Şimdi Ara

Microlab Solo 9C Aldım Pişman Olayım mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
5.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Ben her türlü heco derim daha doğru sesi var bana göre. 702 alırdım sizin yerinizde olsam.

bunun için hangi amfiyi alıcam? en ucuz yollu önerebilirmisin. hiç anlamam yani birde bu hoparlörler audiengine A5+ en daha iyi mi müzik çalar? yoksa gidip a5 alayım hoparlöer hem çok büyük hem amfisi ayrı hemde daha pahalıya gelecek. birde dac şart değil dimi?
  • magrofon kullanıcısına yanıt
    Soundblaster z idare eder sizi dac için bütçe olurşturana kadar. Amfi bütçeniz nedir 702 aldıktan sonra ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Soundblaster z idare eder sizi dac için bütçe olurşturana kadar. Amfi bütçeniz nedir 702 aldıktan sonra ?

amfiyi amazondan alıcam 500 tl ye kadar çıkarım ama siz bunu döviz olarak düşünün aslında 500 800, 900 lük bişi getirtebilirm yani amazonda ucuz bayağı trye göre.
    Denon 720ae alabilrisiniz. Bütçeyi zorlarım dersen yamaha rn500 alın.

• quote:

Denon 720ae alabilrisiniz. Bütçeyi zorlarım dersen yamaha rn500 alın.

850 ye trye geliyor denon. daha ucuzu yokmu bunun? yama-ha dediğin hoparlörlerden den pahalı, şimfi amfi dandik olunca ses kalitesi ciddi düşer mi? bu denon dediğini alabilirim ama hecoların performasını alırsam vereyim total 2300 e geliyor sistem. böyle bu iş için 2000 lira ayırdım. heco 2 kule 1500 e geliyor. bu hoparlörler aslında bana fazla 300 wat ses çıkışı var ben 50 watı bile açmam evde dinlerken zaten kısık seste nasıl bunlar ses olarak?
    720ae altı alma. Hecoyu 702 değikde 502 olmadı 302 de alabilirsin. Bu sistem her türlü a5+ dan iyi kullandım a5+ biliyorum. Hecoyu da 3-4 kere dinledim 2'si denon ile olmak üzere daha iyi her türlü. Düşünmeden alabilirsin. Bu arada alabilirsen polk audio rti a3 e bak bookshlef de. Rti a3 ile yamaha as300 alabilirsin daha iyi olur.

• quote:

720ae altı alma. Hecoyu 702 değikde 502 olmadı 302 de alabilirsin. Bu sistem her türlü a5+ dan iyi kullandım a5+ biliyorum. Hecoyu da 3-4 kere dinledim 2'si denon ile olmak üzere daha iyi her türlü. Düşünmeden alabilirsin. Bu arada alabilirsen polk audio rti a3 e bak bookshlef de. Rti a3 ile yamaha as300 alabilirsin daha iyi olur.

https://www.amazon.de/Yamaha-Stereo-Vollverst%C3%A4rker-Wandler-schwarz/dp/B00MYDLGFO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1480749478&sr=8-1&keywords=yamaha+as301

300 yok 301 var yamaha olarak. ben hecoya kafayı taktım peki heco ile denon mu? yamaha as 301 mi?

Takma. Rti a3 al. Yamaha + polk iyi. Denon + heco da iyi. Ama heco ile yamaha dinlemedim dinleyen daha sağlıklı yazar.

Dostum konunun başlarında rock ve metal müzik demişsin. Eğer bu tarz müzikler dinliyorsan Heco önermem. Polk bu tarz müzikler için daha uygun olur diye düşünüyorum.

Heco'nun basları daha yumuşak ve yayvan. Hani dıp dıp vurmuyor. Bu da davulda crosslar'ın öne çıktığı bölümlerde yada davul ataklarında istediğin tadı vermiyor. Ama Marantz pm6005 stereo amfi dinlediğim polk rti a7 kule hoparlörler bas yönünden daha dinamikti. Bu da rock ve metal müzikte daha iyi bir sonuç verdi.

