Şimdi Ara

Microsoft Lumia 640 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
7
Favori
15.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun, iyi bir tercih yapmışsınız. Lumia 640, 735 ile birlikte özellik/dizayn/performans olarak en alınası modellerden biri.

güle güle kullanın.

syg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinar -- 6 Ekim 2015; 0:11:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eP_362

quote:

Orijinalden alıntı: sulu.de

quote:

quote:

Arkadaşlar üzerinde temperli cam var, çift tık açma özelliğini acaba ondan mı kullanamıyorum, bir de arama yaparken hemen siyah ekrana düşüyor, yakınlık sensoru kapandığı için mi acaba.

Muhtemelen ondan. Öndeki sensörlerin açık olması lazım ikisi için de.

Saolsaın bir de bekleme modunda saat gösteriyordu, temperli cam, yani, sensörlerin kapanması ve dolayısıyla saatin gözükmemesine mi engel oluyor, sensörle olan ilgisini anlamadım, o sensör ne yapıyor da acaba çift tık açma çalışıyor, bir de batarya kalibrasyonu yapmama gerek yok heralde, bir hafta sonra gerçek batarya performansını gösterir mi? here maps ile ilgili bir sorum var daha aonra sorarım kafam karıştı iyice. ☺

Göz atma ekranı o ayarlardan kapatabilirsiniz. O da sensörle alakalı. O sensör cepte veya çantada cihazın yanlışlıkla açılmamasını sağlıyor. Sensörün önü kapalıyken işlevini yerine getiremez.

Evet temperli camı kaldırdım, sorun çözüldü orjinal cam değilmiş, daha doğrusu uygun cam değil, uygun olan camın sol üst köşesi u şeklinde kesilmiş olmalı, hemen kamera yanında yani o sensörler, here maps ile ilgili soruyu sorayım o zaman, livesigt kalibrasyon istiyor, bir kere başardım tekrar istiyor, nasıl aşarız bu sorunu?
    bunun dışında şunu belirtmek istiyorum, androide çamur atmak için değil, androidi de çok severim saf androidi özellikle, android de bir an gelip takılacağını hissedersin ya, bu his windows phone da yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihaz satan arkadaş varsa siyah renk hariç özelden yazın lütfen .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O degılde muzık dınlerken muzık arası gecıs yapacağım mesela burda gezıyorum ama keÅŸke bildirim cubugunu filan cektıgımde muzık gozumdeyfı orada. Anca ses açma ya da kapatma tusuna basıyorum kı yukarıda belırsın player

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar üzerinde temperli cam var, çift tık açma özelliğini acaba ondan mı kullanamıyorum, bir de arama yaparken hemen siyah ekrana düşüyor, yakınlık sensoru kapandığı için mi acaba.

Muhtemelen ondan. Öndeki sensörlerin açık olması lazım ikisi için de.

Saolsaın bir de bekleme modunda saat gösteriyordu, temperli cam, yani, sensörlerin kapanması ve dolayısıyla saatin gözükmemesine mi engel oluyor, sensörle olan ilgisini anlamadım, o sensör ne yapıyor da acaba çift tık açma çalışıyor, bir de batarya kalibrasyonu yapmama gerek yok heralde, bir hafta sonra gerçek batarya performansını gösterir mi? here maps ile ilgili bir sorum var daha aonra sorarım kafam karıştı iyice. ☺

Göz atma ekranı o ayarlardan kapatabilirsiniz. O da sensörle alakalı. O sensör cepte veya çantada cihazın yanlışlıkla açılmamasını sağlıyor. Sensörün önü kapalıyken işlevini yerine getiremez.

Evet temperli camı kaldırdım, sorun çözüldü orjinal cam değilmiş, daha doğrusu uygun cam değil, uygun olan camın sol üst köşesi u şeklinde kesilmiş olmalı, hemen kamera yanında yani o sensörler, here maps ile ilgili soruyu sorayım o zaman, livesigt kalibrasyon istiyor, bir kere başardım tekrar istiyor, nasıl aşarız bu sorunu?
    bunun dışında şunu belirtmek istiyorum, androide çamur atmak için değil, androidi de çok severim saf androidi özellikle, android de bir an gelip takılacağını hissedersin ya, bu his windows phone da yok.

