Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada toz torbası sarfiyatı ile ilgili DM den de mesajlar alıyorum. Yukarıda bir yerde 1 adet toz torbası kalmıştı demiştim; depodan 1 kutu daha çıktı.

Nisan 2015 te S8310 ile birlikte satın aldığım 4x4=16 toz torbalı setten an itibarı ile 5 tane toz torbası duruyor.

Nisan 2018 e kadar da bir tane daha torba değiştirirsek;

3 yıla 3 kutu = 12 adet toz torbası kullanmış olacağız.

Yılda 1 kutu; 4 adet toz torbası ( her bir kutuda standart filtre seti de bedava geliyor; yılda bir değiştiriyoruz filtreleri) harcamış oluyoruz.

Bizim evin şartları şunlar;

* 5.kat Apartman dairesi
    * Evde 2 çocuk var
    * Hayvan beslemiyoruz.
    * Evde Daiken MC70L hava temizleme cihazı var. (Çocuklar doğduğunda almıştım hijyen için...)

Kirlilik miktarı ve sıklığı, temizlik alışkanlıkları v.s. 'e göre bu sarfiyat değişebilecektir diye düşünüyorum....

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 1 Şubat 2018; 12:58:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatas

2000 W üzeri üretimler AB içerisinde durdurulduğundan beri Miele ve Nilfisk'in muazzam çekiş güçleri yok artık maalesef...

Yani şu anki Miele ve Nilfisk eskisi gibi piyasadaki en güçlü modeller değiller;

Yeteri kadar güce sahipler.

Bunu malzeme kaliteleri, uzun ömürlülükleri ve hijyen özellikleri ile telafi ediyorlar.

Miele üstüne 2 tane eşsiz özellik daha katıyor:

* Halı üzerinde en yüksek güçte bile rahat ittirebilme

* Muazzam toz torbası

Turbo başlık ta alındığında, piyasadaki daha güçlü modellerden (AB dışında üretilen 1,500 W üstü makineler dahil) temizlik yetenekleri anlamında hiç bir eksiğiniz kalmamış oluyor.

.

2000 W üzeri üretimler AB içerisinde durdurulduğundan beri Miele ve Nilfisk'in muazzam çekiş güçleri yok artık maalesef...

bu beni üzdü açıkcası

• aka54 A kullanıcısına yanıt
    Yeni değil; 2015 ten beri böyle...

Ben en son Alman üretimi 2,000 W üstü Miele (S8310; 2,200 W) alabilerdenim. Çok memnunuz.

Ama dediğim gibi; geçtiğimiz günlerde annem için de tekrar piyasayı aradık, test ettik;

Media Mark taki süpürgeleri halı üzerinde denedi annem.

Güreller mağazasında 890 W lık bir miele denedik standart başlıkla.

Annem tamam bu işte dedi.

Güreller bir kaç tane ciddi yanlış bilgi içeren veriyle bize cat&dog satmaya kalktı.

890 W lık süpürgenin eski S8310 ile aynı çekişte olduğunu iddia etti :)) v.s. v.s.

Bir şey demedim, çıktık. Yine döndük Miele internet satış sitesine; 890 W lık, burada ısrarla tavsiye ettiğim en ucuz Alman malı süpürgeyi, turbo başlıkla beraber satın aldık.

Yaşlı kadınları bilirsiniz; temizlik hastasıdır.

Annem yılda bir kaç kez Ankara'ya, bize gelir ve bendeki 2,5 yıllık 2,200 W Mieleyi kullandığı olur. O süpürgenin performansına aşina yani.

Şu an kendisine aldığım 890 W lık makinadan çok memnun.

Hele bir de turbo başlık ile halı temizliği;
    genel temizlikte eskiden kullandığı daha yüksek güçlerdeki pek çok samsung, philips toz torbasız makinadan çok daha iyi sonuç veriyormuş.

Ve hala, yüksek güçte miele kadar halı üzerinde rahat kayabilen başlığa sahip bir süpürgeye denk gelmedim.
    Bence bu özellik sürekli bu işi yapanlar, ev hanımları açısından en az çekiş gücü kadar önemli.
    Bizim evde hiç duymasam en az 2-3 günde bir süpürge çalışır. Tüm odalarda halı, koridorlarda da yolluk var. Miele başlıkları büyük rahatlık.

Yaşlı kadınlar için ise neredeyse alternatifsiz bir durum.

Ürünün her konudaki kalitesinde düşüş yok.

