Şimdi Ara

Microlab Solo 9C Aldım Pişman Olayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
5.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hbden bf indirimiyle microlab solo9c aldım 835 liraya geldi. şuan da en ucuz 1100 lira bu cihaz güzel fiyata aldım ama. ürünü aceleyle aldım araştırmadan.

netteki yabancı incelemelerde solo7c ile arasında pek fark olmadığı hatta solo7c 85db ike solo9c nin 80db olduğunu öğrendim. bu aradaki fark ses kalitesine çok etki edicek mi?

bir diğer farkta solo9c 50 - 20khz solo7c 55-20khz solo9c nin bassları daha iyi ama solo7 nin yüksek frekanslara cevabı daha iyi diye anladım.

yine diğer bir karşılaştırma ise edifier r2700 ile solo9c arasında. karşılaştırmanın kazananı edifier olmuş. incelemede her frekansta edifierin daha doğru yanıt verdiği referans a daha yakın olduğı için edifier denilmiş. ama solo9c nin de f-p açısından iyi olduğu belirtilmiş.

şimdi malum edifier artık bulunamıyor hatta yurt dışında da sadece Edifier Studio R2730DB modeli bulunuyor amazon.de şuan trye geliyor ve toplam 1000 liraya geliyor. sürücüleri ve teknik açıdan birebir r2700 ile aynı ses kaliteside aynıdır tahminen.

şimdi ne yapayım? hbye ürünü iade edip solo7c mi alayım? yoksa 1000 liraya amazonda edifier mi? arada ciddi farklar olur mu? yoksa microlab solo9c yeter de artar mı?

• dinlerken aldığın ses seni tatmin ediyorsa sorun yok.benim ölçütüm bu artık. ahmetin mehmetin dediği çokta önemli değil.
    yanlış anlaşılma olmasın.tabiki bu konuda tecrübesi fazla olan kulağı iyi olan arkadaşlardan tavsiye almak lazım ama herkes birşey söyleyince kafa karışıyor bi yerden sonra.sen dinlediğinden mutlu isen sorun yok.ama inlerken bir eksiklik hissediyorsan birşeyleri tamamlanmamış gibi görüyorsan o zaman değişiklik zamanı gelmiş demektir ahmet mehmet söylediği için değil.anlatmaya çalıştığım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Kasım 2016; 20:51:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

dinlerken aldığın ses seni tatmin ediyorsa sorun yok.benim ölçütüm bu artık. ahmetin mehmetin dediği çokta önemli değil.
    yanlış anlaşılma olmasın.tabiki bu konuda tecrübesi fazla olan kulağı iyi olan arkadaşlardan tavsiye almak lazım ama herkes birşey söyleyince kafa karışıyor bi yerden sonra.sen dinlediğinden mutlu isen sorun yok.ama inlerken bir eksiklik hissediyorsan birşeyleri tamamlanmamış gibi görüyorsan o zaman değişiklik zamanı gelmiş demektir ahmet mehmet söylediği için değil.anlatmaya çalıştığım bu.

öyle hocam evet zamanında ilk logitech sistemimi alğımda vay be işte bu demiştim, ancak şimdi beni kesmiyor artık. hepsiburada dan daha kargom eve gelmedi. kutu açılınca hb sıkıntı çıkartıyor iade almıyor kusurlu olmadığı taktirde, yani bilenlere sormak istiyorum. hazır iade şansım varken en azından solo7 ve solo9 deneyimlemiş kişilerden yorum istiyorum.