Her zaman istememesi lazım. İstiyorsa da yapmaktan başka çare yok.

• merhaba arkadaşlar bir sorum olacak, bu cihazın sim kartı nano simmi, 735 nano sim kullanıyomuş bu da öyle mi, avea hat kullanıyorum nano sim için 50 tl istiyolar yazmış birisi. bilgisi olan arkadaşlar varmı? şimdiden teşekkürler
  • dogueksi D kullanıcısına yanıt
    Mikro kullanıyor. Nano da 50 TL değil olsa olsa en fazla 20 TL.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eP_362 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogueksi

teşekkürler hocam

mikro simi ücretsiz yapıyor bayiler , zaten aleti var 3 dolar amazonda , yani neredeyse herkeste var artık , çoğu bedava kesiyor , en kötü 1-2 lira alırlar. nano dediğide aynı şey , mikronun daha fazla kesilmişi işte. benim bildiğim bu.
  • Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler, bi sorum daha olacak. hızlıal com'dan telefon alan var mı, garanti durumu nasıl oluyor? şu an hızlı al'da 700 TL, gittigidiyorda 954 tl olarak görünüyor. gitigidiyordaki ilan xl için açılmış yanlış yazılmış olabilir mi?

http://www.hizlial.com/microsoft-lumia-640-lte-beyaz/10737488?utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_cpc&v=0.42.8

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/microsoft-lumia-640-184348743?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

• quote:

Orijinalden alıntı: dogueksi

çok teşekkürler, bi sorum daha olacak. hızlıal com'dan telefon alan var mı, garanti durumu nasıl oluyor? şu an hızlı al'da 700 TL, gittigidiyorda 954 tl olarak görünüyor. gitigidiyordaki ilan xl için açılmış yanlış yazılmış olabilir mi?

http://www.hizlial.com/microsoft-lumia-640-lte-beyaz/10737488?utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_cpc&v=0.42.8

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/microsoft-lumia-640-184348743?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

Ben hızlıal.com dan aldım. Garantisi teleservice diye biliyorum ( kutuda dora bantı var ). 954 ₺ olan XL olmalı telefonun çıkış fiyatı belli sonuçta

• Uçan Fin kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağolun
  • Pc basına geçince yazacağım telefon hakkında. Bu klavyeye alışamadım