Özeti; o kadar üzülmeye gerek yok.

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 1:12:30 >

• Çekişi zamanla düşmeyen bir süpürge arıyordum, Rowenta RO6477 aklımda ama halıda kullanmak zor diye okudum. Bu konunuya bakarken biraz araştırdım. Miele Complete C1 1800W hakkinda ne söyleyebilirsiniz? Biraz eski bir model sanırım sitesinde bulamadım.

www.hepsiburada.com
    Miele Complete C1 Elektrikli Süpürge Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/miele-complete-c1-elektrikli-supurge-p-EVMIECOMPC1K

• süpürgem bugün geldi işyerinde olduğum için deneme fırsatım olmadı.

görüntü itibariyle çok hoşuma gitti parçaları çok kaliteli deneyimimide burada
    paylaşacağım

rowenta benim aklımdaki favori süpürgeydi 1 hafta önce kayınvaldeme aldık orada deneme fırsatım oldu . inanın halıyı süpüremedim kademeyi düşürünce fırça ancak hareket ediyor evmi süpürüyorsunuz savaşmı belli değil baya yorucu geldi bana

oyüzden miellede karar kıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aka54 -- 2 Şubat 2018; 11:56:22 >
  • quote:

Bu bölümde bu soruların çoğunun cevabı verildi; okursanız yararlı olacağını düşünüyorum.

3 yıl öncesine dek Nilfisk'in 2,500 W lık ve Miele'nin 2,200 W lık motorlara sahip süpürgelerinin çekiş dahil hiç bir konuda rakipleri yoktu.
    Sonra; 2 yıl önce AB regülasyonları geldi ve 1,500 W üstü ev tipi süpürge üretimi AB içerisinde bitti.

2 yıl önceki en popüler toz torbalı süpürge testim:

Çıkış havası toz tutma seviyesi ve sert zemin temizlik performansları A kalsa da; halı temizlik performansları C ve D ye düştü.

Miele bunu tolere etmek için yeni tip başlıklar üretti.
    550 W lık modellerde; eski tip başlıkla D halı temizlik performansı varken, yeni başlıkla B performansı alınabildi.

Peki Miele sahipleri halılarını A seviyesinde temizleyemeyecek mi ?
    Bunun çözümü: Turbo başlık.

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

Ekstradan Miele TURBO başlık satın alırsınız ( STB 205-3 veya STB 305-3); kıl, tüy, saç dahil her şeyi halıdan alır.

Başka hiç bir ev tipi makinanın yapamadığı kadar halınızı temiz bulursunuz.

Bu bölümde her bir konu ile ilgili satırlar dolusu bilgi mevcut, detayları merak ediyorsanız yarım saatte okursunuz.

Sizi ilgilendirebileceğini düşündüğüm kısımları özet geçersem:

1) Miele ve Nilfisk bu sektörün Mercedes ve BMW si gibi. Her zaman kaliteliler. Toplam kaliteye sahipler; her noktada...

2) Dyson der ki süpüreceğiniz yerde vida, küçük metal v.s. olmasın.
    Demek önce başka bi makine ile süpürüp sonra dyson ağamla süpürmek lazım.

Ayrıca tüm torbasız süpürgelerin toz haznesi boşaltımı işlemi; şahsen berbat bulduğum, hijyenden uzak bir olaydır.

Topladığınız onca tozu size yeniden solutur hem de yoğun bir biçimde...

3) Miele'nin şu an 890 W ve 550 w lık elektriksel güce sahip 2 farklı motordaki modelleri Almanya'da üretiliyor.
    Güç bu kadar azaltılınca onlar da hava akışını arttırabilmek için yeni tip standart başlığa geçiyorlar yavaş yavaş.

Ancak turba başlığınız varsa ki olmalı, zaten halınızı başka hiç bir ev tipi makinenin yapamayacağı düzeyde temizlersiniz.

Günlük kullanımda C veya D zaten problem olmaz.

A seviyesinde halı temizliğine ihtiyaç duyacağınız genel temizlik günlerinde veya halıya ciddi bir şeyler döküldüğünde
    bizim yaptığımız gibi TURBO başlığı kullanırsınız.

4) Miele'nin yıllardır ve hala rakipsiz olduğu bir konu var.

Nilfisk dahil neredeyse tüm güçlü süpürge modelleri, özellikle max. güçte halıya yapışabiliyor.

Miele istisnasız her modelinde çok rahat kayıyor.

