Bir arkadas icin sistem tavsiyesi istiyorum coktandir yeni donanim parcalarindan haberim yok acikcasi.Karar verdigimiz tek parca nvidia 4070 ekran karti.Sistem amd'mi intel'mi kurmamizi tavsiye edersiniz?Ayrica anakart,ram ve islemci fani icinde tavsiye istiyorum. Türkiye'de yasamiyorum onun icin fiyatlara ve bütceye takilmayin.4070 ile uyumlu uzun süreli kullanabilecegimiz extrem olmasada oyun oynanacak bir sistem tavsiyesi lazim.Tesekkürler. |
Orta-üst düzey sistem icin tavsiye lazim,amd'mi intel'mi?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Fiyatı ve bütçeye takilmayacaksak sizin 4070 e takilmamaniz gerek.
Bütçe sınırsız mi diyorsunuz. 200 bin tl de olur mu mesela
Monitorunuz var mi. Varsa hangi model. Önce bunları cevaplarsaniz size sağlıklı bir şekilde yardımcı olabilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 19 Aralık 2023; 8:56:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun süre derseniz,RTX 4070 değilde ,hiç değilse,4070 Ti alsanız , daha iyi olur.Aralarında epey bi fark var çünkü.
Ancak size her iki kart içinde bi sistem yazayım.
İşlemci, Ryzen 7600 veya Ryzen 7700.
7700 alırsanız ısı borulu stok soğutucusu idare eder. 7600 de ısı borusu olmadığı için , kule tipi 4 ısı borulu ,ucuzlarından, AM5 soket uyumlu bi de hava soğutucu almanız gerekir.
Anakart şu modellere bakabilirsiniz.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-b650-pro-rs-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,320966840.html
Ramlerde EXPO özelliği olması lazım. Misal,
750 -850 watt ATX 3.0 özelliği olan bi power.
Rajintek yanlış yazıllmış. 850 watt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 19 Aralık 2023; 17:0:33 >
-
CPU Intel Core i5-13600KF $285
Motherboard Gigabyte Z790 UD AX $169
GPU Nvidia RTX 4070 $569
RAM Crucial Pro RAM 32GB (2x16GB) DDR5 $82
Storage Samsuing 990 Pro $129
Case Lian Li Lancool 216 $104
PSU Corsair CX750M $79
Cooler ID-Cooling FrostFlow 280mm $59
Total: $1,476
-
Dostlar bütce sinirsiz degil tabiki ama ekran kartini 4070 degilde 4070 ti olarak alalim sorun degil zaten %90 oraninda call of duty oynanacak.Ekran iyi ama siz yine de bir tavsiyede bulunun suan ekran olarak Asus ROG Swift PG278QR var,eski ama gayet büyük bir kasa var,ssd'ler var ama 2tb m2 ssd alacagiz.
Psu,ram,ekran karti,islemci ve islemci sogutucusu lazim su sogutma olmayan fanli olandan.Yardim icin tesekkürler.
-
Sizin monitorunuze baktım. Özellikleri gayet iyi. Panel tn. Memnunsaniz değiştirmeye hic gerek yok.
İşlemci olarak 7500f dahili gpu oldugu icin 7600 alınabilir. Param var işlemcinin oyun performansı uçuşun derseniz 7800x3d öneririm.
Anakart b650 tomahawk wifi. Vatanda her gece indirime giriyor 6950 tl oluyor. Anakart Metin Abi 65 un önerdiği asrock kartta olabilir ama benim bilgim yok o kartla alakalı. Asrock kart kullandım daha önce memnundum. B650 gaming plus yerine tomahawk i oneriyorum. Birkaç küçük sorunu var gaming plus'ın.
