Şimdi Ara

Mide Bulantısı ve İshal'e Neler İyi Gelir? Acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
132.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • annemi hastaneye götürdük fakat lanet doktor yokmuş. şimdi eve geldik yatıyor. geçen de gitmiştik bağırsak iltihaplanması mı ne demişti.. bugün kusma ve ishal yaşıyor. evde neler yapabiliriz rahatlatacak? gece nane limon yapıp içmiş ama nafile. şimdi ben çubuk kraker aldım tuzlu ondan yediriyorum. bol bol da su başka neler yapabiliriz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mide Bulantısı ve İshal için Evde Bakım Tedbirleri

Mide bulantısı ve ishal, rahatsız edici ve zayıflatıcı olabilir. Bu yaygın semptomları evde tedavi etmek için yapabileceğin birkaç şey var:

• Bol Sıvı Tüketin: Mide bulantısı ve ishal sıvı kaybına yol açabilir. Kaybettiğin sıvıları su, elektrolit içecekleri veya berrak çorbalarla doldurmak önemlidir.
    • Hafif Yiyecekler Yiyin: Mide bulantısı sırasında hafif yiyecekler tercih edin. Kraker, pirinç veya muz gibi sindirimi kolay yiyecekleri deneyebilirsiniz.
    • Zencefil Tüketin: Zencefil, mide bulantısını gidermeye yardımcı olabilecek doğal bir ilaçtır. Zencefilli çay, zencefilli şeker veya zencefil kapsülleri alabilirsiniz.
    • Nane Çayı İçin: Nane, mideyi yatıştırmaya ve mide bulantısını azaltmaya yardımcı olur. Bir fincan nane çayı içmeyi deneyebilirsiniz.
    • İstirahat Edin: Mide bulantısı ve ishal enerjini tüketebilir. Dinlenmek ve iyileşmek için bolca uyku alın.

İlaç Tedavisi:

Bazı durumlarda, mide bulantısı ve ishal için ilaç tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Bu ilaçlar şunları içerir:

• Reçetesiz Satılan İlaçlar: Pepto-Bismol veya Kaopectate gibi reçetesiz satılan ilaçlar ishalin semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Reçeteli İlaçlar: Reçeteli ilaçlar, mide bulantısı ve ishalin daha şiddetli vakaları için kullanılabilir. Bunlara lansoprazol (Lansor), famotidin (Famodin) ve ondansetron (Emedur) dahildir.

Doktorunuza Başvurun:

Aşağıdaki durumlarda doktorunuza başvurmalısın:

• Mide bulantısı ve ishal 24 saatten uzun sürerse
    • Şiddetli karın ağrısı yaşarsan
    • Kusarsan
    • Kanlı ishalin varsa
    • Ateşin varsa
    • Dehidrasyon belirtileri gösteriyorsan (az idrara çıkma, koyu renkli idrar, baş dönmesi)

Bu semptomlar ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir ve derhal tıbbi yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • walla doktor degilim ama werilecek tavsiyelere de pek uyma derim şahsen
    ishalse vücut dewamli ve gereksiz su - tuz kaybında oldugundan doktora götürene kadar bu takviyeleri yaparsan zinde kalabilr
  • Dediğin gibi bol bol su içmeye devam etsin.Mide bulantsı içinde lansor'u tavsiye ederim eczanelerde bulabilirsin.
  • nane-limon kaynat içir bide ayağına sıcak su torbası koy çünkü vücudundaki su-tuz oranı dengelenmediği için ishal oluşuyor.hafif tuzlu bisküvi felan al yedir çay koy.
  • İshal paketide hazırlayabilirsin;

5 bardak suya 2 çorba kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat koyduktan sonra karıştırıp içirebilirsin annene Doktora gidene kadar ishali kesecektir.
  • açılın ben doktorum..

Kuru çay at ağzına 2 şeker kaşığı sonra 1 çay bardağı su ile onu mideye gönder..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

açılın ben doktorum..

Kuru çay at ağzına 2 şeker kaşığı sonra 1 çay bardağı su ile onu mideye gönder..

mide bulantısı için mi bu?

bu arada su kaynatıp ayaklarının altına koydum bakalım iyi gelir inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

Orijinalden alıntı: Eren

açılın ben doktorum..

mide bulantısı için mi bu?

bu arada su kaynatıp ayaklarının altına koydum bakalım iyi gelir inşallah.

İshal
  • Yemek kasigina yag-limon-kahve koyup icir ishal icinde patates hasla tuzlayip ver annene hemen ishali keser 1hafta once ben denedim. Acil sifalar.
  • tamam arkadaşlar saolun çay yuttu. bekleyecez. lanet yerde doktor olmadığı için böyle şeylerle uğraşıyoruz
  • Mide bulantısı için, limonlu su + leblebi çok iyi geliyor. Keskin naneli şekerler de biraz rahatlatır.
    İshal için, kahve + limon, kola, haşlanmış patates çok iyi geliyor. İshalse bol su içmesi lazım.
    Flagyl varsa yutabilir, ishale etkili.

Edit: Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheri Cheri -- 20 Mayıs 2010; 12:48:26 >
  • Anlamadim nasil doktor yok koydemisiniz. Sehre goturun ozaman.
  • Mide bulantısı : Emedur
    İshal : Reflor (Saccharomyces boulardii maya içerir, 2 kapsül(günde 1 veya 12 saate 1) kullanım sonrası kesemeyeceği ishal yoktur)

Tabi ki kendi doktorunuza da danışın kullanım sayısı açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sispanser

Anlamadim nasil doktor yok koydemisiniz. Sehre goturun ozaman.

lanet dahiliye doktoru yokmuş nerdeyse.
  • doğal ilaçlar tabiki de.haşlanmış patates ve kızılcık marmeladı.
  • İshalin ilacı kuru kahvedir. Türk kahvesinden bir tatlı kaşığı yutsun ve üzerine su içsin. Mide bulantısına da haşlanmış patates iyi gelir. Evde koku olmasın, mideyi kötü yapar.
  • limon suyu içmek mide bulantısına çoğu zaman çok iyi gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanasrav

limon suyu içmek mide bulantısına çoğu zaman çok iyi gelir

15 gün de insanın kendini dinlemesi için iyi bir süre
  • ısal icin en iyisi kuru kahvedir kahveyi suya karıştımadan yesin kuru halde 1-2 saate isal kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.