Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sallioglu03

Arkadaslar bu lasıklerden yanı ozellıkler olarak Japonlar yanı toyo yıllar once yaptı varıov2 ıstersenız araştırın lastıgın yanağında gunesş,yagmur,kar,kuru yol sımgelerı var artı m+s ve dag ıcınde buz ısaretıde var daha sonra goodyerda 4seansons dıte var neden yanı cıkmıs gıbı yapıyorsunuz hatat ve hatta peugeut yenı çıkan 2015 model araçlarının bazılarında goodyearın 4seons lastıgını oem kullanıyor tabı bu lastıklerın aşınması bırazdaha hızlı olacaktır normal lastıkle 40 bın 60 bın arası yaparsanız bu lastiklerle 20-30 bın arası yaparsınız bence cunku ozellekıklerı fazla o yüzden erımesı ve ozellıklerını yıtırmesi daha cacuk olacaktır.

Cevap yazmayayım diyorum ancak kendimi tutamıyorum. İlk olarak ne yazdığınız tam olarak anlaşılmadığı için yazınıza ilişkin yanlış çıkarımlar yaparsam şimdiden özür dilerim.

Sizin de yazdığınız gibi cok daha once özellikle 3-4 adet marka bu michelin lastiklerin benzerlerini çıkartmış ve okuduğum kadarıyla da iyi sonuçlar alınmış ki bu lastiklerin varlığına ilişkin 4-5 arkadaş zaten daha once konunun onceki sayfalarında yazmıştı. Onun dışında Bu markalar bu lastikleri çıkartmış haklısınız ancak bu markaların bu lastiklerini ülkemizde pek kolay bulunamadığını da bilmenizi isterim. Özellikle goodyear dışındaki markaları kastediyorum. Ayrıca Michelin 'in iddiasına göre Crossclimate, Goodyear 4 seasons dan daha iyi sonuçlar alıyor bu firmanın iddiası tabiki zamanla göreceğiz, ortaya çıkacaktır.

Sanıyorum "Neden Yeni çıkmış gibi yapıyorsunuz" şeklinde bir sorunuz var. Michelin lastik konusunda bilinen ve güçlü bir marka olduğu için işin reklamını iyi yapıyor, ürünün de diğerlerinden iyi olduğunu söylediği için bu da tabiki insanların beklentilerini yükseltiyor ve bu konuda bir heyecan yaratıyor. Forumdaki bazı arkdaşların Michelin markasına sempati duyduğu aşikar ancak hiç kimsenin de körü körüne marka fanatikliğini yaptığını düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum.

CrossClimatelar piyasaya çıkmadan önce diğer saydığınız 4 mevsimlerde olduğu gibi normal yaz lastiklerine oranla çok daha pahalı olacağı ve bu yüzden alınma ihtimalinin düşük olduğu söyleniyordu. Ancak piyasaya çıkan ebatlarda gördük ki rakamlar yaz lastiklerine oranla genelde %15%20 pahalı gibi gözüküyor ki yine bu da tüketicilerin ürüne sempati duymasında bir etken.

CrossClimateların diğer lastiklere oranla daha hızlı yıpranacağını söylüyorsunuz, yine bu konu zamanla netleşecektir.

Yazıldığı üzere Crossclimate lar kış özellikli yaz lastikleridir. Bana kalırsa yazın çok problem çıkarmayacak olan bu ürünün esas performansı kış koşullarında daha belirgin ortaya çıkacaktır.

Hep yazdığımız gibi bu lastiğin performansını esas sizler, bizler yani tüketici yorumları belirleyecektir. Michelin değil.

• 205-55-16 için ivedik de bir bayiden 200 tl fiyat aldım.. yakında düğünüm var ama rabada 5 sene oldu 70bin km yaptı (1500 kıs lastıgı ile) değiştirmem lazım mı bilemedim hala...
  • 195/60/15 kumholara 145tl vericektim kisin 2yada 3 kere ciktim bu sene temelli 20-30 fazla vereyimde bunlardan alayim ne kadar kotu olabilir ki ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 205 55 16 fiyat alan var mı acaba?
  • Bugün yarın lastik alacağım 45.000 km dir michelin primacy 3 kullanıyorum memnunum fakat lastikler bitti.

Acaba yeni çıkan bu modelimi alayım yoksa primacy 3 ten devammı edeyim kararsız kaldım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Bugün yarın lastik alacağım 45.000 km dir michelin primacy 3 kullanıyorum memnunum fakat lastikler bitti.

