Şimdi Ara

Microsof Zune 30gb 1.g İnceleme ve Zune Paylaşım Alanı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
4
Favori
81.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SiyaH BeyaZ

quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

Henüz elime geçmedi ama okuduklarımdan tam olarak çözemediğim bir kaç şey var kullananlar cevaplarsa fazla zorluk çekmem diye düşünüyorum. Bu arada sşteden zune programının son sürümünü indirdim.
    Benim arşivin tagleri düzensizdir. Bu yüzden şarkıcıya göre klasörleme yapmam gerekecek. Bunu yapabiliyoruz değil mi? Direk aletin içine PC üzerinden dosya açıp şarkıları içine atabiliyormuyuz. Sayfaları okudum ama emin olamadım bu olaylardan??

Önce "Library"'e atıyorsun sonra zune a atıyorsun oldukça basit bir işlem.Tagları düzenlemen senin yararına.Düzenlemek için Tag&Rename adlı programı öneririm

Valla 50bin şarkıyı taglemek ölüm geliyor bana

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SiyaH BeyaZ

quote:

Henüz elime geçmedi ama okuduklarımdan tam olarak çözemediğim bir kaç şey var kullananlar cevaplarsa fazla zorluk çekmem diye düşünüyorum. Bu arada sşteden zune programının son sürümünü indirdim.
    Benim arşivin tagleri düzensizdir. Bu yüzden şarkıcıya göre klasörleme yapmam gerekecek. Bunu yapabiliyoruz değil mi? Direk aletin içine PC üzerinden dosya açıp şarkıları içine atabiliyormuyuz. Sayfaları okudum ama emin olamadım bu olaylardan??

Önce "Library"'e atıyorsun sonra zune a atıyorsun oldukça basit bir işlem.Tagları düzenlemen senin yararına.Düzenlemek için Tag&Rename adlı programı öneririm

Valla 50bin şarkıyı taglemek ölüm geliyor bana

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım 30k'ya yakın şarkı vardı.Kendime özel bir kalsör yaptım.O 30k'yı 7k'ya kadar indirdim.Yaklaşık 1gecelik bir operasyonla hallettim.Ama çok daha düzenli oldu böyle.Albüm kapakları filan çok düzenliBence üşenme 1geceni feda et bu işe.Emin ol değecektir

• Yani şimdi taglemeden bu iş olmuyor mu diorsun klasör klasör?
  • olmuyor malesef, şarkıları atarsın ama tagleri yoksa unknown artist içinde boğulursun kardeşim zune programı iyi güzel hoş da bazen windows media player ile yazdığım tagları bile görmüyor, kendi içinden yazdırıyor yine
  • Pfff.... Açmadan satışa mı çıkaracaz şimdi..... Hack filan olmuyor mu bu iş için...
    Hayır 30gb ı boş boş 100 şarkılık kullanmak mantıksız olacak...
    hadi 100 -200 tane tagleyim desem...
    20gb şarkı taglenmez ki ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 23 Nisan 2008; 22:22:41 >
  • kardeşim o kadar şarkının hepsi mi isimsiz, illa ki vardır etiketli olan, atarsın hepsini bi bakarsın, etiketi olmayanları yazarsın ufak ufak, hem arşivin düzenlenmiş olur, daha iyi olur senin için
  • Valla en azından %60 ı tagsizdir. Yok çıkılmaz o işin içinden ya gözüm yemiyor hiç.... Baya bi boş zaman ve sağlam bi sinir lazım bunun için ve malesef ikisi de ben de yok..
  • OH BEA SATILDI OLEEEEY

• İzlenimlerim:

