Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: quatroxx

fred baker 8m2 cok kucuk geldi bana bu hoparlorler için,ben 50 m2de kullanıyorum.

50 m2 de tatmın edıcı oluyormu yaw sonucta toplamda 110 rms lık bı alet

ustelık ben bıde subwoofer eklıyorum sısteme 110 da onun rms i var
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

fred baker 8m2 cok kucuk geldi bana bu hoparlorler için,ben 50 m2de kullanıyorum.

110 değil dostum 150 yanlışın var
  • quote:

quote:

150+110=260 watt 8m2'de akustik performansı baya bir etkiler gibi geliyor bana. Ben 50M2'de memnunum odam 12M2 admda alamamıştım performansı derinlik bariz derecede kaybolmuştu seste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatroxx -- 10 Ocak 2009; 9:34:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrebey5

merhabalar. bir sorum olacaktı.Bundan 7 yıl önce microlab mc-4600 marka 5.1 hoparlör seti aldım.ve hala kullanmaktayım müthiş bir kalite yeni evimede aynen microlab almak istiyorum önerebileceğiniz bir model varmı acaba...

aslında microlab kaliteli bir marka degil ama bazen bu tarz firmalar iyi urunler cıkarabiliyor solo7 gibi. Piyasada dengi pek yok kendi fiyat aralığında amfi istemeyen ses performansı ve kullanım alanı oldukça geniş stereo hoparlorler.Firmalar o boşluğu neden gormez anlamışta değilim.Sonuçta cogu kişi ekonomik yoldan mucizeler beklemeden duydugu sesten keyif almak istiyor oda stereo ile olur ama bu kesimin pek secenegi yok ben mesela 1200 ytl ayırmıştım hoparlore tesaduf solo7ye rastledım nette amphi + dusuk kalite hoparloler yerine bu daha cazip geldi cunku 1000 ytlye alacagınız performans bundan kat kat iyi olmayacak 1-2 sene sonra butceyi ikiye katlayarak stereonun tadına varıcam ama ya herro ya merro suanda giriş için solo7yi tavsiye ederim.z5500 fln değil bunun rakibi. tvye baglayın laptopa baglayın kule tipi guzel ses...
    Not: Mucize beklemeyin

• quote:

quote:

quote:

150+110=260 watt 8m2'de akustik performansı baya bir etkiler gibi geliyor bana. Ben 50M2'de memnunum odam 12M2 admda alamamıştım performansı derinlik bariz derecede kaybolmuştu seste.

260 (210) watt gucum var ama ben bu gucu savasa gıder gıbı muzık dınlemek ıcın kullanmıyorum ki

elımdekı komponentleri her frekansı doğru bır bıcımde almak - ( bazen sub kullandığım zaman komsularla sorun yasıyorum ozamnlarda solo7 leri fullrange suruyorum pek sevmesemde) - muzığın doğallığını bozmadan dinleyebilmek için kullanıyorum

ya bide ben bunların 75 rms olduğundan suphelıyım saten kutudan cıkan orjınal kıtapcığa bakarsan 55 rms yazıyor turkceye donusturulmus kıtapcıkda 75 yazıyor bu nası celıskıyse ??

• Dostum ben aldıgımda kutuda kullanma kılavuzunda hatta nette nereye bakarsam bakım 150watt olarak gorduk aldık.Yanı ben ole bılıyorum dıger arkadaslarda evet 150dıyorlar. Anlamadık bu ısten.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 11 Ocak 2009; 8:54:59 >
  • arkadaslar benım hoparlorde soyle bır sorun var ıcınde anfi olan kabınle diğer kabının sesi farklı

anfi olan kabının sesı diğerine gore daha bas ve tızlerı bıraz daha derinden ve mat gelıyor ama bunu balansı ortada ıken farketmek cok guc sesı left right yaptığım zaman bunu anlayabılıyorum

ben player olarak aimp2 kullanıyorum aimpde eq yu acınca sağ altta dsp var oraya gırıp sesı left alıyorum sonra kanalı ters cevırı tıklayınca ses right a gıdıyor bu sekılde cok rahat anlasılıyor

sızden rıcam dedığım olayı deneyebılırmısınız acaba sorun benım hoparlorlerdemı yoksa genelındemı boyle bısey var

sorun benım hoparlorlerdeyse goturup değişim isteyeceğim bide gideceğim yol baya uzun en 40 lırada taksı parası felan aldığıma pısman edecek bu alet benı

ne olur bı yardım edın yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 11 Ocak 2009; 8:55:15 >

