Şimdi Ara

MICHLEN MI BRIDGESTONMU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
16.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

arkadaşlar kafam çok karışık hangi lastik alıcağıma karar veremedim ,aracım 2006 model skoda octavia otomatik vitesli,jantlarım 205/55/16 üzerindeki lastikler 2008 6 ay üretimi ,diş derinşiği 6.5 , 60000 km yol yapıldı ,marka kumho ku15 modeli geçen kuru havada hafif zorlamamda savurdu değiştirme vakti geldiğini düşünüyorum ,biraz araştırınca michlen primacy hp ve bridgston er 300 arasında kaldım fiyatları aşağı yukarı aynı gibi taksitle almayı düşünüyorum yarın alıcam tavsiyelerinize göre hareket edicem hertürlü yaz lastiği tavsiyelerinizi bekliyorum buarada genel olarak adanada ve otobanda kulanılacak arasıra memleketim izmire de gidilecek yıllık 25000 30000 km yol yapılır sizlere güveniyorum hadi bakalım yorum ve tavsiyelerinizi alalım

Bizim Leonda ilk geldiğinde Turanza ER300 vardı. Daha sonra Primacy HP taktırdık. Daha konforlu, yumuşak ve yol tutuşu iyi olan bir lastik.

• Bridgestone turanza ER300 W96 mükemmel bir lastik.......
  • ER300'den ben de çok memnunum. Çok sessiz ve konforlu. Şimdilik....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

quote:

arkadaşlar kafam çok karışık hangi lastik alıcağıma karar veremedim ,aracım 2006 model skoda octavia otomatik vitesli,jantlarım 205/55/16 üzerindeki lastikler 2008 6 ay üretimi ,diş derinşiği 6.5 , 60000 km yol yapıldı ,marka kumho ku15 modeli geçen kuru havada hafif zorlamamda savurdu değiştirme vakti geldiğini düşünüyorum ,biraz araştırınca michlen primacy hp ve bridgston er 300 arasında kaldım fiyatları aşağı yukarı aynı gibi taksitle almayı düşünüyorum yarın alıcam tavsiyelerinize göre hareket edicem hertürlü yaz lastiği tavsiyelerinizi bekliyorum buarada genel olarak adanada ve otobanda kulanılacak arasıra memleketim izmire de gidilecek yıllık 25000 30000 km yol yapılır sizlere güveniyorum hadi bakalım yorum ve tavsiyelerinizi alalım

Bizim Leonda ilk geldiğinde Turanza ER300 vardı. Daha sonra Primacy HP taktırdık. Daha konforlu, yumuşak ve yol tutuşu iyi olan bir lastik.

tam er 300 derken döndük başa michlen mi bridgestonmu

• quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

ER300'den ben de çok memnunum. Çok sessiz ve konforlu. Şimdilik....

ilginç ilk defa sezliğini belirten kulanıcı geldi,demeki birazda ne umduğuna bağlı
  • michelin kaliteli lastiktir hamuru yumuşak sürüşü iyidir fakat bizim yol şartlarımıza uygun değildir çünkü malum yollarda çok sayıda laka var ve bu lakalara lastik girince hasar görür yumuşak hamur jant ile zemin arasında sıkışır yumurta gibi bombe oluşur.2. ise dışarıdan sağlıklı gibi görünsede içinden tel kopar ve tekerlek balans tutmaz.

bridgestone kalitelidir fakat hamuru türkiye şartlarına uygundur yani serttir uzun süre kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

michelin kaliteli lastiktir hamuru yumuşak sürüşü iyidir fakat bizim yol şartlarımıza uygun değildir çünkü malum yollarda çok sayıda laka var ve bu lakalara lastik girince hasar görür yumuşak hamur jant ile zemin arasında sıkışır yumurta gibi bombe oluşur.2. ise dışarıdan sağlıklı gibi görünsede içinden tel kopar ve tekerlek balans tutmaz.

bridgestone kalitelidir fakat hamuru türkiye şartlarına uygundur yani serttir uzun süre kullanırsınız.

halısınız esasında nekadar itinalı ve yavaşda kulansam bu hendeklerden kurtulmak imkansız gibi,er 300 burdanda +1
  • Miclen energay sever

Kesinlikle alin memnun kalirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

sert kullanıyorsanız dayanıklılık sizin için ön planda ise bridgestone
    konfor yumuşak sürüş ön planda ise michelin alın

Her ikisini bir arada arıyorsanız Nokian alın.

http://www.hepsiburada.com/Liste/nokian-205-55-r-16-94-h-xl-nokian-h-lastik/productDetails.aspx?productId=otkmt441945&categoryId=259720

MICHLEN MI BRIDGESTONMU

• Önceki aracım olan Kangoo da uzun süre Michelin Energy Saver kullandım gayet memnundum ve bir sorun yaşamadım.Şimdi Vectra da Michelin Primacy Pilot kullanıyorum söyleyecek bir lafım yok.Michelin gerçekten nefis ...
  • Focus1 aracımda 3 yıllık ER300 var, 55.000km oldu takalı.

40-45 bin km'den sonra lastiğin sertleşmesi sonucu yol tutuşunda azalma, gürültüsünde artma var. 40.000 km'den sonra tahminim sertleşmeyecek lastik yoktur.

