|
Bildirim
Bana hepsinin bildirimi geldi. Çok büyük bir depremde yeterince uzakta olanlar için faydalı olabilir belki.
Mesela geçenki Adana depreminde ben kuş bakışı 200km uzaklıktaydım. Bildirim geldiğinde uyandım. Telefona baktım. Deprem bildirimi olduğunu gördüm. Yaklaşık 6-7 saniye bekledikten sonra sallantı başladı. Yani bildirim ile sallanma arası yaklaşık 10-15 saniye idi. Bu sistemin faydalı olabilmesi için belki 9 büyüklüğünde falan bir deprem olması ve sizin bulunduğunuz yerin 6-7 büyüklüğünde hissedilecek kadar uzakta olması gerekiyor. Bu şartlar altında eğer bildirimi alır almaz harekete geçerseniz hayat kurtarıcı olabilir. Ama deprem merkezinde veya merkeze yakın olanlar için bir anlamı yok. Çünkü sistemin çalışabilmesi için depremin başlaması gerekiyor. |
Geçen günkü Adana depreminde çalıştı. Bildirim geldikten saniyeler sonra sarsıntı başladı. Depremin yerini ve şiddetini de gerçeğe yakın bildi. Ama bu şekilde ne işe yarar, bilinmez. |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Geçen günkü Adana depreminde çalıştı. Bildirim geldikten saniyeler sonra sarsıntı başladı. Depremin yerini ve şiddetini de gerçeğe yakın bildi. Ama bu şekilde ne işe yarar, bilinmez. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
6 şubat öğlen olan depremde samsun ilkadımda yaşıyorum ben yatıyordum telefon daha önce hiç duymadığım bir ses çıkardı ona uyandım bu ne bakıyım diye 6.3 sarsıntı bekleniyor gibi bir şey yazıyordu. annemi uyandırmaya gittim anne bak böyle birşey geldi telefona demeye kalmadı dolaplar kapılar televızyonlar ileri geri ileri geri sallanmaya başladı |
|