterince otorite ve bağımsızdır diye düşünüyorum, buyrun belki yardımcı olur.
    http://blog.kolayoto.com/michelin_crossclimate_testsonuclari/
  • quote:

İyi de üretici kışın kış lastiği, yazın yaz lastiği performansı verir diyor. 40 derecede 4 mevsim ve kış lastiği ile karşılaştırmak nasil bir mantıktır.

Yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği ile test etsin de aynı performansı veriyor mu görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TDB

quote:

İyi de üretici kışın kış lastiği, yazın yaz lastiği performansı verir diyor. 40 derecede 4 mevsim ve kış lastiği ile karşılaştırmak nasil bir mantıktır.

Yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği ile test etsin de aynı performansı veriyor mu görelim.

Hep kış videolarını gösterdiler. Kışları çok sert geçmeyen yerlerde idare edecek gibi. Fakat yaz testi hiç gôrmedik. Bu sıcaklarda napar ecep.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu sıcaktaki performansı merak ediyorum, şimdiki lastiklerim kırmızıda kalkarken bile patinaja giriyor 5 yıl oldu.:)

• quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

quote:

link atarmısınız,birde lastik alan arakadaşlar lastik ölçülerini ve üretim yerlerini yazarlarsa sevinirim

• teşekkürler şimdi bir inceleyelim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceya023

Arkadaşlar yakıt konusunda benimde şüphelerim var aracım fazla yaktı gibi depoyu doldurunca belli olacak tam olarak. onun dışında memnunum lastiklerden .. aynı yolda lastiği takmadan evvel geldim aynı hızlarda kullandım şimdi tekrar doldurup depoyu hesaplayacağım fark varmı.. lastik çok yumuşak bu yüzden konforu çok iyi

Arkadaşlar bugün yakıt doldurdum ve hesaplamamı yaptım yakıt tüketimim de bir fark yok binde 5 lik br fark oldu buda 455km giden lpg depom 452km götürdü bunuda verdiğim ekstra bir gaz veya pompanın basınc farkına baglı oldugunu düşünüyorum. yani işin özü tüketimim artırmamış bu kesin! denememi aynı yolda yaptım adana-urfa yolunda aynı sitilde kullanmaya çalıştım 95-120 arasında kullandım. 32.5lt lpg tükettim simit depo. Araçımın yakıt tüketiminden çok memnunum :) lpg yi 2tl den alınca ayrıca memnun oldum :)

• ceya023 C kullanıcısına yanıt
    Hocam sıcak asfalttaki yol tutuşu ve frenlemeyi deneme şansın oldu mu peki? :)
  • quote:

Hocam sıcak asfalttaki yol tutuşu ve frenlemeyi deneme şansın oldu mu peki? :)

Hocam hiç bir sıkıntı yaşamadım. frenlemede bayagı fark etti abs çok geç devreye giriyor. yol tutuş konusunda limitlerde kullanmadım virajlı yollarda, otobanda kullandım otobanda da bir problem yaratmadı gayet iyidi. lastik çok çok yumuşak hamur gibi :)
  • ceya023 C kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta bu lastiği taktırdıktan sonra İstanbul'dan Ankara'ya seyahat ettim. Araba dolu olmasına rağmen ve klima sürekli çalışıyor olmasına rağmen daha önce yaptığım seyahatleri nazaran yakıt tüketiminde herhangi bir artış gözlemlemedim.

• Bugün 4 tane sipariş geçtim bakalım.. Yorumlar genelde olumlu inşallah pişman etmez :))
  • 185/60r15 88v yeni taktırdım. michelinlerin genelinde olduğu gibi yanaklar ince ve hamur çok yumuşak.
    Lastikleri çok başarılı buldum. Ömrünü doldurmuş Bridgestone potenzalardan yeni lastiğe geçişin de mutlak etkisi vardır ama Ankara şehiriçi trafiğinde araba sessizleşti, süspansiyon sınıf atladı, direksiyon bi hafifledi gibi hissettirdi.
    Bizim hanım bile farkettiyse farkı siz düşünün

Haftaya Antalya tarafına gideceğim, hava 40 derecelere çıkacakmış, bakalım nasıl performans sergileyecek.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.