|
Microsoft uyardı: Windows 10 için son tarih yaklaşıyor

-
-
win 10 kullanıyorum cihaz 11 desteği yok bir güncelleme gelmiş artık 1 yıl önce mi ne bilemiyorum. Masaüstündeki iconlar 2 3 sn de bir yenileniyor. klasördeki resimleri büyük icon şeklinde açınca da yenilendiği için resimler bir görünüyor bir görünmüyor böyle lanet bir işletim sistemi 98 den bugüne kadar yaşadığım en saçma işletim sistemi. Bildiğin ÇÖP ve ötesi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: blackkugu61
win 10 kullanıyorum cihaz 11 desteği yok bir güncelleme gelmiş artık 1 yıl önce mi ne bilemiyorum. Masaüstündeki iconlar 2 3 sn de bir yenileniyor. klasördeki resimleri büyük icon şeklinde açınca da yenilendiği için resimler bir görünüyor bir görünmüyor böyle lanet bir işletim sistemi 98 den bugüne kadar yaşadığım en saçma işletim sistemi. Bildiğin ÇÖP ve ötesi.O halde sizi Linux kullanmaya davet ediyorum, ABD'ye giden kişisel veriler yok ve tamamen açık kaynaklı bir proje... Spesifik olarak Pardus (Türkiye tabanlı) kullanabilirsiniz, tabii beğenmezseniz bir çok alternatifiniz de var yine Linux tabanlı...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 da aynı 11 de aynı, ikisi de çok kötü.....
-
Mesela, "sözde" şikayetlerden bir tanesi Programlar Menüsünün "çok" şişmesiydi. Eeee, ne 8.1'de ne 10'da ne de 11'de farklı bir durum söz konusu değil. Üstüne üstlük iconlar da 32px ebatlarında olduğu için şişkin olmasa bile şişkin gözüküyor. Menü klasörü içindeki ikon gruplarının arasında bir fersah boşluk var, menü padişah fermanı gibi....
-
alternatif işletim sistemini seçiyorum ben o halde :)
-
içine ekledikçe eklediler ekledikçe eklediler şişti onlarda işin içinden çıkamıyorlar. XP çok güzeldi sade ve öz 512mb ram le çalışan bir işletim sistemiydi. Hey gidi o yıllar.
-
win 10 dan vaz geçersem 20 tane pc almam lazım ondan dolayı win 11 geçmek istemiyorum.
-
XP içinde benzer bir süreç yaşandı. İnsanlar XP'ye olan desteğin kesilmesine rağmen yıllarca XP kullandı. Keza Win7 içinde böyle bir süreç yaşandı ancak Win10'a geçiş o kadar uzun sürmedi.
Win10 muhtemelen 2-3 yıl daha aktif şekilde kullanılmaya devam edecek. Ne zamanki popüler uygulamaların yeni versiyonları Win10 desteğini kesmeye başlar, insanlarda yeni windowsa geçmeye başlar. şahsen win10 sistemini 10 yılı aşkındır kullanıyorum ve memnunum. Muhtemelen win11 kullanmadan win12ye geçiş yaparım. sistemimde uygun, bakalım.
-
Win11'i kesinlikle kullanmayacağım.
Linux ile gittiği yere kadar idare edecek ve önümüzdeki yıllarda Çin ve Rusya gibi devletlerin de geliştirilmesine dahil olduğu, mümkünse açık kaynaklı, Win11 gibi casusluk için dizayn edilmemiş herhangi bir işletim sistemine geçeceğim.
-
Firmanın Win10'a desteğini kesmesinden çok; oyun firmalarının desteğini kesip kesmemesi, Win10'nun yaşam süresini belirleyecek gibi.
-
XP'de de şişiyordu ama ayarını güzel yapmışlardı. Başta ve sonda kaydırıp gidebiliyordun ve takibi görece kolaydı. Şimdi ise ekran kayar gibi kaydığı için takibi zor, üstelik menü klasörü ve saf uygulama ikonları karışık sıralanıyor. Ayrıca değiştirmediler ise bazı uygulamalarda uygulama ikonu ile uygulama grubu klasörü ayrı ayrı listeleniyor ve deli ediyor. Hele 8.1'deki hali tam sopalıktı.
