Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rica ederim zaten forumun amacı bu değil mi kardeşim Oronra. Tecrübelerimizi ve bilgilerimizi paylaşmak. Ben sadece geçenlerde bu sayfada gezerken yıllar önceki odyofil sevdam tekrar alevlenince ve bu seti alınca böyle bir modifiye yapmak istedim. Umarım faydam dokunur.
  • @QuakeM tebrik ederim gerkeçten başarılı bir çalışma olmuş ellerine sağlık Ayrıca açıklayıcı bilgiler için de ayrıyetten teşekkürlerimi sunuyorum benim için önemli olan bazı hususlara değinmişsiniz bunlar gerçekten çok işime yaradı saolun
  • öcelikle seni tebrik ediyorum quakem nickli arkdaşım ....

quakem sana bir sorum olacak bende nezamandır hoparlörlerin içini açmayı düşünüyordum ama garantisi gider diye açmadım sen tornavidanın çevresine kumaş koyarak yapmışsın birde içindeki elyal özel bir malzememi yoksa sıradan bir elyafmı benim bildiğim o elyaf kenarlara kaplanıyor yanlışmı biliyorum bende içini kaplamayı düşünüyorum seste toklaşma oluyormu eğer oluyorsa bende deneyeceğim benimde elektronik bilgim hiçbir konuya olmadığı kadar geniştir netür bir elyaf kullandığını ve bu elyafı kenarlara hangi tür yapıştırıcıyla yapıştırmam daha doğru olur

şu resimdeki süngerimsi şeyin özel bir adı varmı ve nerde bulabilirim hoparlör parçaları satan yerlerde varmıdır hani uçları sivri sivri olan

microlab uygun fiyatlı sistemler yapmasına karşın yaptığı ürünlerde genel olarak kendi katagorisindeki ürünlerden daha başarılı birde hoparlör deliğinden kestiği parçaları sadece solo7 de kullanmıyorlar microlab ın hemen hemen her ürününde var mesela x27 de

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost..:) -- 23 Ocak 2008; 14:56:44 >

• dost..:) kardeşim tebriğin için sağol. Asıl seni tebrik etmek lazım bu konuyu sen açmıştın. Bahsettiğim elyaf genelde yastık ve yorgan için kullanılan dolgu maddesi. Çeyiz işiyle uğraşan bir dükkana sorarsanız yardımcı olurlar. Yine de bulamazsan mknur@hotmail.com msn adresim ekle beni sana yollarım ücretsiz. Çünkü bende yeterince var Elyafı ne kadar kullanacağın sana kalmış. Deneyerek bulman lazım. Seste doygunluk ve tokluk yapıp yapmaması yoğunluğunu ve miktarını doğru ayarlamana bağlı. Ben yapıştırmadan içine eşit yoğunlukta dağıtıp koydum. Bass reflex borusunun önünü kapatmamaya çalış.

Vidaları açarken kullanacağın kumaş yumuşak bir bez mesela kadife bez olabilir. Maksat sistemi açtığın vidalardan anlaşılmasın.

O kullandığım kauçuk ise, aynı yere serilen aerobik minderleri yada banyoya konulan delikli yumuşak kauçuk benzeri bir plastik. Amaç vida ile sıkınca conta görevi görsün.

O ses yalıtım süngerini ise (piramit gibi görünen sünger) Koçtaş mağazalarında bulunuyor. Ben Ankara' dan bir arkadaşım vasıtası ile alabildim. Yapıştırmak için ya pencere cam silikonu yada çift taraflı bant kullan. İkiside hırdavatçılarda bulunur.

Başka bir sorun varsa bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuakeM -- 23 Ocak 2008; 15:51:40 >

