Şimdi Ara

Microsoft Edge verileri içeri aktarma güvenli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, Windows 11'de daha önceden başıma gelen şimdide tekrarlayan bir olay hakkında yardımlarınızı istiyorum. Daha önce Edge üzerinde bilgisayarımın kurulumu için yazmış olduğum mailin Edge üzerinde otomatik oturum açması ve chrome üzerinden(başka mail ile giriş yapılmıştır) tüm şifrelerin ve yer imlerinin otomatik çektiğini gözlemledim. Herhangi bir onay almadan direk olarak bütün verileri çekti. Test olarak Sanal bilgisayar kurup aynı hotmail ile edge üzerinden giriş yaptığım zaman bütün verilerin gerçekten de aktarıldığını gözlemledim. İnternetten araştırmamın sonucunda microsoftun böyle bir hata yaptığını ve güncellemeyle düzeltileceği konusunda yazı okudum. Bu gün ise CoPilot kullanmak için giriş yaptığımda Copilota sorduğum soru karşılığında verdiği bağlantılı cevaba tıkladığımda açılan Edge tarayıcısında yine Copilot ile giriş yaptığım hotmail hesabım ile giriş yapıp tüm yer imlerini çekmiş. Edge den türm verileri içeri aktar dediğim zaman hiçbir şekilde şifre sormuyor. Bu kadar yazının ardından gelelim asıl soruya; Ben arkadaşımın bilgisayarından edge üzerinden kendi hotmail hesabımı açsam ve chrome daki tüm bilgileri içeri aktar desem bütün yer imleri, şifreleri ve gerisi benim hesabıma mı kaydedilmiş olacak? Eğer böyle ise ortada büyük bir açık yok mu ? Şimdiden teşekkürler inşallah konu doğru yerdedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.