Hangi uçakla deniyorsunuz? Simbiref sitesinden oluşturup uçağa aktarabilirsiniz. Uçağın FMC ya da MCDU denilen bilgisayarına bunu manuel elle girebilirsiniz ya da simbrief desteği varsa, ID ile login olup yükleyebilirsiniz. VOR ve ILS benzer ama aynı şey değil. VOR yerde bulunan ve radyo frekansıyla yön bilgisi veren istasyonlardır. Sadece yön bilgisi verir. ILS benzer bir sistem kullanmasına rağmen, doğru açı, doğru yükseklik ve doğru hızla yakalandığında uçağı hem yön hem de alçaltma yardımıyla piste indiren sistemdir. Bunlar + motor çalıştırma bilgisine sahip olmak zaten aşağı yukarı bu simi profesyonel kullanma seviyesidir. Eğer bu işe yeni girdiyseniz, kitabın sonundan okumaya başlamışsınız hocam. Bu oyunda çok zaman geçirirseniz, bu dediklerinizin zamanla oturduğunu görürsünüz. VOR ve ILS için Cessna 172, 182 gibi küçük uçakları denemenizi öneririm. FMC işine şimdi pek girmeyin bence |
Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (212. sayfa)
-
-
Bir ara uğraşıp öğrenmiştim ama yine unuttum.
Ufak bi pervaneli ile kalkıp rota şu bu girip otopilotta uçurdum. Hatta ILS ile de yaklaştırdım hesapta ama uçak yanlış yerden yaklaşınca inemedim, oralarda yine de bi müdahalede bulunmak gerekiyormuş galiba. Sonra da tekrar denemedim.
ILS aletli iniş, sizi hesapta pist başına kadar getiriyor otomatik iniyorsunuz falan filan, ama oyunda yapamadı... FSX'ten bahsediyor olabilirim bu arada..
VOR hakkında kabaca bildiğim ise, alanın sadece yerini bildiriyor, uçak oraya gidiyor... Ama kuşbakışı şekilde Yani pist başını hizalama falan yok, bi bakıyorsunuz pist diğer tarafa bakıyor. Bu durumda da pattern'e girme söz konusu oluyor. Ancak pattern'e girme vesaire işlerini yine siz yapıyorsunuz, ve tabi alanın yapısı, pist nerede, nasıl yaklaşılıyor falan bunları da bilmek gerekiyor. Alan planı falan gibi işler devreye girmeye başlıyor. Fakat bunları bulsam da hiç bir şey anlamadığım için yapamamıştım
2020 FS'te bu var mı bilemiyorum ama mesela pattern'e nasıl giriyorum, ne yapmam gerekiyor vesaire bunları bir türlü öğrenememiş ve sinir olmuştum. Oyunda güya tutorial falan bir şeyler yaptırıyordu FSX'te ancak yine de tam öğretmiyor. 2020'de de güya gösteriyordu ama o da tam anlatmıyor. İlla pilot olacağız
-
ILS İçin doğru pistin (pistin iki ucunda da ILS varsa, iki farklı frekans vardır) ILS frekansını girip aktif olduğunu teyit ettiyseniz, küçük uçaklarda ve B-737 gibi büyük uçaklarda doğru course değerini de girmeniz lazım. küçük uçaklarda 10 mil gibi bir mesafede ILS LOC (Localizer) aktif olduysa doğru şekilde yönlendirmesi lazım. LOC aktif olunca da APP aktif edip Glide Slope (GS) aktif olduğunu görmeniz lazım. GS çizgisinden yüksekte yakalanmamak lazım.
thecorporatepilotdadyoutubeIn this ILS approach tutorial I will show beginners how to do an ILS approach from start to finish in the Cessna 172 with conventional gauges. Simple, easy, and informative with step-by-step instructions and highlight boxes on each step. Setting up the ILS approach, intercepting the localizer, and arming the APPROACH button on the AP are the toughest parts. The rest is easy and made easy in my explanation. The point of this video is to be able to do an approach and landing after watching it. This ILS approach is the ILS to runway 25 at KTOL(ILS 25), Toledo Express Airport in Toledo, Ohio. This is for entertainment purposes only and geared toward Flight Sim users. For Microsoft Flight Simulator - PC and XBOXhttps://www.youtube.com/watch?v=D7hCMs3F07w -
Tamam hocam teşekkür ederim . ileri seviyeye gözümü dikmişim başlangıç olarak nerden başlamalıyım tam olarak mesela o bilgisayarlara dokunmadan sim briften navigasyon almadan otomatik yapabilirmiyim mesela a320 ile kalkıp gitmek isteğim piste inmek için nasıl bir yol izlemeyim ? Bir şekilde piste geliyorum ama inme işinde pisti ortalayamıyorum. -
Aşağıdaki videoda nasıl yapıldığı gösteriliyor. Little Nav Map denilen ücretsiz eklenti ile uçağınızı anlık takip edebilirsiniz. Bu program olmadan uçuş yapmıyorum şahsen.