Turbo başlıkta bile, turba başlığın fırça darbelerine rağmen, diğer süpürgelerin turbo başlıklarına göre çok daha rahat sürülebiliyor.

Yani diğer pek çok markanın her konuda A alan modelini alırsınız da o halıdaki A yı max. güçte halıya yapışmış haldeyken sağlar; zorlukla ittirirsiniz !

Eşim her gün rutin süpürme yaptığından ve annem 63 yaşında olduğundan; 2 yıl arayla her ikisine de miele aldım da rahat ettik.
    Daha önceki toz torbasız pek çok modelin ardından süpürge arayışlarımız finalize oldu.

Ne zaman kime süpürge lazım olursa Miele tavsiye ediyorum.

5) Yine mielenin rakipsiz olduğu diğer bir konu toz torbası.

11 katmanlı ve % 99,90 toz tutma derecesi ile "HEPA 13" sınırını sadece On binde 5 farkla kaçırıyor; "EPA 12" seviyesinde.

Neredeyse torba bile HEPA_13 seviyesinde toz tutuyor.
    Miele USAyoutube
    Miele Vacuums - AirClean 3D Efficiency Dustbags
    https://www.youtube.com/watch?v=CYr6vByRh9k

Yani toz torbası tek başına, hepa seviyesinde olmayan süpürgelerin tüm filtrasyon yeteneklerinden fazlasını sağlıyabiliyor.
    Yukarıda çok daha detaylı bilgiler paylaşılmıştı...

6) Miele'de ekonomik toplam çözüm formülüm hep aynı;

satılan en ucuz Almanya üretimi süpürgeyi al,
    üstüne toz torbası
    ve turbo başlığı ekle.
    ,

Hepa filtreyi hemen alma;
    süpürgeyi bez kutusunun içinden çıkan standart filtreleri ile kullan,
    hala toz şikayetin olursa satın al.

süpürge konusunu unut.

Miele de en ucuz süpürgenin üstüne aksesuarları ayrı ayrı almak,
    üst modelleri almaktan daha hesaplı oluyor.
    Daha ucuza üst modele sahip olmuş oluyorsunuz.

Mielenin hepa 13 seviyesinde filtrasyona sahip olmayan, en ucuz baz versiyonu ( )
    zaten %99,90 tozdan fazlasını tuttuğundan,

kullanıp denedikten sonra ihtiyaç duymuyorsanız;
    boşuna hepa 13 (min.%99,95) filtre satın alıp 136 TL vermeyin.

toz bezi kutusundan çıkan ve hepa olmayan bedava filtreleri kullanın ( ben öyle yapıyorum ve yeterli geliyor).

Hala toz sıkıntısı yaşanırsa hepa 13 alın diyorum.

( Toz tutma artışı: On binde 5 den fazla olacak, yani mile zaten muhteşem toz torbası ile işi bitiriyor. Miele hepa filtresinin %99,95 in daha üzerinde olduğunu belirtiyor ancak tam değer vermiyor.)

hocam konu hakkında epey bilgilisiniz.Bir konuda bilginize ihtiyacım var.Sessiz yani en düşük modta sessiz olsun kafi çok toz çıkarmayan astımım var ve hafif kolay süpürülen bir ürün arıyorum.Miele c3 699 olan kampanyayı düşünüyorum.Ne öneriyorsunuz sessizlik önemli benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL.K

Çekişi zamanla düşmeyen bir süpürge arıyordum, Rowenta RO6477 aklımda ama halıda kullanmak zor diye okudum. Bu konunuya bakarken biraz araştırdım. Miele Complete C1 1800W hakkinda ne söyleyebilirsiniz? Biraz eski bir model sanırım sitesinde bulamadım.
    www.hepsiburada.com
    Miele Complete C1 Elektrikli Süpürge Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/miele-complete-c1-elektrikli-supurge-p-EVMIECOMPC1K

* Çin üretimi,

* Performans verisi hiç bir yerde olmayan,

* Küçük C1 kasada,

* Daha küçük toz torbasına sahip,

* Garantisini miele türkiye'nin vereceğinden şüphe ettiğim,

* Pahalı bir Miele. (1.200 TL)

Benim önerdiğim,

** Almanya üretimi,

** Performans verileri AB standartlarında etiketli,

** En büyük ve sızdırmazlık/ses özellikleri en iyi olan C3 kasada (daha da kalitelidir)

** Daha büyük toz torbasına sahip

** Miele Türkiye'nin kendisinin sattığı,

** 699 TL lik

modelden şaşmayın.

