Şimdi Ara

MICHLEN MI BRIDGESTONMU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
16.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bravaman

Kazasız, patlaksız, balonsuz binmek nasip olur inşallah

eyvallah kardeşim sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

ARKADAŞLAR CEVAPLAYAN VE İLGİ GÖSTEREN HERKESE ÇOK TEŞEKÜRLER ADANA KARTAL OTO LASTİKDEN TANESİ 220 TL (TOPLAM 880) 8 TAKSİT OLMAK ÜZERE 4 ADET MİCHLEN PRİMACY HP 205 55 16 LASTİK ALDIM,YANINDA 1 YIL ÜCRETSİZ ÇEKİ SERVİSİ,4 MİCHLEN PASPAS VERDİLER.
    JANTLARIM YAMULMUŞ DÖRDÜDE PRESS DÜZELTMEYE TANESİ 20 X 4 :80
    SİPOPlARA TANESİ 5 X 4 :20

NEYSE HAYIRLISI OLSUN AŞLAH KAZASIZ BU LASTİKLERİ ESKİTMEMMİ NASİP EYLESİN.

İLK KULANIM ACAYİP PAMUK GİBİ YUMUŞACIK GELDİ

Hayırlı Olsun...
  • EYVALLAH SAĞOLASIN,HEDİYE VERDİKLERİ PASPASA BENİM ESKİ PASPASLARIN KİLİTLERİNİ TAKTIM ORJİNAL GİBİ OLDU ARABAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDROIDER -- 1 Aralık 2011; 16:39:56 >
  • Michelin'in rakibi yok. Lastik ömrüne dikkat.

Yumuşak hamurlu lastiğin ömrünün daha kısa olduğu iddia edilir çoğunlukla. Halbuki lastik sertleştikçe yol tutuşu azalır, aşınması hızlanır.

http://www.autoshow.com.tr/buz-caginda-guvenli-surus-HaberDetay/2624.aspx?2.Page

MICHLEN MI BRIDGESTONMU

• quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Mobilden yazınca haliyle yanlış olmus, arge demek istedim, benim orada anlatmak istediğim Bridgestone markasının formula Yarışları'nda birincilikleri var, bu markanın lassadan cok daha fazla ürün geliştirme bütçesi ve çalısmaları var, araçlarda lastiklerin aşınması yol tutus adına defalarca test, dayanım zor şartlar altındaki disiplinleri vs diye adamlar milyonlar harcıyor. Peki lassa oyle mi? Hali hazırda olan Bridgestone varken bunları neden yapsın? Lassa Bridgestone markasının teknolojisini taklit ediyor demek istiyorum. Bridgestone lastiklerinin Türkiye'de üretildiğinin farkındayım da, siz bu lastiklerin bir banttan lassa, diğer banttan Bridgestone olarak üretildiğini biliyormusunuz???
    Nihayetinde Sabancı hemşehrim yatırımını yapmış parasını vermiş fabrikasını kurmuş,,, neyse sonuçta ikisininde iyi lastik olduğunu, Bridgestone lastiğine en yakın muadil markanın lassa olduğunu anlatmaya çalışıyorum,
    Kolay gelsin

Bu kadar da buyutmeyin Arge maaliyetini. Lastik uretiminde en buyuk maaliyet hammaddedir, isciliktir, nakliyedir, vs. Lassa alinca bu uretimin her asamasinda yurdum insani kazanir, is yaratilir. Lassa yerine yerli Petlas, Pirelli vs. icin de ayni sekilde dusunebilirsiniz. Pirelli P6 da iyi bir lastik.

Yan yana bir Michelini bir de Lassa Impetus Revoyu koyun, farki goreceksiniz. Acikcasi, ER300 ile Impetus Revo arasinda 10Tl fark var, oyle cok bir sey degil. Asagida anlattigim sebeplerden ayni fiyat bile olsa alirim.

Lassa Impetus Revo biraz daha kalin bloklari ve komfor agirlikli dizayni ile Turkiye sartlarina daha uygun bir lastik. Michelin XH1 ile tiraslanmis otoyollarda arabayi kontrol etmek bile mesele idi. Dort senede lastik hava kacirmaya baslamisti, yanaklarda kilcal catlamalar yapti.

Kontrollu testleri yapildigi pistlerdeki sartlarla benim kullandigim yollar ayni degil, icabinda 4 hafta yatmis arabayi, ertesi gun kullanacaksam, hava kacirmamasi, yanaklarda catlak yapmamasi onemli. Lastigin yanaginda jant koruyucu ozellik olmasi guzel.