Ram 32GB (2x16GB) Flare X5 Siyah DDR5 6000MHz CL30 buda her gece vatan da indirime giriyor 3750 tl oluyor
Ekran kartı https://www.gaming.gen.tr/urun/388980/galax-geforce-rtx-4070-ti-ex-gamer-white-1-click-oc-v2-12gb-gddr6x-192-bit-dlss-3-ekran-karti-47iom7md9bdw-2-yil-birebir-degisim-garantili// Beyazı güzel duruyor. Bir iki incelemesine baktım sorun yoktu. Ayrıntılı inceleme sizde. Vrami yettiği surece gider. Özellikle wa4zone düşünüyorsanız. Amd ekran kartları warzone da daha iyi ve dlss warzone da güzel değil pek. Amd alıp fidelity fx ile ultra keskin görüntülerde oynayabilirsiniz. Genel oyun düşünüyorsanız 4070ti iyidir.
Power https://www.epey.com/power-supply-psu/msi-mag-a750gl-pcie5.html Metin abi 65'in onerdiklerinede bakılabilir.
İşlemci soğutucu
gencergaming.com
Deepcool Deepcool LS720 SE RGB 360MM Siyah Sıvı Soğutmahttps://www.gencergaming.com/deep-cool-deepcool-ls720-se-rgb-360mm-siyah-sivi-sogutucuBu soğutucu fiyatına göre baya iyi. Hava soğutma bu işlemcileri sogutmakta zorlanabilir. Hele curve optimizer ile ugrasmazsaniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 20 Aralık 2023; 8:30:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
ATX 3.0 psulara yönelin
-
önerdiğim sistem 1500 dolar dı
topladığınız sism kaç dolar
önerdiğim sistemle topladığınız sistem arasında 2K da % 15 performans farkı olur
-
ram 32 gb alıp daha hızlı bir ram tercih ederseniz daha iyi olur. sadece oyun için ise. işte yapacaksanız, 64 gb lazım diyorsanız onun 6000mhz cl30 lusunu falan alın
-
is yapilmayacak bilgisayarda ara sira oyun oynanacak ama amacim uzun süre sorunsuz gitmesi icin 64gb düsünüyordum ama 64gb gereksiz diyorsaniz su yandaki nasil hocam 6000 mhz cl30 G.Skill Flare X5 (2 x 16GB, 6000 MHz, DDR5-RAM, DIMM) - digitec
su psu nasil hocam 1000 watt atx 3.0 uyumlu yada 1000 watt degilde 850 watt alsam oda olur mu? ASUS ROG Strix Aura Edition (1000 W) - kaufen bei digitec
Benim topladigim sistem yaklasik 2500 frank yapiyor oda dolar olarak 2900 dolar civari ama ben uzun süre idare etsin diye grafik kartini 4070ti yaptim mesela ramleri 64gb monitör ekledim vs. ama gereksiz mi olmus bilmiyorum acikcasi.islemci amd 7800x3d olarak düsündüm.
-
İşlemci çok fazla olmuş. Zaten o işlemciyi o hava soğutma ile zor soğutursunuz.Anakart üst seviyelerde olmuş.
Ama,neyse ,alınmış alınmıştır,derseniz,kalsın.
850 watt bile bu sisteme fazla iken, 1000 watt israf olur.
32 gb ramin üzerine asla çıkmayın.
-
32 yeterli bu ram iyi. Bende bundan kullanıyorum. 16 sinirini yeni aşıyoruz. Bir 5 sene yeter inşallah 32 gb. Sizin sisteminize 850 w yeter rahatça. Ama ilerde 4090 gibi güç çeken bir kart alırım derseniz 1000w alin.
Bu sistemi ancak 4070ti frenler. Biliyorum 4070 ten buraya geldiniz. Ama yinede ben uyarmış olayım. Gerisi iyi
Verdiğiniz psu üst seviye bir psu dur alınabilir ayrıca sisteme 850 gold sertifika bir üründe rahatlıkla yetecektir. Seasonic, Fsp gibi modellere de göz atabilirsiniz alttaki listeleri inceleyin tier A serisi bir psu edinmeye bakın
cultists network
[psucultists] PSU Tier List rev. 15.0a - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/
imzamdaki konulara bakabilirsiniz
-
Herekese degerli yorumlari icin tesekkürler,yorumlar dahilinde bazi parcalari degistirdim bende.Son sekli su sistemin,sanirim bu hafta ici siparisleri veririm.