500 TL daha ucuz ki o farka turbo başlık ve 2 toz torbasını alırsınız (böylece mevcut kampanyadan garantiyi 1 yıl arttırırsınız üstelik),

hala hepa filtresine yakın para cebinizde kalır.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 14:8:6 >

• help21 kullanıcısına yanıt
    699 TL lik 890W model max. 78 dB ses çıkarırken
    550W lık modeller max. 76 dB civarı ses çıkarıyor. Yani ses konusunda ciddi bir fark yok.

Miele'de düşük sesin yolu gücü max. dan aşağı kullanmakla oluyor ki siz de zaten bunu belirtmişsiniz.

Kolay süpürülme konsunda Miele başlıklar üstüne tanımam.

Astımınız olduğunu göz önüne alırsak satın alma önceliği sırası tavsiyem şu olurdu;

* 699 TL lik kampanyalı "Complete C3 Limited Edition Powerline Elektrik Süpürgesi 890W - SGSF3" : 699 TL

* 2 adet (2x4:8 torba ve kutudan zaten çıkan 2 şer adet standart filtre) toz torbası kutusu (garantiyi 1 yıl uzatın) : 56TL x2= 112 TL
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele HyClean 3D GN Elektrik Süpürgesi Toz Torbası
    https://shop.miele.com.tr/miele-hyclean-3d-gn-elektrik-supurgesi-toz-torbasi

* Siz Hepa 13 filtre alın bence. : 136 TL
    Miele SF-HA 50 Elektrikli Süpürge Hepa Hava filtresi
    https://shop.miele.com.tr/U35,26,sf-ha-50-supurge-aksesuarlari-miele.htm

* Ancak genel temizlikte(haftada 1) veya zor kirlerde halıda kullanmak üzere Turbo başlık da düşünebilirsiniz. Çok çok iyi temizler halıyı ama normal başlığa göre halıyı dövdüğünden her turbo başlık bir miktar toz kaldırabilir, buna dikkat edin. Yine miele en iyisidir turbo başlıkta da. :
    300 TL lk model satışta değil; 405 TL lik model satışta. Belki yeniden satışa koyarlar, bitmiş olabilir.
    Sonraya da bırakabilirsiniz, fiyat aşırı oynamaz.
    Miele Kullanışlı Turbo Yer Fırçası STB 305-3
    https://shop.miele.com.tr/miele-kullanisli-turbo-yer-fircasi-stb-305-3

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 14:31:40 >

• quote:

699 TL lik 890W model max. 78 dB ses çıkarırken
    550W lık modeller max. 76 dB civarı ses çıkarıyor. Yani ses konusunda ciddi bir fark yok.

Miele'de düşük sesin yolu gücü max. dan aşağı kullanmakla oluyor ki siz de zaten bunu belirtmişsiniz.

Kolay süpürülme konsunda Miele başlıklar üstüne tanımam.

Astımınız olduğunu göz önüne alırsak satın alma önceliği sırası tavsiyem şu olurdu;

* 699 TL lik kampanyalı "Complete C3 Limited Edition Powerline Elektrik Süpürgesi 890W - SGSF3" : 699 TL

* 2 adet (2x4:8 torba ve kutudan zaten çıkan 2 şer adet standart filtre) toz torbası kutusu (garantiyi 1 yıl uzatın) : 56TL x2= 112 TL
    Miele HyClean 3D GN Elektrik Süpürgesi Toz Torbası
    https://shop.miele.com.tr/miele-hyclean-3d-gn-elektrik-supurgesi-toz-torbasi

* Siz Hepa 13 filtre alın bence. : 136 TL
    Miele SF-HA 50 Elektrikli Süpürge Hepa Hava filtresi
    https://shop.miele.com.tr/U35,26,sf-ha-50-supurge-aksesuarlari-miele.htm

* Ancak genel temizlikte(haftada 1) veya zor kirlerde halıda kullanmak üzere Turbo başlık da düşünebilirsiniz. Çok çok iyi temizler halıyı ama normal başlığa göre halıyı dövdüğünden her turbo başlık bir miktar toz kaldırabilir, buna dikkat edin. Yine miele en iyisidir turbo başlıkta da. :
    300 TL lk model satışta değil; 405 TL lik model satışta. Belki yeniden satışa koyarlar, bitmiş olabilir.
    Sonraya da bırakabilirsiniz, fiyat aşırı oynamaz.
    Miele Kullanışlı Turbo Yer Fırçası STB 305-3
    https://shop.miele.com.tr/miele-kullanisli-turbo-yer-fircasi-stb-305-3

.

