Şimdi Ara

Microsoft'un tartışmalı Recall özelliği bir kez daha ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft'un tartışmalı Recall özelliği bir kez daha ertelendi
    Microsoft, Windows 11 Copilot+ PC'ler için tanıtılan tartışmalı Recall özelliğinin bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Yakın tarihte yeni güvenlik mimarisi, kanıtlanmış fiziksel varlık şifrelemesi, izinsiz müdahale koruması ve DLP kontrolleri ile güncellenen özellik, Aralık ayına kadar önizleme sürümüne girmeyek.

Microsoft'un tartışmalı Recall özelliği tekrar ertelendi

Kaçıranlar için Windows Recall, bilgisayarlara "fotoğrafik hafıza" kazandırarak kullanıcının belirli bir zamana ait bilgilere ulaşmasını sağlıyor. Bunu "Hey Recall, dün gece YouTube'da izlediğim o komik video neydi?" veya "Hey Recall, birkaç hafta önce baktığım tüm yeni spor ayakkabıların bir listesini yapabilir misin?" gibi örneklerle anlatabiliriz.

Ancak geçmişe ait verilere ulaşmak, bildiğiniz gibi bazı güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor ve bu verilerin kötü niyetli kişiler tarafından kolayca ele geçirilebileceği belirtilmişti. Dolayısıyla bir süre boyunca ertelenen özelliğin geçtiğimiz Eylül ayında hazır olduğu paylaşılmıştı. Ancak görünen o ki kullanıcıların bir süre daha beklemeleri gerekecek. 

Ayrıca Bkz.Microsoft CEO’sunun maaşı yüzde 63 zam ile 79 milyon dolar oldu

Microsoft, bugün yaptığı duyuruda, Windows Insider'lar için Recall önizleme sürümünün gecikeceğini duyurdu. Bu gecikmenin detaylı nedeni ise açıklanmadı. Ancak güvenliğin kilit altında tutulması görönüşe göre beklenenden daha zor ilerliyor. 

"Recall ile güvenli ve güvenilir bir deneyim sunmaya kararlıyız, bu önemli güncellemeleri sunduğumuzdan emin olmak için, önizlemeyi yapmadan önce deneyimi iyileştirmek için ek zaman ayırıyoruz."  Windows Kıdemli Ürün Müdürü Brandon LeBlanc

Microsoft'un daha önceki paylaşımına göre Windows Recall, kullanıma sunulduğunda varsayılan olarak etkinleştirilmeyecek ve Windows'tan tamamen kaldırılabilecek. Recall'un ne zaman geniş çapta kullanıma sunulacağı ise henüz belli değil, ancak yakın tarihte paylaşılan özellikleri düşünürsek bunun yakın bir zamanda olacağını söylemem mümkün. 

Kaynak:https://www.engadget.com/ai/microsofts-recall-ai-tool-for-copilot-pcs-faces-a-third-delay-191301031.html

• Kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesine gerek yok ki. Burada kötü niyetli taraf zaten Microsoft.

Daha geçen hafta bana sormadan ve bildirmeden Windows 10 sürümü işletim sistemime sıradan bir update görümünde Co-pilot yükledi. Devletin başında ben olsam Microsoft'a birkaç milyar dolar ceza keser, tekrar ederse dağıtım ve satışını Türkiye'de yasaklardım.

Okullara da Linux dersi koyar, tüm kamu kurumlarında kullanımını yaygınlaştırırdım. Devlet olarak Linux işletim sistemine Microsoft'a kestiğim ceza kadar bağış yapar, daha da geliştirilmesi için fon ayırırdım.

Düşünün, bugün istihbarat dairesinden, emniyet teşkilatlarına, tapu dairelerinden sağlık kurumlarına kadar her yerde Microsoft uygulamaları kullanılıyor. Yapay zeka sayesinde tüm dökümanlar taranıyor, Amerika tarafından Türkiye hakkında finansal, demografik, jeopolitik projeksiyonlar yapılıyor. Bunlar daha internete bile postalanmadan önce yapay zeka tarafından taranıyor, CIA veya ilgili diğer istihbarat kurumlarına iletilebilyor.