Bunları Heco hoparlör kullanan ve bu tarz müzikler dinleyen biri olarak yazıyorum. Heco daha yumuşak ve vokal ağırlıklı müziklerde daha iyi. Bir bb king yada sade dinlediğinizde gerçekten çok başarılı ama iş rock-metale geldiğinde maalesef o kadar başarılı değil. Bunu da farklı cihazlar dinledikten sonra anlıyorsunuz.

Bir de konuda bahsi geçmiş mi göremedim. Eğer sistemi salon gibi 25-30m2 bir yerde kurmayacaksanız ve de dinleme mesafeniz 3,5-4mt olmayacaksa kule hoparlör almayın. Hele ki masa üstü bir pc ile masanın başına oturup kullanacaksanız kesinlikle raf tipi alın. Hatta böyle bir kullanımda yakın dinleme aktif monitör hoparlörler daha iyi bile olabilir.

Bir de polk ile Denon mu yoksa Yamaha mı daha iyi olur, onu deneyip görmek lazım. Açıkçası ben bu kombinasyonları denemediğim için bir yorum yapamayacağım.

• quote:

Takma. Rti a3 al. Yamaha + polk iyi. Denon + heco da iyi. Ama heco ile yamaha dinlemedim dinleyen daha sağlıklı yazar.

Rti amazonda 400 euro hocam vergisiz bile o kadar para etmez 500 euroya geliyor kaldiki 2 yollu frekans tepkisi iyi degil kagit uzeinde kotu. Amfi olarak yamaha daha kasli gozukuyor ama denon olani alayim oyleyse, amazon amerikada amfiler cok daha uygun ama elektirik orada 110 volt bize gelmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum konunun başlarında rock ve metal müzik demişsin. Eğer bu tarz müzikler dinliyorsan Heco önermem. Polk bu tarz müzikler için daha uygun olur diye düşünüyorum.

Heco'nun basları daha yumuşak ve yayvan. Hani dıp dıp vurmuyor. Bu da davulda crosslar'ın öne çıktığı bölümlerde yada davul ataklarında istediğin tadı vermiyor. Ama Marantz pm6005 stereo amfi dinlediğim polk rti a7 kule hoparlörler bas yönünden daha dinamikti. Bu da rock ve metal müzikte daha iyi bir sonuç verdi.

Bunları Heco hoparlör kullanan ve bu tarz müzikler dinleyen biri olarak yazıyorum. Heco daha yumuşak ve vokal ağırlıklı müziklerde daha iyi. Bir bb king yada sade dinlediğinizde gerçekten çok başarılı ama iş rock-metale geldiğinde maalesef o kadar başarılı değil. Bunu da farklı cihazlar dinledikten sonra anlıyorsunuz.

Bir de konuda bahsi geçmiş mi göremedim. Eğer sistemi salon gibi 25-30m2 bir yerde kurmayacaksanız ve de dinleme mesafeniz 3,5-4mt olmayacaksa kule hoparlör almayın. Hele ki masa üstü bir pc ile masanın başına oturup kullanacaksanız kesinlikle raf tipi alın. Hatta böyle bir kullanımda yakın dinleme aktif monitör hoparlörler daha iyi bile olabilir.

Bir de polk ile Denon mu yoksa Yamaha mı daha iyi olur, onu deneyip görmek lazım. Açıkçası ben bu kombinasyonları denemediğim için bir yorum yapamayacağım.

hocam polk un cifti 800 euro vergisiz benim dinledigim muzik indie rock grunge pixies radiohead gibi gruplar fazla bass seven biri degilim esasen gitarin sesini guzel veriyorsa sorun yok. magnat ta alabilirim hem fiyati ve kagit uzerinde daha iyi. Magnatlari onerirmisiniz?

Evet pc basinda da muzik dinlerim lakin onun icinde logitect spekaerim var. Kisik seste soundblaster z ile onu kullanirim sesi actigimda hecolari. Lakin simdi kafam karisti gercekten. Megadeth gibi gruplarda dinliyorum. Hecolar cok mu kotu? Ek olarak polk rock muzikte iyi ise downtempoda daiymi yoksa her hoparlorun bi dez avantaji mi var?