Peki hocam Blizzard CX1 Excellence Ecoline 550W Beyaz bu ürün mü yoksa önerdiğiniz seçenekler mi ona göre alacam birini şuan

• Siklon süpürgelerin içindeki tozu;

sadece motor giriş/çıkış filtreleri tutarken;

Ucuz modelde fazladan; çok gelişmiş bir toz torbası da tozun daha o aşamada %99.90 ını tutuyor.(Torba bile Hepa 13'e çok yakın bir EPA 12.)

Dysondan edindiğimiz tecrübe;

Siklon makinalar torbalı miele kadar hijyen olamıyor. Hele bir de tozun boşaltımı felaketi var ki astımsanız bu sebep bile yeter almamaya...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 16:26:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

300 tl ye turbo başlık almak isteyen hemen alsın; kaçırmasın bence...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

300 tl ye turbo başlık almak isteyen hemen alsın; kaçırmasın bence...

450 TL model ile aradaki farkı vermeye değer mi peki ?

• help21 kullanıcısına yanıt
    Bende bu 300 TL lik model var 2,5 yıldır ve hiç bir konuda eksiklik hissetmedik.

405 TL model ile yanyana testi hiç bir yerde görmedim.

Farkı ortaya koyan teknik bir bilgiye de rastlamadım.

Aklıma gelen tek olasılık;

405 Tl lik model sonradan çıktığı için;
    düşük elektriksel güçlü motorlarla performans gösterebilmesi açısından,o da bir ihtimal,

daha rahat hava akışına yol açacak şekilde tasarlanmış olabilir.

Bunu destekleyen hiç bir şey görmedim, okumadım ama...

Anneme aldığım 890W lık model yanında da 300 TL lik turbo başlığı aldım ve 890W lık süpürgeyle de çok güzel çalışıyor, sonuçlarından çok memnunuz.

Özeti: Satıldığı sürece 300 TL lik STB 205-3 ü satın almanızı öncelikle tavsiye ederim.

105 TL fark sizin için hiç önemli değilse daha yeni olan STB 305-3'ü satın alın.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 17:10:56 >

• Turbo başlık hava akımı ile çalıştığı için çok mantıklı gelmiyor bana gerçi yakından görmedim, bizde rainbow benzeri bir cihaz var ondaki başlık elektrikle çalışıyor ve gerçekten halıyı dövüyor, eskidi artık yenisini alacağız ama bu turbo başlık işi düşündürüyor biraz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu kısma ürünlerle ilgili yoğun sorular geldiğinden dolayı,
    yine burayı takip eden Miele Türkiye yetkilisi tarafından,
    Miele Elektrik Süpürgeleri
    https://shop.miele.com.tr/miele-elektrikli-supurge

sayfasının alt kısımlarına doğru; süpürge, başlık, çekiş testi içeren 14 adet video konmuş.

Onun bilgisini verdiler demin.

Miele Türkiye'ye altın madalya veriyorum. İlgileri için teşekkürler.

Bilgilerinize...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 16:39:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Partir

Turbo başlık hava akımı ile çalıştığı için çok mantıklı gelmiyor bana gerçi yakından görmedim, bizde rainbow benzeri bir cihaz var ondaki başlık elektrikle çalışıyor ve gerçekten halıyı dövüyor, eskidi artık yenisini alacağız ama bu turbo başlık işi düşündürüyor biraz.

Neredeyse büyük her süpürge markasının standart başlıkların yanında turbo başlıkları da var. Çok eskiden beri bilinen ve kullanılan bir ürün aslında. Sadece Miele'ye has bir şey değil. Miele turbo başlığı da çok kaliteli yapıyor, o kadar...

Miele'nin de elektrikle çalışan bir turbo başlığı var. S8310'u aldığım 2,5 yıl önce en üst model ile satılıyordu. Toplam maliyet benimkinin 3 katı civarında oluyordu.