• başlıyorum
    telefon annemin işyerine kargo olarak geldi ben okuldan sonra direk gittim oraya annem sağolsun şarja da takmış 92 idi telefonu elimde aldığımda ve inanın telefon şık, ben siyah rengini sitemiştim beklediğimden daha güzel geldi gözüme telefon. tasarım olarak genel olarak yani güzel. plastik kasa olmasına takılmayın plastiği de iyi çok havalı duruyor. incelemelerde bakarken sanal tuşların altındaki boşluk kötü durur mu diyordum fakat o kadar da batmıyor iyi duruyor yani. ne kötü ne iyi tam yapmışlar orasını da. höparlor kısmı iyi ve kötü. hoparlör güzel iyi de ses veriyor fakat direk küçük bir delikten çıktığı için telefonu yüzustü koymanız gerekebiliyor hoparlör ile. onun dışında hoparlörden iyi verim aldım sık müzik dinleyen birisi olarak hoşuma gitti. pek kamera kullanmam ortalama derim anca.
    batarya genel olarak iyi 2500 diye alırken içime bir kurt düşmüştü fakat batarya yönetimi çok iyi normal okul gününde sabah 6 akşam 5 civarı 2 saatten fazla müzik okulda da arada açıyorum müziği telefonu karıştırıyorum yüzde 30 şarjı gitti en fazla şu ana kadar. ilk aldığım günde de internette ve birçok şeye girmiştim 2-3 saat boyunca. yüzde20 şarj bile gitmedi bende nedense. şarjı bana 2 okul günü bile gidiyor fakat yazmak için yine erken bence aktif olarak uygulama ya da oyun kullandığım gün olmadı.
    mağaza beklediğim gibiydi açıkçası biraz fakir biraz değişik fakat işimi görecek uygulamalar vardı keşke şu da olsaydı dediğim bi fifa16 birde dil uygulaması vardı onu da tarayıcıdan yapıcam artık.
    diğer birşey ise telefonun kullanımı ve hız hakkında. beklediğimden kat ve kat daha özgün ve hızlı geldi telefon. takılmayla karşılaşmadım henüz. onun dışında tema renginin değişmesi olsun kutular olsun diğer kişiselleştirilebilir şeyler olsun şaşırttı beni. uygulamalar arası geçişi gayet hızlı. explorerdan sekme açınca nasıl geçiş yapacağımı çözememiştim ilk başlarda. sonra geri tuşuna basılı tutup oradaki sayfalardan geçildiğini fark ettim. kendi tarayıcısını kullanıyorum gayet iyi durumda explorer pc versiyonu gibi değil microsoftun kendi uygulamaları da iyi, onenote olsun diğer havadurumu vs vs baktım olmuş yani telefon ve sistem. ram zaten 1 gb yanıltmasın yönetimi çok iyi yapmışlar fark edilmiyor bile 1 gb olduğu kafanız karışmasın yani 1gb ram mi olur diye, basbaya olmuş.
    whatsapp bildirimleri yukarıdaki bildirim çubuğuna gelmiyor bu arada bi ara kapatmaya çalışmıştım bazı bildirimleri galiba sonra geri bulamadım o menüyü bi yardım ederseniz iyi olur millet mesaj atıyor anca ana ekrandaki kutucuktan görüyorum mesaj geldiğini o da direk sayı yazıyorsa diğer türlü kimin attığını görmek için birdaha giriyorum.
    telefonu kapatmak çok hoşuma gidiyor yukarıdan çekip güle güle yazısını görmek :D
    aklıma geldikçe daha da yazacağım biraz karışık oldu kusura bakmayın artık hasta hasta

• yine ben
    telefon hakkında yazmaya devam edeceğim elimden geldiğince de yardım etmeye çalışacağım aklında soru işareti olanlara. biraz yoda usta gibi yazıyorum biliyorum

ekran kalitesinden bahsetmek istiyorum bu sefer. ppi değeri alırken aklıma takılmıştı birde 720 p oluşu ki ben o kadar da fark edemem diye düşünüyordum dediğim gibi oldu galiba. ppi değeri öyle fark edilmiyor düşük olmasına bakmayın 720p olması ekranın ise gayet iyi zaten 1080 olsaydı fiyatı artardı farklı bir şekilde inceliyor olurduk ppi ve ekran çözünürlüğü çok göze batmıyor ekran ve renkler canlı, gün ışığında süper performans veriyor ekran öyle görememe gibi durumum olmadı ki ben düşük ekran çözünürlüğünde kullanıyorum yüksek olunca fazla parlıyor bile ki düşük orta ve yüksek ekran çözünürlüğü profillerine baktığımda yüksek profili sonuna kadar açılmamıştı bile o derece yani. ekran gayet net gözüküyor parlaklık da iyi güneş tepeden bile vursa ben görebiliyorum sıkıntısız. he bu arada da ekran da ele hoş geliyor benim hoşuma gitti, kırılmaz ekran koruyucu aldığımda yine yazarım henüz almadım hepsiburada dan sipariş ederken yanlışlıkla 640XL camı istemişim öyle kutusunda duruyor kırılmaz koruyucu da . telefonun şu ekran kapalıyken saat uygulaması hoş olmuş ben 30 saniye ayarladım kilitledikden sonra bile hemen saate bakabiliyorum telefonu masaya ya da şarja koyunca da şık duruyor. ekranı kilitliyken telefon tam siyah olduğu için inanılmaz şık geliyor gözüme, öyle samsungun siyah diye söyleyip koyu renkte verdiği gibi değil telefonun siyahı, gerçekten siyah yani fark ediyorsunuz. kutusundan çıkan şarj aleti adaptörle bir yani bir usb kablosu yok direk bütün şarj aleti var o yüzden pc ye bağlamak için ekstra kablo gerekiyor bizim evde 5800 ın eski bir serçe parmak boyutunda kablosu var usb, onu denedim bağladı w10 direk windowsphone olarak tanıdı ve değişik bir menü de açtı. sanırım diğer samsung olsun başka android usb kabloları olsun bağlayacaklardır. şu anda 16gb sd kart kullanıyorum fakat 32 şart bana. içine film atmak ya da geniş depolama olarak kullanmak istiyorum telefonu. 16 gb da yeterli aslında ben insanlık dışı gibi 1gb lık oyunlar yükleyip üstüne de game of thrones sezonu atınca yetmiyor tabi . dün birşey geldi aklıma şu anda unuttum gelince tekrar yazarım telefon ile ilgili.