Denon tam metal amfisi onu söyleyeyim öncelikle. Klipsch ucuz olsa direk birde klipsch al derdim. Monitır audio bak. Daha flat metal e daha iyi gidebilir.

• quote:

Denon tam metal amfisi onu söyleyeyim öncelikle. Klipsch ucuz olsa direk birde klipsch al derdim. Monitır audio bak. Daha flat metal e daha iyi gidebilir.

Monitor audio yu amazon satmiyor zaten fiyatlarida ucuk klipsch de oyle hocam ben microlab ile bile cok mutlu olurdum aslinda logitech ten sonra fark atardi. Simdi amfi zaten 800 lira microlab parasi birde onerdiginiz setler 2000 tl olunca fazla uctugumuzu anladim.

1000 liraya daha kaliteli bisi alabilim diye mcrolabi iptal ettim ama verebilecegim max para da 2000 yani. dinledigim tarz belli pcden dinleyecegim belli amazondan alacagim icin tr parasina 3000 binlik seti 2000 bine getirebiliyorum zaten denon trde 1600 lira 800 e geliyor. İste hoparlorude secelim bitsin bu is. ben oyle zirt pirt degistirmem bi aldim mi 3 5 sene kullanirim.

Valla dostum benim Heco'ları stereo amfi olarak T sınıfı amfim ve Marantz dışında başka bir stereo amfi ile dinlemedim. Belki de Marantz ile çok uyumlu olmamış da olabilir. Çünkü Heco'lar biraz daha canlı ve açık çalan bir hoparlör. Marantz da benzer karakterli olunca çok iyi olmadı diye düşünüyorum. Belki daha iyi ve parlak çalmayan bir stereo amfi ile daha iyi olurlar.

Dediğim gibi konu tamamen denemek ve farklılıkları gözlemlemeye dayanıyor. Misal Heco - Onkyo AVR ikilisi sinemada bariz çok başarılı. Forumdan birkaç arkadaş daha aynı yorumu yapmıştı. Ama marantz stereo ile aynı uyumu yakaladığını söyleyemem.

Magnat konusunda kağıt üstü yazan değerlere çok takılmamak lazım. Önemli olan sizin duyabildikleriniz. Misal dinlediğim Magnat Supreme 1000 kuleler bana göre çok boğuk çalmıştı ama kısa süreli ve çok uygun bir alanda dinlemediğim için kafadan kötü demek de istemiyorum. Ama forumdan birkaç kişinin daha Heco daha detaylı çalar dediğini ve Heco'yu tercih ettiklerini biliyorum.

Açıkçası polk'ta Megadeth dinlemedim ama Metallica Black albümünden birkaç parça dinlemiştim. Heco'larda biraz parlayan ve rahatsız eden tizler daha hoş dinlenebilir şekildeydi. Bilirsin Lars şarkıların ritim kısımlarında hi-hat'i (pedallı olan zili) çok kullanır. Bu da biraz adamı yoruyor. Polk bu konuda bana göre daha iyiydi. Ayrıca baslar da daha dinamik olduğu için bana rock ve metal müzik için daha uygun bir hoparlör gibi geldi. Ki burada Heco'ları parlattığı konusunda suçlu bulduğum Marantz pm6005 amfimi kullanmıştım. Yani dinleyip sana uygun olan ikiliyi almak en önemli konu. Bir hoparlörle iyi çalan amfi diğeri ile birşeye benzemeyebiliyor. Yada tam tersi.

Bu arada kule hoparlörü düzgünce dilemek için iki hoparlör arasında min 2-2,5mt açıklık olması ve de sizin de min 3mt gibi bir mesafeden dinlemeniz lazım. Yani bir eşkenar yada ikiz kenar üçgen olmalı. Masanın başına geçip 1 metre mesafeden kule hoparlör dinlenmez. Bu sefer altta kalan bas sürücülerin hissini ne de hoparlörlerin sahnesini alabilirsiniz.