• quote:

arkadaslar benım hoparlorde soyle bır sorun var ıcınde anfi olan kabınle diğer kabının sesi farklı

anfi olan kabının sesı diğerine gore daha bas ve tızlerı bıraz daha derinden ve mat gelıyor ama bunu balansı ortada ıken farketmek cok guc sesı left right yaptığım zaman bunu anlayabılıyorum

ben player olarak aimp2 kullanıyorum aimpde eq yu acınca sağ altta dsp var oraya gırıp sesı left alıyorum sonra kanalı ters cevırı tıklayınca ses right a gıdıyor bu sekılde cok rahat anlasılıyor

sızden rıcam dedığım olayı deneyebılırmısınız acaba sorun benım hoparlorlerdemı yoksa genelındemı boyle bısey var

sorun benım hoparlorlerdeyse goturup değişim isteyeceğim bide gideceğim yol baya uzun en 40 lırada taksı parası felan aldığıma pısman edecek bu alet benı

ne olur bı yardım edın yaw

yaa yemın edıyom

yaw arkadas hoparlorler masanın uzerınde duruyor ve arkaları duvara bakıyor masanın sol tarafında duran hoparlorun arkasına denk gelen yerde 3 parmak buyukluğunde duvarda bı cıkıntı var(kolon cıkıntısı) kolonun onunde duran hoparlor normal duvarın onunde duran hoparlorden daha fazla bass verıyo duvar bass yutuyo ama kolon yutmuyo tekrar ıcerıye cevırıyo dolayısıyle duvara tarafında duranın sesı daha tız gelıyo sorun buymus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 11 Ocak 2009; 10:39:53 >

• @FRED BAKER

dostum sen soleyınce bende dıkkat ettım ve cıdden akustık olayının ne kadar etkı ettıgıne sahıt oldum.Bazen hıssederdım sağ hop'den daha cok bas geldiğini,ama bu sefer ınceledım ıyıcene hayr sağ hoparlorden fazla ses gelmıyor bende.Olay tamamıyle akustıkden kaynaklanıyor

Bu sol hop'un yerleşimi
     ..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..

Hop'un yanında baza oldugundan dolayı ses yankılanmadıgından dolayı normal sesı alıyoruz

Buda sağ hop'un yerleşimi
     ..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..

Bu hop'de ıkı ahşapın arasında ve yankı yapmaya müsait,hal böle olunca sağ hop'den ses daha çok geliyormuş gibi oluyor.

Hop'leri oldukları yerden çıkarıp yan yana koyup ınceledıgımde ıkısıde aynıydı bırı dıgerınden fazla fılan degıldı.Bu durumda kullanılan mahalın yapısı mahaldekı esyalar baya bır etkenmıs ogrenmıs olduk

• eveet artık bu set ıcın kısısel fıkrımı tam olrak acıklamaya karar verdım

sıstemın dengesı guzel bas mıd tız dengelı sekılde alınabılıyor fakat ses rengı konusunda bıraz sert ozellıkle midler gozlerınızı kapatıp setın karsına oturduğunuzda sızı sımsıcak bı ses karsılamıyor

konser salonundaymmıs hıssıde veremıyor yanı daha cok clublarda calınan dj muziği tarzı sert bı ses rengı var buda usttekı bass surucusunun verdığı mıdlerden kaynaklayor