• aklıma geldi oyun incelemesiydi ya
    ORDER&CHAOS2;
    kasıyor, rahat oynanamaz durumda takılmaları var yani. 5/10 alır en fazla(OYUNUN KENDİSİ DEĞİL OYNANILABİLİRLİĞİ)
    FIFA 15 FUT:
    Oyuna girdiğimde oyuncuların ismi sanki pixel pixel gözüküyordu sonradan kayboldu ilk açılışta oldu sadece daha da olmadı pek de önemli birşey değil herhalde. takılma filan yok belki menüde gezerken biraz ağır gelebilir kişiden kişiye değişir. oyun içi hiçbir takılma yaşamadım gayet akıcı ve güzel. ama benim seslerde bir sıkıntı vardı bozuk geliyordu oyundan mı cihazdan mı bilmiyorum ama ses kötüydü sesi kapatarak oynadım.
    DUNGEON HUNTER 5:
    Oyunun da incelemesini yapmak istiyorum aynı zamanda. 4 ü oynamış biri olarak 5i sevmedim aynı atmosfer yok oyunda olmamış benim için. tamam belki daha detaylı olmuş gerek craft gerek görev yaparken yanımıza adam gelmesi filan da,o hava o dünyayı içine çekemiyor bende. arayüzü sevmedim menü anlamında. combat da oyunun direk içinde ise mana yeri göremedim kalkmış galiba, oyunun ana menüsünde gereksiz bir chat var aşağıda ben dh4 de direk seri şekilde oyuna girip oynayabiliyordum dh5te ise o chat olsun menülerin de fazlalaşması ve mesela alt menü olan craft sisteminin başlı başına bir menü olması filan karışık geldi bana. combat sırasındaki moblar değişik geldi iyi olmuşlar aslında çeşitlilik var oyunda dünyayı da iyi düşünmüşler etrafa insanları koyarak fakat en azından meydanda durmasalar iyidi biz savaşıyoruz yanımızda biri diz çökmüş bekliyor en azından yaptıkları o manav yeri mesela onun arkası olur veya başka şeyler olur oralarda görseydik fena da olmazdı yine de iyi düşünülmüş diyebiliriz. bir görev tamamlıyoruz 4-5 farklı pencereyi geçiyoruz. itemler ve craft olarak büyüük bir genişleme var görebildiğim kadarıyla. oyunda hafiften kasma da oluyor ana menüde arkadaki gereksiz bir spawn yeri yapmışlar oyuncuları filan görüyoruz dh5 hoşuma gitmedi grafik ve çeşitlendirme yapalım derken o havadan kopmuşlar. civ3-civ5 mevzusu ya da settler mevzusuna benzetiyorum ben. kendi görüşlerim dh4ü de dh5i de indirdim 4ü oynayıp bitireceğim. class olarak 4 tane olması biraz kötü dh5 te farklı classlar ile karakterlerin özgünlüğü güzel olmuş. ben 7/10 veririm oyuna. oynanılabilirliğe 6/10. kendi görüşlerimdir
    DUNGEON HUNTER 4:
    2 yıl önce oynardım bunu hoşuma da gitmişti sınıftan arkadaşlarla da oynuyorduk beraber ilerlerdik hep. o itemlerin craft olması olsun soketleme işleri ve updateleri beklemenin sabırsızlığı hala aklımda. ilk açılışta oyunun episode 1 diyebileceğimiz kısmında çok hafif bir takılma olmuştu daha da yok yani ki oynamadım daha ama menü olsun envanter olsun özlemişim be dediğim bir oyun.
    BOUNCY ROAD:
    geometry dash ın basit versiyonu. pek hoşuma gitmedi yüklemiştim öyle belki tutar diye fakat sevmedim ben. oynanılabilirlik açısından sıkıntısı yok fakat mapların azlığı olsun bazı buglar olsun olmamış.
    Dragon Revenge:
    normalde hep kale kurar sonra birşeylere karşı savunurduk. şimdi köyleri biz yağmalıyoruz hemde ejderha olarak. ejderha biraz hızlı hareket ediyor gibi fakat oyun güzel olmuş arada girer zaman geçiririm dediğim tarzdan. 2 bölüm oynadım şu ana kadar hoşuma da gitti bakalım ileride neler olacak
    AGE OF EMPİRES CASTLE SİEGE:
    şimdi yüklendi, birazdan oynarım ana konusu da var bir sıkıntı çıkmaz zaten
    PRİME WORLD:DEFENDERS:
    tower defense oyunu, ilk bölümünü oynadım güzel olmuş bakalım ileride neler olacak. bir takılma filan yaşamadım fakat ilerideki maplarda ne tür yaratıklar gelir de zorlar bilmiyorum.
    SOULCRAFT:
    birnevi dungeon hunter gibi fakat daha basiti. ilk olarak class seçimi yok direk angel denilen şekilde melek diye başlıyorsunuz. takılma yaşamadım şu ana kadar. dh4 varken bakmam bile diyebilirim. karakterlerin kendine özgün classları veya skilleri olsa iyi olabilirdi. belki de herkes direkt angel olarak başlıyordur da skill yelpazesi çook geniştir kendi classımızı kendimiz yapıyoruzdur ki sanmıyorum .
    UFB 2:
    ilginç bir oyun iki kişi karşı karşıya zıplıyorlar havada karşılaşırlarsa üstte kim varsa o dövüyor. zıplama mekanizmasını sevmedim daha farklı olabilirmiş. bu tür oyunları seviyorum aslında basit görünüşlü direk oyuna girip eğlenebileceğiniz fakat pek de öyle eğlence kısmı yok yani burada.