• aslında var bu içini elyaf kaplama fikri aklıma yatmadı değil aslında sen elyafla kapladında seste çok farkedilir bir değişme oldumu çünki solo7 zaten bass ları çok fazla uzatmadan verdiği için birde elyaf koyunca ne olur bilemiyorum eğer sen uğraştığına değer diyorsan bende deniyeceğim elyaf işini
  • dost..:) kardeşim yapıp yapmamak sana kalmış. Sonuçta zevklerimiz farklı odalarımızın metreküpü farklı ses kaynaklarımız farklı. Ama yinede yapacaksan tavsiyem, ilk başta birini yap sonra yine dinle ve öyle karar ver. Sonuçta bu hali seni memnun ediyorsa birşey demem doğru değil. Ben ses kaynağı olarak Creative X-fi Xmod harici ses kartı kullanıyorum. Ve inan onboard ses kartlarına göre bayağı iyi.
  • kardeş ben solo7 nin içini açtım alt katına çok yoğun olmamamak şartıyla bastım elyafı portun önünü açtım tabi.. ve ses denemesi yaptım hatta uzun bir süre denedim seste toklaşma değilde sanki bass da azalma oldu gibime geldi sonra elyafı çıkardım bass lar daha iyi gibiydi birde elyaf koyduktan sonra sesi normalde çeyreğe kadar zor açıyordum elyaf bastıktan sonra sesin azalmasındanmı nedir nerdeyse yarıya kadar çıkardım sesi ama bence yastık elyafı kullanmak pek akıl karı değil gibi geldi bir arkadaşıma bunu anlattım bunu komik buldu hiç kabinin içi tamamen elyafla kaplanırmı dedi hoparlörler için özel süngerler var onlardan kullanmamı önerdi elyaf belki psikolojik olarak sesi toklaştırıyor olabilir ama aslında sesi emerek kabini küçültüyor buda sesi azaltıyor yani sadece kenarlarını kabin süngeriyle kaplamam yeterliyimiş yankı önleyici ve bass dolgunlaştırıcıymış birde microlab neden elyaf koymamış pahallı olduğu içinmi belkide bir bildikleri vardır değilmi....

işte azonce çektiğim resimler bu arada microlabın sürücüleride baya kaliteliymiş ha

• mahalleyi mi inletecen
  • Elyaf içeride oluşabilecek gürültü oranını izole etmek için kullanılır.Zaten bas sesler izolasyon deliğinden değil hoparlör koniğinden dinlenmelidir.Bas reflex portlarıyla elde edilen bas ses bana hep sahte gelir.Elyaf profesyonel hi-fi kolonlarda bile kullanılır.Mesela elimdeki Grundig Studio Hi-Fi ve Bose 301 Series II kolonların içinde de elyaf var.Kendi koyduğum bir elyaf değil.Kenwood'larım içinde ise elyaf yok bas şiddetini arttırdıkça rahatsız edici bir uğultu oluşuyor.Diğer kolonlarda ise böyle bir durum söz konusu değil ve oldukça yumuşak bir bas duyuyorum.Elyafı sadece kolon tabanına uygularsanız daha iyi bir netice elde edersiniz.Arkaya yapıştırılan yuvarlak sunta, hoparlör esnemesiyle oluşan basınç yüzünden, sunta da oluşabilecek titreşimi kesmek maksadıyla konulmuş.Fakat mühendislik bakımından, kabin hesabı yapılarak mı konulmuştur bilemem.Bas seslerin ön planda olduğu bir müzik keyfiniz varsa elyaf dediğiniz gibi size tuhaf gelmiş olabilir.Kolonlara harici müdahele istenen sonuçları doğurmayabilir.Olduğu gibi kullanmakta fayda var.

• @hilhan

senin dediğin sistemde elyaf tüm kabinin içine doldurulmuşmuydu yoksa sadce iç kenarlarımı kaplanmıştı içini ince bir tabakayla kaplamayı düşünüyorum ben oyüzden sordum
  • @dost..:) kardeşim dediğim gibi anlattığım şeyler ve yaptığım modifiye herzaman başarılı olmayabilir. Çünkü kabinler kullanılan odanın hacmine, eşya sayısı, eşyaların sesi değiştirip değiştirmemesine ve kullandığın ses kaynaklarına göre değişir ve tabi senin zevkine göre. Sen denemişsin ve istediğin performansı alamamışsın. Bu normal bir durum. Mesela bendeki subwooferdan kuzenimde de var ve o benim odadaki bas performansını alamıyor evinde.