Hoşuma gidenler:
    1-Cidden güzel bir ambalajlama yapmışlar. İnsan kutuyu görünce içinden kalite birşey çıkacağını anlıyor.
    2-Ürün kahverengi ve resimlerde gördüğüm gibi itici değilmiş bu renk... Siyah daha güzel elbette tama kesinlikle "ıykkk bu nasıl bir renk" demiyorsunuz. Gerçi yurt dışından skin sipariş ederek bu kahverengiyi Dharma temasıyla değiştirmeye karar verdim :)
    3-Ürün herkesin bahsettiği gibi büyük ve kalın ama kesinlikle kaba değil.
    4-Ekran büyüklüğü ve kalitesi harika
    5-Ses yüksekliği konusunda kesinlikle NWZ815den iyi hemde ciddi fark var.
    6-Ses kalitesinde Sony' biraz önde gibi geldi ama bu tamamen sonyde custom ekolayzır ayarını kullandığım için olabilir. Bu cihazda custom eko ayarı bulamadım. Ancak ses kalitesi buna rağmen kötü diyemem. Ancak kendi yükledikleri eq'lar yeterli değil o kesin. (Custom eq yapılıyor mu yapılabiliyorsa nasıl yapılıyor bilen varsa yardım lütfen)
    7-Kullanımı gayet kolay hiç bir zorluk çekmedim. Elinize aldığınız an tuşların neler yapabileceğini hissediyorsunuz. Kullanım kılavuzuna hiç bakmadan gayet rahat kullandım.
    8-Zune programının yeni sürümünü ürün henüz elime geçmeden kurmuştum. Ürün usbye takar takmaz kendini güncelledi.
    9-Kulaklık girişi üstte. Bu ilk an yadırganacak bir durum olsa da. Ürünü cepte taşıdığınızı düşündüğünüzde çok akıllıca geldi bana.
    10-Radyosu bir harika. Kesinlikle harika
    11-Video da tam bir harika battle star galacticayı dün gece wmv'lemiştim. Az önce attım. İzlerken ciddi keyif aldım. Size tavsiyem video izleyecekseniz kesinlikle büyük ekran alın.
    12-Wallpaper değiştirme olayını da çok tuttum. Lost u geçiriverdim hemen. NWZ ile ciddi fark yaratıyor. Havası değişiyor birden taşıdığınız cihazın. Şöyle özetleyebilirim: Symbianlı telefonla standart işletim sistemi olan telefonu karşılaştırmak gibi bir his veriyor Sony ile karşılaştırınca Zune.
    13-Doğru düzgün taglenmiş bir arşive sahip birisi için %100 tavsiye edeceğim bir ürün.
    14-Türkiyede biraz zor bulunsada çok güzel ekstra ekipmanlara sahip.

Hoşuma gitmeyenler:
    1-İçindeki video ve müzikleri sadece pc ye bağlayıp zune programıyla silebiliyorsunuz.
    2-Daha öncede arkadaşların söylediği ve beni daha ürün elime geçmeden soğutan dosyalama özelleğinin olmaması ve Ext HDD olarak gözükmemesi. Arşivim çok büyük ve taglerim yarım yamalak durumda. İçinden çıkılmaz gibi gözüküyordu. Benim bulduğum yöntem şu oldu: PC'de bir klasör açıp dinleyeceğim parçaları buna attım. Mesela ilk yaptığım hardn heavy yabancı klasörüydü. Dinleyeceklerimi bu klasör içine attım. Ardından Tag&Rename programıyla hepsini seçip albüm ismi olarak Zune verdim. Sonra Zune programından Albüm kısmında ZUNE olanları bulup (ki alt alta oluyor dolayısıyla kolayca seçebiliyorsunuz) Playlist oluşturdum ve cihaza syncledim. Tabi bunun da dezavantajı albüm kapaklarına elveda demeniz. Bu benim gibi karışık ve devasa arşivi olanlar için kullanılabilir bir yöntem sanırım.
    3-Herkesin bahsettiği Zune programının BERBAT tasarımı. Alışıyorsunuz ama berbatlığı kaybolmuyor.
    4-Menüler arası gezinirken belli belirsiz saniyelik bir hıs sesi geliyor kulaklıklardan.
    5-Minik taşıma kesesi çok dar. Zar zor giriyor. Taşıma işi hakikaten zorluk yaratabiliyor. Bel çantama koyuyorum ama keşke klipsli bir taşıma paketi olsa....Yurt dışından siparişle bu handdikapı aştım.