iyi forumlar dh ahalisi gelişmeler oldukça yazacağım

• Aelthalyste kullanıcısına yanıt
    Bildirimler+eylemlerden uygulamayı bulup bildirim başlıklarını gösteri açacaksınız.
  • Aynen dediğiniz gibi , fiyatına göre bana beklediğimden fazlasını veriyor. Bazıları neden plastik kasa falan filan diye dırdırlanıyor , yahu 700 liralık telefondan ne bekliyorsunuz? Metal kasa olsa ne olacak o da ayrı konu. dediğin gibi şıkta duruyor.

tek karşılaştığım problem üniversite internetine bağlanmaması , PAP desteği yokmuş , 2 senedir epey şikayet var bu konuda , yurt dışında da aynı sorun varmış. Acayip yani 2 senedir Windows gibi bir şirketin 2 senedir küçük bir şeyi çözememesi.

Bu arada ben şu hafıza kartını aldım geçenlerde , gayet hızlı işimi görüyor şuan:

http://www.hepsiburada.com/samsung-32gb-microsd-evo-plus-class10-80mb-sn-hafiza-karti-sd-adaptor-mb-mc32da-tr-p-FTHFZMC32DATR?wt_gl=cpc.elk.foto.urun.pla&gclid=CM_Cv5_1t8gCFVEYGwodyZYGow

• Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. elime para geçince halledeceğim sd kart işini de en yakın zamanda.
  • Verdim siparişi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.