Şimdi Ara

Microlab Solo 9C için DAC önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Solo 9C sahibiyim ve AUX'a bağlı Logitech bluetooth adaptör ile MP3 dinliyorum. Solo 9C'ye DAC alsam nasıl olur? Ne alınmalı? Microlab optik ile TV'ye bağlı, ses kalitesini arttırmak istiyorum. Flac arşiv edindim. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Flac dosyalarınızı pc üzerinden oynatacaksanız ve yakın zamanda bir sistem upgrade düşünmüyorsanız başlangıç için lg hi-fi plus dac deneyebilirsiniz. Yeterli olursa 100 - 150 TL civarına halletmiş olursunuz. Ben laptop üzerinden sisteme sesi lg dac ile aktarıyorum ve oldukça memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyblack

Flac dosyalarınızı pc üzerinden oynatacaksanız ve yakın zamanda bir sistem upgrade düşünmüyorsanız başlangıç için lg hi-fi plus dac deneyebilirsiniz. Yeterli olursa 100 - 150 TL civarına halletmiş olursunuz. Ben laptop üzerinden sisteme sesi lg dac ile aktarıyorum ve oldukça memnunum.
    Lg hi-fi plus alsam. Pc olmadan dinleyemez miyim?
    Sıfır olarak bulamadım. Sıfır olarak başka tek başına kullanılabilen birşey önerebilir misiniz? 500-700 TL civarı olabilir. PC taşımak zor nedeni ise TV'ye bağlı olması TV sehpasının yanlarında duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enigmatical -- 15 Eylül 2019; 19:23:32 >
  • Enigmatical kullanıcısına yanıt
    Siz flac arşivinizi ne ile dinleyecekseniz? Tv aracılığı ile mi?

Arkadaşın dediği LG dac ya PC yada telefon ile çalışır. Eğer tv üzerinden müzik dinleyecekseniz size optik girişi olan bir dac lazım. Tv’nin optik çıkışından dac’a, dac’tan da hoparlöre bağlantı yaparsanız ses kalitesini arttırmış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Siz flac arşivinizi ne ile dinleyecekseniz? Tv aracılığı ile mi?

Arkadaşın dediği LG dac ya PC yada telefon ile çalışır. Eğer tv üzerinden müzik dinleyecekseniz size optik girişi olan bir dac lazım. Tv’nin optik çıkışından dac’a, dac’tan da hoparlöre bağlantı yaparsanız ses kalitesini arttırmış olursunuz.
    Direk 9C'den dinlemek istiyorum. TV vs olmasın kısaca ışık olmasın. Karanlıkta müzik dinlemeyi seviyorum. Telefondan direk bir aleti kontrol etsem. Benim için daha uygun olur. TV'ye optikten bağlı ama sorun değil Aux'ı bağlarım TV'ye değiştiririm.

• Enigmatical kullanıcısına yanıt
    Eğer amaç tv’yi Açmadan ve de PC kullanmadan arşivdeki müzikleri dinlemek ise o zaman size bir medya oynatıcı yada Network player lazım.

Malum 2.el sitesinde istediğiniz fiyatlarda bir Network player bulamazsanız raspberry pi temelli bir Network player yapılabilir. Kendim de müzik için PC dışında raspberry pi temelli böyle bir Network player kullanıyorum. 2.elden bir raspberry pi ve bir dac alıp hoparlörün aux girişine bağlayabilirsiniz.

Konuyla ilgili forumdaki pi başlığının Linki altta.

https://forum.donanimhaber.com/rehber-raspberry-pi-3-ile-muzik-dinleme--124191068

Ayrıca işletim sistemi olarak runeaudio da kullanabilirsiniz.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Müsait bir zamanda detaylı inceleyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.