Lastikte aşınma çok az, diş derinliği hala iyi seviyede. 3-4 kez de jantın bile yamulduğu sert çukurlara girdim, lastiğe hiç bir şey olmadı, çok sağlam lastik.
  • Lastiğinizin diş derinliği ve üretim tarihi, henüz kullanım ömrünün bitmediğini gösteriyor.
  • quote:

Pirelli, Bridgestone ve Michelin kullandım.
    Sıfır araç dahi alsam gerekirse fiyat farkı verir yine de Michelin taktırırım.
    Yumuşak, sessiz, yol tutuşu güçlendiriyor, yakıt tasarrufu sağlıyor ve çoğunun sandığının aksine Bridgestone dan daha dayanıklı.

Daha önceki Energy saver larımı 45 000 de attım. Şimdikilerle yaklaşık 53 bin oldu, bu kışı da çıkaracağım henüz problem yok. (Normalde 40 bin veya 4 yılda lastikleri değiştirmek gerekir)

Tarlada gezmeyecekseniz, yumuşak hamurlu lastik daha konforludur. Lastiğim sertleştiğinde (2-3 seneden sonra olur) değiştiririm. Çünkü yol tutuşu zayıflıyor, hava tutmamaya başlıyor ve direksiyon sertleşiyor.

Nokian hiç kullanmadım, yorum yapamam. Ancak oldukça kaliteli olduğunu duymuştum.

• ER 300'ün tek artısı ıslak zemin performansı.

Benim gördüğüm bu yönde
  • 21 Kasım 2011; 13:45:48

Biz 205-55-r16 91v ebatlarında lastik için 3 gün araştırdık ve en iyisi bridgestone turanza er300 dür. Neden??

Goodyear efficent grip için tüv'e test yaptırtmış en iyisi turanza çıkmış, istenirse pdf ini atarım (e-mailimde mevcut). Islak-kuru frenleme, ıslak-kuru lap time da hepsinde açık ara farklı, turanza ile sonuncu arasında 3,5 metre fren mesafesi var. Sadece yuvarlanma direncinde goodyear turanzayı geçiyor..

efficientgrip-tuev-automotive-report.pdf olarak aratırsanız web de bulursunuz. Rapor numarası
    Report No. 76236753-2

Sonra pirelli bayiine gittik, p7 bakıyorduk oradaki testte (dergi testi) yine turanza birinci, continental ikinci p7 üçüncü

bridgestone bayiiinde zaten bütün dökümanları ile birinci gelmiş.

Yani bağımsız raporlarda bile birinci gelmiş(testi goodyer yaptırtmış bridgestone birinci gelmiş), lastik biraz sesli ama bence buna değer.

• Sana sunu söyleyeyim bir Kayserili olarak, Bridgestone ve lassa Sabancı'nın distiribitoru altında, Bridgestone dışarıda imal ediliyor ve agresi buyuk bir firma, lassa ise turk malı ve agresi ne durumda malum,,, bir Sabancı lastik kuruluşunun iyi bir kademesinde çalışan tanıdığıma bu konuyu açtığımda Bridgestoneun teknolojisini ve hamur kalitesini aynen lassa ya geçirdiklerini, Bridgestone a verilen paranin sadece marka farkına ait olduğunu söyledi, cok şaşırmıştım ama galiba durum BOYLE gibi. Bence ikiside iyi lastik ben primacy hp kullanıyorum gayet başarılı ve oyle balon yapacak birlastik degil. Ama bence Bridgestone yerine lassa impetus da alabilirsin
  • kafam hala karışık öğlene doğru gidicem bazı arkadaşlar diş derinliği ve yıla bakarak bitmemiş demiş böyle düşünen başka varmı,acaba erkenmi değiştiriyorum şuan ev taksitlerimde var ama riskede girmek istemiyorum
  • quote:

kafam hala karışık öğlene doğru gidicem bazı arkadaşlar diş derinliği ve yıla bakarak bitmemiş demiş böyle düşünen başka varmı,acaba erkenmi değiştiriyorum şuan ev taksitlerimde var ama riskede girmek istemiyorum

Ben yerinde olsam lastiği daha değiştirmem. Taksitlerin, borcun da varmış.

Benim aracımdaki lastikler de 55.000'de ama diş derinliği iyi ve yol tutuşu gayet tatminkar. O yüzden en az 2 sene daha değiştirmeyi düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Sana sunu söyleyeyim bir Kayserili olarak, Bridgestone ve lassa Sabancı'nın distiribitoru altında, Bridgestone dışarıda imal ediliyor ve agresi buyuk bir firma, lassa ise turk malı ve agresi ne durumda malum,,, bir Sabancı lastik kuruluşunun iyi bir kademesinde çalışan tanıdığıma bu konuyu açtığımda Bridgestoneun teknolojisini ve hamur kalitesini aynen lassa ya geçirdiklerini, Bridgestone a verilen paranin sadece marka farkına ait olduğunu söyledi, cok şaşırmıştım ama galiba durum BOYLE gibi. Bence ikiside iyi lastik ben primacy hp kullanıyorum gayet başarılı ve oyle balon yapacak birlastik degil. Ama bence Bridgestone yerine lassa impetus da alabilirsin

"agre" ne demek? Ar-ge mi demek istediniz?

"Bridgestone dışarıda imal ediliyor" ne demek? İstanbul dışında mı demek istediniz?

Kendi aracımdan çektiğim bir foto:

MICHLEN MI BRIDGESTONMU

• İzmitte - Adapazarında lastik fabrikalarında çalışıp evine ekmek götüren binlerce kardeşimiz var...Sert sağlam lastik arayanlar GOOD YEAR dan , yumuşak , konforlu, uzun ömürlü lastik arayanlar BRİDGESTONE Turanza dan şaşmayın..Karar sizin, para sizin... PETLAS var. Güzel lastik..Kimseler farkında değil..Saygılarımla..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.