Eğer sistemi de yüksek sesle dinlemek için alıyorsanız da raf tipi hoparlör de size yeterli ses yüksekliğini verecektir. Şu an dandirik Heco Victa 201 raf tipi ve Marantz pm6005 stereo amfi ile bile salonda sesi yarı seviyeye getirebiliyorum. O bile ciddi bir gürültü seviyesinde oluyor. Yani raf tipi ile de gayet yüksek ses seviyesi elde edilir.

Bunun dışında Amazon.de'den polk rti a3 ilk etapta 1678 TL civarına alınabiliyor. Alttaki ödeme ekranında gördüğün gibi neredeyse %50 gümrük ve ithalat vergisi eklemişler. Bu normalde %20-25 seviyesinde olmalı. Buradan artan ücreti daha sonra geri vereceklerdir. Yada sipariş süresinde müşteri temsilcisi ile konuşup bu ücretin tekrar hesaplanmasını isteyebilirsin. Bu arada Amazon Almanya artık Türkçe hizmet veriyor. Bu konuda yazışmak kolay olur.

Bu arada Almanca Paar, çift demektir. İngilizce de ise pair olarak geçer. Yani ilk başta gözüken 350 €'luk fiyat çift fiyatı.
    Tek olanlar stuck olarak geçer. Buna dikkat edin.

Microlab Solo 9C Aldım Pişman Olayım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Valla dostum benim Heco'ları stereo amfi olarak T sınıfı amfim ve Marantz dışında başka bir stereo amfi ile dinlemedim. Belki de Marantz ile çok uyumlu olmamış da olabilir. Çünkü Heco'lar biraz daha canlı ve açık çalan bir hoparlör. Marantz da benzer karakterli olunca çok iyi olmadı diye düşünüyorum. Belki daha iyi ve parlak çalmayan bir stereo amfi ile daha iyi olurlar.

Dediğim gibi konu tamamen denemek ve farklılıkları gözlemlemeye dayanıyor. Misal Heco - Onkyo AVR ikilisi sinemada bariz çok başarılı. Forumdan birkaç arkadaş daha aynı yorumu yapmıştı. Ama marantz stereo ile aynı uyumu yakaladığını söyleyemem.

Magnat konusunda kağıt üstü yazan değerlere çok takılmamak lazım. Önemli olan sizin duyabildikleriniz. Misal dinlediğim Magnat Supreme 1000 kuleler bana göre çok boğuk çalmıştı ama kısa süreli ve çok uygun bir alanda dinlemediğim için kafadan kötü demek de istemiyorum. Ama forumdan birkaç kişinin daha Heco daha detaylı çalar dediğini ve Heco'yu tercih ettiklerini biliyorum.

Açıkçası polk'ta Megadeth dinlemedim ama Metallica Black albümünden birkaç parça dinlemiştim. Heco'larda biraz parlayan ve rahatsız eden tizler daha hoş dinlenebilir şekildeydi. Bilirsin Lars şarkıların ritim kısımlarında hi-hat'i (pedallı olan zili) çok kullanır. Bu da biraz adamı yoruyor. Polk bu konuda bana göre daha iyiydi. Ayrıca baslar da daha dinamik olduğu için bana rock ve metal müzik için daha uygun bir hoparlör gibi geldi. Ki burada Heco'ları parlattığı konusunda suçlu bulduğum Marantz pm6005 amfimi kullanmıştım. Yani dinleyip sana uygun olan ikiliyi almak en önemli konu. Bir hoparlörle iyi çalan amfi diğeri ile birşeye benzemeyebiliyor. Yada tam tersi.

Bu arada kule hoparlörü düzgünce dilemek için iki hoparlör arasında min 2-2,5mt açıklık olması ve de sizin de min 3mt gibi bir mesafeden dinlemeniz lazım. Yani bir eşkenar yada ikiz kenar üçgen olmalı. Masanın başına geçip 1 metre mesafeden kule hoparlör dinlenmez. Bu sefer altta kalan bas sürücülerin hissini ne de hoparlörlerin sahnesini alabilirsiniz.