Örneklendirmek gerekirse: Bugün Resmi gazetede yayınlanmak üzere ekonomik açıdan çok radikal bir karar alınsın. Bu bilgiyi sadece Cbaşkanı, ekonomi bakanı ve bu bilgiyi resmi gazetede yayınlanmak üzere belgelendiren sekreter biliyor. Saat 00:00 olana dek bu bilgi postalanmıyor ve sadece bir klasörde bekletiliyor. Yabancı istihbarat kuruluşları bu bilgi daha postalanmayı bırakın ofis uygulamasında tuşlanırken yazının stratejik mahiyetine göre muhteviyatını anlıyor ve haberdar edilebiliyor. Daha kendisini ilgilendiren bir mevzuda Türk milleti aksiyon alamadan yabancı örgütler gerekli aksiyonu alabiliyor. Bu örnek askeri ve diğer önemli meseleler için de yayabilirsiniz. Yapay zeka ulusal bir güvenlik meselesi ve malesef insanların 99%'u henüz bu gerçeği kavramaktan çok uzaklar.
  • hmmmmm

• Kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesine gerek yok ki. Burada kötü niyetli taraf zaten Microsoft.

Daha geçen hafta bana sormadan ve bildirmeden Windows 10 sürümü işletim sistemime sıradan bir update görümünde Co-pilot yükledi. Devletin başında ben olsam Microsoft'a birkaç milyar dolar ceza keser, tekrar ederse dağıtım ve satışını Türkiye'de yasaklardım.

Okullara da Linux dersi koyar, tüm kamu kurumlarında kullanımını yaygınlaştırırdım. Devlet olarak Linux işletim sistemine Microsoft'a kestiğim ceza kadar bağış yapar, daha da geliştirilmesi için fon ayırırdım.

Düşünün, bugün istihbarat dairesinden, emniyet teşkilatlarına, tapu dairelerinden sağlık kurumlarına kadar her yerde Microsoft uygulamaları kullanılıyor. Yapay zeka sayesinde tüm dökümanlar taranıyor, Amerika tarafından Türkiye hakkında finansal, demografik, jeopolitik projeksiyonlar yapılıyor. Bunlar daha internete bile postalanmadan önce yapay zeka tarafından taranıyor, CIA veya ilgili diğer istihbarat kurumlarına iletilebilyor.

Örneklendirmek gerekirse: Bugün Resmi gazetede yayınlanmak üzere ekonomik açıdan çok radikal bir karar alınsın. Bu bilgiyi sadece Cbaşkanı, ekonomi bakanı ve bu bilgiyi resmi gazetede yayınlanmak üzere belgelendiren sekreter biliyor. Saat 00:00 olana dek bu bilgi postalanmıyor ve sadece bir klasörde bekletiliyor. Yabancı istihbarat kuruluşları bu bilgi daha postalanmayı bırakın ofis uygulamasında tuşlanırken yazının stratejik mahiyetine göre muhteviyatını anlıyor ve haberdar edilebiliyor. Daha kendisini ilgilendiren bir mevzuda Türk milleti aksiyon alamadan yabancı örgütler gerekli aksiyonu alabiliyor. Bu örnek askeri ve diğer önemli meseleler için de yayabilirsiniz. Yapay zeka ulusal bir güvenlik meselesi ve malesef insanların 99%'u henüz bu gerçeği kavramaktan çok uzaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 1 Kasım 2024; 18:42:45 >

• tepkiye ragmen hala israr ettiklerine gore kotu niyet kesin var. malum partinin taktiklerini uyguluyor, tepki olursa geri cek ertele ama unutturma, insanlar bu fikre alistiginda gundem farkli yerde oldugundu hemen hizlica uygula.

• 3-5 tane warezci ve p*rnocu arkadaş yüzünden bu güzelim özelliği erteliyorlar...

Bir bilgisayar GERÇEKTEN haftalar önce gördüğüm, yaptığım şeyleri anımsayacaksa bu devrimsel bir gelişme olur. Verimlilik muazzam artar. Engel koymayın.

• FısFısss kullanıcısına yanıt
    Hafızası güçlü, ne yaptığını bilen, zeki ve sağlıklı coğunluk, 3-5 tane protein tüketmeyen, hafızası kötü, dementia hastası tip zihin tembelliği yapacak diye kişisel notlarını, şifrelerini, özel anlarının fotoğraflarını, hatta siyasi görüş ve zevklerini didikleyip profilleyen bir CIA servisine anahtar teslim etmek istemiyor da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 2 Kasım 2024; 18:23:41 >
  • Kseo kullanıcısına yanıt

Apple yapsa överdin.

Boş muhabbete gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.