Şimdi Ara

Microsoft, sitesinden Windows 11 TPM gereksinimini es geçme yöntemini kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, sitesinden Windows 11 TPM gereksinimini es geçme yöntemini kaldırdı
    Eski birçok bilgisayara Windows 11 yüklenememesinin nedeni; işletim sisteminin TPM 2.0 ve üzerine gereksinim duyması. Bu uygunluk kriteri kullanıcıların Windows 11’i yüklemesine engel olmadı; resmi olmayan yöntemlerin yanı sıra Microsoft, gereksinimi atlatmak için Ekim 2021'de resmi bir geçici çözüm önerdi.

Ayrıca Bkz.Windows 10, popüler işletim sistemi olmaya devam ediyor

Microsoft, Windows 11’in TPM gereksinimini es geçmenin yolu olarak Windows Kayıt Defterinde bir düzenleme önerdi. İlginç olarak şirket, artık bu yönteme sitesinde yer vermiyor.

Microsoft'un önerdiği Windows 11 TPM 2.0 ve CPU bypass yöntemi

1. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.

2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup yolunu izleyin.

3. REG_DWORD değeri oluşturun.

4. AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU olarak adlandırın.

5. Değerini 1 yapın.

Tabii ki Microsoft'un şimdiye kadar resmi destek sitesinde paylaştığı bypass yöntemi, Windows 11'i desteklenmeyen sistemlere kurmanın tek yolu değil. Ücretsiz bir araç olan Rufus ile Windows 11’i TPM olmadan yüklemek mümkün. Alternatif olarak Tiny11 programı mevcut.

Windows 11 sistem gereksinimleri

• En az 1GHz hızında çalışan 2 veya daha fazla çekirdekli işlemci (Desteklenen işlemciler)

• En az 4 GB RAM

• En az 64 GB boş disk alanı

• En az 1366x768p çözünürlüklü 9 inç ekran

• UEFI, Güvenli Önyükleme ve TPM 2.0 destekli anakart

• DirectX 12 uyumlu ekran kartı

Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Microsoft-removes-official-Windows-11-TPM-bypass-guide-for-unsupported-systems.955936.0.html

• Zaten hala Windows 10 desteği sürüyor, TPM olmayanlar rahatlıkla kullanabilir.

• Yöntemi Microsoft çıkarmadı . Sadece yöntemden bahsetti ve geri aldı. Yani yöntem geçerli.

Anlayamayanlara açıklama olsun :) .

• Bende diyorum bugün w11 haberi çıkmadı diye. Şaşırmıştım . Bünye eksiklik hissediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada belirtilen yöntem ile işlemcisi en az 8. Nesil olması gerekirken 7. nesil olduğu için Windows 11 kuramayanlarda kurabilir mi?

• Dracoo D kullanıcısına yanıt
    Core 2 Duo bile kurarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde sistem gereksinim cpudan dolayı olmuyordu. Bu şekilde olan var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mevcut Windows 10'u yükseltiyor mu yoksa yeniden mi kuruyor? Bence hepsinden daha önemli. Yoksa herşey yeniden kurmak gerekir.

• AMD Ryzen 5500 işlemci, 16gb 3200 MHz ram,3060 12gb ekran kartlı bilgisayarıma format atamıyorum biosu güncelledim tpm modunu kapattım yinede olmuyor böyle bir hata yoktu hatta mevcut işletim sistemi de windows 11 şuanda neden olmuyor anlamıyorum

• Amaann sıkıntı orada değil.

Sıkıntı... desteklenmeyen cihaz ile feature update yapabilmek... üzerine yeni sürüm kurmadan.

• 24H2 de hiç bir yöntem işe yaramıyor ama 23H2 de oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Şubat 2025; 4:53:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.