|
Bildirim
Kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesine gerek yok ki. Burada kötü niyetli taraf zaten Microsoft.
Daha geçen hafta bana sormadan ve bildirmeden Windows 10 sürümü işletim sistemime sıradan bir update görümünde Co-pilot yükledi. Devletin başında ben olsam Microsoft'a birkaç milyar dolar ceza keser, tekrar ederse dağıtım ve satışını Türkiye'de yasaklardım. Okullara da Linux dersi koyar, tüm kamu kurumlarında kullanımını yaygınlaştırırdım. Devlet olarak Linux işletim sistemine Microsoft'a kestiğim ceza kadar bağış yapar, daha da geliştirilmesi için fon ayırırdım. Düşünün, bugün istihbarat dairesinden, emniyet teşkilatlarına, tapu dairelerinden sağlık kurumlarına kadar her yerde Microsoft uygulamaları kullanılıyor. Yapay zeka sayesinde tüm dökümanlar taranıyor, Amerika tarafından Türkiye hakkında finansal, demografik, jeopolitik projeksiyonlar yapılıyor. Bunlar daha internete bile postalanmadan önce yapay zeka tarafından taranıyor, CIA veya ilgili diğer istihbarat kurumlarına iletilebilyor. Örneklendirmek gerekirse: Bugün Resmi gazetede yayınlanmak üzere ekonomik açıdan çok radikal bir karar alınsın. Bu bilgiyi sadece Cbaşkanı, ekonomi bakanı ve bu bilgiyi resmi gazetede yayınlanmak üzere belgelendiren sekreter biliyor. Saat 00:00 olana dek bu bilgi postalanmıyor ve sadece bir klasörde bekletiliyor. Yabancı istihbarat kuruluşları bu bilgi daha postalanmayı bırakın ofis uygulamasında tuşlanırken yazının stratejik mahiyetine göre muhteviyatını anlıyor ve haberdar edilebiliyor. Daha kendisini ilgilendiren bir mevzuda Türk milleti aksiyon alamadan yabancı örgütler gerekli aksiyonu alabiliyor. Bu örnek askeri ve diğer önemli meseleler için de yayabilirsiniz. Yapay zeka ulusal bir güvenlik meselesi ve malesef insanların 99%'u henüz bu gerçeği kavramaktan çok uzaklar. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 1 Kasım 2024; 18:42:45 > |
|
3-5 tane warezci ve p*rnocu arkadaş yüzünden bu güzelim özelliği erteliyorlar... Bir bilgisayar GERÇEKTEN haftalar önce gördüğüm, yaptığım şeyleri anımsayacaksa bu devrimsel bir gelişme olur. Verimlilik muazzam artar. Engel koymayın. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 2 Kasım 2024; 18:23:41 > |
Apple yapsa överdin. Boş muhabbete gerek yok. |