usttekı bass surucusu bence asırı metelik bı sesı var 2khz civarlarındaki dengeyi iyi oturtmak lazım

basslar bence cok guzel uygun dınleme pozısyonunu bulursanız (ben buldum) sıze 30 cm subwoofer un verdığı tonları verebılıyor bass olarak ne cok sert nede cok yumusak bass seslerı olduğu gıbı gelıyor gayet doğal

tız gayet yeterli sistemde tiz eksikliğini hissetmıyorsunuz benim gibi birazcık tizi seviyorsanız bu set tam sızlık yalnız sunuda soyleyeyım ipeksi yumusak tizler bekliyorsanız tadıınız biraz kacabılır zıra mıd surucu gıbı tızlerde bırazcık sert ama baya keskin yeri geldiğinde bıcak gıbı yarıyo namussuz

suruculerın ve tonların tek tek performansını ele alırdak

tizler 10 uzerınden 9
    midler 10 uzerınden 6 (bence midler cok sert olduğu ıcın gaddarca davranılmayı haketti )
    baslar 10 uzerınden 10

setın genel yapısı ıtıbarıyla verdığı ses rengı 10 uzerınden 7 (midlerin sertliği burdada puan kaybettirdi)

fiyat performans 10 uzerınden 11

• dostum erken puanlama yapmışşsın 3-4ay yoğun kullanımdan sonra sesler dahada yumuşayacak ınan bana.
  • evet sesler cok yumuşuyor.
  • arkadaşlar solo7 yi şimdi en ucuza nereden bulabilirim. Nakit olarak.
  • yaw su cızırtı sorunu vardıya onu ben cozduğumu dusunmustum ama olmamıs

bende bugun kasaya gecici bı kablo tuttturdum diğer ucunuda kalorifer peteğinin vanasına değdirdim cızırtılar kesin ve net bı sekılde keslınce prızde toprak hattının olmadığından cızırtı yapmıs olduğunu kesın olarak anladım

bende 6lı grup prizin ıcınden bı kablo cektim onuda kalorifere bağladım sorun cozuldu
  • Selamlar arkadaşlar...bi kaç bi yere baktım fakat olan yerlerde de stok durumu yok...acaba bu sistemi bulabileceğim bir yer varmı ?

istanbulda oturuyorum.
  • 317 TL

kalsın ama bi arkadaşımdan duyumuma göre güzel sistemmiş keşke dinleme şansım olsaydı

dolar düşse de alsak
  • öncelikle herkeze slm ,, benm bi sualim olacaktı yanıtlarsanız sevinirim ,, şimdi bende mms460 5+1 var yakında solo7 de almayı düşünüyorum ikisini ayrı ayrı bagladıgımda bi sorun olurmu yapanınız varmı tşklr....? ayrıca isteyen olursa evde kullandığım mms460 ı satabilirim çok çok temiz ve hatasız ayrıca (kutusu,garanti bel,faturası)herşeyi ile teknosadan 0 aldıgım gibi alıcısına veririm iyi paylaşımlar dilerim nakit 200tl . bnm alıgım fiyat 275 ytl dir
  • Merhaba arkadaşlar bugün solo7 mi aldım.Daha önce z2300 kullanıyordum ses kalitesi beni tatmin etmiyordu.
    Daha solo 7 ileri kurup dinleyeli 30 dakika oldu ,hiçbir ayar yapmama rağmen ses kalitesi beni etkiledi.Bu kaliteyi bu fiyata bize sunduğu için microlaba teşekkür ederim.

Bende 140 dolar + kdv ye aldım.Param olsa 1 tane daha alıp kenara koyardım ileride bu bozulursa dinlemek için.

Malzeme kalitesi gayet iyi , ses kalitesi çok iyi , fiyatı ise süper

Boşuna müzik stereo sistemlerde dinlenir demiyorlarmış

Yarın sabah birkaç ekolayzer ayarları yapıp son görüşlerimi size aktaracağım,yani kısa bir inceleme yapacağım.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.