Acaba yeni çıkan bu modelimi alayım yoksa primacy 3 ten devammı edeyim kararsız kaldım ?

Hocam profilinizde Çanakkale yazıyor o yüzden orada ikamet ettiğinizi düşünüyorum. Eğer kış koşulları ile yani kar, buz hiç muhattap olmuyorsanız hava 0 ın altına çok az sıklıkla düşüyorsa sadece yağmurlu havaları düşünerek cross climate almayın derim. Ama arada bir lazım olur, buz kar yollar belli olmaz zorunlu bir seyahatiniz çıkar yanınızda hem zincir olur, hem de crossclimatelarınız ile kış koşullarına BİRAZ DAHA hazırlıklı olmuş olursunuz diye düşünüyorum. Onun haricinde bildiğim kadarı ile michelin primacy 3 ler de gayet iyi lastikler. Okuduğum kadarı ile bu lastik ile ilgili benim yorumum bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 8 Haziran 2015; 14:07:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Bugün yarın lastik alacağım 45.000 km dir michelin primacy 3 kullanıyorum memnunum fakat lastikler bitti.

Hocam profilinizde Çanakkale yazıyor o yüzden orada ikamet ettiğinizi düşünüyorum. Eğer kış koşulları ile yani kar, buz hiç muhattap olmuyorsanız hava 0 ın altına çok az sıklıkla düşüyorsa sadece yağmurlu havaları düşünerek cross climate almayın derim. Ama arada bir lazım olur, buz kar yollar belli olmaz zorunlu bir seyahatiniz çıkar yanınızda hem zincir olur, hem de crossclimatelarınız ile kış koşullarına BİRAZ DAHA hazırlıklı olmuş olursunuz diye düşünüyorum. Onun haricinde bildiğim kadarı ile michelin primacy 3 ler de gayet iyi lastikler. Okuduğum kadarı ile bu lastik ile ilgili benim yorumum bu şekilde.

Evet Çanakkale'de yaşıyorum hocam. Bu kış sadece 1 defa kar yağdı 2-3 gün kaldı yerde.

Bi kere zincirsiz çıkmıştım 15-20 km hız ile giderken araç birden sağa kaymıştı (Bez kar patiği bulamadığım için bu şekilde çıktım)

Bu lastiği primacy3 ün ıslak kuru performansından kötü olmayıp karda eğer biraz daha iyi ise almayı düşünüyorum.

Kararsısızım, aslında düşününce maceraya pekte gerek yok gibi..

• Merhaba,

Arabamdaki lastikler 3 seneyi doldurmak üzere ve diş kalınlığı ortalama 4 mm lerde. Continental ContiPremiumContact 2 lastikler mevcut. Öncelikle çok bilgim olmadığından bu lastiklere devam mı etmeliyim yoksa yazın bu lastikleri değiştirmeli miyim.

İnternetten okuduğum kadarıyla;

bende buradaki bir çok kişi gibi bu lastiklerin yaz performansını daha doğrusu kuru ve ıslak zeminde performansını merak ediyorum.
    İstanbul da yaşayan biri olarak kışın birkaç gün hariç çok çetin geçmediği şehrimiz için bu lastik mantıklı gibi geliyor.

Mesela Continental ContiPremiumContact 5 lastiklerine göre aldığımız zaman bu lastikler bizi üzer mi?

Fiyat olarak ta yukarıda bir arkadaş 200 tl fiyat aldığını belirtmiş.

internette daha doğrusu n11 de hediye çeki indirimiyle 189 a 205/55/16 alınabilmekte şuan. (takma ücreti hariç)

Kısacası ilk sorum lastikleri değiştirmeli miyim?
    İkinci olarak bu lastikler michelin kalitesine güvenerek alınır mı?

Not: Herkesin kendine ait mutlaka doğruları vardır. Amacım tartışma alanı yaratmak değil tamamen fikir almaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: melihbursa

205 55 16 fiyat alan var mı acaba?

sayfayı okumadan yazıyorsunuz...
  • http://www.n11.com/20555-r16-94v-xl-crossclimate-mi-P64757410

en düşük 247 yazıyor.
    yanlış mı bakıyorum?
  • melihbursa kullanıcısına yanıt
    oto bölümü için 25 lira indirim var bugün son.Ayrıca işcep kampanyasından da 33 tl indirim oluyor. Toplamda 58 tl indirim. 189 a geliryor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alekto4 -- 9 Haziran 2015; 13:40:41 >
  • ben 195 60 R15 ebadını 190Tl ye aldım ama elinde 2 adet vardı 2 tanede stoga düşünce sipariş verecek henüz gidip taktırmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceya023

ben 195 60 R15 ebadını 190Tl ye aldım ama elinde 2 adet vardı 2 tanede stoga düşünce sipariş verecek henüz gidip taktırmadım.