Eğer sistemi de yüksek sesle dinlemek için alıyorsanız da raf tipi hoparlör de size yeterli ses yüksekliğini verecektir. Şu an dandirik Heco Victa 201 raf tipi ve Marantz pm6005 stereo amfi ile bile salonda sesi yarı seviyeye getirebiliyorum. O bile ciddi bir gürültü seviyesinde oluyor. Yani raf tipi ile de gayet yüksek ses seviyesi elde edilir.

Bunun dışında Amazon.de'den polk rti a3 ilk etapta 1678 TL civarına alınabiliyor. Alttaki ödeme ekranında gördüğün gibi neredeyse %50 gümrük ve ithalat vergisi eklemişler. Bu normalde %20-25 seviyesinde olmalı. Buradan artan ücreti daha sonra geri vereceklerdir. Yada sipariş süresinde müşteri temsilcisi ile konuşup bu ücretin tekrar hesaplanmasını isteyebilirsin. Bu arada Amazon Almanya artık Türkçe hizmet veriyor. Bu konuda yazışmak kolay olur.

Bu arada Almanca Paar, çift demektir. İngilizce de ise pair olarak geçer. Yani ilk başta gözüken 350 €'luk fiyat çift fiyatı.
    Tek olanlar stuck olarak geçer. Buna dikkat edin.

Microlab Solo 9C Aldım Pişman Olayım mı?

Degerli yorumun ve ilgin icin tesekkur ederim. yarin amazon ile gorusup bu vergi olayini sorayim banada sacma geldi bu durum.

Valla ben biraz önce Amazon'a hem Türkçe hem de İngilizce yazdım. Polk Rti A3'ü ben de düşünüyordum. Bakalım ne diyecekler? Haber gelince size de iletirim.
  • Rti a3 ile yamaha as300 güzel olur. Bende size istiyorumki az zırlayın uzun süre memnun şekilde kullanın almışken. Bu arada mediamarkt da 35 liraya monster interlink mk400ii var. 100-200 liralık kablolara kafa atıcak rca kablodur. İhtiyacınız varsa alın dolar bu seviyedeyken bu paraya beleş bebde iki çift var o paraya ikinciel vermem.

• quote:

Rti a3 ile yamaha as300 güzel olur. Bende size istiyorumki az zırlayın uzun süre memnun şekilde kullanın almışken. Bu arada mediamarkt da 35 liraya monster interlink mk400ii var. 100-200 liralık kablolara kafa atıcak rca kablodur. İhtiyacınız varsa alın dolar bu seviyedeyken bu paraya beleş bebde iki çift var o paraya ikinciel vermem.

link atarmısın bulamadım. bu arada Rti a3 yorumlarına baktım beğenmeyen de çok bu hoparlörü. ben her tarz müzik dinliyorum tarza yönelik değilde genel anlamda dengeli her müzikte farkını koyan bişi yok mu? Rti a3 heco 702 kıyaslaması yaparsanız hangisi daha iyi?
  • ya şeytan diyorki 980 liraya al edifier studio r2730 u gitsin. gerek bookself gerek aktif gerek her yerde fiyatının çok üzerinde ses kalitesi var deniliyor. yani düşününce tweeteri olmayan logitech speaker ile onboard ses ile müzik dinleyen biriydim. sadece bir sıçrama istiyorum, soundblaster ses kartı aldım amazondan hala kargoda. zaten ses kartı bile ciddi bir fark atacak, eskiden audigy2 zs vardı ordan biliyorum. birde referans speaker alınca yeterli olurdu benim için.

önerdiğiniz polk a5'nin bass sönüm noktası 50hz. kendi sitesinde yazıyor. edifierin ise 45 hz. ve biri 900 küsür diğeri amfi ile 2500 e gelecek.

microlaba fln çöp dedinizde önerdikleriniz fiyat olarak çok daha fazla tutyor. yani o zaman bunun bir sonu yokki zaten, evet heco lara heves ettim 2500 lirayı gözden çıkarttım ama forumdaki yorumlarda tock ve metalde bayılmaya başlıyor fln demişler. yani polk ise kağıt üzerinde neredeyse edifier ile aynı.

tuhaf gerçekten.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.