PUANLAMA:
    Ses Seviyesi: %98
    Ses Kalitesi: %85
    Ekran Kalitesi: %95
    Video İzleme: %100
    Equalizer: %70
    Menü: %95
    Arşivleme Kolaylığı: %50
    Senkronizasyon Programı: %30
    Radyo: %100
    Kulaklık: %65
    Ergonomi: %80
    Taşıma Kolaylığı: %65
    Pil Ömrü: %80
    Kutu İçeriği: %80
    Fiyat / Performans: %95

Microsof Zune 30gb 1.g İnceleme ve Zune Paylaşım Alanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 3 Mayıs 2008; 17:30:10 >

• abi aldınız 80'likleri uf süper uf harika diyonus 30'luumda üzülüyo :D
  • quote:

1-İçindeki video ve müzikleri silmenin yolunu bulamadım (bilen varsa yardım lütfen)

video, müzik silme işlemlerini programla yapabiliyorsunuz, player ın kendi içinden silme işlemi yapılamıyor maalesef.

bu arada, bu zune'ye hd hack yapan kimse yok herhalde burada kimseden tık çıkmadığına göre.
  • Sağol hallettim programdan
  •  Microsof Zune 30gb 1.g İnceleme ve Zune Paylaşım Alanı

Şu düzgün fotoğraf çekmesini bir türlü öğrenemicem ben galiba

• arkadaşlar ben de bugün forumdaki Halo@ arkadaşımızdan 30 gb zune aldım ancak henüz elime gelmedi. yani sizin klübe katıldım.
    internette araştırma yaparken bu alanda bahsedilmemiş birşey gördüm. bildiğiniz gibi zune sadece wmv formatındaki videoları oynatabiliyor. ancak linkini verdiğim sitede basit bir registry ayarıyla zune nin avi formatını oynatması sağlanmış. yani başka programlarla avilerinizi wmv ye dönüştürmeye gerek yok.
    link;
    http://www.zunescene.com/zune-divx/
  • quote:

Orjinalden alıntı: badfan

arkadaşlar ben de bugün forumdaki Halo@ arkadaşımızdan 30 gb zune aldım ancak henüz elime gelmedi. yani sizin klübe katıldım.
    internette araştırma yaparken bu alanda bahsedilmemiş birşey gördüm. bildiğiniz gibi zune sadece wmv formatındaki videoları oynatabiliyor. ancak linkini verdiğim sitede basit bir registry ayarıyla zune nin avi formatını oynatması sağlanmış. yani başka programlarla avilerinizi wmv ye dönüştürmeye gerek yok.
    link;
    http://www.zunescene.com/zune-divx/

o hack avi dosyalarını oynatmak için değil.Orada yazılana göre hack i yaptığınızda .avi uzantılı videolarınızı programın içinde görebilir ve zune ile sync yapabilirsiniz, zune de sync işlemi sırasında o .avi uzantılı videoyu .wmv formatına dönüştürür.

normalde .avi uzantılı videoyu zune software de göremiyorsunuz.Bu hack de görmenizi sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnifico -- 24 Nisan 2008; 19:43:38 >

• Arkadaşlar hepinize merhaba

Öncelikle bende bir Zune satın alarak aranıza katılmayı istiyorum

fakat malum TR de satılmıyor Gittigidiyor vb benzeri platformlarda satılmakta

aklımda bazı sorular mevcut yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

öncelikle Zune 1g 30 Gb hedefimdeki ürün Orj Microsoft olduğunu nasıl anlayabiliriz halo edition düşünüyorum

bir satıcıya sorduğumda ürünün amerikadan satın alındığını fakat ÇIN de üretildiğini yazmış bu ürün ÇİN malı mı bu durm kafama çok takıldı

Fatura Garanti verilemediğini söyleyen satıcı servis olanağı içinse yetkili bir servisi olduğunu sanmadığını fakat benzer cihazların servisliklerinin bunun içinde hizmet verebilgiğini yazmış buda 2. darbe oldu

fakat eğer bu ürün ÇİNde üretiliyorsa (yani orj ÇİN malıysa) yapacak bişe yok yani

Zune (özelliklede Halo edition ) sahibi arkadaşların konuyla ilgili yorum ve önerilerini, bana yol gösterebilecek her türlü açıklamalarını dört gözle bekliyorum ....