195 60 15 188 tl cumartesi sabah taktırıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: airport34

quote:

Orijinalden alıntı: ceya023

ben 195 60 R15 ebadını 190Tl ye aldım ama elinde 2 adet vardı 2 tanede stoga düşünce sipariş verecek henüz gidip taktırmadım.

195 65 15 188 tl cumartesi sabah taktırıyorum
  • 3 sene önce honda marka aracıma vector 4 seasons taktırmıstım.
    40derece sıcakta marmaristede kullandım,kısın zincirsiz dagada cıktım.Bu lastikleri kullanmadan sacma sapan yorum yapanlara sasıyorum. 50.000km yol yaptım en ufak sıkıntı yasamadım.
    Önceliğim yine mevcut lastiğim olur fakat bulamazsam bu lastiğide deneyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmtmmt

3 sene önce honda marka aracıma vector 4 seasons taktırmıstım.
    40derece sıcakta marmaristede kullandım,kısın zincirsiz dagada cıktım.Bu lastikleri kullanmadan sacma sapan yorum yapanlara sasıyorum. 50.000km yol yaptım en ufak sıkıntı yasamadım.
    Önceliğim yine mevcut lastiğim olur fakat bulamazsam bu lastiğide deneyebilirim.

bahsettiğiniz lastiğin bu lastikle kıyaslandığından bir artısı bile yok. ben yeterince araştırmıştım .

Fiyat : goodyear ortalama lastik başına 10 tl daha pahalı

http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/vector-4seasons/?ean=5452000867728&from=browse

http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-crossclimate

goodyear yük - hız endeksi : 91 H

michelin yük - hız endeksi : 95 V kısaca daha iyi.

goodyear ses : 69 db

michelin ses : 68 db

goodyear yakıt - ıslak zemin : E - E

michelin yakıt - ıslak zemin : C - A

kısaca yorumlar saçma sapan değil, tamamen verilere dayalı.

• Lanet olsun ulkemizdeki marka algisina.

• yazın yüksek sıcaklıklarda erimezse alınabilir. bu yaz tatile çıkan kullanıcıların yorumlarını bekleyeceğiz mecburen. eylül - ekime kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 75hp

yazın yüksek sıcaklıklarda erimezse alınabilir. bu yaz tatile çıkan kullanıcıların yorumlarını bekleyeceğiz mecburen. eylül - ekime kadar.

Michelin, Oyunun Kurallarını Değiştiriyor!

MICHELIN CrossClimate; performansından ödün vermeden, olağanustu yaz ve kış lastiği performansı sunan ve kış lastiği sertifikası almış ilk yaz lastiği olma ozelliği taşıyor.

Yeni Teknoloji; Yeni Çözüm

Hem sırt deseni, hem yapısı, hem de kauçuk karışımı ile fark yaratan MICHELIN CrossClimate serisi;
    -30 dereceden, +40 dereceye kadar tum hava koşullarında test edilerek ve 5 milyon km yol yaparak geliştirilmiş yepyeni bir ürün.

Yaz ve kış lastiği teknolojilerinde referans durumda olan Michelin, yaz ve kış lastiği üretim teknolojilerini bir araya getirerek tasarladığı bu yeni ürün ile; müşterilerine beklenmedik hava değişimlerinde bile benzersiz suruş guvenliği sağlıyor.

Michelin’in yeni inovasyonu Michelin CrossClimate serisi, Mayıs ayı itibariyle Euromaster Servis Noktaları’nda satışa sunulmaya başladı.

• Ben jetta aracıma 205 55 16 aldım. 220tl (ankara). Her baharda 50tl verip yaz-kış değilikliğinden usandığım için, crossclimate tüm testlerini inceledim. Tabi sadece michelin'in kendi testleri var internette. Ama ab etiketi değerleri oldukça iyi. Ayrıca üç tepe testini geçmiş ve kış lastiği olduğu otorite kuruluş tarafından onaylanmış. Yazlıklarım bitmiş olmasaydı kışa kadar beklerdim. Genellikle ürün ilk çıktığında biraz piyasada test edilmesini beklerim ama euromaster bayilerinden alırsanız 1yıl sigorta yapıyor ve sırf bu yüzden aldım diyebilirim.sigorta kapsamı balon, yarılma vs..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.