Almanya'da satılan mevcut en üst modelde elektrikli turbo başlık var:
    www.miele.de
    Miele Complete C3 Electro EcoLine - SGFP3 Bodenstaubsauger mit Beutel
    https://www.miele.de/haushalt/staubsauger-1784.htm?mat=10653520&name=Complete_C3_Electro_EcoLine_-_SGFP3

Başlığın videosu da bu:
    Miele USAyoutube
    Miele's SEB 228 Power Floor Nozzle
    https://www.youtube.com/watch?v=mgVyvbOscko

Amerikalılar genellikle geniş müstakil evlerinde köpek de beslediklerinden, bu modele orada çok ilgi var.

Elektrikli turbo başlık, elektriksiz-hava akışı ile çalışan turbo başlıktan daha performanslı olabilir.
    Ancak çok fazla olamayacağını düşündüğüm bu performans artışı için,
    2-3 kat daha fazla toplam maliyete katlanmaya değmeyeceği fikrindeyim.

Miele (elektriksiz) Turbo başlığı kullanan bazı köpek sahibi arkadaşlar burada görüşlerini paylaştılar daha önce. Memnun olduklarını ifade etmişlerdi.

Neredeyse her marka için; elektriksiz klasik turbo başlığın, detaylı halı temizliği için fazlası ile yeterli olacağına inanıyorum.

Miele için yettiğini ise 2,5 yıllık gözlemlerime dayanarak biliyorum.

Halıyı toz, kıl ve tüy kapsamında tertemiz yapıyor.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 17:13:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Partir

Turbo başlık hava akımı ile çalıştığı için çok mantıklı gelmiyor bana gerçi yakından görmedim, bizde rainbow benzeri bir cihaz var ondaki başlık elektrikle çalışıyor ve gerçekten halıyı dövüyor, eskidi artık yenisini alacağız ama bu turbo başlık işi düşündürüyor biraz.

Neredeyse büyük her süpürge markasının standart başlıkların yanında turbo başlıkları da var. Çok eskiden beri bilinen ve kullanılan bir ürün aslında. Sadece Miele'ye has bir şey değil. Miele turbo başlığı da çok kaliteli yapıyor, o kadar...

Miele'nin de elektrikle çalışan bir turbo başlığı var. S8310'u aldığım 2,5 yıl önce en üst model ile satılıyordu. Toplam maliyet benimkinin 3 katı civarında oluyordu.

Almanya'da satılan mevcut en üst modelde elektrikli turbo başlık var:
    www.miele.de
    https://www.miele.de/haushalt/staubsauger-1784.htm?mat=10653520&name=Complete_C3_Electro_EcoLine_-_SGFP3

Başlığın videosu da bu:
    Miele USAyoutube
    Miele's SEB 228 Power Floor Nozzle
    https://www.youtube.com/watch?v=mgVyvbOscko

Amerikalılar genellikle geniş müstakil evlerinde köpek de beslediklerinden, bu modele orada çok ilgi var.

Elektrikli turbo başlık, elektriksiz-hava akışı ile çalışan turbo başlıktan daha performanslı olabilir.
    Ancak çok fazla olamayacağını düşündüğüm bu performans artışı için,
    2-3 kat daha fazla toplam maliyete katlanmaya değmeyeceği fikrindeyim.

Miele (elektriksiz) Turbo başlığı kullanan bazı köpek sahibi arkadaşlar burada görüşlerini paylaştılar daha önce. Memnun olduklarını ifade etmişlerdi.

Neredeyse her marka için; elektriksiz klasik turbo başlığın, detaylı halı temizliği için fazlası ile yeterli olacağına inanıyorum.

Miele için yettiğini ise 2,5 yıllık gözlemlerime dayanarak biliyorum.

Halıyı toz, kıl ve tüy kapsamında tertemiz yapıyor.

.

Yeni cihazlar eskisi kadar güçlü değil ama emiş gücü olarak kıyaslama imkanım olmadı electrolux ün daha önce paylaştığım modelinde fırça elektrik ile çalışıyor aklıma yattı aslında ama 1 sene daha beklemem lazım yeni süpürge için, evdeki temizliğe gelen bayan 2 supurgemizi de mahvetti o yüzden acele etmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Partir kullanıcısına yanıt
    Annem 890W lık makine yanında 300 TL lik Turbo başlığı 1 aydır kullanıyor.

Halı da çok güzel temizlik yaptığını söylüyor.

Asıl, 890w lık süpürge alıp yanında turbo başlık kullanan ve evinde kedi/köpek besleyen bir arkadaş görüşlerini paylaşsa ışık tutucu olurdu.