ASUS TUF Gaming X670E-Plus Wifi anakart
AMD Ryzen 7 7700
ASUS TUF-Gaming-Grafikkarte Geforce RTX 4070 Ti 12 GB GDDR6X
ASUS TUF Gaming VG27AQL3A ekran
ASUS ROG Strix Helios GX601 kasa
G.Skill Flare X5 32gb ram amd expo
be quiet! Pure Power 12 M Atx 3.0 850watt psu
Samsung 990 Pro 2tb ssd
-
Biraz dengesiz olmamış mi? Sizde kaç para bu parçalar bilmiyorum ama anakart x670e almışsınız, ssd 990 pro almışsınız, işlemci 7700 de kalmış. Ben olsam fiyatta derdim yoksa işlemciyi 7800x3d yaparım. Yok fiyat ayni kalsın derseniz b650den sıkıntısız bir anakart ve ssd kc3000 veya sn850x ile değiştirip 7800x3d ye yükseltirim. Bir oyunda asıl işi yapan ekran kartı. Sonra onu besleyen ve ek isleri yapan işlemcidir. Anakartı en üst soket alıp işlemci düşürmek manasız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam sistem dolar bazinda 2770 dolar yapiyor.Ama anakartin yorumlarini okudum expo ile ilgili sorunlar var yazmislar bende sunu buldum.Sanirim buda olur.Burada 7700 ile 7800x3d arasinda 35 frank fark var oda 3 paket sigara parasi yapiyor islemciyi 7800x3d yapabilirim sikinti degil ama anakarta takildim sizce assagidaki anakart uygun mudur?
ASUS ROG Strix B650-A Gaming Wifi (AM5, AMD B650, ATX) - digitec
-
Sizin okuduklarinizi bende okudum. Daha yeni am5 sistem aldım kendime. Asustan direk vazgeçtim bu yorumlardan dolayı. Ama iki asus b650 tuf gaming anakart kullanan bir arkadaş var. O kendi anakarti hakkında yorum yapsın. Ona gore bakarsanız.
Ben msi b650 tomahawk aldım. Hatta x670-a wifiden olumsuz yorumlardan dolayı tomahawka döndüm.
Ne yazık msi'da da bioslar sıkıntılı. Biraz açıklamak lazim tabi bu kısmı. İlk aldım sıkıntı yok. Taktım sistemi direk açıldı. Expo açınca açılış yavaşladı. Bunu düzeltmek icin memory context restore diye bir ayar var onu açtım. Açılış toplam 33 saniye oldu. Dedim ki biraz OC yapayım. Curve optimize yapınca pc reset attı açılışta biosa girdim. Bios dondu. Boyle olunca en güncel bios olan 1d0'ı yükledim. O daha da sorunlu idi. Açılış, expoyu açınca ilk seferde 11 dakika sürdü. Bende 1b0 sürümüne döndüm. Bu nispeten daha az sıkıntısızdı.
Sonradan öğrendim curve optimize negatife 30 yapmak icin silikon kalitesi baya iyi olmalı. 24 de düşürdüm.
Bellekte ise expo açıkken memory context restore ayarını acacaksanız, power down enable ayarıda açık olmalı. Daha iyi Oc icin ben kapatiyordum. Bunu biraz zor yoldan öğrendim. Sonra araştırma yapınca herkeste boyle olduğunu anladım.
Hasılı kelam biraz karışık olmuş olabilir. Tomahawk ta 1b0 biosu iyi. expo acacaksaniz ve açılışınızın daha hızlı olmasını istiyorsanız memory context restore ve power down enable ayarını açacaksınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sanırım haberdar ettim. B650 tuf gaming anakartınızı yorumlar misiniz? Bir konuda görmüştüm bu anakartı kullanıyorsunuz galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 26 Aralık 2023; 22:5:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- rx 7600 alınır mı
- gürcistan media markt
- oyun için amd mi intel mi
- dled nedir
- exen smart güvenilir mi
- amd threadripper
- termal macun önerisi
- snapdragon 8 gen 2
- samsung exynos 1380
- lpddr5 nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X