• @soundscope kardeşim,

ürünün çinde üretildiği doğrudur. zaten bugün elektronik ürünlerin çok büyük çoğunluğu çinde üretilmektedir. buna zune, ipod, creative cowon vs markalar da dahildir. bir ürünün çinde üretilmesi o ürünün kalitesiz ve kolay bozulabilir olduğu anlamına gelmez. çinde üretimin tercih edilmesinin sebebi maliyetlerin düşük olmasıdır.

gelelim zune meselesine. bir seneyi aşkın zamandır zune takipçisiyim ve ne türkiyede ne de yurtdışında sahte zune görmedim henüz. ipodların çok fazla çeşit sahtesi var ancak ben sahte zune rastlamadım hiç. türkiyede satılan zune modelleri de gerek forumda, gerekse gitti gidiyor benzeri sitelerdekiler orijinaldir.

garanti konusu malesef pek iç açıcı değil. cihazların türkiye garantileri olmaması bir yana, parasını bile verseniz cihazı bilip yapacak adam olduğunu zannetmiyorum. bu konuda şanslı olmak lazım biraz. şansınız varsa senelerce hiç problemle karşılaşmadan kullanırsınız cihazınızı.

• Programdan liste nasıl olşturabilirim? Veya hdd imdeki m3u dosyalarını nasıl zune umda çalabilirim?
  • programın çok kolay playlist oluşturma seçeneği var. playlist kısmına girip yeni playlist dediğinde ekranın en altına palylist simgesi çıkarıyor, istediğin şarkıyı o listenin üzerine sürükleyerek playlist oluşturabiliyorsun. daha sonra sync diyip cihaza da atabiliyorsun.
  • Merhabalar
    öncelikle içimi rahatlatan bu açıklama için http://www a teşekkürü bir borç bilirim

ÇİN kelimesinin ucuz kelimesine neredeyse denk geldiği bu günlerde elbette maliyetlerin düşürülmesi için ucuz insan gücü ve hammadde sağlayabilen ülkelerin başında gelen ÇİN in elektronik helede son kullanıcı hedefli elektronik pazarının lideri olması şaşırtıcı değil. Galiba "bu konuda şanslı olmak lazım biraz. şansınız varsa senelerce hiç problemle karşılaşmadan kullanırsınız cihazınızı." bunun için dua etmekten başka çare yok zira kafayı takmış durumdayım alacam !

Fakat en son gezdiğim sitede 30 GB Zune (1g) ile 8 gb Zune(2g.) fiyatları neredeyse aynıydı şimdi acaba HDD ve dolayısıyla yüksek kapasite ve sunduğu muhteşem 3" ekran mı yoksa daha küçük boyutlarıyla pratik ve 8 gblık pek çok insan için (heleki benim gibi 512 Creative MuVo TX FM kullan birisini ) rahatca tatmin edebilecek FD versiyonunumu tercih etmeliyim

Bu soru kafamın içinde dönerken ihtiyaçlarımı gözden geçirmekteyim ...

Şöyleki 30 gb ve 3" ekran herkesi (benide olduğu gibi) baştan çıkartabilir fakat ne kadar kullanışlı olacak, resimlerinden anladığım kadarıyla bir gömlek cebinde taşınamicak kadar büyük ebatlara sahip. seyehat eden birisi de olmadığıma göre günlük hayatta beni zor durumlara sokacağından korkmaktayım (kullanan arkadaşların yorumlarını beklerim )

Öte yandan 8 gb lık 1.8" ekranlı FD versiyounu pratik ve daha kullanışlı hemen hemen her ortamda yanınızda size yük olmayacak bir cihaz gibi görünüyor ama ya video izlemek istersem (bizim adamı kesmes o kadar ekran )
    Diğer bir önemli hususta acaba ses kalitesi ve seviyesi elbette çok kısa bir zaman önce aldığım ve Shurumu kaybetmeme sebep olan E2c kulaklıkların benim emektar MuVo mu bile ne havalara soktuğunu düşündükçe en ufak bir ses kalitesi kaybını düşünmek bile istemiyorum (2g kullanan, 1g><2g kullanmış arkadaşların yorumlarını beklerim )

There is no ignorance There is Knowladge.

Not: karar verip sipariş ettiğim an Travel Pack inide sipariş edeceğim :)

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.