Şimdi Ara

micro sd NTFS, exFAT tanımıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdilik bir sıkıntı yok... (Rootsuz ve orjinal rom ile)

Tek sıkıntım aldığım 32 gb micro sd'yi NTFS veya exFAT olarak formatladığımda telefonun bunları görmemesi ve kartı biçimlendirmek istemesi...

telefonu almadan önce kardeşimin angry birds oynaması için aldığım Piranha Business II Tab 9 tablet (Android 4.1) gerek micro sd kart olsun gerekse usb bellek olsun NTFS veya exFAT bellekleri hiçbir programa ihtiyaç duymadan çalıştırırken (tablet rootlu değildir) telefonun çalıştırmaması garip geldi bana...

tvde ve bilgisayarda izlemek için indirdiğim hd filmleri (boyutları 4-10 gb arasında) yolculuk sırasında telefonuma yükleyip izlemek için aldığım 32 gb lık micro sd kartı sadece FAT32 olarak mı kullanacağım? o zaman hd filmleri oynatmasının ne anlamı kaldı telefonun?

NTFS veya exFAT'i telefona okutabilmek için yol göstereceklere şimdiden teşekkür ederim...

• aLoNe__WoLF A kullanıcısına yanıt
    ntfs veya extFAT okuyabilmesi için kernelde desteğinin olması gereklidir. bildiğim kadarıyla çoğu telefonda yok. tabletinizde ise kernel desteklidir.yine bir araştırma yapılması iyi olur. fat32 yaklaşık 4gb ye kadar dosya büyüklüklerini destekliyor olması gerek. hd filmleri video cutter gibi bir program birkaç parçaya ayırıp,mxplayera atarsanız ordan izleyebilirsiniz.
  • Bir çözüm bulabildiniz mi acaba ?Bende aynı dertten muzdaribim.
  • exfat yapsan direkt tanıyor diyorlar, zararı olur mu ?
  • paragon için telefonun rootlu olması lazım, ben rootlamadım...
    exfat de yaptım gene olmadı, telefon formatlamak istiyor, formatlayınca da fat32 ye çeviriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLoNe__WoLF

paragon için telefonun rootlu olması lazım, ben rootlamadım...
    exfat de yaptım gene olmadı, telefon formatlamak istiyor, formatlayınca da fat32 ye çeviriyor...

root lamaktan başka çaresi yok ne yazıkki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    64 gb usb bellek biçimlendirme
    3 yıl önce açıldı
    Xp USB Belleği Tanımıyor..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aLoNe__WoLF A kullanıcısına yanıt
    e bi zahmet root olun artık.
    Root yapmaktan korkmayın telefonu. Tahmin ediyorum neden istemediğinizi ama inanın korkularınız gereksiz. Telefon üreticileri, insanları korkutmak için root olayının kötü ve telefona zarar verebilecek birşey olduğunu söyler dururlar. Ancak hiç merak etmeyin. rootlamak artık okadar basit ki ve kaldırması daha kolay. framaroot uygulaması iki adımda root yapıyor cihazınızı. geri dönmek mi istiyorsunuz! tek adımda unroot yapıyorsunuz ve geride iz bırakmıyor.iyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximan2008

e bi zahmet root olun artık.
    Root yapmaktan korkmayın telefonu. Tahmin ediyorum neden istemediğinizi ama inanın korkularınız gereksiz. Telefon üreticileri, insanları korkutmak için root olayının kötü ve telefona zarar verebilecek birşey olduğunu söyler dururlar. Ancak hiç merak etmeyin. rootlamak artık okadar basit ki ve kaldırması daha kolay. framaroot uygulaması iki adımda root yapıyor cihazınızı. geri dönmek mi istiyorsunuz! tek adımda unroot yapıyorsunuz ve geride iz bırakmıyor.iyi günler...

unroot, root ile yapılan işlemleri geri almıyor.

Ayrıca root, kötü amaçlı insanlar tarafından yapılan uygulamalarda en güçlü güvenlik açığıdır. Bir programa root erişimini açarsanız, programın cihazdaki bütün kişisel verilerinize erişme hakkı olur, hatta sistemi geri döndürülemeyecek şekilde bozabilir.

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    ozaman desenize root yapan milyonlarca kişinin başı dertte.
    işlemlerden kastın process logları ise, o da kişinin kullandığı programlarla alakalı, ama root yetkisi dediğimiz şey, android sisteme root user eklemekten ibarettir.
    Ha birde spflash uygulaması var. Saolsun root bir kenara, eskiden kalan herşeyide tamamen %100 yok eden bir yapı. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximan2008

ozaman desenize root yapan milyonlarca kişinin başı dertte.
    işlemlerden kastın process logları ise, o da kişinin kullandığı programlarla alakalı, ama root yetkisi dediğimiz şey, android sisteme root user eklemekten ibarettir.
    Ha birde spflash uygulaması var. Saolsun root bir kenara, eskiden kalan herşeyide tamamen %100 yok eden bir yapı. :)

İşlem dediğim herhangi birşey olabilir. Mesela bir sistem uygulaması sildiğinizde veya reklamları önleyen host dosyası yüklediğinizde bunlar her türlü kalıcı olur, unroot yapsanız dahi.
  • konu dağılıyor sanırım...
    peki root yapıp paragon vs. programlarla NTFS microsd kart kullanabilen var mı?
  • root yapıp paragonla sdkartı bağladığınızda içeriğini görüp dosyaları açabiliyorsunuz. büyük bir dosya atıp denemedim ancak 800mb üzeri bir filmi atıp izledim.
  • bir yolu yok mudur 4 gb dan büyük dosya atmanın şimdi ?
  • hayhan kullanıcısına yanıt
    Flash belleği exfat olarak biçimlendirdim, cep telefonu tanıdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.