Evinde hayvan beslemeyen "890W süpürge + turbo başlık" sahipleri için ise hiç bir soru işareti olmayacaktır bence.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 2 Şubat 2018; 17:26:36 >
  • Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

* C1 ve C2; 700 TL ve daha fazla ödeyip Miele alacaksam asla bu modellerini almam.

* Eski S8 serilerinin yerine gelen ve favori modelim olan C3'ün Almanya'da üretilmeyen modellerini almam.

* Güncel ve Almanya'da üretilen/satılan süpürgelerin motorları; 550 W ve 890 W.

* 800 W, 1200 W, 1800 W lık motorlara sahip Miele süpürgelerin çoğu Almanya dışı üretim. (ör:Çin)
    Bu motorlara sahip modeller ya AB dışındaki pazarlarda satılan modeller ya da eldeki eski stoklar...

* Satıştaki Miele Modellerinin aynı kasa tipinde olanları birbirinden
    --motor
    --standart başlık modeli
    --filtre modeli
    --yanında turbo başlık olup olmadığı
    şeklinde farklılaşırlar.

Turbo başlık ve hepa filtreler ayrı olarak satın alınabildiğinden;
    İstediğiniz kasaya ve motora sahip en ucuz modeli alıp,

üstün halı temizliği ve/veya hayvan beslenen ev temizliği için Turbo başlığı ayrıca alarak,
    toz torbasının ve standart filtrenin toz tutmasını yetersiz bulursanız Hepa filtreyi de ayrıca satın alarak;

hedef Miele'nizi daha ucuza mal edebilirsiniz.

* Miele Türkiye'nin garantisinde olmayan Miele'yi almam. Bir internet satıcısı Miele bayisi olabilir, ama size satmaya çalıştığı Miele modelini kendileri getirtmiş olabilir; dikkat etmek lazım.

* A+ elektrisel verimdeki bir süpürge ile C elektriksel verimdeki süpürgenin yıllık yaktığı elektrik tutarı farkı 10 TL'yi kolay kolay geçmez. (Resmi fark: 4 TL)

* Miele'nin 4,5 lt. HyClean GN toz torbası; piyasadaki en gelişmiş toz torbasıdır ve benim gibi bazı kullanıcılar (sadece torbanın bile %99,90 toz tutumunu yeterli görüp) Hepa filtre almayıp/değiştirmeyip kullanım maaliyetlerini çok aşağı çekebilirler. Ben toz torbası ile bedava gelen, Hepa olmayan standart filtreleri kullanıyorum.

* Hangi süpürge markasını/modelini alırsanız alın, halıyı hakkıyla temizlemek için (günlük temizlikte takıp çıkarıp kullanmak zorunda değilsiniz; haftalık/aylık genel temizlikte kullanabilirsiniz) Turbo başlığı da ekstradan almalısınız.

* Piyasada satılan Miele süpürgelerinde birbirinden farklı pek çok model standart başlık bulunabilmektedir. En eskilerinden olan SBD 290-3 hala Türkiye'de en çok modelde ürünle verilen standart başlıktır. Düşen elektriksel güçleri tolere etmek için daha gelişmiş başlıklar zamanla üretilmiş ancak bize henüz çok uğramamışlardır.

Bir sürü başlık, bazen farklı model numaraları ile dünya çapında satılıyor. Hijyen durumunu gösteren v.s. aslında işinize yaramayacak veya zaten bulamayacağınız modeller hariç önünüze çıkabilecek başlık modellerini ele alalım:

Standart başlıkları kendimce en üst performanstan aşağıya doğru sıralarsam;

1) SBD 660-3 EcoTeQ Plus : (Almanya sitesinde bile ayrıca satılmıyor, En yeni ve A+ modellerle satıyorlar. Halı performansını 2 basamağa kadar arttırabiliyor.)

2) SBD 655-3 EcoTeQ / SBD 650-3 AirTeQ : İki başlığın da görünüşünün %100 aynı olmasına karşın ismin ve fiyatın farklı olmasını çözemedim.

3) SBD 285-2 / SBD 285-3 / SBD 290-3 : En çok rastlanan eski standart başlık modelleri. Hepsi aynı görünüyor.

4) SBD 355-3 FiberTeq : En alt modellerde rastladığım eski standart başlık.

Turbo başlıkları sıralarsak;

1) STB 305-3 : 405 TL lik model

2) STB 205-3 : 298 TL lik model. Performans farkının çok olmayacağını düşündüğümden bu hesaplı başlığı öneririm.

