Selamunaleykum arkadaslar yapacagim bilgisayarda web development ve oyun oynamak icin kullanacagim. Icine linux kuracagim icin nvidia ekran karti aliyorum ve ileride(4-5 yil) bilgisayara para harcamasi yapmayacagim icin overclock ozellikleri olabilen bilesenleri tercih etmeye calistim.
Anakart : Asus P8Z68 Pro 1155 socket GPU : Asus ENG 560 TI DCII 1GD5 PSU : Corsair Enthusiast TX 850W V2 silver CPU : Intel i5 2500k Kasa : CoolerMaster HAFX BLACK Ram : Corsair XMS3 8GB DDR3 CPU-Cooler : Noctua DH-14
Toplamda 2200TL (+-50) Lira veriyorum. Sizce nasil? Ne eklentiler cikarmalar yapmaliyim? (4TB HDD ve 256GB ssd var, cd-rom'a gerek yok harici bitane kullancam/kullanmicam)
Ekstra olarak bitane temp monitor almayi dusunuyorum ve kasayi ozellikle hafx istiyorum cunku cok hosuma gidiyor ve ileride alacagim sivi sogutma sistemini icine kurabilecegim, ayni sebepten dolayi psu'yu da yuksek aldim biraz, hem sivi hem cift ekrankarti desteklermi acaba gelecekte?..
Genede elestrilere ve kritiklere acigim, Ozellikle ekran karti ve anakart olarak. Noctuadan da biraz supheliyim sigip sigmama konusunda, nette arastirdigim kadariyla ramler ile iyi gecinemiyormus. gerisinde dh-14'den sasmam.
Tesekkurler
Ekran kartı olarak Teknobiyotik'in outlet bölümündeki gtx 560 ti'ı alabilirsiniz.