Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Antalya gerçek bi sınav. Bakalım sağ cikabilecekmi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

gecen hafta taktırdım. ağustosun basında istanbuldan antalyaya ve cevre illere 2500-3000 km lik bir gezi planlıyorum. yakıt tüketimi + lastiğin durumu hakkında bilgilendiririm. ebat 195/65*15 fiyat 190 tl x 6 taksit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airport34 -- 10 Temmuz 2015; 9:24:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airport34

quote:

gecen hafta taktırdım. ağustosun basında istanbuldan antalyaya ve cevre illere 2500-3000 km lik bir gezi planlıyorum. yakıt tüketimi + lastiğin durumu hakkında bilgilendiririm. ebat 195/65*15 fiyat 190 tl x 6 taksit.

Tam benim ölçü. Merakla bekliyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: airport34

quote:

Tam benim ölçü. Merakla bekliyorum.

Ayni ölcu bende ekim, kasim gibi dusunuyorum. Yorumlarinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk takimi bugün itibari ile aldim 225 50 17 v xl yi tanesi 475 tl +çelik subab,nitro 2 yil garanti 1 yil lastik sigortasi (euromaster bayilerine özel sigorta hizmeti) 1920 tl michelin euromaster bayisinden aldim 30km test ettim ilk dikkatimi çeken acayip sesiz,xl olmasina rağmen sarsinti emici özelliği,almak isteyene tavsiye etmem için en azindan siki bir yağmur sürüşü yapmak gerek.bu arada michelin türkiye yollarında yanak yarılma balon vs için bu lastikde önlem almış bulunuyor tüm ölcüleri xl yani güçlendirilmiş yanak .o yüzden konfor arayanlar biraz sert lastikle karşılaşacaklar.premnc 3 de ve premenc hp de sadece h serisi yada v sersisi xl olmayan modelleri bu lastiğe göre konforlu kalacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dardanel16 -- 12 Temmuz 2015; 13:40:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

sessiz, yağmurda iyi tutunuyor, belliki çok yumuşak ve slicalı bir hamuru var ancak üzerindeki dişler sayesinde

bir nokian kış lastiğinden dahi fazla yuvarlanma direnci var (c) !

asla alıpta yaz kış bu lastik yüzünden performans ve yakıt tasarrufundan ödün vermem,

tam bir pazarlama stratejisi, asla yeni bir teknoloji değil, oyuna gelmeyin.

ayrıca yazın hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı memleketimizde siyah renkli güneşi tamamen absorbe aden asfaltlarımızın 40 derecenin çok çok üzerinde olduğunu ve bu lastiğin kullanım sıcaklık aralığının max. 40 derece olduğunu kesinlikle göz önünde bulundurun.

yaz sıcağında frenleriniz çok ama çok kötü bir performans sergileyecektir...

Aynı fikirdeyim, ayrıca aşınması ve sırt yapısından dolayı lastik ve yol sesi daha çok olacağını düşünüyorum. hızınızın ve yolun yapısı çok önemli. kaymak gibi asfaltta her lastik sesiz oluyor. Arıca hamuru normal lastiklere göre mutlaka yumuşak olmalı.
    Bu da kış dışındaki sıcaklıklarda aşınmanın normal lastiklere daha fazla olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERDA -- 11 Temmuz 2015; 23:46:04 >

• Arkadaşlar bu sabah lastikleri yeniledim. Lastikler yeni çıkan Michelin Crossclimate . Lastikler gayet yumuşak. Ebatlar 185.65.15. Tanesini 180 liradan Ataşehir içerenköy deki levent lastikten aldım. Aradığım yerler içinde en iyi fiyatı veren yer burası oldu. Hem evimede çok yakın. Uzun süre araştırdım kullananlar çok memnun. Özellikle ses çok düşük 68 db. Asıl farkını uzun yolda görecez. Lastikler 2 yıl garantili. Bunun dışında 1 yıl yol yardımı , çekici hizmeti verildi. Ayrıca bu lastiklere özel bi kampanya ile bir yil boyunca kullanıcı hatası da olsa herhangi bir deformasyon , balon yapma, yarılma durumunda birebir değişim garantisi verildi. İnşallah memnun kalırım. Merak eden olursa bir iki ay sonra izlenimlerimi aktarırım.