@hilhan kardeşiminde dediği gibi kaliteli kabinlerde elyaf, izocam pamuğu, sünger ve keçe kullanıldığını bende gördüm. Microlab firmasının bu kabinleri yaparken ince bir hesap ve mühendislik çalışmasından geçtiğini pek düşünmüyorum. Sonuçta Microlab' da birçok çinli firma gibi enaz maliyeti işi kotarmak için taklit ve göze hoş gözüken sistemler yapıp satıyor. Mesela MC**** serileri BOSE sistemlerin takliti idi.
  • ince kabin süngerlerinden alacağım bugün deneyeceğim bakalım seste ne gibi değişme olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)
    senin dediğin sistemde elyaf tüm kabinin içine doldurulmuşmuydu yoksa sadce iç kenarlarımı kaplanmıştı içini ince bir tabakayla kaplamayı düşünüyorum ben oyüzden sordum

Bose 301'lerde kabinin yarısına kadar elyaf doldurmuşlar.Elyaf bildiğimiz yorgan elyafı, senin kullandığın elyaf gibi.Grundig'lerde ise tamamı dolu.İkisinde de ses rengi çok farklı.Grundig'in kendi sistemiyle birebir uyumu var.Mühendislik hesapları, anfi baz alınarak yapılmış.O yüzden QuakeM arkadaşımızın dediği gibi, kolonlarda dengeyi alabilmek için, ses kaynağının ve anfinin çok büyük bir rolü oluyor.Sürücülerin frekans aralıkları farklılık gösterebilir.
  • eğer dediğin gibi tamamen elyafla dolu ise ya ben yanlış birşey yaptım yada solo7 elyaf doldurulabilecek bir sistem değil
  • wooow arkdaslar napmsnz siz ya valla sasırdım elyaf falan fılan bıse dıcem bana hıc solo 7 nın bassları ugultulu gelmıo gerek yok bence bea ama Quakem baya bı ugrasmıs anlasılan sonuctanda memnunsa super bn solo7lerımden memnunum valla 4 koseye koydum gayet guzel ses alıyorum fakat z2300 subwooferı 70ytl lık masraf cıkardı basıma :( cok yuksek geldı 70 ytl vermektense guzel bır woofer almayı dusunuyorum

Quakem bu konuda bana yardımcı olurmusun ? 2 çift solo7 kullanıyorum bass eksıklıgım var daha onceden z2300 subwooferı kullanıyordum fakat yaktım
    max. 150ytl verebılırım ne alabılırım bu kadar paraya ???

• @dnscn kardeşim ben derin basslar için Koda SW-958 aktif sub. kullanıyorum ve hangi firmanın sattığını bilmiyorum ben burada kaçak mal getiren bir dükkandan almıştım (bir çift kalmıştı sadece ikisini de aldım ve birini kuzene sattım). Beni idare ediyor şuan. Satayım onu desem e onu da modifiyeden geçirdim şimdi. Onun haricinde sana ne sub. tavsiye etsem bilmiyorum. Çünkü genelde subwoofer ları kendim yapardım bu subwoofer a kadar. Ve yapıp satmıştım hep. Ama ortalık çin malları dolunca bıraktım o işleri. Forumdan "Subwoofer tavsiyesi" diye aratırsan mutlaka bir fikir edinirsin. Zaten Solo7 müzikler için yeterli alt frekansları veriyor ama tabi herkesin kulağı farklı. (ama miller&kreisel sub.ları çok merak ediyorum laf aramızda )
  • sizce z2300 aktif subwoofer olarak iyimi
  • solo 7 için uygun fiyatlı ses kartı tavsiyeniz ne olur ? onboard veya standart ses kartı iyi ses vermiyorsa ne kullanalım ?
  • @dost..:) kardeş subwooferların performansı odaya göre değişir. Bence tanıdığın birinde varsa dene öyle karar ver. Genelde mağazalarda dinlediğinizde pek emin olamazsınız haliyle hacim çok büyük orda. Lakin uygun fiyatlı bir aktif sub. işini görecektir. Solo7 de eklenince zaten camlardan başlar titreme.

@cngzcngz kardeş ben x-fi xmod kullanıyorum ses kaynağı olarak.

Sete iyi gidiyor sesi. Zaten stereo ses için çok iyi bir seçim. Onboarda ses kartıyla kıyaslayınca vaoovv dedirtiyor ilk dinleyene. Ben Jet Audio + Xmod + Solo7 + Koda ile kulaklarımın pasını bir nebzede olsa da siliyorum. Elbet daha iyileri var. Lakin olay tamamen duygusal

• bende solo7 için ses kartı alacağım ne önerirsin max 150 ytl ye yalnız piyasada bulabileceğim bir ses kartı olsun creatıve tercihimdir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.