-
Windows 10 LTSC 2021 sürümünü kullanıyorum ve bu sürümün desteği 2032 yılında kesilecek bence sizde kullanın
-
Sevgili Windows 10 kullanıcıları,
Eğer cihazınız Windows 11 için yetersiz veya gereksinimleri karşılamıyorsa Linux’a geçin. Ofis ve gündelik işlerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Zaten Linux’a alıştıktan sonra Windows’a bir daha geri dönmezsiniz.
Not: Her ne kadar Windows 10 demiş olsam da bu mesajım tüm Windows (XP/Vista/7/8/11) kullanıcıları için geçerlidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 8 Nisan 2025; 11:44:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gidebildiğim kadar win 10 ile gideceğim. Ne zaman oyunların desteği biter yada ben bilgisayarımı yenilerim o zaman yeni işletim sistemine geçerim.
-
Windows 12 çıkana kadar Windows 10'a devam...
-
Hiç anlamayanlar mint kurup geçsin, proton veya wine'ı 32bit dahil tüm paketleriyle birlikte kurarsanız işlerinizin %90ını halledersiniz. Windowstan sonra en karmaşık masaüstü ortamını bile tercih etseniz linuxun ne kadar hafif ve güzel olduğunu, boşuna işkence çektiğinizi farkedersiniz.
-
Tek güvenlik yamasıyla 120 adet güvenlik açığı kapatılabiliyor windows 10’da. Windows 12 çıkana kadar delik deşik olur Windows 10. Dolayısıyla Windows 12 çıkana kadar Windows 10 kullanmak demek güvenlik açığı dolu bir os kullanmak demek tabii ltsc değilse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Windows 12 bugün çıksa yarın Win11'i bırakır kullanmaya başlarım.
Eski ürün kullanma sevdalısı tiplerin tırt yorumlarını "Win XP'yi asla terk etmem", sonrasında "Win 7'yi asla terketmem" dediklerinde de "Yaw hehe" diye dinlemiştik. Şimdi Kanije Kalesi gibi savundukları, bütün vantuzlarıyla yapıştıkları Win 10'a ise o zamanlar küfür ediyorlardı. Bi bitmediniz ve ne yazık ki bitmeyeceksiniz. Bu garip tutumları yüzünden elemanlar hayatları boyunca güncel işletim sistemi kullanamadılar :)))
-
Bilgisayarı desteklemeyenler windows 11 iot ltsc sürümünü kurabilir. Hem ıvır zıvır olmayan temiz resmi olarak yayınlanmış bir windows 11 ki bu sayede çok hızlı, hem donanım kısıtı yok, hem de ltsc sürümü olduğundan uzun yıllar desteği garanti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sevgili Windows 10 kullanıcıları,
Eğer cihazınız Windows 11 için yetersiz veya gereksinimleri karşılamıyorsa Linux’a geçin. Ofis ve gündelik işlerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Zaten Linux’a alıştıktan sonra Windows’a bir daha geri dönmezsiniz. Not: Her ne kadar Windows 10 demiş olsam da bu mesajım tüm Windows (XP/Vista/7/8/11) kullanıcıları için geçerlidir. |
Firmanın Win10'a desteğini kesmesinden çok; oyun firmalarının desteğini kesip kesmemesi, Win10'nun yaşam süresini belirleyecek gibi. |
O halde sizi Linux kullanmaya davet ediyorum, ABD'ye giden kişisel veriler yok ve tamamen açık kaynaklı bir proje... Spesifik olarak Pardus (Türkiye tabanlı) kullanabilirsiniz, tabii beğenmezseniz bir çok alternatifiniz de var yine Linux tabanlı... |
alternatif işletim sistemini seçiyorum ben o halde :)
|
Win11'i kesinlikle kullanmayacağım.
Linux ile gittiği yere kadar idare edecek ve önümüzdeki yıllarda Çin ve Rusya gibi devletlerin de geliştirilmesine dahil olduğu, mümkünse açık kaynaklı, Win11 gibi casusluk için dizayn edilmemiş herhangi bir işletim sistemine geçeceğim. |
Benzer içerikler
- facebook arkadaşları gizleme
- gizli hesap bakma
- snapchat hesap silme
- instagram müşteri hizmetleri
- ?? emoji anlamı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X