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 13 Temmuz 2015; 17:26:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• lektonstar hayırlı olsun. Ebat da yazabilirseniz memnun olurum hocam. Fotoğrafta 185 65 r15 gözüküyor doğrudur herhalde :)

Arkadaşlar twitter da arattım crossclimate millet ne yazmış diye şöyle bir msj gördüm 10 temmuz da yazılmış

"Kesinlikle tavsiye etmiyorum #CrossClimate Türkiye Şartları için uygun bir seçim değil. Aldığıma pişman oldum."

"Yakıt tüketimi çok faZla en önemlisinde hıZla eriyor"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 13 Temmuz 2015; 15:22:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

lektonstar hayırlı olsun. Ebat da yazabilirseniz memnun olurum hocam. Fotoğrafta 185 65 r15 gözüküyor doğrudur herhalde :)

Arkadaşlar twitter da arattım crossclimate millet ne yazmış diye şöyle bir msj gördüm 10 temmuz da yazılmış

"Kesinlikle tavsiye etmiyorum #CrossClimate Türkiye Şartları için uygun bir seçim değil. Aldığıma pişman oldum."

"Yakıt tüketimi çok faZla en önemlisinde hıZla eriyor"

Teşekkür ederim. Evet 185.65.15 ebatları. Valla ben de çok araştırdım ve almaya karar verdim. Yorumlar genelde olumlu. Yaklaşık bir ay içinde tatile çıkıyorum ve uzun yol yapacağım. Asıl durum o zaman belli olacak.

• 215/50 R17 Opel Astra Cosmo aracıma taktım. 1 ay oldu. 4 Adet 1750 TL. Kredi Kartı Taksitli fiyatına aldım. Michelin yetkili satıcısından aldım. Ben çok memnun kaldım. Yol tutuşu, yumuşaklığı ve sessizliği gayet iyi. Araç opel olunca bariz hissediyorsun konforu. Tavsiye ederim

• Arkadaşlar, 3 gün önce bu lastiği taktırdım. Şu ana kadarki tecrübelerim şu şekilde;

Yakıt kullanımında herhangi bir değişiklik yok. Önceki lastiklerim Continental idi, onunla aynı yakıtı yakıyor.
    Yol sesi neredeyse hiç almıyor. Hatta taş döşeli yollarda bile neredeyse asfaltta gidiyormuş gibi sessiz ve sarsıntısız. Bir lastiğin bu derece sessiz olabileceğini tahmin edemezdim.
    Kullanım konforu gayet iyi.
    Arabamın sesinin arttığını düşünüyorum. Lastik sesi kesilince araba sesi daha çok duyulur hale geldi :-)
    Frenleme konusunda gayet iyi. Çok ani olmasa da bi kaç defa hızlı durma ihtiyacı hissettim. Hiç kaymadı, resmen araba yola yapışıyor. Tabi 50-60 hızlarında giderken bunu tecrübe ettim. Yüksek hızlarda da iyi olacağını düşünüyorum.

Kış performansı nasıl göreceğiz inşallah, onu da yazarım.
    2 Gün sonra uzun yola çıkacağım, uzun yol performansı ile ilgili de bilgi veririm.

Şu ana kadar iyiki de bunu almışım diye düşünüyorum. Memnuniyetim üst seviyede. :-)

390 TL'ye aldım lastikleri.

Aracım Nissan Qashqai 1.5 Dizel 2011 Model.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersend

Arkadaşlar, 3 gün önce bu lastiği taktırdım. Şu ana kadarki tecrübelerim şu şekilde;

Yakıt kullanımında herhangi bir değişiklik yok. Önceki lastiklerim Continental idi, onunla aynı yakıtı yakıyor.
    Yol sesi neredeyse hiç almıyor. Hatta taş döşeli yollarda bile neredeyse asfaltta gidiyormuş gibi sessiz ve sarsıntısız. Bir lastiğin bu derece sessiz olabileceğini tahmin edemezdim.
    Kullanım konforu gayet iyi.
    Arabamın sesinin arttığını düşünüyorum. Lastik sesi kesilince araba sesi daha çok duyulur hale geldi :-)
    Frenleme konusunda gayet iyi. Çok ani olmasa da bi kaç defa hızlı durma ihtiyacı hissettim. Hiç kaymadı, resmen araba yola yapışıyor. Tabi 50-60 hızlarında giderken bunu tecrübe ettim. Yüksek hızlarda da iyi olacağını düşünüyorum.