• Hocam selamlar.edifierin çoğu modelini tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum.edifieri bu bahsettiğinşz markalardan çok ayrı bir yere koyun.microlab logitcle aralarında büyük fark var.kulvarları bile farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanzi7575

Hocam selamlar.edifierin çoğu modelini tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum.edifieri bu bahsettiğinşz markalardan çok ayrı bir yere koyun.microlab logitcle aralarında büyük fark var.kulvarları bile farklı

microlabı da denediniz mi? microlab edifier aynı kulvarda sayılır. ürün gamı ve fiyat aralığı aynı
  • Size tavsiyem citronic st6mkii yada audioengine a5+ almanız. İkincielde olsa alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Size tavsiyem citronic st6mkii yada audioengine a5+ almanız. İkincielde olsa alın.

bassettiğin speakerler çok pahalı biri 1800tl biri 2500tl 2. elide pahalı bunların yani amazondan alsam gümrük vergisi ile aynı paraya geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • magrofon kullanıcısına yanıt
    900-1000 gibi bir paraya A5+ alırsın. Solo 9C'yi de dinledim. Cebinden çıkarır onu ses kalitesi olarak. Rahatlıkla alabilirsin.

• quote:

900-1000 gibi bir paraya A5+ alırsın. Solo 9C'yi de dinledim. Cebinden çıkarır onu ses kalitesi olarak. Rahatlıkla alabilirsin.

a ile a+ arasındaki fark nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

quote:

a ile a+ arasındaki fark nedir?

700 e buldum 2. el ama a olanı kumandasızmış, a5 kullanıcıları metal rock müzikte başarısız olduğunu bassların yetersiz olduğunu yazmışlar akustik kılasik müzikte çok başarılı deniliyor zaten hoparlörler çok ufak bundan kaynaklı olsa gerek. neyse ben solo9c kullanayım gitsin zaten yarın kargosuda gelir. aslında edifier studio r2800 istiyordum ama sadece malezyada ve ukranyada satılıyor şuanda. zaten hb de microlab9c şuan 1070 lira en ucuz fiyatı zaten tr deki. 250 lira indirim ile aldım 4 tane 6,5 inc woofer 2 tane 1,5 inc tweeter bence beni tatmin edicektir. tek seçenek amazon.de deki edifier r 2730db olabilirdi ama şimdi bunu iade et, almanyadan şipariş ver artı 160 tl ver garanti yok fln uğraşamayacam zaten arada ciddi bir fark yok gibi.

Evet birkaç mağazada dinledim .edifiere gelince pc hoplarından değilde 2.0 bookshelflerden bahsediyorum.s1000s2000mk serileri çıktı. Yada lunaa e 235 bunlar yurtdışında epey pahalı fiyatları var.ces 2015 de ödül almış cihazlar.artı s2000db satıyor kerim diye bir arkadaş.o cihazda bence a5 v.s yanında oyuncak kalıyor.benim fikrim bu .bende audioengşne a2 a5 ve şuan trde geldimş bilmiyorum hd6 var.shbnd sitesinde ilanların var satıyorum .fiyatları yüzde 50şişirilmiş cihazlar BANA göre.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada a5+ sahipleri ikinci elde uçmyş .1500tlden aşağı yok.ben mayısda 1 aylık plusı 1000tlye verdim

• zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Bende o paraya verdim. Ederi o zaten. 1500ü veren sıfırını alıyor.

Öncelikle microlab solo da esas sıkıntı bass'lar. Bass ünitleri boğuk çalıyor. Bana göre kötü birşey siz belki hissetmezsiniz. A ile a+ arasında kumandanın yanında pre çıkış özelliği var. Aktif sub bağlayabiliyorsun. Sesde farklılıkları varmı bilmiyorum yan yana dinlemedim.