S8 zamanında elektrikli turbo başlıklı 3 kat fiyatlı bir model vardı,
    ama şu an C3 lerde elektrikli turbo başlıklı model Türkiye'ye henüz getirilmiyor.
    O yüzden elektrikli turbo başlıkları buraya almadım.
    Şahsen Miele klasik turbo başlıklarının performansı bu kadar iyi iken, çok daha fazla ödeyerek o başlıkları almayı mantıklı bulmuyorum.
    Merak edenler için;
    www.miele.de

Diğer başlıklar:

Süpürge gövdesi içerisinde zaten 3 adet küçük ek başlık veriliyor. Bunları bile zahmet edip 2 yıldır pek çıkarmadığımıza göre;
    parke başlığı, koltuk/kanepe başlığı v.s. gibi bazı modellerle verilen başlıkların çok lüzumlu olduğunu düşünmüyorum.
    O yüzden standart başlık ve turbo başlık dışındaki başlık modelleri; şahsi değerlendirmelerime etki etmiyor.

-------------------------------------------------------------------------------

CX1 serisi ile toz torbasız piyasasına da giren Miele;

ömür boyu değişim gerektirmeyen Hepa filtreleri ile ciddi bir alternatif oluşturmuş.

Ürün ile ilgili kullanıcı arkadaşların ileride yapacağı yorumlar ışık tutacaktır.

Kağıt üzerinde şunlar söylenebilir:

* Torbasız süpürgelerin toz boşaltımını hala çok sağlıksız bulduğumdan ilgilenmiyorum.

* Ömür boyu değişim gerektirmeyen Hepa filtreler takdire şayan. Temizlik sonunda veya gerekli olduğunda ters hava akımı ile filtre temizlenebiliyor.

* Torbasız süpürgeler en gelişmiş standart başlık olan "SBD 660-3 EcoTeQ Plus" ile geliyor.

* Sessizlik isteyenler max. 70 dB lik beyaz (SKCP3), halıda daha üst performans isteyenler kırmızı (SKCF3) Cat&Dog modeline bakmalılar. En pahalı siyah model çok anlamsız.

* Kablo sadece 6,5 m.

* İşletme maliyeti sadece yaktığı elektrik.

* 699 TL lik C3'ün, benim gibi hepa filtre ayrıca almaz iseniz, ortalama yıllık maliyeti 68 TL.
    Beyaz CX1'in fiyatı 1,890 TL ve yıllık maliyeti 8TL.

1,890 - 699 = 1,191 TL fiyat farkı
    68 - 8 = 60 TL yıllık maliyet farkı.

CX1, hepasız 699 TL lik C3 ile 1,191/60 = 19,85 (yaklaşık yirmi) yılda başabaş olur. (Enflasyon etkisi hariç) HEPASIZ KULLANIM

* 699 TL lik C3'ü hepalı kullanırsanız; C3 maliyeti yıllık 204 TL olur.

1,890 - 699 = 1,191 TL fiyat farkı
    204 - 8 = 196 TL yıllık maliyet farkı.

1,191/196 = 5,84 (yaklaşık beş) yılda başabaş olur. (Enflasyon etkisi hariç) HEPALI KULLANIM

* Yani En ucuz C3 ü hepa filtre almadan kullanalar, CX1 maliyet toplamına 20 yılda ulaşırken,
    En ucuz C3'ü hepa filtre ile kullananlar, CX1 maliyetine 5 yılda ulaşırlar.

Bu arada CX1 sahiplerinin tozu boşaltırken yaşayacağı deneyimleri de merak ediyorum doğrusu.

Üstelik Dysonlarda olduğu gibi;

Aman vida gibi metalleri çekmesin, zarar verebilir durumu olacaksa;

CX1 o kadar da çekici olmayacaktır. 11 katmanlı miele toz torbası kullananlar için dikkat edilecek bir şey yok çünkü.

Bu kadar uzun mesajı alıntı yaparak cevap yazan olursa ........

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 21 Mart 2018; 23:51:13 >

• https://shop.miele.com.tr/
    Toz Torbalı Elektrikli Süpürgeler
    https://shop.miele.com.tr/miele-toz-torbali-elektrikli-supurge

sayfası harika hale getirilmiş.

Tüm ürünlerin teknik bilgileri güncellenip hepsine enerji etiketleri konmuş.

Almanya'daki gibi olmuş.

Tebrikler Miele.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.