Kış performansı nasıl göreceğiz inşallah, onu da yazarım.
    2 Gün sonra uzun yola çıkacağım, uzun yol performansı ile ilgili de bilgi veririm.

Şu ana kadar iyiki de bunu almışım diye düşünüyorum. Memnuniyetim üst seviyede. :-)

390 TL'ye aldım lastikleri.

Aracım Nissan Qashqai 1.5 Dizel 2011 Model.

Lastkleriniz hayırlı olsun. Ben pek yol yapamadım ama yine de size katılıyorum. Lastikler acayip sessiz. Bizim sokaklar taş döşeli ve o yolda bile ses yok denecek kadar az. Yakıta olumsuz bir etki edeceğini sanmıyorum. Ben de aracın sesini daha çok duyar oldum :) Bu arada ebat farkı kendini göstermiş. Sizin fiyat baya yüksek. Ben hepsini 720 liraya aldım. Tekrar hayırlı olsun.

• 185 60 R15 alan yok mu? Skoda rapid aracımdaki lastikler çok ses aldığı için lastik değişimi düşünüyorum. Jantlarda değişecek mecburen. Bana düşük maliyet sağlayacak bir yer arıyorum:)

• quote:

Orijinalden alıntı: mmavcu

185 60 R15 alan yok mu? Skoda rapid aracımdaki lastikler çok ses aldığı için lastik değişimi düşünüyorum. Jantlarda değişecek mecburen. Bana düşük maliyet sağlayacak bir yer arıyorum:)

Eğer İstanbul'daysanız içerenköy deki leven lastikle bi görüşün. Fiyatları Çok iyi.

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    Evet istanbuldayım. Daha arabam 15binde. Lastik ihtiyacı yok ama şu sesi keseceğine tam olarak inansam hemen değişeceğim yani.

Keşke şu traş makineleri için yapılan denemeler gibi 4 lastiği takıp denetecek bir yer olsa:) pazarlamacıları okur belki

• 600 Km den fazla yol yaptım. hava gayet sıcaktı. ne yakıt tüketiminde bir fark gördüm ne de başka olumsuzluk. direksiyon biraz daha yumuşadı bu da benim için kötü bir durum değil. sessizlik çok iyi. yol tutuş çok iyi. ıslak zeminde sıkıntı yok. kısaca şu ana kadar gayet memnunum.
  • bende yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, eski yaz lastiğime göre ıslak ve kuru zeminde yol tutuşu, frenlemesi, sesi farkedilir şekilde iyi, yokuşlarda kalkarken lastik kaymıyor. Yakıt tüketimi çok değişmiyor ama durduktan sonra kalkmak için biraz daha fazla enerji harcıyor gibi geldi bunun dışında uzun yolda yakıt tüketimi değişmedi. Birde kötü tarafı, arada bir lastiklerin içine giren taşları temizlemek gerekiyor. Lastikler gerçekten güzel, ama hem yaz hem kış koşullarında kullandığımız zaman lastiğin ömrü biraz daha kısa olabilir belki, bunuda ancak 4-5 sene sonra görebiliriz..
  • bayramda 800km yol yaptım. hem sıcak asfaltta hemde oldukça bozuk yayla yollarında gittim. havalar ısındıkça lastiğin kış lastiği gibi yumuşamasından korkanlar vardı bunu belirtmek için yazıyorum.
    lastik normal yaz lastiği tepkileri verdi. oldukça sessiz. son derece yumuşak. hatta bu yumuşaklıktan ötürü yayla yolunda çok keskin taşlardan geçerken baya korktum ama sorun olmadı. bence lastik testi geçmiştir.
    bundan sonra olağan dışı bir şey başıma gelirse muhakkak yazarım, hayatta kaldığım sürece :)
  • Yani 4 mevsim lastiği

• 195 65 r15 ile aranıza katıldım arkadaşlar...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.