9 senelik Lassa kullaniyorum bir baska vasitada, performansi cok daha iyi. Degistirmek istiyorum, lastik kabak filan da degil, %60-70 arasi deseni var. Bir ara 3+1 kampanyasi olana kadar bekleyecegim.-)

• İyi ya iste bende bunu yazdım. Bridgestone un yerine lassa önerdim, esasen aynı seyleri düşünüyoruz ama biraz farklı acılardan bakıyoruz. Hammaddesi ve işçiliği madem bu kadar maliyet sebebi ise neden Bridgestone daha pahalı? Yada aradaki farka değecek bir fark var mi?
  • 1 hafta önce arkadaşa 4 tane 195/60/15 Lassa Impetus Evo aldık (toplam 650 tl). Arkadaşta baya araştırdı. Michelin, Bridgeston arasında gitti geldi. Birde Petlas öneriside vardı, onuda araştırdı. Petlasın fişyatıda eşdeğerdi. En son Bridgestonla aynı fabrikadan çıkması, arasında pek fark olmaması, fiyatınında daha ucuz olması sebebiyle lassa aldı. Şimdilik memnun. Bridgeston satıcısı bile lassanın aynı fabrikadan çıktığını, isim hakkından dolayı bridgestonun daha pahalı satıldığını, desenlerinin bile birbirine nerdeyse tıpa tıp benzediğini söylüyor ve lassayı öneriyor. Ayrıca lassada 1 yıl yol yardımıda ücretsiz veriliyor. Bu yardım içerisinde sadece lastikle ilgili değil, satıcının dediğine göre araçtaki diğer arıza durumlarıda geçerliymiş (tam detayını bilmiyorum).
  • quote:

Orijinalden alıntı: mukeya. l
    1 hafta önce arkadaşa 4 tane 195/60/15 Lassa Impetus Evo aldık (toplam 650 tl). Arkadaşta baya araştırdı. Michelin, Bridgeston arasında gitti geldi. Birde Petlas öneriside vardı, onuda araştırdı. Petlasın fişyatıda eşdeğerdi. En son Bridgestonla aynı fabrikadan çıkması, arasında pek fark olmaması, fiyatınında daha ucuz olması sebebiyle lassa aldı. Şimdilik memnun. Bridgeston satıcısı bile lassanın aynı fabrikadan çıktığını, isim hakkından dolayı bridgestonun daha pahalı satıldığını, desenlerinin bile birbirine nerdeyse tıpa tıp benzediğini söylüyor ve lassayı öneriyor. Ayrıca lassada 1 yıl yol yardımıda ücretsiz veriliyor. Bu yardım içerisinde sadece lastikle ilgili değil, satıcının dediğine göre araçtaki diğer arıza durumlarıda geçerliymiş (tam detayını bilmiyorum).

Iki sene once ayni boyu 480TL'e aldik. Lassa o zaman 3+1 bedava yapiyordu, biz ondan almadik da, hemen sonra liste fiyatinin altinda satmislardi. Ayni fiyata gelmisti, ama doviz de o zaman daha dusuktu. Simdi, lastik fiyatlari uctu gitti.

istanbul'da vasita 6 senelik Michelin XH1 ile bazi yokuslardan cikamiyordu, lastik bosa donuyodu, virajlarda ciyakliyordu, frende kilitliyordu, yanaklarda catlaklar ve oksitlenne vardi vs vs. Yoksa disleri vs %50den fazla idi.

Iki senedir kullaniyoruz. Kanallar, sanki yaz lastigi otesinde hafif kisin da kullanilabilecek sekilde, 4 mevsim gibi' ca. Biraz daha konfor, uzun omur esasli ER300 e gore. Soylediginiz gibi reklam ve baska faktorlerden oturu ER300den daha ucuz (10TL?). Bence cok sessiz, otoyolda guven veriyor, sehir icinde ayni sekilde. Nitrojen basin, hic inmez.

ben de uc senelik Impetus II de var baska bir vasitada, uretim tarihi 2007. O da cok guzel, ama kanallari o kadar genis degil, camurda, yaprak vs gibi cabuk doluyor. Tam yaz lastigi. Impetus Revo gelince otekileri kaldirdilar sanki. Bazi boylarda piyasada var, ama herhalde eski stok.

Pirelli de Kocaelinde cok yatirim yapiyor, en buyuk Pirelli fabrikasi imis. Pirelli lastiklerine de bakin. orada Formula 1 lastigi de uretiyorlar.

"Formula 1`de kullanılan tüm Pirelli markalı lastikler İzmit`de üretiliyor" diye arayin.

Pirelli P6 da iyi.

Petlas hakkinda cok bilgim yok. Lisans altinda uretim yapiyorlar diye biliyorum, ama kimdendir bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Bu teste bir göz gezdirebilirsiniz.

MICHLEN MI BRIDGESTONMU

bu teste bir açıklık getirelim. michelin'den sadece energy saver lastik kullanılmış ki bu lastik tabiki de bridgestone er300 ve continental premium contact2 ile yarışamaz çünkü aynı sınıfta değiller. energy saverin eşiti e250dir. turanza er300 ün eşdeğer sınıfındaki lastik primacy HP dir ki bu lastikler yüksek performans lastiğidir.

• Bende insallah michelin primacy hp almayi dusunuyorum.
  • tercihte bulunmayacağım çünkü hayati bir öge lastik. şimdiden hayırlı olsun
  • 1 yılı askın suredır er300 kullanıyorum ıslak veya kuru zemınde cok basarılı..bence soylendıgı kadar yol sesı yok ama sert lastıkler..ben degıstırecek olsam yıne aynısını alırdım..daha oncede bu konu tartısılmıstı turanza forumda daha agır basıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.