A320 Gibi uçaklarla VOR to VOR yapmanıza gerek yok. ILS için de frekans vb şeyleri kendi ayarlar. Sadece doğru yükseklik ve açıyla ILS konisine giriş yapın. İyi pilot ILS ile değil manuel indirir :)
seven3simmeryoutubeWelcome along for a bonus Part 3 of my inibuilds A320 NEO V2 Tutorial Series. Today I'll be showing the steps you need to take to get Simbrief fully integrated into the flight deck. Here's links to Parts 1 & 2 of my series: Part 1: https://youtu.be/SARwn_xcEmg Part 2: https://youtu.be/jczpROEvXzI Hope you enjoy!... like & subscribe for more.https://www.youtube.com/watch?v=yXp5GEYbXqg_gamerDByoutubeIf you struggle to figure out how to land an A320 or 747, then ILS could become a really handy tool for you to use. In this video I run through how I've been using ILS within Microsoft Flight Sim. Not saying it is THE way, but it works for me.https://www.youtube.com/watch?v=Dgz5F1RGz1I
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUERRA -- 7 Ağustos 2024; 17:1:39 >
-
Çok teşekkür ederim , bu gün videoları da izleyip deneyeceğim . -
Arkadaşlar bu oyun için işlemci alcam hangisini önerirsiniz -
arkadaslar thrustmaster airbus captain pack joystick urununu aldim, xbox series x sahibiyim. Xbox da ucus yapmaya calisiyorum, fakat mouse olmadan zor oluyor, xbox için uyumlu uygun bir mouse tavsiyeniz olur mu? Ve son olarak xbox icin LTFM yi illa marketten mi satin almak gerekiyor alternatif çözumler var mi? Oyun icinde a320 neo ucagi var onunla flow patternleri ve procedure calisabilir miyim? Cold and dark cockpitten itibaren -
PMDG 777 pazara direk 75 dolardan gelmiş, herhangi bir bölgesel fiyatlandırma yok yani. Dürüst olmak gerekirse marketplace'in dolarla fiyatlandırmaya geçtiğini bile bilmiyordum, ben hala satışlar TL ile sanıyordum Çifte şok oldu.
Zaten uzun süredir simle alakam yok. VR'da istediğim performansı bulamayınca yeni teknolojileri beklemeye başladım. Gelince MSFS 2024'le biraz oyalanırım işte. 77'yi de indirim görürse bir ara alırım artık.
-
Aynı şekilde çaptan pack ve add - on ürünü bende aldım ama ayarlarını yapamadım istediğim gibi . Cihazı oyun tanıyor ama başka yapılması gereken ayar varmıdır ? Cihazın üzerinde bazı ayar vidaları var onlar ne işe yarıyor onu da anlamadım. -
Oyunda ETS gibi keşif havası var çok ilgi çekici, Hazır internet hızları yükselmişken bunu gamepass ile alıp deneyesim var ama 200tl gözüme çok geliyor ya.
Bir de oyun içi indirme yapması da pek alışık bir şey değil
-
Ya bu oyunda oyunun içindeyken indirme yapmak kimin aklına geldi? Bırak xbox uygulamasından indireyim ne diye oyunu açık tutuyorsun cpu 80den düşmüyor -
İşlemci aşırı ısınıyor ve başka oyun indiremiyorum, sanırım kısa süreli güzel bir deneyim olacak oyun için -
FS 2024 sistem gereksinimleri açıklandı. Ayrıca yayınlanan World Update'lerin cloud'dan stream edileceği belirtildi. Bu sayede depolama biriminde yüzlerce GB tasarruf etmiş olacağız. Şahsen Flight Sim'in kendisi tüm dünya güncellemeleri ve birkaç 3.parti content'lerle birlikte 500 GB'a dayanmıştı iyi oldu bu gelişme.
Sistem gereksinimlerinde de FS 2024'ün gereksinim duyduğu alan 50GB'a düşmüş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 22 Eylül 2024; 15:18:42 >
-
Nihayet yeni sisteme "herhalde sonsuza kadar kullanmam" diye taktığım 64 GB RAM bir işe yarayacak
-
FS 2024 ciddi görsel iyileştirmelerle geliyor. Özellikle 3D ağaç ve bitki örtüsü modellemeleri bambaşka bir seviyeye taşımış.
FS 2020
FS 2024
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 24 Eylül 2024; 19:26:27 >
-
yahu kaç sene geçmiş şu oyun için nasıl sabiha gökçen eklentisi çıkmaz. en ücra havaalanları için bile eklenti çıkmış ama sabiha gökçen için hala yok. bir tane var ücretsiz olan o da çok özensiz, departure ve arrival procedure bile yok.
-
MSFS2024 tech. alfayı deneyimleyen oldu mu? Performans nasıldı? Gerçi şurada bir haftadan az zaman kaldı çıkmasına. Ama meraklanıyor insan. Xbox kullanıcısı olarak en sevindiğim ve merak ettiğim kısım air traffice livery ve model matchin gelecek oluşu.
-
Güzel fiyat, hazırlıklar başlasın. 😀
amazonThrustmaster T.Flight Hotas One Flight Stick (Xbox One ve Windows)https://www.amazon.com.tr/dp/B075S7LG8X
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X