• Solo 7c kullanicisiyim 5 yili gectim sanirim ses tatminkar ancak ben ilk alirkende tercigim yogun bass oldugu icin wharfedale cube12 ile aldim kombine kullaninca cok tatminkar oluyor

• quote:

Öncelikle microlab solo da esas sıkıntı bass'lar. Bass ünitleri boğuk çalıyor. Bana göre kötü birşey siz belki hissetmezsiniz. A ile a+ arasında kumandanın yanında pre çıkış özelliği var. Aktif sub bağlayabiliyorsun. Sesde farklılıkları varmı bilmiyorum yan yana dinlemedim.

uzun uzun dinleme fırsatınız oldum mu? bu arada yabancı forumlarda solo7c ye göre bass performansı iyileştirilmiş deniniliyor. 4x 6,5 inc woofer teneke olsa düşük ve orta seste iş görmeleri lazım.
  • quote:

Evet birkaç mağazada dinledim .edifiere gelince pc hoplarından değilde 2.0 bookshelflerden bahsediyorum.s1000s2000mk serileri çıktı. Yada lunaa e 235 bunlar yurtdışında epey pahalı fiyatları var.ces 2015 de ödül almış cihazlar.artı s2000db satıyor kerim diye bir arkadaş.o cihazda bence a5 v.s yanında oyuncak kalıyor.benim fikrim bu .bende audioengşne a2 a5 ve şuan trde geldimş bilmiyorum hd6 var.shbnd sitesinde ilanların var satıyorum .fiyatları yüzde 50şişirilmiş cihazlar BANA göre.

edifier ilk çıktığında hoparlörleri çok ucuzdu sonraları millet pohpohlayınca fiyatları uçmuş. lunaa e 235 ces ödülünü tasarımdan ötürü almış olsa gerek. tam anlamadım sen edifier olana mı oyuncak dedin şimdi? a5+ e mi?
  • quote:

Hocam selamlar.edifierin çoğu modelini tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum.edifieri bu bahsettiğinşz markalardan çok ayrı bir yere koyun.microlab logitcle aralarında büyük fark var.kulvarları bile farklı

bu sayfada edifier studio r2700 ile microlab solo9c nin kıyaslaması var. ama öyle böyle değil sayfayı türkçeye çevirdim. adam iki hoparkörün içindekki çiplere kadar incelemş frekans testlerine tabi tutmuş.

dediğine göre ikisi de iyi bir setmiş. üst frekanslarda her iki sistem aynı, orta frekanslarda microlab sesi daha fazla parlatıyormuş edifier daha normalmiş, basslarda ise microlab alt frekanslarda sesi kesiyor edifier ise daha iyi daha doğru frekası vermiş.

sonuç olarak adam demişki edifier hem daha ucuz hemde daha doğru frekans verdi. ben bunu seçerdim, ama microlabın da kutu içeriği fln iyi demiş.

9C yi uzun uzun dinlemedim gerekde yok. 6 ve 7'yi uzun uzun dinledim. 7'de öift bass olduğundan daha boğuk çalıyordu. 6'yı da 150 liraya bulunca oğlum almış gelmişti. Aonra ona dayanamadım solo6'nın sesine A5+ aldım. Başka bir izaha gerek yok heralde. İki ayrı dünya ikisi.

• quote:

9C yi uzun uzun dinlemedim gerekde yok. 6 ve 7'yi uzun uzun dinledim. 7'de öift bass olduğundan daha boğuk çalıyordu. 6'yı da 150 liraya bulunca oğlum almış gelmişti. Aonra ona dayanamadım solo6'nın sesine A5+ aldım. Başka bir izaha gerek yok heralde. İki ayrı dünya ikisi.

az önce kargo şubesine gidip son anda yakaladım solo9 cyi iade ettim hocam.

içime sinmedi ayrıca ürünü şubede gördüm şok yaşadım cuma günü sipariş verdiğim halde perşembe oldu hala bekletiyorlar 3 gündür koliyi gittiğimde koliyi aradılar ve koli dışarıda bulundu arka tarafa isliflenmiş halde en alta koymuşlar ve kolinin altı sırılsıklam üsttelik koli o kadar yıpranmışki koli bantları tesirini yitirmiş artık yırtık pırtık.. yuh dedim be gittiğimde saat 9 du 2 tane arabaya kargoları yüklüyorlardı kolileri kaldırıma öyle bir fırlatıyorlarki vah vah..

ne iyi yapmışım iade etmekle..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.